Дивна проблема

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Junior

Машина:
Корпус - Aerocool V-touch Pro
БЖ - Cooler Master RP-500-PCAP
Відео - ASUS EN8800GTS 512MB (G92)
Вінт - WD1001FALS
Куплені нові комплектуючі:
ASUS P7H57D-V EVO
Core i3-530
OCZ 3G1600LV4GK (2x2Gb)

Історія::gigi:

Купив я нові комплектуючі, поставив. Форматонув диск С:, поставив Win7 Максимальну. Всі найновіші дрова, антивірус ESS 4.0.417.0, прошив біос до 0705 (настройки зкинув на Default для певності).

Почалися трабли. Система працювала від 15 до 160 хвилин, далі вирубалися задні USB, за декілька хвилин і передні (миша вирубається і флешки не детектяться). Клавіатура працює, бо PS/2, тисну Пуск>Завершение работы, закриваються вікна, вилазить напис "Звершение работы", але на цьому все. Вінт перестає хрустіти, кружечок крутиться і так, доки не вирубаєш комп кнопкою (реально чекав і 10хв). Таке траплялося декілька разів. Таке траплялося і в важких іграх і просто в браузері. Перша реакція - оновити драйвер на відео і DirectX - не допомагає. Вирішив витягнути відеокарту, думаю, все, здохла (була залита), втикнувся в материнку (вбудоване в проц відеоядро). Дійсно, проблеми припинилися, наче б то. Приблизно за 12 годин роботи компа почали з'являтися ось такі артефакти, які навіть на скріншоти потрапляють. З'являтися і лишатися як на робочому столі, так і на вікнах, програмах зі своїми скінами і т.д. В випадку, як на скріншоті просто міняв wallpaper - не пропадало, а змінювало місце. Вимикав інтерфейс Аеро - пропадало. Ребутнув комп, знов те саме, але все працює, все норм перезавантажується.

Цікаві деталі:
Хрін його знає, але підозріло. Браузер Mozilla Firefox 3.6, запускаю відразу 2 флеш-гри вконтакті, комп тужиться під напругою і в BSOD, локалізація помилки 1058, чи щось на кшталт цього видало після ребуту... Також варто зазначити, що під час ігор браузер також відкритий.

Зараз поставив Chrome, може в Мозілі якийсь критичний баг :insane: ...

З.І. Температурний режим нормальний, нічого не женеться і не гналося, BIOS по дефолту, дрова найновіші, напруга не скаче, шлейф харда міняв, також САТА роз'єм, переставляв ОЗУ з одних слотів в інші, перевіряв кабелі живлення від БЖ, переставляв вінду.
Наче б то нічого не впустив...

Прохання проаналізувати і дати поради :).

Заздалегідь ДЯКУЮ :beer:
MoleX
Member

moriartideath
може я не в тему, але ...
в мене дуже схожа ситуація була з Asus P5Q-Deluxe на рідному біосі, після перепрошивки BIOS на свіжішу - глюки з USB та синяками зникли :shuffle:
спробуй декілька різних версій BIOSa :shuffle: , може в ньому проблема
moriartideath
Junior

Треба спробувати.
Артефакти, доречі, дійсно вилазять на Aero, в спрощеному стилі все ок...
http://img412.imageshack.us/img412/8440/art2x.jpg" target="_blank

Добавлено спустя 5 минут:
Температура CPU (відповідно і GPU) при цьому 32 градуси в програмі, 30 градусів по датчику корпуса (прикріплений до радіатора)

Добавлено спустя 25 минут 20 секунд:
MoleX:moriartideath
може я не в тему, але ...
в мене дуже схожа ситуація була з Asus P5Q-Deluxe на рідному біосі, після перепрошивки BIOS на свіжішу - глюки з USB та синяками зникли
Доречі, як зняв залиту відяху, глюки з USB теж зникли...
one_eye
Member

у меня мазила грузила профильный комп так, что больше 1й закладки открыть не мог...
Fulkrum
Member

проблема в проце. взяли бы амд - не было бы проблем.

А если серьезно - матери асус иногда радуют необычными глюками. Но зачастую танцы бубном приводят к определенному результату (обмену матери в сц)
D-FIRE
Member

Fulkrum: взяли бы амд - не было бы проблем.
Золотые слова
yakudza43
Member

D-FIRE:
Fulkrum: взяли бы амд - не было бы проблем.

Золотые слова

ТС ну очень дельные советы вам дали :lol: Действительно взяли бы AMD,кхм... а ну правда появилась бы другая проблема: не смогли бы спать спокойно по ночам, думая зачем же я "это" взял....А в остальном ну прям "идиальный" вам совет :lol: Брррррррр... аж тошнит!
P.S: Вот ведь повезло обладателям платформ на AMD,ну прям всегда без проблем всё пашет :lol: А Intel оказывается только для нервотрёпки и "всех" позлить :mad: с проблемами :p

А по теме действительно попробуйте с обновления Биос (а),а затем норм. видео поставить :up:
такоэ
Member

прошив біос до 0705
может попробовать откатиться на "родину", поюзать, посмотреть. Как-то всё раптово - купил, вставил, перешил.. :-/
Gatya
Member

moriartideath
А зачем прошивал? Были проблемы? "лучшее - враг хорошего"
Fulkrum
Member

yakudza43
ну ежели вам не понятен юмор - извольте в сад, тем более если тошнит;)
Я бы искал проблему в матери. Ибо новые платформы от асусов полны "приятных" неожиданностей.
Список проблем которые были на последних:
1) Завышенное напряжение на ЦПУ (M3A78 PRO)
2) Глюк с слотами ОЗУ (виснет видео mpg если память стоит в первом слоте - самый загадочный глюк)(Asus M2N-e SLI)
3) Отключение компа, если кулер вращается со скоростью менее 800обмин. (M4A78-E)
4) Свист дроселей.(M4A78-E)
Так что процессоры АМД очень надежные и бесглючные, а вот мамки разные бывают(Асусы не худщий вариант, ведь есть биостар).

moriartideath
меняли бы сразу... в течении 2х недель можно ведь. ато не знаю чем выльются в будущем эти проблемы.

Добавлено спустя 3 минуты 15 секунд:
процик может тоже глючным быть. но такое бывает раз в сто лет.
YumaX
Member

moriartideath
Прблема в биосе - где то уже встречалась...

yakudza43
Единственные проблемы у АМД сейчас - это включаются халявные ядра или нет :gigi:
Феном Феномыч
Member

Fulkrum:Асусы не худщий вариант, ведь есть биостар
Не трожь мою мать, твою мать :laugh: Ничего не знаю работает как глюхонемая зимой :apes: и не отсвечивает ;)
ЗЫ Простите за флуд, не сдержался :pray:
YumaX
Member

moriartideath
Поразмыслил ещё немного:
Когда вы воткнули дискретную карточку, отключали ли вы интегрированую в биосе?
Если нет, то нужно знать, что н57 имеет лишь 16 линий пси експрес 2.0 которые будут делиться между двумя устройствами. Есть подозрения, что часть линий так же могут "тырить" усб 3 и сата 3.
Fulkrum
Member

Феном Феномыч я не хотел обидеть... но что то не повезло мне (много раз) с той единственной мамой Биостар, которую довелось приобрести. Правда это была жуткая бюджетка.

Yumax
на счет биоса - не похоже, товарищ скидывал настройки по дефолту...что практически гарантирует его правильную настройку. Про 16 линий не слыхал еще... убого как то, но в любом случае х8 на видуху и х8 на остальное счастье должно быть достаточно.
YumaX
Member

Fulkrum: Yumax
на счет биоса - не похоже, товарищ скидывал настройки по дефолту...что практически гарантирует его правильную настройку. Про 16 линий не слыхал еще... убого как то, но в любом случае х8 на видуху и х8 на остальное счастье должно быть достаточно.
На одну хватит точно, а на две, если учесть, что туда ещё вклиниваются юсб 3 и сата 3 !?

Вообще печально, я бы обходил такие платы стороной, даже одиночняя видяха не сможет задействовать все 16 линий пси експрес, я уже молчу о сли и крос, имхо галимый маркетинг :mad:
moriartideath
Junior

Gatya:moriartideath
А зачем прошивал? Были проблемы? "лучшее - враг хорошего"
перешив вже після того, як почалися проблеми і дрова перевстановлював, зараз дочитаю і напишу останні спостереження)))

Добавлено спустя 20 минут 39 секунд:
Перемазав пасту на КПТ-8, бо там на кулері кіт наплакав, відсотків 50 проца було покрито. Кулер встановлювався правильно і до кінця, єслішо :)

Коротше, температура в стані спокою на боксовом кулері 30-32 градуси, 1100 оборотів, графіка 45 градусів (в Евересті відображається як GMCH, це ж графічне ядро?:) )...

Коротше артефакти з'явилися в Аеро, вимкнув - норм. Запустив Вархамер 40к Соулшторм - знов ті ж артефакти... При чому їх також можна заскріншотить...
В 3D програмах вилазять арти, ігри не глючать, тормозів нема, в партії вархамера проц нагрівся до 36, а GMCH впало до 43 градусів (вирубив аеро)))...

Можливо глючний проц? бо на ПСІ відяхі артів не було, були вильоти ЮСБ (відяха залита)

Добавлено спустя 1 час 4 минуты 20 секунд:
артефакти
http://img88.imageshack.us/img88/1050/artwarhammer2.jpg" target="_blank
http://img706.imageshack.us/img706/5790" target="_blank ... hammer.jpg
ja-vova
Member

moriartideath
Найрозумніше, що можна зробити, це поміняти по гарантії проц.
До артефактів зображення найбільше відноситься відео, а воно інтегроване в проц.
moriartideath
Junior

Хм, та я ж про те, думаю, що причетність материнки виключена... просто хотів якби пересвідчитися, що мислю вірно :) :beer:
moriartideath
Junior

Дивна річ...
Я з самого початку ставив драйвери за 05.04.2010, v.15.17.3.2104. Артефакти були. Поставив драйвер з диску від материнки - те саме. Знов поставив дрова 05.04.2010, v.15.17.3.2104 - артефакти пропали. Warhammer 40.000 Soulstorm на максимальних настройках без глюків, артефактів і тормозів :insane: ...

АЛЕ! При оцінці продуктивності системи в "Свойствах" "Мой компьютер" Віндовс 7 х64 сталося зависання компа. Просто зависання без БСОД і взагалі будь чого. Просто зображення завмерло, комп не реагує. Таке саме сьогодні сталося при кодуванні фільма на DVD (запис з АВІ на ДВД) стандартною програмою з Віндоуса...

Питання: Здавати проц, чи ні?:)

Добавлено спустя 2 часа 10 минут 20 секунд:
знов зависання... в роботі 2 години, ввімкнені Winamp, Chrome, QIP2005, інтерфейс АЕРО ввімкнений...
moriartideath
Junior

промив залиту відяху спиртом...
30хв в FurMark, всьо норм... ІМХО, подивлюся, шо воно буде....
Ответить