Panasonic разработала новый вид IPS-матриц со статической контрастностью 1 млн к 1

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Хммм я думал что следующий шаг у меня будет именно на олед.
Выходит еще долго буду на ИПС сидеть.
Scoffer
Member

Hotspur
OLED - тупікова технологія, годиться хіба що в смарти, і то з деякими оговірками.
Спектр:
спойлер
Изображение
Спектр LCD співпадає зі спектром LED (чого б йому не співпадати, LED підсвічування ж):
спойлер
Изображение
Який теж не дуже, але, принаймні, там фільтри після нього стоять.

CRT теж був не без гріха:
спойлер
Изображение
Тут наче LED навпаки - рівно ті ж проблеми, але не з синім, а з червоним. Але людське око значно чутливіше в синій частині спектру:
спойлер
Изображение
тому в загальному заліку CRT виграє.

Плазма має приблизно ту ж фізичну природу ілюмінації, що і CRT, тому і спектри схожі:
спойлер
Изображение
Ну і до купи спектр CCFL підсвічування:
спойлер
Изображение
Просто для порівняння, нічого видатного.

А от з квантовими точками дещо цікавіше:
спойлер
Изображение
В теорії можна отримати дуже рівний сумарний спектр, але для цього потрібно не три, і навіть не 6 субпікселів, а штук 15+, інакше вбере в себе всі недоліки інших технологій.

На правах маячні: якщо зняти CCFL лампи, і замість них якимось дивом встановити галогенки, можна отримати максимально рівний спектр, кращий ніж в будь-яких інших технологіях:
спойлер
Изображение
А тепер загальний висновок: для моніторів або телевізорів (тобто там де не сильно обмежені розміри і живлення) з точки зору спектру в порядку погіршення характеристик:
1. Маячня про галогенки пунктом вище;
2. Quantum dots, при умові, що сабпікселів багато, а не 3, якщо 3 - то на останнє місце (тобто навомодні телеки від самсунгу - в самий зад);
3. Бронзу розділяють SED/FED, CRT, плазма - рівноцінні технології;
4. LCD на LED;
5. OLED з фільтрами, LCD на CCFL;
6. OLED без фільтрів (привіт мобілкам).

Чому спектр це дуже важливо - мільярди років очі всіх живих організмів пристосовувались до сонячного світла, спектр котрого дуже рівномірний, відповідно і почувають вони себе найкраще вдивляючись в таку картинку, бо середня яскравість приблизно відповідає піковій і не перевантажує зір. А всі ті ваші OLED`и шмалять вузькими спектрами прямо в зони максимальних чутливостей зорових рецепторів, від цього картинка і здається "сочнішою".

Звертаю увагу на те, що порівняння було виключно в області спектрів. У цих технологій є ще інші переваги і недоліки. Так галогенки ніколи не ставили тому, що такий монітор жертиме як не в себе і дуже нецензурно грітиметься, а плазма підходить лише для динамічного зображення (кіно), бо на статиці вигорають пікселі + не дуже швидка.
За загальною сумою характеристик краще за SED/FED ще нічого не вигадали: більш-менш нормальний спектр, 180 градусів кутів огляду, частоти оновлення екрану в сотні герц. Quantum dots не враховую, бо в нормальній реалізації воно коштуватиме як майбах.
Alexey1977
Member

Hotspur
зачем ее доводить, если можно как Интел с процами - разводить годами на деньги, выкидывая очередной улучшайзер как супер-пупер ноу-хау.
мне кажется что ничего не мешает начать массово выпускать OLED, просто банальная жадность и желание высосать из технологии TFT все до последней капли.
Сейчас Quantum Dot, потом какой нибуть Plasma Dot или еще что то в это духе и так пока не надоест, или в Китае не выстрелит какой нибудь завод по выпуску ОЛЕД и товарищам из первой тройки придется резко шевелить жопами, что бы весь рынок не профукать.
Hotspur
Member

Alexey1977 я видел рядом большой ОЛЕД телек и обычный ИПС. Исходя из того что видел ОЛЕД получше. Хотя думаю и ИПС можно еще раза в 2 загнать за счет подсветки/фильтров и тд
fastneed
Member

я когда-то !год! подбирал себе телевизор,(ну иначе не мог), за такое длительное время стал просто отличным спецом(на то время)
хочу подметить только что Panasonic довела до конца технологию "плазмы", в каком-то роде телевизоры от панаса являются еталонними*. (*являлись)

и если Panasonic что-то говорит\делает, то это не маркетинговый ход, эта компания действительно работает.
Кто знает, может через некоторое время Panasonic сможет и IPS довести до "технического финала" когда приобретая топовую модель на IPS вы будете получать лучшую картинку, или как минимум не хуже, чем могут позволить "новые" технологии спустя ~4 года. (в моем случаи, я лично вообще пока не парюсь теликами, может если бы 4K поджимало контентом, я бы подумал, но то что я видел в магазинах на прилавках вызывают у меня только слезы, что от цветов, что от самой технологии, которая по ходу еще хуже чем плазма в момент создания)

кстати, игровой контент в 4К меня вообще убивает, давно мечтаю о HD мониторе с продвинутыми фишками, там и фпс 300 и сферх плавная картинка, и все будет, и что-то мне кажется играть будет по приятней чем в 4к60фпс
Последний раз редактировалось fastneed 29.11.2016 00:59, всего редактировалось 1 раз.
DimonV8turbo
Junior

Все это многообещающе, но интересно какое время отклика будет у данного типа матриц? Если все так как описано, да еще и реакция матрицы будет в пределах разумного, то за такой монитор и денег не жалко будет отдать!
Ответить