SSD. Налаштування, оптимизація, вирішення проблем

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Ответить
Автор
Member

Последний раз редактировалось almazmusic 16.12.2010 03:42, всего редактировалось 1 раз.
unomen
Member

обновить биос мамки
не забудьте при этом сбросить CMOS
ну и да - создать разделы и тд
Chester_pl
Member

unomen:обновить биос мамки

спасибо за совет. биос последний. винда его тупо отказывалась видет. ни одна из программ тоже.
но уже разобрался, не дорылся на оф сайте и не нашел сразу дрова
может комы пригодится ставить вот это Samsung NVMe Driver Installer , с вот это страницы http://www.samsung.com/global/business/ ... loads.html" target="_blank
unomen
Member

Chester_pl:
unomen:обновить биос мамки

спасибо за совет. биос последний. винда его тупо отказывалась видет. ни одна из программ тоже.
но уже разобрался, не дорылся на оф сайте и не нашел сразу дрова
может комы пригодится ставить вот это Samsung NVMe Driver Installer , с вот это страницы http://www.samsung.com/global/business/ ... loads.html" target="_blank
оппа анекдот про дискету с драйверами на флопик IRL :gigi:
пс. я бы такое себе не покупал :shuffle:
z_mashine
Member

unomen:оппа анекдот про дискету с драйверами на флопик IRL :gigi:
пс. я бы такое себе не покупал :shuffle:
на семерке оно и неудивительно. там нет стандартно nvme драйвера.
Skeptik
Member

z_mashine:на семерке оно и неудивительно. там нет стандартно nvme драйвера.
Дык семерке оно и не нужно - это примерно как купить бугатти вейрон и ездить исключительно на первой передаче...
starpallace
Member

Зіткнувся з серйозною проблемою. Поміняв 120-ку SSD від Samsung на Goodram CX100 240 . Щоб не переставляти все по новому склонував систему. Запустилось - зробив тест швидкість читання в межах 420-500, а от швидкість запису 80 !! Ганяв різними бенчами, не допомогло. Прочитав статтю про disk aliegment, скачав paragon, показало що диск кривий. Забрав на роботу, вбив розділи, загрузився з paragon- написало все ок. Поставив вдома 10-ку- те саме. Trim, AHCI, NCQ, SATA3 включено. AS SSD горить зеленим (поле aliegment) . Не знаю на що грішити. Стикався з такими питаннями на форумах, такі проблеми виникали з різними дисками (intel, ocz, інші). Людям часто пишуть що швидкість лінійного читання не важлива в роботі- частково згідний. Але боюсь що інфа пишеться криво, і мене з часом може чекати а)збій б)передчасне старіння с) подальше падіння швидкості :mad:
Хтось мав з тиким справу, джентельмени? :-/
Kib
Member

Питання то в чому? Що на вашій системі парагон показує кривий диск, чи що швидкість 80? І до речі, якою програмою користувались при вимірі швидкості?
Rex
Member

starpallace
Треба з'ясувати поточну версію прошивки і перевірити на сайті виробника наявність нової версії прошивки для диску.
швидкість лінійного читання не важлива в роботі
Хто таке сказав? І до чого тут швидкість читання, коли ми говоримо про швидкість запису?
Последний раз редактировалось Rex 30.12.2015 11:57, всего редактировалось 1 раз.
starpallace
Member

Після видалення розділів парагон пише що все нормально. Проблема, звичайно, в швидкості. Ганяв AS SSD і AnvilBenchmark . У всіх оглядах. між іншим, вони показують нормальні результати. близькі до 500, а у мене 80. Зробив щойно тест на роботі- те саме
Rex
Member

Відредактував своє повідомлення.
starpallace
Member

На сайті немає нічого. Враховуючи, що диску 2 тижня, а огляд на ізікомі- серпневий, думаю в мене не мала б бути старіша прошивка. Як подивитись не знаю, aida не показує (або не там шукаю)

Добавлено через 1 минуту 26 секунд:
starpallace
Треба з'ясувати поточну версію прошивки і перевірити на сайті виробника наявність нової версії прошивки для диску.
цитата:
швидкість лінійного читання не важлива в роботі

Хто таке сказав? І до чого тут швидкість читання, коли ми говоримо про швидкість запису?
Опечатка. Я мав на увазі запис
Kib
Member

starpallace:Ганяв AS SSD
Ганяв у себе на цій програмі профільний ссд, і результати кожен раз різні, при чому суттєво. Мій вердикт, не займайтесь маячнею, і менше вірте всіляким абстрактним тестовим прогам. А якщо хочете порівняти реально різницю, то треба мати на руках два ссд, і тестові файли потрібних розмірів, тоді буде видно.
starpallace
Member

Поставив SSD-Z, звірив титулку в мене все ідентично як в огляді на ізікомі (прошивка, розмір сектору)

Добавлено через 5 минут 59 секунд:
starpallace:
Ганяв AS SSD

Ганяв у себе на цій програмі профільний ссд, і результати кожен раз різні, при чому суттєво. Мій вердикт, не займайтесь маячнею, і менше вірте всіляким абстрактним тестовим прогам. А якщо хочете порівняти реально різницю, то треба мати на руках два ссд, і тестові файли потрібних розмірів, тоді буде видно.
Якби тест показував хоча б 300м я б сильно не переживав . Коли в мене швидкість на новому пристрої нижча в 6 раз чим повинна, то я б не назвав це маячнею. Тоді весь форум маячня, віндовс і на pentium4 завантажується, а продуктивність то таке. На форумі тоді зробити одну тему "комп не включається", а всі решта банити
gromalle
Member

що показує dd тест на лінуксі?
Kib
Member

starpallace:Якби тест показував хоча б 300м я б сильно не переживав . Коли в мене швидкість на новому пристрої нижча в 6 раз чим повинна, то я б не назвав це маячнею. Тоді весь форум маячня, віндовс і на pentium4 завантажується, а продуктивність то таке. На форумі тоді зробити одну тему "комп не включається", а всі решта банити
На моєму профільному заявлена виробником швидкість запису 450, вище вказаною прогою показує приблизно 140. Не парюсь, тому що працює все як годинник. На хотлайні під цими ссдшниками також багато різних відгуків, у когось кращі показники в цих прогах, в когось гірші і вони один одного мучать питаннями, що ж тут не так. Моє імхо, в тестах, чисті ОС, спец. налаштування, якщо це все витримати, будуть такі результати, ну і у тих хто тільки купив, встановив віндовз, і бігом швидкість перевіряти, а через рік, після того як туди вже всілякого хламу понавстановлювали, надувають щоки і дивуються, швидкість крадуть. :mad: :laugh:
Як ви самі ж і писали, швидкість запису має значно менше значення, головне читання, а воно на висоті. Але це ваше діло, переймайтесь, шукайте проблеми, там де їх нема.
starpallace:Але боюсь що інфа пишеться криво, і мене з часом може чекати а)збій б)передчасне старіння с) подальше падіння швидкості
Бійтесь бійтесь, а ще з часом ви постарієте і можете вмерти, це якщо метеорит на землю не впаде раніше. :lol:

ПС: В характеристиках завжди пишуть,"up to..." пора б вже зрозуміти значення. :gigi:
:beer:
Vovchic_jrc
Advanced Member

starpallace
Подключаете Goodram CX100 240 вторым диском в систему. Проверяете, чтобы он был подключен к порту Sata 3, коих у Вас всего 2 на плате. Устанавливаете повторно Intel RST. Идете в "Панель управления - Администрирование - Управление компьютером - управление дисками", удаляете все разделы, создаете их заново. Перезагружаетесь и замеряете скорость.

Еще можно попробовать удалить фирменный софт от Samsung, если такой был установлен.
starpallace
Member

Проблема є, і причини їй теж є. Планую відправляти по гарантії, або зробити самому. Якщо я відправляю, то причину треба вказати точніше, щоб швидше пройшло

Добавлено через 41 минуту 21 секунду:
Vovchic_jrc
Пробував біля 5 різних версій AHCI драйвера (від інтел і від майкрософт), і звичайно інший комп'ютер. Бачиться як SATA3, тест читання на 500мб це підтверджує. Розділи знищував і створював. Конвертував в GPT і назад в MBR , ставив 2 рази win 10, зараз поставив 7 . Софт від сумсунга видалив задовго до клонування вінди на гудрам (я його ставив періодично раз в півроку щоб поновити прошивку і перевірити швидкості, потім зносив)
Vovchic_jrc
Advanced Member

starpallace
Тогда сдавайте в сервис с пометкой "низкая скорость записи".
starpallace
Member

Боюсь після місяців чекання (брав з розетки) отримати відповідь, що швидкість запису може відрізнятись, або проблеми у мене з софтом, або проблем не виявлено. Хотів гарний тікет написати в супровід+ думаю що може бути моя провина через клонування.

Добавлено через 2 минуты 59 секунд:
gromalle:що показує dd тест на лінуксі?
Не пробував, але нормальна робота на лінуксі мене не спасе, хоча якби стояв, то спробував би.

Добавлено через 1 минуту 40 секунд:
Дякую всім за варіанти. Не буду більше парити мізки перед новим роком (хоча якщо в когось ще будуть ідеї- пишіть ) :rotate:
Alexey1977
Member

starpallace
попробовать на другом компе где есть SATA3 но чтото мне подсказывает, что Goodram что попало ставить в свои SSD и скоростные характеристики у них от партии к партии могут сильно плавать.
надо брать проверенные модели Samsung, Plextor, Crucial, Corsair, Intel, OCZ и последнии модели от kingston и некоторые от Sandisk - по крайней мере производитель тут что попало в SSD свои не ставит.
Ответить