Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Member

Добрався,пару фоток є,тож почнімо.
Є корпус - Fractal Design Define S

Є радіатор - Alphacool NexXxos XT45 360mm
спойлер
alphacool-xt45-01.jpg
Я його прикрутив з кулерами на морду.
До речі - поки шукав ці зображення,наткнувся на дещо цікаве - варіант,як приблизно мала б виглядати моя конструкція(стосується,звісно,тільки переднього радіатора з кулерами)
спойлер
maxresdefault.jpg
І от на цьому фото все гарно влазить - і товщина радіатора співпадає з моїм,і кулера так само - за радіатором,але ще всередині корпусу,і помпа наче схожа( в мене Д5 зі 140мм резервуаром від ЕК),при цьому стоїть доволі вільно і нічого їй не заважає.І от там все добре,а в мене - десь так:
спойлер
photo5211059107451218373.jpg
photo5211059107451218374.jpg
photo5208442647734233847.jpg
І от при такому розкладі кріплення помпи,яке завбачливо поклав в комплект Фрактал,не підходить - йому наче тісновато.Звісно,пробував ці лижі зсунути вбік,за радіатор туди,але помпі все-одно "тісно".І от куди далі?
Виносити кулера за рамку - помпа стане,але чи розумний це крок?На фотках в інеті бачив і таке,але не до кінця розумію ефективність такого підходу.
В ідеалі було б кинути його на верх,але тоді треба зняти "панцир" зверху корпусу,а так як він розрахований на 140мм кулери,то там впродовж всього даху буде діра-пилозбірник і взагалі - через те,що корпус поки на підлозі і в квартирі є дитина,а мене весь день нема,то...не хочеться залишати таке вразливе місце.Тому і стараюсь розібратись з варіантом установки радіатора на передню стінку.На тому фото з красивою збіркою воно ж якось влаштувалось.
Придумати інакше кріплення чи порядок установки - спочатку помпу,а за нею вже резервуар?Кронштейн той ,що вище радили, знайти і прикрутити помпу до радіатора?

Буду вдячний за будь-які поради,дякую.
avuremybe
Member

TheGuy, там помпа смещена влево. Крепеж, очевидно, кастомный.
TheGuy
Member

avuremybe
оці дві лижі - це кріплення з комплекту поставки корпусу,їх можна туди сюди водити,поки не зажмеш гвинти.І вони прекрасно підходять до задніх вертикальних отворів - так,типу,і задумано - це і є кріплення для резервуарів СВО.
На дні корпусу є кріплення під помпу Д5 без всяких "лиж",але в моєму випадку резервуар тоді лежатиме горизонтально.Не варіант.
Начебто,в корпусі все продумано.Був би радіатор тонший - проблем би не було.Ну,або я не помічаю якогось очевидного рішення в силу недосвідченості.За цим же ж і прийшов.
Da__rk
HWBOT OC Team

TheGuy
Та у Вас до радіатора ще вагон вільного місця. :eek:
Якщо штатне кріплення на помпу не підходить - доробляйте його / робіть нове (це не важко) / на крайній випадок прикріпіть до радіатора
спойлер
Изображение
Dimentoza
Member

Да прикрути на радиатор и не мучайся.
Сделай две планки переходные. Дунул черной краской и фирма.
Крепление явно не имеет посадочные места 120 миллиметрового вентилятора.
Ну или закажи крепление на али. Оно стоит доступно.

Отправлено спустя 1 минуту 14 секунд:
Da__rk
Пока на телефоне печатал - ты меня опередил)))
TheGuy
Member

Da__rk
на вид - так,вагон.На це я ж і розраховував при виборі радіатора.
Та бачите вертикальні отвори на задній стінці корпусу?Їх видно 4,але є ще п'ятий,за радіатором.Лижі ці кріпляться саме там - на перший і п'ятий отвори.І от дістати туди ніяк не виходить,хіба винести кулери за периметр каркасу.
Ну,або скористатись Вашим варіантом кріплення.По дизайну - мені все подобається,аби лиш не надто сильно впливало на потік повітря.Дуже дякую за наведення!Скоріш за все,до цього і дійду.
Та не покидає питання - чому на фотографіях все в людей нормально,а в мене - через одне місце?
Da__rk
HWBOT OC Team

TheGuy
Та не покидає питання - чому на фотографіях все в людей нормально,а в мене - через одне місце?
Бо люди доробляють кріплення/корпус і т.д. під свої потреби, без цього ніяк. :) Тут у де-яких AIO нормально не стає, а про кастом взагалі мовчу.
TheGuy
Member

Da__rkну,сперечатись не буду,бо профан.АІО пару штук ставив - слава богу,без нарікань,разом з 3-секційною.А пошук справедливості затіяв,бо куди в мережі чи на ютубі не глянь - скрізь "хороший корпус для СВО" і так далі.А тільки почав збирати - зразу облом.
Ну да ладно.
Запропонований Вами варіант є тільки під 140мм,але є сусідній(правда,плаский,без вигинів конструкції) підходящий,тож його,напевно,і замовлю.

Якщо більше порад чи зауважень до моєї криворукості нема,то знову дякую тим,хто не пройшов мимо!
але прощаюся навряд надовго
Freem-freem
Member

TheGuy
Вентиляторы на выдув это сильно и сзади на вдув, ну ваще

Отправлено спустя 42 секунды:
TheGuy:а в мене - через одне місце?
Никогда такого не было и вот опять :idea:
TheGuy
Member

Freem-freem
Зараз охолодження в корпусі скоріше нема,ніж воно є
До установки радіатора знизу(1) і спереду(3) стояли кулери по 140 на вдув,ззаду і зверху - на видув.І зараз на фото залишились тільки нижній на вдув і задній на видув.
Само собою,що все буде мінятись,і про те,що робити з іншими корпусними кулерами,я зараз і не думаю,не це є предметом обговорення.
Але дякую за участь.
Freem-freem
Member

TheGuy: і задній на видув.
My fault, checked it from mobile. :up:
avuremybe
Member

TheGuy:аби лиш не надто сильно впливало на потік повітря
У Вас же помпа с резервуаром что так перед радиатором стоит, что так будет перед радиатором.
Угол ее поворота не очень сильно повлияет на поток.

И в догонку вопрос - если точка крепления за радиатором, то почему сначала не прикрепить помпу, а потом радиатор?
TheGuy
Member

avuremybe
Питання не в тому,що лижі не залазять під радіатор.Залазять.Ліміт по довжині такий,що якщо закріпити ці самі лижі на задній стінці,то навіть при крайньому лівому положенні помпи вона все-одно буде недостатньо далеко від передньої стінки корпусу і,відповідно,радіатор не влізе в цей простір.
Іншими словами - я і зараз міг би закріпити ці лижі,але помпа,упираючись в радіатор,не дає цього зробити.
Поки,опускаючи варіанти з рукоприкладством,розглядаю покупку перехідничка зі 120мм на оцю от помпу.
Замовлю разом з фуллкавером,мабуть.Якраз до того часу ще вивчу ситуацію поглибше.
Та все ж - дякую.
darlo0k
Member

TheGuy:.І от там все добре,а в мене - десь так:
Як Вам ідея щоб поставити помпу на пряму на корпус, можливо так стане, так само можна замовити перехідник як радили вище на радіатор, досить дивна ідея, але має право на життя у вигляді установки помпи на стелю корпусу. і як правильно писали вище можна зробити кастомнимне кріплення, яке досить легко виготовити :rotate:
TheGuy
Member

Хоча,першопочаткова задумка була чууууть-чуть інакша.
Кулера на перед виніс і помпу на задню стіну хотів начепити,щоб пустити вниз прямий шланг з радіатора на помпу через 2 90-градусні фітинги там і там.
Спочатку цьому заважали кулера,а тепер ще і помпа буде «не там».
Це ж нормально,я сподіваюсь?Ну,перший контур «отако»,мається на увазі?Бо якось аж соромно.З залізом вожусь більше десяти років,а як торкнувся до «води»,то наче руки з іншого місця почали рости.

Отправлено спустя 4 минуты 52 секунды:
darlo0k
Та от з перехідником поки варіант і розглядаю.Стандартні «лижі» майже ідеальні,аби не ця глуха зона в сантиметр по краях.Були б там отвори - місця б вистачило.Несуміснітсть малеееесенька,в районі сантиметру.Тому,власне,і звернувся - це така «проблема»,що могла бути просто похибкою через недосвідченість,може десь щось не так зробив.А ні - таки треба буде щось городити.
super37
Member

та к на фото что ты нашол там радиатор на 240 а у тебя на 360 , и крепления и в правду можно с али экспрес любое закакзать
TheGuy
Member

Ось прикрутив на корпус самі лижі і приклав помпу - тепер вже точно має бути видно,в чому річ.
спойлер
photo5210692699496229436.jpg
(і це не висота радіатора)
super37
Member

так все просто можно решить взяв пару похожих планок и прикрутив их со смещением в лево так чтоб край прикрутить к помпе

Отправлено спустя 1 минуту 21 секунду:
я имею в виду сверху на это крепление
avuremybe
Member

TheGuy:З залізом вожусь більше десяти років,а як торкнувся до «води»,то наче руки з іншого місця почали рости.
Это просто боязнь неизвестного. Оно пройдет, с опытом. :rolleyes:

Отправлено спустя 4 минуты 13 секунд:
TheGuy:Ось прикрутив на корпус самі лижі і приклав помпу - тепер вже точно має бути видно,в чому річ.
Там и с самого начала было видно. На фото, которое Вы выкладывали выше:
avuremybe:TheGuy, там помпа смещена влево. Крепеж, очевидно, кастомный.
:dontknow:
TheGuy
Member

avuremybe
дякую за підтримку :)

В тім-то ж,бляха,і річ - Фрактал так кічиться своїми корпусами,що в них на сайті цілий розділ є,де 100500 фоток кастомних контурів в них.І дірочки в дні просверлили під DDC i D5,і в комплекті ці лижі дали,щоб на задню стінку кріпити - тільки збирай кастом,чувак.І от - перший же крок,не самий товстий радіатор,і зразу такий облом.Тому я і приунив.
Але ладно.Поки орієнтуюсь на переходнічок для кріплення на внутрішню сторону радіатора,а доки дійде час його замовляти,то,гляди,якусь десь інформацію ще знайду.
Дуже і дуже дякую!

Отправлено спустя 3 минуты 42 секунды:
super37
можливо.Дякую.Якщо нічого кращого не придумається,то дійду і до цього.
Ответить