SSD в raid

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Автор
Member

Evergod:
dimchik128:SSD Samsung 850 evo 250 gb
Да. Для raid нужно как минимум 2 штуки SSD Samsung 850 evo 250 gb и HDD тут не причем.
Понял. Буду устанавливать.

Отправлено спустя 1 минуту 5 секунд:
Rex:dimchik128
С такими вопросами нужно писать сюда:
viewtopic.php?f=1&t=178278
Без обид. ;)
Понял!).
starpallace
Member

Відпишусь по рейду 0 із двох SSD goodram 240ГБ. Працює більше року на одній і тій самій вінді без жодного глюку .На чіпсеті p67 не було підтримки Trim, але через довгі танці з бубном запхав в біос новий драйвер рейд від інтел і трім запрацював теж. Спершу настроював рейд на марвелі, швидкість була нижча за швидкість одного ссд, томо відключив його і зараз контролер від інтел обробляє одночасно рейд 0 з ссд і пару двохтерабайтників (без рейду). Середня швидкість складає 920 по лінійному читанню. Враховуючи що ссд брав по 1500грн - вийшло швидких 480гб за 3 тисячі. Для тих хто сумнівається- рекомендую. До речі швидкість затримки виросла в декілька разів, але все ще в рази менша ніж на HDD. Для тих хто хоче втиснути трім в p67-z68 звертайтесь,- спробую допомогти
armogun
Member

Raid- вбиває на смерть. У зв'язку з переходом на швидку систему, та обвалом цін на ссд та нвмє задумався про пришвидшення ПЗІ. Тож думаю про створення рейд0 з трьох IR-SSDPR-S25A-120 ( 812 грн ) MLC, але не знаю який буде приріст послідовного та блочного рандомного читання, або SA1000M8/240G 2200 3D NAND TLC грн. Виходить за доплату 200 грн у випадку з ссд отримую на 120 гіг більше витривалішої пам'яті що є величезним плюсом. Як воно буде з швидкостями на практиці хтось знає?
armogun
Member

і в другому випадку потрібно буде докупити pci-e - m.2 перехідник а це ще сотня, хоча 3 сата шнура коштують майже так само :). У випадку з рейдом я зможу підключати жорсткі диски чи контролер буде працювати в одному режимі і більше нічого не розпізнавати ?
Maxhope
Member

Уже лет 5 у меня 2 Samsung 840 pro 256gb и только на днях решил поэкспериментировать с RAID 0... И почему я этого раньше не сделал ? :lol:
Во первых удобно что можно под Винду выделить 100гб и остальные одним разделом под игры , а не 220гб (с учётом рекомендованной неразмечанной области) бесполезного объема на диске C...
Ну и скорость линейного чтения и записи 950-1000мб/с , отзывчивость системы на глаз выросла , хром после загрузки винды открывается как будто был просто свернут , моментально... На одном диски он все же подгружался. :up:
armogun
Member

Maxhope розбивати ссд на розділи погана і беззмістовна ідея- чим більше вільного простору, особливо на системному розділі, тим рівномірніше зношення.
Andrey2005
Member

Я вообще давно перестал разбивать и винты и SSD. SSD и так мелкие, их еле хватает для винды и игр, а винты это файлопомойка, тоже нет смысла разбивать.
dmytro
Member

Вопрос для тех кто в теме, разные модели ССД, а именно 850 и 860 EVO на 250 каждый нормально в рейде 0 будут работать?
И есть ли смысл в программном рейде, или предпочтении аппаратному?
Спасибо
armogun
Member

Воу-воу. В чергу хлопці :).Стосовно мого питання рейд 0 з 3-4 120 гігових ссд можливий? Доцільний?
Maxhope
Member

armogun:розбивати ссд на розділи погана і беззмістовна ідея- чим більше вільного простору
Какая разница контроллеру ? Для того что бы не было износа , нужно оставлять неразмечанную область в 20% от объема и вообще можно не парится про занятое место и про износ , резерв для контроллера остаётся...

Отправлено спустя 1 минуту 47 секунд:
Andrey2005:SSD и так мелкие
Ну вот и я о чем , 220 Гб для винды и 220гб для игр было , в рейде получается 100гб для винды и одним разделом 340гб под игры... Удобнее ведь.
armogun
Member

Я що від цього зручніше? Тільки мінуси - в рази скорочення життя, трата часу на вибір папки встановлення гри...
Maxhope
Member

armogun:в рази скорочення життя
Что ты несёшь ? Контроллеру ссд побоку на разделы и их объем , он оперирует всеми доступными ячейками памяти , даже теми которые неразмеченны в раздел... Если оставить не размечанную область то это не позволит забить весь ссд данными , что положительно сказывается на скорости и это позволит использовать резервные ячейки для продления срока службы...
armogun
Member

Нерозміченими може а розміченими в іншому розділі - вперше чуюMaxhope
Maxhope
Member

armogun
Контроллер равномерно распределяет износ по всему накопителю , он и не знает про разделы.
armogun
Member

Круто. Не знав. Хоч і важко уявити як воно реалізовано.Maxhope
DTS2
Member

Сделал рейд из 2х Samsung PM961 по 250г.Линейная скорость чтения не выросла вообще,только запись в 2 раза.На мелких файлах вообще все упало,Кто подскажет в чем проблема?
mamayawarlord
HWBOT OC Team

DTS2:Сделал рейд из 2х Samsung PM961 по 250г.Линейная скорость чтения не выросла вообще,только запись в 2 раза.На мелких файлах вообще все упало,Кто подскажет в чем проблема?
Остальной конфиг бы. Скорее всего проблема в том что линий PCIe не хватает
DTS2
Member

mamayawarlord:
DTS2:Сделал рейд из 2х Samsung PM961 по 250г.Линейная скорость чтения не выросла вообще,только запись в 2 раза.На мелких файлах вообще все упало,Кто подскажет в чем проблема?
Остальной конфиг бы. Скорее всего проблема в том что линий PCIe не хватает
Проблема упёрлась в пропускную способность pcie4х выше только 16х
Ответить