Вибір HDD

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Ответить
Автор
Member

ROCSAGE:
Last_Exile:Доброго времени суток!
Посоветуйте что прикупить в офис для бекапа.
Бюджет в районе $150.
Я совсем не пойму что выбрать :eek:
присмотрись:Seagate Barracuda 7200.14 3TB 7200rpm 64MB ST3000DM001 3.5 SATAIII
Подробнее: http://hard.rozetka.com.ua/hdd/c80084/2 ... l/,Western" target="_blank Digital Black 1TB 7200rpm 64MB WD1003FZEX 3.5 SATA III
Подробнее: http://hard.rozetka.com.ua/hdd/c80084/2 ... l/,Western" target="_blank Digital Black 1TB 7200rpm 64MB WD1003FZEX 3.5 SATA III
Подробнее: http://hard.rozetka.com.ua/hdd/c80084/2 ... =internal/" target="_blank :) :) ;)
З 14-ю "рибою" все ясно, це одна з найгірших моделей на ринку в плані надійності. А чим аргументуєте використання блеків для бекапа? :insane: По-перше 7200 обертів, по-друге, як вони по надійності? Я недавно дивився по більш ємним моделям - по % негативних відгуків на newegg та amazon блеки WD йдуть нарівні з редами :-/
Я б порадив внутрішні:
http://hotline.ua/computer-zhestkie-dis ... 020ala640/
http://hotline.ua/computer-zhestkie-diski/wd-wd30efrx/
зовнішній:
http://hotline.ua/computer-zhestkie-dis ... jk0040hbk/

Добавлено через 20 минут 36 секунд:
Buek:Посоветуйте хороший хард на 1 терабайт, цена качество до 1500 грн.

Думаю между:
Western Digital Blue 1TB 7200rpm 64MB WD10EZEX 3.5 SATA III
И
Seagate Barracuda 7200.14 1TB 7200rpm 64MB ST1000DM003 3.5 SATAIII
Якщо збільшити суму не проблема, то краще візьміть цей:
http://hotline.ua/computer-zhestkie-dis ... 010cla330/

Добавлено через 5 минут 32 секунды:
daywalker:З моделями не помилився, цікавить краща продуктивність.
Для продуктивності ліпше цей :)
papkasasha
Member

Toshiba DT01ACA200 как диск или :puke:
Bane4
Junior

А кто что думает по поводу покупки такой модели?
Hitachi Ultrastar 7K3000 HUA723020ALA641
Martix
Member

Накрылся мой DT01ACA100 - радовал до последнего момента неплохой скоростью и чистым смартом. Проработал около 2-х с половиной лет, благо гарантию на него давали 3 года и он сейчас в сервисе. Кстати сейчас дают всего 2 года :spy: . Выбирал жесткий диск с гарантией от 3-х лет, взял на замену Seagate SV35 ST1000VX000 - скорость, уровень акустического комфорта в эту цену вне конкуренции, тише моей тошибы, хотя я считал что она вполне даже ничего, по скорости с ним могут потягаться или серверники или WD Black. Кстати думал взять последний, но скорость доступа по тестам у него даже немножко выше, про вибрации ничего не скажу, не щупал, решающую роль сыграла цена, +600грн за дополнительные 2 года как-то не убедительно :) ИМХО. Теперь волнует только одно - а на сколько его хватить и успею ли я забэкапить? - раньше диски были наааамного надежнее, мой старичок от WD на 320гб работает 7-ой год и в ус не дует, смарт чист. :weep:
sank27
Junior

Посоветуйте пожалуйста надежный и тихий винт объемом 1Tb SATA для файлопомойки, фильмов,фото. В системе стоит ssd, поэтому скорость особо не нужна. Бюджет до 2к грн. Также планирую заменить профильный ssd на Samung 850 EVO 256 Гб.
Martix
Member

Добавлю что за пару недель использования вылезли такие + и -:
+ нет остановки-раскрутки шпинделя и парковки головок, очень большой плюс как по мне, в теории должен дольше жить, на практике меньше тупит при редком обращении. Точнее не тупит.
- вибраций нет но как он трещит при работе с мелкими файлами.... :facepalm: буду что-то думать, в этом плане тошиба была ощутимо тише. Мне кажется дело в тонкой крышке банки, но это поправимо, хоть и не приятно.
InHale
Member

Добрый день, профильной темы по моему вопросу так и не нашел, вопрос заключается в след. нужен надежный внешний HDD, объемом 3 ТБ, на нем будут хранится репортажи (видео), до обработки и того как они отправятся заказчику, цена не столь важна как надежность. Буду весьма благодарен за помощь, может кто сталкивался в работе/обзорах/мельком видел такое? :beer:
pararam
Member

InHale
надійних вінти нині якщо й випускаються, то в Україну їх не завозять, ентерпрайзи зараз взагалі вдвічі дорожчі за звичайні, що нічого не гарантує.
беріть щось таке і юзайте в raid 1. Чому саме зовнішній треба?
InHale
Member

pararam
Ну привезти от куда либо из-за границы проблем не вызывает, амазон ебей, официальные магазины... я уже обращал на это внимание, но дорогова-то получится...
NFS-Racer
Member

InHale
Для надежности просто имейте 2 копии, больше вам никто никаких гарантий не даст на информацию на носителях.
vavan222
Member

Добрий вечір. Допопоміть з вибором вінчестера на 3тб В мене политів вінчестер на 2 тб. Потрібен новий. І перше, що мене цікавить - це надійність. Вибираю між Toshiba DT01ACA300, WD Green WD30EZRX, WD Blue WD30EZRZ. DT01ACA300 і Green WD30EZRX на 3 пластини здебільшого, Blue WD30EZRZ невідомо. Схиляюсь до WD Blue WD30EZRZ, але є сумніви зовсім недавно появився. Який краще взяти. Допоможіть з вибором.
Scoffer
Member

vavan222
WD RED (WD Red WD30EFRX), механіка значно продвинутіша.

WD Blue WD30EZRZ це копія WD Green. Торгову марку WD Green просто згортають/реорганізують. На тошиби останнім часом дуже погані відгуки, можеш подивитись наприклад на newegg.
vavan222
Member

Scoffer:vavan222
WD RED (WD Red WD30EFRX), механіка значно продвинутіша.
Дякую за відповідь
Між ред і грін(блу) різниця 500 грн. Мене цікавить лише для зберігання даних вінчестер, в попередньому 2 тб полетіли головки. Чим механіка ред краща?
Scoffer
Member

vavan222
RED якраз і позиціонується для зберігання даних в складі NAS. Механіка RED i BLACK це копія відповідних ентерпрайзних SAS-винтів, різниця лише в електроніці. Звідси на третину більший заявлений термін служби і пристосованість до роботи 24/7. Green/Blue і механічно, і електрично спрощені.
vavan222
Member

Ну по логіці чим простіша механіка тим меша ймовірність, що вона вийде зладу. Тому я питаю за рахунок чого в ред механіка відрізняється
septimus
Member

Пользуюсь WD Red WD30EFRX в первом рейде уже почти два года, работают отлично (что самое главное), сами диски достаточно тихие. Пожалуй больше нечего добавить ;)
vavan222
Member

septimus:Пользуюсь WD Red WD30EFRX в первом рейде уже почти два года, работают отлично (что самое главное), сами диски достаточно тихие. Пожалуй больше нечего добавить ;)
Як часто паркується головка, і скільки пластин
vavan222
Member

Purple теж має гарантію 3 роки. Ред задорогий. Вагуюсь брати грін чи пурпул.

Добавлено через 4 часа 43 минуты 53 секунды:
Начитавшись відгуків на форумах по вінчестерах, я тепер взагалі не знаю, що брати. В мене склалось враження, що диски 5400 обертів, довше 3-4 роки не живуть. Відключиш парковку, диску це не піде на користь, не відключиш теж довго не проживе.
pararam
Member

vavan222:Ну по логіці чим простіша механіка тим меша ймовірність, що вона вийде зладу. Тому я питаю за рахунок чого в ред механіка відрізняється
Виробники неспроста додають різні системи покращеного балансування пластин, позиціонування головок, компенсації вібрацій та ударів.
Scoffer: Механіка RED i BLACK це копія відповідних ентерпрайзних SAS-винтів, різниця лише в електроніці.
З опису виробника сказати важко. В Re рисують більше плюшок ніж в Red
vavan222: В мене склалось враження, що диски 5400 обертів, довше 3-4 роки не живуть. Відключиш парковку, диску це не піде на користь, не відключиш теж довго не проживе.
В редах парковках відбувається рідко по діфолту. Якщо не помиляюсь, у всіх WD цей параметр можна налаштувати самому за допомогою спеціальної утиліти. Краще не зациклюйтесь на цій фічі, а дивіться в яких серій більше негативних відгуків про відмови. Дешевші вінти недарма мають менші цінники і гарантійні строки ;)
vavan222
Member

В мене самсунг 160 gb 7200 обертів. 10 років працює. Фірма підвальна де я брав мені його впхала, хоча я заказува сіагейт. Вони дали мені поганий шлейф, який відвалювався(роздовбане гніздо). Я забив цей вінчестер і стискав диск для економії місця. В результаті утворилися беди і не міг встановити операційку. Беди приглушили програмою і диск працює до сих пір.
Хотілося б щось взяти, щоб так само працювало довго
От мав я 5900 хітачі і він накрився без-будьякої причини(там: вигорання комутатора блоку магнітних головок або несправність блоку магнітних головок) . Є ще тошиба DT01ACA300 2 роки має. Думав її знов взяти, але багато негативних відгуків. Скільки в середньому green диск живе, якщо три роки тоді мені не по дорозі. Про пурпул дуже мало відгуків. На ринку є 3700 грн Hitachi Deskstar NAS HDN724030ALE640 один інтернет магазин дає 5 років гарантії ну для мене це вже перебір по грошах, а так ред пурпул і грін - які фактично один вінчестер з різними прошивками.
Ответить