Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Коли пересів з 22" HD+(1600x900) на 23" FHD то здавалось все мілким і потребуючим апскейлу. Зараз після телефону 5" FHD, планшету 9" QHD, і ноута - бачу пікселі на моніторі хочеться зменшити їх розмір. QHD на 25" здається, буде ідеально :)
У мене ноут зараз стоїть на столі і за 7 см ззаду знаходиться монітор.

Але ок, вмовив, перед купівлею обов'язково десь подивлюся як воно усе-таки виглядає. 21:9 стьомно трохи брати, не знаю як там у іграх з підтримкою таких пропорцій, та і стрьомнувато Лижу брати, у них ніби інша політика визначення поняття браку стосовно битих пікселів, у більшості ноги без повноцінного регулювання. А Dell, NEC чи Iiyama коштують вже інших грошей.

sergiiua
++
pararam
Member

sergiiua:Scoffer не нужно дальше отставлять монитор от лица, если растет диагональ, а PPI не меняется.
а 32", де QHD по ppi = FHD на 24"? он дехто каже "головою вертіти лінь" :laugh:
sergiiua
HWBOT OC Team

pararam:
sergiiua:Scoffer не нужно дальше отставлять монитор от лица, если растет диагональ, а PPI не меняется.
а 32", де QHD по ppi = FHD на 24"? он дехто каже "головою вертіти лінь" :laugh:
Это не противоречит моему утверждению :)

Имхо
90 PPI (32" QHD, 24" FHD) нужно юзать с расстояния 80-90см.
105 PPI (27" QHD, 21" FHD) - 65-75см.
Угловой размер будет примерно одинаковым.

Я юзаю QHD 27" с расстояния 65-75см - голову вертеть не нужно, только глаза :)
pararam
Member

sergiiua:90 PPI (32" QHD, 24" FHD) нужно юзать с расстояния 80-90см.
Чому? Я 24" з 40-50см, 27" 50-65см, але ніяк не на однаковій відстані 24" і 32" :learn: Дискусія актуальна там де, ці відстані не вийде міняти як слід - на мікростолах
sergiiua
HWBOT OC Team

pararam:
sergiiua:90 PPI (32" QHD, 24" FHD) нужно юзать с расстояния 80-90см.
Чому? Я 24" з 40-50см, 27" 50-65см, але ніяк не на однаковій відстані 24" і 32" :learn: Дискусія актуальна там де, ці відстані не вийде міняти як слід - на мікростолах
Если ты перейдешь с 24" FHD на 32" QHD и отставишь монитор дальше - у тебя все станет более мелкое.
А еще 24" FHD c 40-50см - пикселизация должна быть просто адская :)

Но делай как удобнее. Я лишь своим опытом поделился, когда я перешел на большую диагональ без увеличения PPI (с 21 FHD на 27 QHD) - монитор я не отставил дальше, размер шрифтов/иконок у меня не изменился, увеличилось только количество контента на экране.
Litvines
Member

Оно то наверно обзорщики люди с образованием, куда мне быдлу тупому про гамма-кривые и балансы sRGB пространства рассуждать. Я вот просто поставил рядом на столе свой старый Samsung 971p на MVA и Iiyama ProLite XB2783HSU-B1 и подключил их оба. Вывод у меня следующий - Iiyama - бледное говно. Цвета как будто выгорели на солнце. Как будто не умылся утром, только глаза продрал и смотришь сквозь пелену. Глаза быстро болеть начинают. В который раз убеждаюсь что никаким обзорам верить нельзя - только идти по магазинам и смотреть своими глазами.
Так же допускаю, что это мнение исключительно мое, многим надо понимать нравится. Что только подтверждает мои слова в очередной раз - перед покупкой только смотреть и ни кого не слушать.
Scoffer
Member

Litvines
Можу сказати все з точністю до навпаки. Я декілька років працював за двома Samsung 970p (на тій же матриці, що і 971p). Монітори пристойні, особливо на свій час, але не більше того, поряд з сучасними і не валяються.
Якщо в тебе проблеми з XB2783HSU-B1, то тут є декілька варіантів:
- неправильно викручені налаштування іями
- неправильно викручені налаштування самсунга, до котрих ти звик, і думаєш, що так і треба
- один із видів кольорової сліпоти, не в образу, але дуже багато людей навіть не підозрюють, що бачать світ трошки не так, як інші, можна пройти відповідні тести, котрих повно в інеті
І взагалі дивне таке порівняння тому, що в мене, та і не тільки в мене, свого часу склалося враження про недостатню кольорову гамму саме цих самсунгів, але подобалось що чорний насправді чорний (VA матриці тоді були ще в новинку). Ти мабуть перший, хто скаржиться на кольори AMVA+ матриці в порівнянні з древньою PVA.

Добавлено через 6 минут:
Я розумію ще казати, що в IPS кольори кращі, але в старій PVA то вже занадто :)
vitold
Member

Приветствую!
Прошу помощи советом!
присмотрел себе модельку монитора:
http://www.itbox.ua/product/Monitor_LG_ ... P-p214255/" target="_blank
и размер подходящий и матрица и вроде какая то технология без мерцания в нем присутствует - глаза хочется поберечь

в то же время мой товарищ советует посмотреть на другую модель, ничем особо не мотивирую свой совет :
http://www.itbox.ua/product/Monitor_PHI ... 0-p198571/" target="_blank

как Ваше мнение ? что будет лучше?
по финансам примерно одно и то же выходит
Scoffer
Member

vitold
Нічого не можу сказати про ці монітори, не бачив їх, проте якщо не має фобій проти VA, то в даній категорії можу порекомендувати BenQ GW2270/GW2270H
Чесна 8-бітна amva+ матриця, контрастність 3000:1/20М:1, відсутність ШІМ (не напрягає очі)
Огляд: http://www.trustedreviews.com/benq-gw2270-review" target="_blank
Litvines
Member

Scoffer
-Налаштування кручу вже тиждень.
-тільки на це і надія. Якщо до тих звик і до цих же мабуть звикну.
Та головне очі швидко втомлюються і болять. IPS Dell на роботі (качав профіль та налаштування з TFTcentral) теж здається блідим у порівнянні з самсунгом. Але цілими днями креслити в автокаді зовсім не втомлююсь...
Scoffer
Member

Litvines
Ну, як варіант, бок з контролером підсвічування, проведи тест на ШІМ, олівцем
http://ammo1.livejournal.com/418344.html" target="_blank
В цій моделі ШІМ немає, але чим біс не жартує...
Це щодо втоми очей.

Я от сьогодні пів дня сидів за зенбуком, і очі так не втомлювались навіть за дешевими леново, як за ним. Хто б міг подумати, що в ноуті за півтора кілобакси може стояти така паршива матриця, олівцевий тест, до речі не пройшов, ШІМ в усій своїй красі...
heidfeld
Member

Litvines:подключил их оба. Вывод у меня следующий - Iiyama - бледное говно. Цвета как будто выгорели на солнце. Глаза быстро болеть начинают.
По поводу настроек, попробуй опять же вернуться на настройки из теста
Для получения яркости 100 нит, цветовой температуры точки белого в 6500K и максимально близких к «референсу» гамма-кривых в режиме Off были применены следующие настройки:

Brightness – 84;
Contrast –50;
Color Temp. – User (90/93/97).
По поводу боли глаз, шима в данной модели нету, не знаю че они болят. Мой совет, попробуй понизить уровень синего в настройках RGB до значения 86 примерно.
И пару дней посиди с такими настройками. Должно помочь. А так я думаю проблема еще в том что 1080p разрешение для 27 дюймов это мало, тоже наверное свои проблемы создает
revolution_in_you
Member

Выбираю монитор остановился на Samsung S24E390H и LG 24mp58vq-p. Нужен для фильмов инета и игр, может еще какой посоветуете.
pararam
Member

спойлер
"LG Display Reports First Quarter 2016 Results"
"Revenue in the first quarter of 2016 decreased by 20% to KRW 5,989 billion from KRW 7,496 billion in the fourth quarter of 2015 and decreased by 15% from KRW 7,022 billion in the first quarter of 2015."
Изображение
heidfeld
Member

revolution_in_you:Выбираю монитор остановился на Samsung S24E390H и LG 24mp58vq-p. Нужен для фильмов инета и игр, может еще какой посоветуете.
Про самсунг я бы сразу забыл как про страшный сон. ЛГ норм. Можешь еще такой рассмотреть как вариант http://hard.rozetka.com.ua/iiyama_proli ... 1/p403564/" target="_blank

тест http://www.overclockers.ru/lab/52214/Po ... 380HS.html" target="_blank
Litvines
Member

А iiyama 2783 держит 75 Гц? У меня не хотит. Написало out of range.
Scoffer
Member

Litvines
От не треба займатися цією :censoured:
Монітор розрахований на 60Гц, і повинен робити на 60, якщо треба більше, то бери відповідні монітори ;)
Всілякі Over Drive'и теж вимкнути. А тоді виникають скарги, що очі болять...
Litvines
Member

Scoffer
http://www.iiyama.com/ua_ru/produkty/prolite-xb2783hsu/" target="_blank
Частота горизонтальной развертки 30 - 80 КГц
Частота вертикальной развертки 55 - 75 Гц
Scoffer
Member

Litvines
От і рахуй 75*1080*1.05=85050 що більше ніж 80КГц, відповідно out of range і нічого не працює.
Ще раз кажу, 60-герцний монітор треба використовувати на 60 герцах, і ні герцом більше, всі ці розгони для збочинців, якім не шкода своїх очей.
Litvines
Member

И то правда :laugh:
Ответить