Тобто, по суті, треба обрати з чим миритись.
Плюс згадуючи 40" телевізор (Samsung 7 серії на хвилиночку) з його дуже відвертими засвітами - як ліхтарики з кутів в центр (що дуже видно на чорному фоні) по чотирьом куткам.
От з такими думками взяв робочий ноут з записаними монітор-тестом і декількома відеороликами у 2k та поїхав дивитись RT270.
Маю віднзначити, що хлопці у тоці видачі абсолютно спокійно чекали (навіть пропонували потримати панель) доки я там щось роздивлявся.
Отже, Acer RT270.
Це - власні суб'єктивні спостереження, що жодним чином не є абсолютними. Те, що бачать мої очі.
Засвіт у нижньому лівому кутку є, на чорному статичному фоні його видно. Якщо шукати та знати. Якщо не шукати - списується на зовнішнє освітлення.
На білому фоні видно значно менше. У динаміці, навіть у темних сценах, засвіт очима не акцентується.
Отже, поганявши темні відео, пам'ятаючи, що в будь-якому випадку треба з чимось миритись і побчивши цю панель наживо, вирішив взяти. Дуже сподобалось як виглядає. Але плівку з планки під екраном поки не знімаю
При "офісно-інтернетній" роботі (перевірено на Хромі та Екселі) очами не акцентується. Хіба що кнопка "пуск" у Win10 виглядає яскравішо-білішою, аніж, скажімо, годинник з датою. Хоча я не пам'ятаю - може так воно й зажвди було.
Також присутній значно менший засвіт у нижньому правому кутку. Видно на статичному чорному фоні в порівнянні із верхніми кутками. В решті ситуацій я його не бачу.
От зараз сиджу, пишу і засвітів не бачу. На диво, HD7790 2Gb потягнула Fallout 4 із тими ж налаштуваннями, що й були на 1280х1024. Можна чекати на Вегу, а не бігти за RX470
Тепер про враження від 19" 1280x1024 TN -> 27" 1920x1080 IPS.
Він величезний
Пікселізації (якщо цілеспрямовано не шукати її) я зі своєї відстані (90-100см) до монітора не бачу (зір - 1-1.1). Шрифти абсолютно адекватні, розмір елементів в системі - абсолютно адекватний. При 2k могло бути надто дрібним.
Час відгуку - за 10-15 тестових хвилин у Fallout 4 поки ніякої нестачі не помітив.
Кольори - о так! Той же Fallout став виглядати зовсім інакше.
Підключено по DVI.
Налаштування з коробки - надто яскраво. Трохи зменшивши яскравість, досить адекватно поводить себе не тестах lagom.nl. Гамма, чорні - все добре. Із найбілішими треба щось зробити - слабо відрізняються. В реальному житті я того не відчуваю.
Згідно з ТТХ, що були у мануалі, частота вертикальної синхронізації 50-76Гц. Можна бути побавитись із "увімкнути Фрісинк на не-фрісинк моніторі")
Рекомендувати RT270 я навіть зі своєї не дуже вибагливої точки зору не можу саме через засвіт знизу-зліва. Який, щоправда, може лишитись і не поміченим у реальній роботі.
Велике Дякую пану Spaceman за його відгуки по окремих моделях моніторів.