Новости
Последние статьи и обзоры
Странные вопросы и точные ответы
-
murzik
Member
Напряжение и ток взаимосвязаны. Срач лишен смысла.
-
Kronus
Member
Совершенно верно. А раз так, то невозможно подобрать напряжение, при котором ток в цепи со светодиодом будет константой. Потому, питают светодиод нужным током. А напряжение какое будет - такое будет. В зависимости от сопротивления светодиода в любой момент времени.Scoffer:Залежність опору від прикладеної напруги нелінійна. І струму теж нелінійна. І це все разом ще й нелінійне ще й до температури.
Вот вы все тоже самое говорите, что я. А выводы делаете совершенно другие, не очевидные.
-
taxi911
Member
Scoffer
Как предлагаете включать светодиод в ПК согласно вашим расчётам, с хлебом и троллейбусами?
Как предлагаете включать светодиод в ПК согласно вашим расчётам, с хлебом и троллейбусами?
-
Scoffer
Member
Kronus
Струм теж не врятує, нічого не заважає світлодіоду нагрітись, збільшити внутрішній опір, збільшити падіння напруги при сталому струмі і згоріти.
Там де сильно треба - обмежують потужність. Де не сильно треба - напругу і не паряться. Просто тому, що напругу можна застабілізувати для всього пристрою в цілому, а струм доведеться городити для кожного світлодіоду окремо і це дорого.
Струм теж не врятує, нічого не заважає світлодіоду нагрітись, збільшити внутрішній опір, збільшити падіння напруги при сталому струмі і згоріти.
Там де сильно треба - обмежують потужність. Де не сильно треба - напругу і не паряться. Просто тому, що напругу можна застабілізувати для всього пристрою в цілому, а струм доведеться городити для кожного світлодіоду окремо і це дорого.
-
taxi911
Member
Scoffer
Схему подключения светодиода в ПК предоставьте, а то уже так и до коллайдера недалеко.
Схему подключения светодиода в ПК предоставьте, а то уже так и до коллайдера недалеко.
-
Kronus
Member
Так и делают. Посмотри на любую светодиодную ленту. Там на каждом сегменте присутствуют резисторы. Видимо, производители тупые и не понимают, что можно было обойтись без резисторов и сэкономить.Scoffer: Просто тому, що напругу можна застабілізувати для всього пристрою в цілому, а струм доведеться городити для кожного світлодіоду окремо і це дорого.
-
Scoffer
Member
Kronus
Наскільки я пам'ятаю, світлодіодні стрічки підключають до джерела стабільної напруги, а не стабільного струму. То резистори послідовно з світлодіодом і джерелом напруги що підведуть до номіналу, напругу чи струм?
Виробники якраз шарять.
Наскільки я пам'ятаю, світлодіодні стрічки підключають до джерела стабільної напруги, а не стабільного струму. То резистори послідовно з світлодіодом і джерелом напруги що підведуть до номіналу, напругу чи струм?
Виробники якраз шарять.
-
TheBlackFox
Member
Scoffer
У меня как раз такая светодиодная лента работает от 48 вольт и 1А, подключена напрямую.
У меня как раз такая светодиодная лента работает от 48 вольт и 1А, подключена напрямую.
-
Scoffer
Member
TheBlackFox
Ну от на БЖ до неї в тебе що написано: 48V up to 1A або 1A up to 48V? А то як кажуть в Одесі, це дві великі різниці.
Ну от на БЖ до неї в тебе що написано: 48V up to 1A або 1A up to 48V? А то як кажуть в Одесі, це дві великі різниці.
-
TheBlackFox
Member
Scoffer
Это не БП - это солнечные панели
Это не БП - это солнечные панели
-
Scoffer
Member
TheBlackFox
Ще краще, вони не видають ні стабільної напруги, ні струму
Ще краще, вони не видають ні стабільної напруги, ні струму
-
taxi911
Member
Scoffer
Не игнорируйте вопросы, а то на словах вы так все красиво описали, а на практике как применить, ну только чур, чтоб дешево и практично можно было бы заменить светодиоды в ПК с зеленого/красного на белый.
Ну и да без
Не игнорируйте вопросы, а то на словах вы так все красиво описали, а на практике как применить, ну только чур, чтоб дешево и практично можно было бы заменить светодиоды в ПК с зеленого/красного на белый.
Ну и да без
Scoffer:*тролейбус з буханки хліба*taxi911: главное подобрать резистор.
-
Kronus
Member
Где пруфы? Я везде на обратные утверждения натыкаюсь. Во всех светодиодных лампах, что я разбирал, (которые в патрон вкручиваются E27), драйвер стабилизирует ток, а не напряжение.Scoffer:Наскільки я пам'ятаю, світлодіодні стрічки підключають до джерела стабільної напруги, а не стабільного струму.
-
Scoffer
Member
taxi911
Резистор рентабельно ставити якщо різниця напруг невисока. Наприклад з 3.3 заглушити до 2.8. А з 380, як ти пропонував, на резисторі розсіється пару десятків Ват, в той час як на світлодіоді - мілівати. При великій різниці треба ставити DC-DC або AC-DC в залежності від джерела живлення.
Відправлено через 10 хвилини 26 секунди:
Kronus
У мене немає даташитів на внутрішньолампові стабілізатори. Зате є на БЖ для світлодіодних стрічок на 12 Вольт, влаштує?
https://www.meanwell.com/Upload/PDF/LRS ... 0-SPEC.PDF
Резистор рентабельно ставити якщо різниця напруг невисока. Наприклад з 3.3 заглушити до 2.8. А з 380, як ти пропонував, на резисторі розсіється пару десятків Ват, в той час як на світлодіоді - мілівати. При великій різниці треба ставити DC-DC або AC-DC в залежності від джерела живлення.
Відправлено через 10 хвилини 26 секунди:
Kronus
У мене немає даташитів на внутрішньолампові стабілізатори. Зате є на БЖ для світлодіодних стрічок на 12 Вольт, влаштує?
https://www.meanwell.com/Upload/PDF/LRS ... 0-SPEC.PDF
-
Kronus
Member
Если бы светодиодные ленты были без резисторов, то устроило бы. А так возникает очевидный вопрос.Scoffer:У мене немає даташитів на внутрішньолампові стабілізатори. Зате є на БЖ для світлодіодних стрічок на 12 Вольт, влаштує?
Почему не делают светодиодную ленту на 4-вольтовых светодиодах без резисторов и не питают ее от напряжения 12 В? Зачем усложнять производство и пихать в ленты резисторы?
Кроме того, указанные вами БП позволяют осуществлять регулировку нагрузки по току.
- спойлер

Последний раз редактировалось Kronus 10.07.2019 14:57, всего редактировалось 3 раза.
-
Scoffer
Member
Kronus
Щоб нарізати з бобіни на будь-яку довжину.
-
Kronus
Member
А это тут при чем? Что, если бы резисторов не было, то бобина уже не резалась бы?Scoffer:Kronus
Я там про даташит ваш дописал в предыдущем моем сообщении. Надеюсь, видели.
-
Scoffer
Member
Kronus
Довелось би різати по 4 світлодіоди.
І взагалі, навіщо резистори якщо там би стояло джерело струму? Струм би і без резисторів був одразу скільки треба.
Довелось би різати по 4 світлодіоди.
І взагалі, навіщо резистори якщо там би стояло джерело струму? Струм би і без резисторів був одразу скільки треба.
-
taxi911
Member
Scoffer
Ключевое слово было "ПК"
Вот как бы вот
viewtopic.php?p=2700216#p2700216
С чего вы взяли что я в промышленных масштабах собираюсь подключать 500 ватт светодиод, да еще и ограничивать его резистором?
Ну если Вы для светодиода 3-5мм 20мА при напряжении 220 будите городить схему АС-ДС ....
Ключевое слово было "ПК"
Вот как бы вот
viewtopic.php?p=2700216#p2700216
С чего вы взяли что я в промышленных масштабах собираюсь подключать 500 ватт светодиод, да еще и ограничивать его резистором?
Ну если Вы для светодиода 3-5мм 20мА при напряжении 220 будите городить схему АС-ДС ....