Последние статьи и обзоры
Новости
Порекомендуйте швидкий і надійний вінт :)
-
Ramon
Member
Привіт друзі!
Постала переді мною така проблема - хочу оновити свій файлосхронний резервуар
Тобто вінчестер)
Об'єм віж 1Тб і вище,
основний критерій - надійність, другий - швидкісні хараеткристики, третій - невисока ціна.
Приглянувся до HD103UJ - вродь і швидкий, і багато памяті.
а от як він буде в порівнянні з HD154UI (тобто з 1,5терабайтником)?
Що порекомендуєте?
Постала переді мною така проблема - хочу оновити свій файлосхронний резервуар
Тобто вінчестер)
Об'єм віж 1Тб і вище,
основний критерій - надійність, другий - швидкісні хараеткристики, третій - невисока ціна.
Приглянувся до HD103UJ - вродь і швидкий, і багато памяті.
а от як він буде в порівнянні з HD154UI (тобто з 1,5терабайтником)?
Що порекомендуєте?
-
вФокусе
Member
Ramon уныло как то терабайтник на трех пластинах - HD103UJ
рекомендую 12 серию баракуд
какой такой памяти о_О вроде с других смется ты мастак а сам...Ramon: і швидкий, і багато памяті
рекомендую 12 серию баракуд
-
Ramon
Member
вФокусе
ахах) ну ок, багато кластерів-секторів)) так зрозуміліше?)
судя по тестам цей HD103UJ досить таки "резвая" штучка!
а на рахунок баракуд.... ссикотно мати діло з сігейтом чьото....
ахах) ну ок, багато кластерів-секторів)) так зрозуміліше?)
судя по тестам цей HD103UJ досить таки "резвая" штучка!
а на рахунок баракуд.... ссикотно мати діло з сігейтом чьото....
-
StasTODD
Advanced Member
Накопичувач/Жорсткий дискRamon:вінт
WD WD1002FBYS
-
Ramon
Member
StasTODD
то таке, діалектизм
дякую, глянем!
вФокусе
ага, сенкс, буду дивитись!
Добавлено спустя 15 минут 47 секунд:
хм... почитав шо 103SJ (2 пластини) трохи шумніший, але відповідно і швидший ніж 103UJ (3 пластини)
то таке, діалектизм
дякую, глянем!
вФокусе
ага, сенкс, буду дивитись!
Добавлено спустя 15 минут 47 секунд:
хм... почитав шо 103SJ (2 пластини) трохи шумніший, але відповідно і швидший ніж 103UJ (3 пластини)
HD103SJ средняя скорость по hd tune 2.54 составляет 115,6mb/s, время доступа 13,8ms. Есть также самс 103uj (средняя скорость 91,6mb/s, время доступа 15,6ms) и wd 1001fals (средняя скорость 87mb/s, время доступа 12ms). Вибрация 103sj чуть ниже чем у 103uj. Из трёх винтов этот винт нравится больше всего.
-
Ramon
Member
хммм..
почитав відзиви на хотлайні http://hotline.ua/tx/samsung_hd103sj/?tab=3 - двуякі враження, пишуть шо зараз 103SJ (2 пластини) уже як би не випускається, оскільки чимось вони були не добрі
Друг каже шо на його 103UJ (3 пластини) з вінди швидкість читання більше 100 мб, тобто це зовсім не ті "средняя скорость 91,6mb/s"... взагалі з вінди тестити - не правильно, оскільки якийсь процес може в деякий момент звернутись до вінта - і прога-тестер вінта взагалі може написати шо то був бед
братиму (103UJ (3 пластини)
почитав відзиви на хотлайні http://hotline.ua/tx/samsung_hd103sj/?tab=3 - двуякі враження, пишуть шо зараз 103SJ (2 пластини) уже як би не випускається, оскільки чимось вони були не добрі
Друг каже шо на його 103UJ (3 пластини) з вінди швидкість читання більше 100 мб, тобто це зовсім не ті "средняя скорость 91,6mb/s"... взагалі з вінди тестити - не правильно, оскільки якийсь процес може в деякий момент звернутись до вінта - і прога-тестер вінта взагалі може написати шо то був бед
братиму (103UJ (3 пластини)
-
вФокусе
Member
Ramon какой то ты легко внушаемый чем из под винды тест неразмеченого диска не правильный?
ссылки на прекращение выпуска НОВОЙ серии самсугов у тебя есть? хотлайновые отзывы не предлагать
ссылки на прекращение выпуска НОВОЙ серии самсугов у тебя есть? хотлайновые отзывы не предлагать
-
Andrey235
Member
Ramon
Я полгода назад взял винт Самсунг 1ТБ, 32Мб кэш. Все пучком, хороший винт. Правда, после того, как взял, ни разу не тестировал. Не люблю я это
Я полгода назад взял винт Самсунг 1ТБ, 32Мб кэш. Все пучком, хороший винт. Правда, после того, как взял, ни разу не тестировал. Не люблю я это
-
derus
Member
Если денег неуда девать, то покупай 1000GB 7200
И получишь потерю инфы через 1.5 2 года
Для своих файло- обмеников лучше брать 5400 дольше винт проживет посмотри лучше Samsung 1500Gb 5400
И получишь потерю инфы через 1.5 2 года
Для своих файло- обмеников лучше брать 5400 дольше винт проживет посмотри лучше Samsung 1500Gb 5400
-
Ramon
Member
derus
на цей вінт і система ставитиметься!
вФокусе
хм, ну друг каже шо в нього середня швидкість біля 105мбайт, то чому ж в того чувака 92?
Andrey235
а яка модель?
на цей вінт і система ставитиметься!
вФокусе
хм, ну друг каже шо в нього середня швидкість біля 105мбайт, то чому ж в того чувака 92?
Andrey235
а яка модель?
-
вФокусе
Member
у меня нет оснований считать что у твоего друга и у "того чувака" одинаковые винты и идентичные условия тестирования к тому же, тому кто что то каже я поверю в последнюю очередь если я не знаю говорящего как специалиста в той области о чем он говоритRamon:хм, ну друг каже шо в нього середня швидкість біля 105мбайт, то чому ж в того чувака 92?
105 МБс - средняя скорость чтения при плотности 333ГБ на пластину не реальна
Ramon у меня 2 идентичных винта, из одной партии с одинаковой прошивкой почему у меня различная скорость чтения? надеюсь намек понятен
derus а что будет с винтами с еще большей скоростью вращения шпинделя у меня на работе такие почему то используют наоборот как более надежные в том числе в серверах вот глупцы, а вообще винты достаточно ненадежны пишите на камне зубилом и покрупнее останется на века
derus хотя логика твоя понятна по анологии с ДВС чем жесче режим (больше оборотов) тем меньше живет двигатель только вот есть рабочий диапазон в пределах которого срок эксплуатации меняется незначительно и есть выход за этот специально расчитаный диапазон вот тогда и наступает повышеный износ
-
derus
Member
вФокусе
Не нужно сравнивать серверные винты с обычными это не корректно
А по статистике винты 7200 на много чаще умеряют, чем 5400
Если они используются для файла обмеников торентов
У меня таких 2шт у друзей тоже начали умирать через 1-2 года это факт
Хотя счас может по надёжнее делают, но если 2 раза потеряешь такой объем инфы, то 3 раз уже на захочиш мой выбор 5400
Не нужно сравнивать серверные винты с обычными это не корректно
А по статистике винты 7200 на много чаще умеряют, чем 5400
Если они используются для файла обмеников торентов
У меня таких 2шт у друзей тоже начали умирать через 1-2 года это факт
Хотя счас может по надёжнее делают, но если 2 раза потеряешь такой объем инфы, то 3 раз уже на захочиш мой выбор 5400
-
master
Member
wd1000eads
"зеленый", тихий , относительно быстрый, 32мб кеша. скорость 5400об/мин, но для хранения фильмов и прочего хлама самое оно!
купил как второй в пару к WD1001FALS
за много лет эксплуатации ни один из WD не вызвал вопросов!
Добавлено спустя 1 минуту 50 секунд:
"зеленый", тихий , относительно быстрый, 32мб кеша. скорость 5400об/мин, но для хранения фильмов и прочего хлама самое оно!
купил как второй в пару к WD1001FALS
за много лет эксплуатации ни один из WD не вызвал вопросов!
Добавлено спустя 1 минуту 50 секунд:
есть такая вещь - "адаптивная плотность записи", когда для каждой пары диск-головка свой профиль скорости. это типа фича гнусмасов.Ramon:хм, ну друг каже шо в нього середня швидкість біля 105мбайт, то чому ж в того чувака 92?
-
MoleX
Member
Ramon
поміняв свій WD 1001 FALS на профільний 2-бліновий Seagate 7200.12 (ST31000528AS), тиша повна !
...по швидкості та температурі також виграє у WD
P.S. до WD стояв HD103UJ ( земля йому пухом ) - шустрий старичок, і досить тихив був, але ...застукали головки
поміняв свій WD 1001 FALS на профільний 2-бліновий Seagate 7200.12 (ST31000528AS), тиша повна !
...по швидкості та температурі також виграє у WD
P.S. до WD стояв HD103UJ ( земля йому пухом ) - шустрий старичок, і досить тихив був, але ...застукали головки
-
master
Member
а чому? WD вийшов з ладу чи просто заради швидкодii?MoleX:поміняв свій WD 1001 FALS на профільний 2-бліновий Seagate 7200.12 (ST31000528AS), тиша повна ! тащусь
до речi, окрiм швидкостi лiнiйного зчитування, Maxtor`y ST31000528AS нема чим особливо пишатися.
не буду наводити посиланняб ви й самi все знаете напевно, так?
щодо тишi - то все вiдносно, менi не дуже заважае звук працюючего НМЖД, набагато бiльше чутно iншi компоненти.
-
MoleX
Member
master
ні, Samsung HD103UJ здох, а WD досить довго працював в системнику, просто шумів і вібрував ужжасно, от і поміняв на Seagate ST31000528AS - шуму практично не чую від HDD, і швидкість на достойному рівні .
ні, Samsung HD103UJ здох, а WD досить довго працював в системнику, просто шумів і вібрував ужжасно, от і поміняв на Seagate ST31000528AS - шуму практично не чую від HDD, і швидкість на достойному рівні .
-
master
Member
Щодо шуму й вібрації: а в вас один HDD встановлений?
просто в мене коли було 3xHDD від WD вони мали звичку входити в резонанс й викликати жахливе гуркотіння поверхонь корпуса.
коли весь зоопарк замінив на WD1001FALS та WD1000EADS - HDD більше не чутно.
просто в мене коли було 3xHDD від WD вони мали звичку входити в резонанс й викликати жахливе гуркотіння поверхонь корпуса.
коли весь зоопарк замінив на WD1001FALS та WD1000EADS - HDD більше не чутно.
-
Ramon
Member
Взяв HD103UJ
за 725 грн, новий, у себе в Рівному (якраз по мінімальній ціні в хотлайні)
Особо не шумить, швидкий.... хм а шо ще треба?
за 725 грн, новий, у себе в Рівному (якраз по мінімальній ціні в хотлайні)
Особо не шумить, швидкий.... хм а шо ще треба?
-
MoleX
Member
Ramon
вітаю, хороший хард
...довгого та безглючного користування
вітаю, хороший хард
...довгого та безглючного користування