Выбор БП

Куратор темы: Melofon
Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Member

Данная тема предназначена для обсуждения и выбора конкретных моделей блоков питания для ПК.

PSU Tier List (список по эшелонам БП)

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде таблицы

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде текста

Под чьими наклейками производятся БП (ОЕМ-производители)

Шумовая сертификация (оценки) БП по CYBENETICS

Похожие темы:
Хватит ли блока питания?
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение.
Корпуса
Выбор вентилятора в БП
Писк свист гул шум треск и прочие эффекты в блоке питания

Пожалуйста сформулируйте вопросы согласно шаблону, это поможет сэкономить ваше и наше время.
Правильная формулировка вопросов по шаблону:
спойлер
- Укажите конфигурацию ПК.
- Наличие/отсутствие разгона.
- Бюджет на покупку БП ( можно ли двигаться в большую сторону или нет ).
- Планируется ли апгрейд процессора и/или видеокарты. Если да, то примерный уровень апгрейда.
- Укажите нужно ли наличие таких фишек БП как:
- Сертификат КПД 80+ ( 80+, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Titanium ).
- Полу-модульность ( часть кабелей отсоединяются от БП ).
Полная модульность ( все кабели отсоединяются от БП ).
- Полу-пассивный режим работы вентилятора ( при маленьких нагрузках таких как рабочий стол, использование браузера, просмотра видео и других не ресурсоемких задачах вентилятор не крутится и включается только по достижении определённого процента мощности или по достижении определённой температуры ).
- Когда задаете вопросы по конкретным бп обязательно пишите названия моделей правильно и полностью !!! (Это упростит нашу помощь вам и в будущем поиск по теме).
Правильное подключение кабелей БП к видеокарте:
спойлер
Видеокарты высокой мощности (более 225 Вт) обычно оснащены двумя (или тремя) слотами PCIe. По соображениям производительности и безопасности настоятельно рекомендуем использовать два (или три) отдельных кабеля PCIe для подключения таких карт к источнику питания:
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
Руководство по кабелям питания видеокарты:
спойлер
Изображение
Примечание. Все приведенные здесь значения потребляемой мощности взяты из спецификации ATX для блоков питания. И помните, спецификации не являются ограничениями. Фактическая мощность, которую кабель будет и может передавать, зависит от гораздо большего. Например, кратковременные всплески могут мгновенно потреблять до 2 раз больше средней мощности. Как вы можете видеть ниже, Vega64, карта мощностью 250 Вт~, увеличивает мощность до 420 Вт за 0,3 миллисекунды!
спойлер
Изображение
Может ли ваш кабель выдержать всю эту мощность, зависит от размера сечения кабеля и общего качества рассматриваемого блока питания. Кроме того, разъём питания 6+2 Molex Mini-Fit Jr (пластиковый разъём питания PCIe) может безопасно работать с мощностью до 288 Вт (8А×3×12В). Именно потому, что мощность 150 Вт не является пределом, мы подчеркиваем важность покупки блоков питания хорошего качества для рабочих станций и других систем с высокой нагрузкой.
Кабели-переходники питания видеокарт 12VHPWR обязательно подключать отдельными кабелями идущими от БП, есть три вида переходников в зависимости от мощности карты которые обычно идут в комплекте к ней, с 2-х, 3-х и 4-х 8-pin pci-e на один 12VHPWR и все их нужно подключать только отдельными кабелями!
спойлер
Изображение
Игнорирование правил конференции наказывается
Последний раз редактировалось Melofon 08.12.2024 11:43, всего редактировалось 26 раз.
wigar
Member

друзья, нужен совет. Был be quiet! 430w с 80+бронзой чему был космически доволен но продал. Использовал как доп питание для 960нвидии подключенной через внешний адаптер до ноутбука.

думаю купить себе бпшник с лох.юа, плюс HIS RX 570 IceQ X² TURBO 4GB с форума.

вот интересные модельки

одного продавца по 600грн:
1. Corsair CX600 - 600W
2. BE QUIET - 550W
3. CoolMaster - 550W
4. Antech - TruPower - 550W
5. Pangu Cooling King S600 - 600W
спойлер
https://www.olx.ua/uk/obyavlenie/blok-p ... 3;promoted
6. be quiet! Pure Power L8-CM - 630W (80+ бронз) - 800грн
спойлер
https://www.olx.ua/uk/obyavlenie/blok-p ... a0c3cfab53
7. be quiet! Pure Power L8-CM - 430W (80+ бронз), вроде такая была у меня. - 500грн
спойлер
https://www.olx.ua/uk/obyavlenie/blok-z ... a0c3cfab53

7 вариант подходит по опыту, но в 960 был вроде только 4пин, а в 570 нужен 8 пин, да и питания потреблять будет больше на 570

1-5 вроде нету сертификатов 80+, но если бп качественные то вроде это не проблема :shuffle:

6 вариант вроде как идеальный для меня сейчас, но может в нём есть подводные камни?

Да и планирую до конца года собрать себе компактный пк в корпусе Fractal R4, основываясь на рязане2600 и может в след году пересесть на нвидию1070. Хотелось бы блок питания сейчас по подходящий выбрать, что б в будущем и 1070 попробывать можно было и если не будет особо хватать то потом купить более качественный бп.

или стоит у нас в барахолке по рыться?
Caesar
Member

wigar, не розумію, навіщо було все це затівати?
R5 2600 з GTX 1070 у штатному режимі і 300 Вт не набирає. У розгоні, в залежності від ступеню (везіння) до 400 Вт. Це максимум, у одночасному стрес-стресі. В інших сценаріях буде менше.
Може варто було спочатку розібратись з усіма питаннями?
в 960 был вроде только 4пин, а в 570 нужен 8 пин, да и питания потреблять будет больше на 570
У обох - 1x 6-pin (TDP 120W) :D
Piter Cantrope
Member

Підкажіть, будь ласка.
В мене на руках опинився повністю новий Thermaltake Toughpower XT Gold 1475. Не буде проблем з його використанням в звичайному компі? Одна вк 1080ti або Radeon VII, з процесором ще не визначився.
Чи простіше його продати і взяти щось менш екзотичне? Їх колись за 250-400$ продавали, 7 років гарантії.
Caesar
Member

Piter Cantrope, будуть проблеми чи ні, в звичайному компі, залежатиме не стільки від БЖ, скільки від відеокарти (рідше МП) - якщо з нею (її конвертером живлення) щось станеться, а від браку не застрахований ніхто, наслідки будуть відповідно у рази більші, приклад на попередній сторінці.
Скажіть, будь ласка, навіщо взагалі у в звичайний комп брати БЖ, здатний потягнути 5, а то й 6 таких відеокарт? Це все одно, що пересуватись містом у свої справах на важкому трейлері замість легковика - в екстренному випадку до повної зупинки зносишь усе і усіх на своєму гальмівному шляху.
viperest1
Member

Piter Cantrope
На сайті seasonic є розділ де можна розрахувати потужність системи із всіма нюансами. А тоді вже будете знати від чого відштовхуватись. Я брекомендував ( моя думка) брати блок, щоб мав запасу ( від потужності системи) 100-150 вт( якщо звісно не планується слай чи крос з карт). Собі взяв на 1000вт, бо буде 2 шт 1080 + проц обжора :gigi: :gigi:
Piter Cantrope
Member

Caesar
Та я б його і не купував для домашнього компа, просто так вийшло, що він у мене за копійки опинився.
Я розумію, що потужності такої не треба. У мене є Fractal Design Edison M 650W Gold, то його я хочу татові поставити, а собі б поставив цей.

Просто цікаво, чи з ним буде все норм, якщо він працюватиме на 20%-25% потужності в навантаженні і 5% коли система в простої.
Caesar
Member

Piter Cantrope, я стежу за БЖ до 550 Вт включно, і то не всіма, а лише за тими, що вважаю достойними уваги - цього досить для переважної більшості комбінацій, лише в окремих випадках для розгону потрібно більше, до 650 Вт. Як виняток, кілька БЖ 750 Вт, з більш приємними цінами.
Подібні ж монстри мені не цікаві зовсім. Шукати і вивчати огляди на нього для себе не бачу сенсу.
Самому БЖ в будь-якому випадку нічого не загрожує, якщо видкинути серйозну аварію в мережі.
ККД в нього, звичайно ж, має бути нижчий в порівнянні з менш потужними.

Вони? ККД на рівнях 10%, 20%, 50%, 100% потужності на час отримання сертифікату у мережі 115 В:
Fractal Design FD-PSU-ED1B-650W ATX12V 650 84.04% 88.63% 90.99% 88.92% Gold 8/1/2012
TPX-1475M TP-1475AH3CCG ATX12V,EPS12V 1475 --% 91.05% 92.47% 89.91% Platinum 8/25/2011, маркування співпало, але на сайті "Efficiency: MEET 80 Plus Gold at 115Vac input.", за ці роки порізали?
wigar
Member

Caesar:wigar, не розумію, навіщо було все це затівати?
R5 2600 з GTX 1070 у штатному режимі і 300 Вт не набирає. У розгоні, в залежності від ступеню (везіння) до 400 Вт. Це максимум, у одночасному стрес-стресі. В інших сценаріях буде менше.
Може варто було спочатку розібратись з усіма питаннями?
в 960 был вроде только 4пин, а в 570 нужен 8 пин, да и питания потреблять будет больше на 570
У обох - 1x 6-pin (TDP 120W) :D
Спасибо за ответ, у той 570 что буду брать 8пин, а у прошлой 960 был 6 пин, ошибся. :shuffle:

И в прошлый раз у меня был be quiet! Pure Power L7 430W, а у него был 4пин для процессора, а не 8пин из-за этого помню бп не подошел другу для теста его системы на райзене. Вот тут я и запутался в пинах... через час после поста я уснул.
viperest1:Piter Cantrope
На сайті seasonic є розділ де можна розрахувати потужність системи із всіма нюансами. А тоді вже будете знати від чого відштовхуватись. Я брекомендував ( моя думка) брати блок, щоб мав запасу ( від потужності системи) 100-150 вт( якщо звісно не планується слай чи крос з карт). Собі взяв на 1000вт, бо буде 2 шт 1080 + проц обжора :gigi: :gigi:
Хоть ответ был не мне но спасибо за наводку с калькуляцией мощности. помню раньше калькуляторы мощности могли с лёгкостью посоветовать 700ват бп на и3 и среднюю видеокарту... сайт сеасоник посчитав, Load Wattage: 407 W Recommended PSU Wattage: 457 W, сайт всё-равно посоветовал Seasonic FOCUS Plus 650 Watt Platinum :lol:

буду что-то смотреть с запасом в 500-550ватах, бронзу. С моими хотелками 430 будет впритык мало.
Caesar
Member

wigar, з пінами на БЖ розібрались. З пінами на відеокартах трохи складніше. 6-pin достатньо для 150 Вт, для 120 Вт тим паче.
8-pin тут, швидше, приємний бонус - універсальність підключення, і меньші опір з падінням напруги на розємі та кабелі (лише для кабелю с 8-ма дротами, для кабелю 6+2 - ні).
Переважна більшість відеокарт з 8-pin працює від живлення 6-pin. Відеокарта 120 Вт без обмежень. А от більш потужна відеокарта 150 Вт вже може обмежувати частоту бусту і свій Power Limit, особливо у випадку розгону.

Вичавити стільки, скількі рахують калькулятори, з реальної системи на практиці неможливо - тому, що вони просто складають максимальні потужності усіх компонентів. А для цього потрібно одночасно навантажити на 100% всі вузли в режимах найбільшого споживання - жорсткий диск та память у режимі запису, периферію (клавіатура та миша) у режимі вводу, всі зовнішні і внутрішні інтерфейси материнської плати у режимах 100% заповнення пропускної здатності, вентилятори на максимальних обертах і т.д., а не тільки процесор та відеокарту. Максимум на практиці можна витиснути 100% споживання одночасним стрес-тестом процесора та відеокарти, але все інше (крім вентиляторів) при цьому перебуватиме у стані мінімального обміну і споживання.

Можете поекспериментувати з калькулятором:
1. Виставити всі значення в нуль (скинути клавіатуру та мишу). Але результат - зовсім не нуль. Load Wattage: 110 W (рік тому було 50 чи 60, вже не памятаю) Recommended PSU Wattage: 160 W. Материнська плата? Вона стільки не споживає - 30, топові можуть 40-50 Вт.
2. Вказати процесор Core i5-2500 (розгону немає) і відео R9 270 (можете також спробувати HD 7870, R9 370 або R7 370) з частотами 925/1400, 4 модулі DDR3 2GB (стояли з ECC, але це не так суттєво), крім клавіатури і миші, більше нічого не було. Порівняйте результат з моїм - енергометр показав з розетки 246-250 Вт, було 2 чи 3 піки 258 Вт, навантажував OCCT у режимі PSU (процесор з увімкненим AVX та відеокарта з волохатим бубликом), БЖ Gold (ККД не нижче 88%). Я крутив всі варіанти - найменше 320, а з розетки мало б вийти не менше 345 :D

Обирати вживаний, або новий БЖ моделі, що вже вже багато років у продажу, слід за потужністю каналу +12 В, бо в таких БЖ баланс (розподіл, співвідношення +12 В до загальної) потужності між каналами інший, тому використовуйте оригінальний OuterVision® Power Supply Calculator, в якому є такий розрахунок окремо по каналах - саме його адаптують майже всі відомі бренди.
І вживаним БЖ властива втрата частки ємності у каналі +12 В, тому краще мати запас ~50 Вт саме тут. А на +3,3 і 5 В можете взагалі не звертати уваги, там навантаження невеликі, струми рідко 5-6 А сягають, з ними проблем не виникає.
wigar
Member

Дякую за розширену відповідь :pray: :up: :shuffle:
krivonos-kolya
Member

Load Wattage: 709 W
Recommended UPS rating: 1300 VA
Recommended PSU Wattage: 759 W
система профильная, сколько там запаса ватт 250???
Caesar
Member

krivonos-kolya, тобто на вивчення оглядів, нюансів розгону, підбір (материнської плати, памяті, процесора, відеокарти), сам розгін - часу та зусиль не пошкодували, а рівнем споживання не цікавились, ще й узяли один із найбюджетніших (головне, побільше Ватт) БЖ?
І теперь хтось інший має робити це за Вас?
Вибачте, але щось казати про якийсь там запас БЖ з елементною базою подібного рівня (Aerocool VX), щонайменше, кумедно!
krivonos-kolya
Member

Caesar
ну БП я еще не сменил, а етот подвернулся вовремя... на первое время даже такого д.... хватит.
Caesar
Member

krivonos-kolya, хочете отримати рекомендації і поради з вибору БЖ, то й кажіть про це прямо в тексті: конфігурація (розгін, напруги), внизу чи нагорі, бюджет.
Лазити по профілях, та гадати, на що Ви натякаєте на два пости вище, нікому незрозуміло. Телепати, екстрасенси - сюди не заглядають.
krivonos-kolya
Member

Caesar
я просто высказался по ваттметру на сайте сисоника... себе думаю сисоник ssp-650rt взять
Samura1
Junior

Всем здравствуйте! Подскажите пожалуйста блок питания для моей сборки.

Xeon x5460 775 socket
Gtx 750ti windforce 2gb
HDD wb blue 1tb
SSD kingston 120gb
Кулер deepcool башенный и 1 кулер боксовый

Смотрел что-то типо deepcool da500 и aerocool vx-500
Но совсем не разбираюсь в этом. Поэтому прошу к вас помощи.
Спасибо заранее! Всем peace!
Andrii3D
Junior

deepcool da50
odessitmws
Member

Andrii3D
вингу имхо
Andrii3D
Junior

odessitmws:Andrii3D
вингу имхо