Обзор корпуса Thermaltake Core V1

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Если честно, я бы с удовольствием переехал на формат миниitx со своего микроатх :) А корпус вполне симпатичный и более-менее не дорогой.
ЙОЖИК
Member

MW124:nukeproof
а які жужалки ззаду?

2 * 80 на 5 або 7 і тишина ;)

хіба у вас 4500 обертів тоді уви ;)
Ну і по великому рахунку вони там ні про що, корпус прекрасно себе і без них почуває, тим паче, що в комплекті вони не передбачені. Я їх ніколи туди не ставив. Єдиний момент з охолодженням - стоковий 200мм кулер ще та жужжжжалка, навіть lna/ulna адаптери не допомагають, довелося замінити на кращий/тихіший)
kalter71
Member

ЙОЖИК:
MW124:nukeproof
а які жужалки ззаду?

2 * 80 на 5 або 7 і тишина ;)

хіба у вас 4500 обертів тоді уви ;)
Ну і по великому рахунку вони там ні про що, корпус прекрасно себе і без них почуває, тим паче, що в комплекті вони не передбачені. Я їх ніколи туди не ставив. Єдиний момент з охолодженням - стоковий 200мм кулер ще та жужжжжалка, навіть lna/ulna адаптери не допомагають, довелося замінити на кращий/тихіший)
А на який замінили?
inka
Member

ЙОЖИК:довелося замінити на кращий/тихіший)
Если не секрет - что поставили? И как обстоят дела с пылью в корпусе?
yrievi4
Junior

Что поставили понятно( Bitfenix Spectre Pro 200mm), а вот какого цвета подсветка, или без подсветки?
inka
Member

yrievi4:Что поставили понятно( Bitfenix Spectre Pro 200mm), а вот какого цвета подсветка, или без подсветки?
Не факт. Могли и нокту всунуть. Или ещё что-нить.
nukeproof
Member

MW124:2 * 80 на 5 або 7 і тишина ;)
и тогда от них толку чуть менее чем ноль
sergiiua
HWBOT OC Team

nukeproof
на 12 будет толку чуть больше чем ноль)
не надо туда ничего ставить, на вдув хороший и будет норм все в корпусе
nukeproof
Member

sergiiua:не надо туда ничего ставить, на вдув хороший и будет норм все в корпусе
та да в рожу выдувать со всех сторон будет :gigi:
ЙОЖИК
Member

kalter71
inka
Як вище вже написав yrievi4 - Bitfenix Spectre Pro 200mm, чорного кольору, без підсвітки. Але до цього вибору я йшов, м'яко кажучи, довго, оскільки я ще той сайлент фрік :gigi:
Якщо коротко та просто - був потрібен вентилятор, який працюватиме на понижуючому перехіднику, максимально тихо та продуктивно, оскільки мамка не вміє регулювати 3pin вентилі.
По-порядку, що пробував ставити:

1) Thermaltake Pure 20 - заводський із корпусом, шумний капець, що з перехідником, що без, підшипник стрекоче - неможливо сидіти (не знаю, можливо брак).
2) AeroCool Silent Master Red LED 200 mm - без перехідника шумить, з перехідником не стартує, а з тим що стартує - шумить
3) BitFenix Spectre LED White 200 mm - дуже тихий навіть без перехідника, але без толку.
4) AAB Cooling Super Silent Fan 20 - тут все наоборот: дуже продуктивний, але шумить, незалежно від номіналу перехідника.
5) NZXT Enthusiast Case Fan (FN-200RB) - ідеальна вертушка для моїх потреб, але, зараза, має якесь каряве, нестандарнте кріплення, зовсім не хотів кріпитися на корпусі, треба було або ламати/колхозити, або шукати щось інше. Думав то брак конкретного вентилятора, але пробував два штуки - однаково.
6) Cooler Master: MegaFlow 200 - стояв деякий час, з максимальним перехідником. Дує, впринципі, та як потрібно, але потріскує. Коли ставиш перехідник з чуть меньшим номіналом - починає крутитися приблизно на 120-150 обертів більше, тріск пропадає, з'являється явно виражений шум повітря. А так як система у мене максимально наближена до безшумної, тому він також не підходить.
7) PHANTEKS PH-F200SP 200mm - дуже гарно дує з перехідником, але чітко потріскує підшипник на мінімальних обертах, тихо потріскує, але мозолить вуха :insane:
Впринципі, зі всіх, що у мене були, цей пантекс найкраще збалансований, якщо використовувати на середніх/максимальних обертах.
8) Bitfenix Spectre Pro Black 200mm - як вже зазначалося вище, стоїть в даний момент, вже більш як пів року, із Noctua NA-RC7 крутиться на мімімальних обертах, ніякого стрекоту. Лише впритул чути шелест повітря. Поки це найкращий дуйчик із 200 мм, що я пробував. Хоча в тирнеті маса негативу про його стрекочучий підшипник, мабуть мені попався вдалий екземпляр :)
9) Bitfenix Spectre Pro Red Led 230mm - лежить в коробці, також без тріску підшипника на мімімальних обертах, він ще тихіший порівняно із 200мм моделлю, хоча крутиться на тих же обертах. Але ним не користуюся - не придумав як його присобачити в мій корпус, бо просто так не закривається передня кришка, потрібно або відламувати частину вух на рамці вентиля, або з середини підрізати передню кришку у верхній/нижній частинах)))))

Поки все працює без змін, з мінімальним шумом, рахуй "безшумна система", ну звісно поки не почнеш ігри грати :D

Добавлено через 2 минуты 32 секунды:
п.с. А щодо пилу, то він є! Не так багато, як у попередньому рейдмаксі, але є. На фото все видно. Останній чаз вичищав пил, коли ставив передній вентиль, пів-року тому:

Изображение Изображение
inka
Member

ЙОЖИК
Мдя... Пыли много. Чертовски много. :(
Придётся искать себе более защищённый от пыли мини itx корпус.
Я многое могу простить себе, но никогда не прощу не чищенную обувь, не выбритую морду, и пыль в системнике :mad:
yrievi4
Junior

ЙОЖИК своим рассказом сейчас некоторым как минимум сэкономил 1-2к грн :)
nukeproof
Member

inka
на пол плитку на стены не пылящее покрытие, все диваны и прочую мягкую мебель со шторами, включая котов и собак выкинуть, в каждом помещении на стену установить активную фильтрующую установку с HEPA фильтрами, можно с обеззараживателями, окна не открывать, установить приточку с HEPA фильтром, вместо входных дверей оборудовать гермошлюз :gigi:
inka
Member

nukeproof
У меня и без того дома мини серверная. Пару серверов, пару маршрутизаторов от кошки, коммутатор, радиомост ;)
ЙОЖИК
Member

inka
Ну я б не був таким категоричним! :)
В корпусі багато перфорації, повітря гуляє вільно, пилові фільтри лише на 200мм дуйчику та на БЖ + пів-року не було прибирання в корпусі :shuffle:
ІМХО звісно, але пилу там не більше ніж в будь-якому іншому ящику B-)
inka
Member

ЙОЖИК
Мой Fractal Design Define Mini готов оспорить данное высказывание :)
ЙОЖИК
Member

inka:ЙОЖИК
Мой Fractal Design Define Mini готов оспорить данное высказывание :)
Я мав на увазі звичайні, середньостатистичні, корпуси! Звісно я і не заперечую, є значно більш пило-захищені корпуси, але у вашого фрактала дещо інше позиціонування, порівняно із V1 :)
inka
Member

ЙОЖИК
:beer: За обзор всё равно спасибо!
Dimentoza
Member

Парни, спереди 2х120 есть возможность поставить?
kalter71
Member

Вроде нет.Но думаю совсем несложный колхозинг решит эту проблему))).
Ответить