Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Moderator

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Изображение

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Prescott
Member

Jokias
на каком конфиге ?
ТДмитрий
Member

Есть B85M Pro4.

Беру память.... есть 2 варианта, на 1600 и 1866. При том 1866 дешевле гривен на 100. Стоит ли рисковать, экономить и брать 1866, кто юзает разогнанную память на В85, подскажите.

З.Ы. Путь ей неблизкий ехать

http://www.komputronik.pl/product/22607 ... ries_.html" target="_blank
http://www.komputronik.pl/product/23570 ... ries_.html" target="_blank
Jokias
Member

Prescott:Jokias
на каком конфиге ?
CPU: Intel Core i7-2700K 3.50GHz/8MB (BX80623I72700K) s1155
MB: Intel DQ67OW
RAM: DDR III Kingston 2*4 GB 1333Mhz
Video: GTX660
andrey076
Junior

нужна помощь :lamer: вместо сгоревшей материнки Asrock n68c-gs ucc с сгоревшим процессором Athlon ll x2 220 предложили Asrock n68c-s ucc с процессором Phenom ll x4 965 (с этой системы и пишу). проц не подходит к материнке,вместо 3400 ггц определяется всего 800 мгц,и на сайте асрок нет его в поддержке. что лучше заменить-проц или мать,так как в деньгах сильно ограничен,видео радеон 5500 серии чтоб не менять и планку памяти ддр3-1333 на 2 гб чтоб оставить без докупок.
unomen
Member

замени мать
Asrock n68c-s ucс без проблем продашь
и с небольшой доплатой купишь мать с поддержкой 140W процов
andrey076
Junior

unomen:замени мать
Asrock n68c-s ucс без проблем продашь
и с небольшой доплатой купишь мать с поддержкой 140W процов
опишу ситуацию полнее-за материнку с процем человек просит 2000 рублей,1000 я отдал сразу,остальные в рассрочку. можно ли в пределах 1000р взять хоть приблизительно какую плату,название,модель может. я ж притащусь на радиорынок и вляпаюсь в каку конечно.
Igor_1974
Member

Доброго дня всім.
Вирішив зібрати собі новий пк взамін старого.
ПК в основному використовується для інтернета, фільмів, музики, деколи ігри. Монітором виступає телевізор 32 дюйма соні HD ready. Для пк в меблях зроблена ніша 500 * 650 * 250 (глибина * ширина * висота, мм), в якій зараз боком лежить старий комп корпус асус венто, самий звичайний. Телевізор планую міняти, можливо в наступному році на 50 дюймів фул хд або ультра хд. Нішу можна зробити вищою, поличку можу підняти на 5 см, тоді висота ніші буде 300 мм.

Стосовно нового пк, підібрав собі такий конфіг (приблизно):
1. Корпус Fractal Design Node 304 - я орієнтувався на висоту, щоб нормально його поставити в нішу.
2. Процесор Intel core i3 6300 3.8GHz - почитав тести старіших і3 і подумав що його буде достатньо для ігр (якби раптом хотів щось пограти).
3. Материнка на сокеті 1151 з ДДР4. Ще не визначився яка саме, швидше за все якась асус.
4. ОЗУ 8Гб однією планкою Corsair Vengeance LPX Schwarz 8GB DDR4 2400MHz C14
5. Crucial SSD MX200 (CT500MX200SSD1) 500GB - планую лише його, звичайних вінчестерів не планую.
6. ВК Inno3D PCI-Ex GeForce GTX 960 4096MB GDDR5 (128bit) (1127/7010) - коротка і ніби холодна, надіюсь що великий вентиль небуде сильно шуміти.
7. Блок живлення be quiet! Straight Power 10 CM 500 Watt - на сайті be quiet! в калькуляторі прикинув потужність, і вибрав з запасом.

8. Не визначився з кулером для процесора, щожливо хтось порадить тихий кулер.

Порадьте чи цей конфіг буде оптимальним, і чи варто все таки взяти бж на 400 ватт , чи залишити цей що я вибрав. STRAIGHT POWER 10 | 400W немає модульних кабелів, я думав що в маленькому корпусі наявність купи кабелів негативно позначиться на вентиляції.
Prescott
Member

Igor_1974
конфиг в принципе сбалансированный, но у меня есть такое подозрение что вот это : . ВК Inno3D PCI-Ex GeForce GTX 960 4096MB GDDR5 (128bit) (1127/7010) - будет шуметь как пылесос :-/
Igor_1974
Member

Добре, тоді яку карту порадите з коротких 960-ток? Там по корпусу нюанс, якщо брати карту довшу за 170 мм то вона буде ніби то конфліктувати з стандартним 160*150 модульним бп... а може тоді взяти мсі якусь двовентильну + немодульний бп?

Добавлено через 5 часов 14 минут 57 секунд:
І ще питання по корпусу - дуже подобається (і в мою нішу вписується) NODE 605. Аналогічний корпус радять на оверклокерсру. А як він по вентиляції? Охолодить мій конфіг? В мене є щодо цього трохи сумнівів, оскільки в ньому вентиляція поперек, а всередині їй напевно буде відеокарта заважати. На ноді 304 повздовжна вентиляція, і все ніби по ідеї повинно нормально продуватись, думаю що краще ніж на ноді 605.
Можливо хтось вкурсі?
Noveon
Member

Igor_1974 где вы всё это добро собираетесь заказывать?
Prescott:но у меня есть такое подозрение что вот это : . ВК Inno3D PCI-Ex GeForce GTX 960 4096MB GDDR5 (128bit) (1127/7010) - будет шуметь как пылесос
Не думаю. Недавно ставил Inno3D GeForce GTX750 Ti 2 GB (N75T-1SDV-E5CWX) с точно таким же кулером на 11 лопастей, правда диаметр не замерял. По виду очередной клон Arctic Cooling Accelero L2 Pro, вот только непонятно с каким подшипником/втулкой.
Igor_1974
Member

Noveon планую частинами брати, бо все за раз не потягну. Щось на http://www.computeruniverse.ru, щось на http://www.komputronik.ru/, а що залишиться - на розетці.
Noveon
Member

Igor_1974
Member

Noveon дякую за підказку, красивий корпус, і значно дешевше фрактала. Почитаю про нього обзори, на ютюбі гляну як його збирають. До речі, на оверклокерсру теж сільвера радили. Невже він по охолодженню кращий?

Добавлено через 1 час 19 минут 41 секунду:
Noveon:Igor_1974 как вам SilverStone SST-GD09-B Granada GD09 schwarz?
Прийняв імпульсне рішення (дуже вже сподобалась вентиляція зверху коло відеокарти), і замовив цей корпус. Тепер буду чекати коли його доставлять. Надіюсь що він справиться з моїм конфігом.
Noveon
Member

Igor_1974:Прийняв імпульсне рішення (дуже вже сподобалась вентиляція зверху коло відеокарти), і замовив цей корпус. Тепер буду чекати коли його доставлять. Надіюсь що він справиться з моїм конфігом.
Нормальное решение. Он справится не только с вашим конфигом.
Остальное уже заказали?
Igor_1974
Member

Noveon: Нормальное решение. Он справится не только с вашим конфигом.
Остальное уже заказали?
Ні, поки що корпус і блок живлення STRAIGHT POWER 10 | 400W. Решта буду пізніше замовляти, відео самою останньою.
Вперше купую на https://www.computeruniverse.ru/en/ , маю трохи страх, бо гроші ніби списали і про покупку на емейл все прийшло, але замовлення ще в обробці... Загальмував і не використав перший купон на снижку в 5 євро (
Olegddd
Junior

Доброго дня ! Хто може порадити, хочу зібрати комп по конфігурації - дешево ,але сердито. ТОбто зовнішній вигляд зовсім поки не в приорітеті,головне продуктивність і відносна ціна. Як краще робити - купляти відповідне чи старіше і розганяти ? Використовувати для роботи, серфа в інеті та трішки ігор (наприклад на середніх- - гта 5, АС Юніті, КОД ,тощо). Всі інші питання та відповіді по ходу . Дякую ! :beer:
UPD/
Хотів б щось на Інтелі
unomen
Member

g3258+b85+озу 8гбпобольше + ссд 60-120
это минимум
видяха - ну не знаю тут уже бюджет надо знать
heidfeld
Member

unomen:g3258+b85+озу 8гбпобольше + ссд 60-120
это минимум
И зачем этот ужас? Или советуем любой шлак лишь бы интел???

" target="_blank
Ser_PIRAT
Member

собираю другу дешевенький б/у комп для инета, получился комплект Е8500/2DDR2/320Gb/HD5750 512 DDR5 и монитор Samsung 740N. Сможет ли он на нем в WOT поиграть? хотя бы на средних?
unomen
Member

heidfeld:
unomen:g3258+b85+озу 8гбпобольше + ссд 60-120
это минимум
И зачем этот ужас? Или советуем любой шлак лишь бы интел???

" target="_blank
человек просил интел ;)
амд - ну хреново у них все
совсем хреново
Ответить