Всім привіт!
Дано:
1) бюджетний Gaming PC (конфіг в профілі)
2) Колонки F&D (з одним вхідним підключенням - "тюльпани" на лівий і правий канали)
3) Macbook
Хочу, щоб колонки відтворювали звук одночасно з ПК і макбука.
При цьому, з макбуком часто у відрядженнях, хочеться менше проводів до нього кожен раз підключати.
Зробив так:
- до ПК підключив колонки через розвилку 3,5" (фактично, отримав паралельне підключення до вхідного гнізда колонок)
- в розвилку включив такий Bluetooth Transmitter
- підключив по Bluetooth цей Transmitter до макбука
Результати:
- з макбука звук супер
- з ПК звук як з бочки (нема середніх і високих)
Якщо відключити аудіо кабель від трансміттера - звук з ПК стає нормальним.
З моїми скромними пізнаннями в електроніці розумію, що паралельне підключення "садить" вихід з звукової карти (опір не такий чи щось таке).
Задача все ж та - паралельно слухати ПК і макбук на одних колонках (якби не хвалили звук макбука, але куди йому до повноцінних колонок).
Питання - як правильно і БЮДЖЕТНО це організувати?
Купувати окремий підсилювач з двома входами за тисячі гривень - не варіант
Завчасно всім вдячний за допомогу!
P.S. Ну, не то що прямо одночасно має щось відтворюватися на цих колонках. Просто хочу, щоб вони були підключені одночасно до обох пристроїв.
Правильніше сказати - я не хочу кожен раз тикати штекер
Последние статьи и обзоры
Новости
Звук в колонках з двох джерел одночасно
-
Васильович
Member
-
iwmyc
Member
Скорее всего сплиттер бракованный попался, внутри контакты замкнуты, можете вскрыть и проверить, ибо на розетке есть такая жалоба, но остальные говорят что все работает
Отправлено спустя 54 секунды:
Отправлено спустя 54 секунды:
Что-то человеческое с блютузом сейчас обойдется минимум в 200$Daemon74: На что то более человеческое со встроенным усилителем и возможностью подключения по BT. Такое даже в недорогих Ediflier есть по моему.
-
Daemon74
Member
Он как раз не бракованный, а нормальный. Т.к. это сплитер - там контакты как раз постоянно замкнуты. Когда к нему подключается вторая "нагрузка" - она имеет частотное сопротивление. Или по простому - режет к черту высокие и средние. Решение проблемы (да, бюджетное и колхозное) - вместо того сплитера поставить тоже самое, только с коммутацией. Что бы избежать одновременного присутствия источников. Что бы они были коммутируемыми и не влияли друг на друга.iwmyc:Скорее всего сплиттер бракованный попался, внутри контакты замкнуты,
Там же я надеюсь нет задачи ОДНОВРЕМЕННО выводить звук из обеих источников, судя по этому.
Отправлено спустя 2 минуты 11 секунд:Васильович:Ну, не то що прямо одночасно має щось відтворюватися на цих колонках. Просто хочу, щоб вони були підключені одночасно до обох пристроїв.
А вообще мне нравится когда в одном предложении присутствует
иВасильович:3) Macbook
Это прям самый смакВасильович:БЮДЖЕТНО
-
Васильович
Member
Нажаль, вже два спліттери пробував - результат однаковий.iwmyc:Скорее всего сплиттер бракованный попался, внутри контакты замкнуты, можете вскрыть и проверить, ибо на розетке есть такая жалоба, но остальные говорят что все работает
Мало того - який смисл міняти колонки, які й так працюють, правда?iwmyc: Что-то человеческое с блютузом сейчас обойдется минимум в 200$
Чувак просто жертва "культу споживання" і завівся на слово "макбук"
Він ж не подумав, що макбук може бути року 2011 або просто робочою машиною
-
Васильович
Member
Довів свою ідею до робочого стану назло хейтерам.
Купив на алі плату: аудіо-мікшер на два входи 3,5".
Підібрав також на алі корпус-мильницю, щоб підходив по розмірах.
Джерелом живлення виступив старий зарядний пристрій від якоїсь древньої мобіли.
Підключив на один вхід стаціонарний ПК, на другий - Bluetooth трансмітер, на вихід - свої старі колонки.
Тепер я можу в любий час користуватися колонками на ПК, а на ноутбуку - підключившись через Bluetooth до трансмітера.
Ціль - слухати звук з нормальних колонок без фізичного переключення між девайсами - досягнута.
Всім дякую за увагу!
P.S. Може кому згодиться: мікшер, корпус.
Купив на алі плату: аудіо-мікшер на два входи 3,5".
Підібрав також на алі корпус-мильницю, щоб підходив по розмірах.
Джерелом живлення виступив старий зарядний пристрій від якоїсь древньої мобіли.
Підключив на один вхід стаціонарний ПК, на другий - Bluetooth трансмітер, на вихід - свої старі колонки.
Тепер я можу в любий час користуватися колонками на ПК, а на ноутбуку - підключившись через Bluetooth до трансмітера.
Ціль - слухати звук з нормальних колонок без фізичного переключення між девайсами - досягнута.
Всім дякую за увагу!
P.S. Може кому згодиться: мікшер, корпус.
-
zmax
Member
как же мы люди любит придумывать себе проблемы и потом героически их решать.
много много лет назад купил себе усилок и недостатка во входах никогда не испытывал.
много много лет назад купил себе усилок и недостатка во входах никогда не испытывал.
- спойлер