Доброго ранку всім.
Вирішив зібрати собі новий пк взамін старого.
ПК в основному використовується для інтернета, фільмів, музики, деколи ігри. Монітором виступає телевізор 32 дюйма соні HD ready. Для пк в меблях зроблена ніша 500 * 650 * 250 (глибина * ширина * висота, мм), в якій зараз боком лежить старий комп корпус асус венто, самий звичайний. Телевізор планую міняти, можливо в наступному році на 50 дюймів фул хд або ультра хд. Нішу можна зробити вищою, поличку можу підняти на 5 см, тоді висота ніші буде 300 мм.
Стосовно нового пк, підібрав собі такий конфіг (приблизно):
1. Корпус Fractal Design Node 304 - я орієнтувався на висоту, щоб нормально його поставити в нішу.
2. Процесор Intel core i3 6300 3.8GHz - почитав тести старіших і3 і подумав що його буде достатньо для ігр (якби раптом хотів щось пограти).
3. Материнка на сокеті 1151 з ДДР4. Ще не визначився яка саме, швидше за все якась асус.
4. ОЗУ 8Гб однією планкою Corsair Vengeance LPX Schwarz 8GB DDR4 2400MHz C14
5. Crucial SSD MX200 (CT500MX200SSD1) 500GB - планую лише його, звичайних вінчестерів не планую.
6. ВК Inno3D PCI-Ex GeForce GTX 960 4096MB GDDR5 (128bit) (1127/7010) - коротка і ніби холодна, надіюсь що великий вентиль небуде сильно шуміти.
7. Блок живлення be quiet! Straight Power 10 CM 500 Watt - на сайті be quiet! в калькуляторі прикинув потужність, і вибрав з запасом.
8. Не визначився з кулером для процесора, щожливо хтось порадить тихий кулер.
Корпус вже замовив -
SilverStone SST-GD09-B Granada GD09 schwarz ; блок живлення теж замовив
be quiet! Straight Power 10 400 Watt.
Система береться на декілька років (я рідко міняю щось, і рідко лажу всередину корпуса). Все буде працювати на стокових характеристиках, нічого розганятись небуде. Материнка швидше за все буде мАТХ
ASUS B150M-C або така ж, тільки атх формату.
В мене є питання:
1. Стосовно корпусу - чи потрібно заміняти його стокові вентилятори чи ні, і якщо так то які саме вентилі слід придбати? Поки що виділив собі такі вентилі
be quiet! SilentWings 2 120mm,
be quiet! Shadow Wings SW1 PWM,
Noctua NF-S12A 120mm PWM L?fter,
Noiseblocker BlackSilent XLP.
Останній мені по ціні дуже добре підійшов би.
2. Стосовно процесорного кулера - порадьте нормальний (з запасом потужності, надійності, можливо в майбутньому придбаю кор і5). Хотів би взяти з запасом потужності, бо тоді б його можна було б на 50 чи 75% виставити для меншого шуму. Система розганятись не буде. В характеристиках корпуса цифра в 138 мм по висоті процесорного кулера. Поки що виділив для себе такі варіанти -
Thermalright AXP-100 Muscle,
be quiet! Shadow Rock LP,
Noctua NH-L12,
Scythe Shuriken Rev.B,
Noctua NH-L9i,
Noctua NH-L9x65,
також в корпус ніби влізе і цей
Noctua NH-D9L. Останній мені імпонує, бо башня ефективніша за топ, і напевно я б зміг його в сторону дірок для 80мм вентилів
як на мал.5 орієнтувати. На
сайті Ноктуа пишуть що він сумісний з моєю материнкою, але чи можна його буде покрутити в сторону дірок? Ніби розмір 95*95, думаю що кріплення там можна буде по всякому поставити?
Я просто вперше буду сам щось збирати, тому так перепитуюсь, щоб потім не шукати куди всунути непідходяще...