Занадто гріється msi r9 280x

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Усім привіт. Є msi r9 280x 3g, давно не грався у серйозні ігри та почав проходити одну за одною :gigi:
Ось черга настала Far Cry 4 та Tomb Raider.
Карта починає ЛЮТО грітися, Far Cry до 90+- 2 буквально через 5хв гри, навіть до 98 доходило, якщо не менше.
Буває висить на 85+-
Tomb Raider 85-88+- ( і це лише 15хв гри ).
Ставив 15.4, 14.12, різниці немає.
FurMark 95 градусів за 1 ХВ. Після того, як закриваю гру температура СТРІМКО падає 20градусів за 20секунд. В простої 40-50.
Карту купував з рук та перевіряв її раніше ( все чудово працювало, в тому самому мохнатому бублику здається 80+- було за 15хв )
Є пломбочка досі, але здається гарантія вже закінчилася. Ніяких артефактів іт.д. при нагріві не відбувається. Але іноді я так розумію це якийсь захист, після надмірного нагріву фпс в іграх стабільно 40+-, але і сама карта вище 70 не піднімається.
Тому питання: шановні, в чому може бути проблема? Можливо є сенс її почистити та змінити термопасту?
Дякую.
Driver1677
Member

YumiSS:..... але здається гарантія вже закінчилася. ...... Можливо є сенс її почистити та змінити термопасту?
Дякую.....
Конечно имеет, с этого и надо начинать ;)
За 2 года, там термопаста в штукатурку превратилась)

P.S. А комнатная температура какая?
YumiSS
Member

Driver1677:
YumiSS:..... але здається гарантія вже закінчилася. ...... Можливо є сенс її почистити та змінити термопасту?
Дякую.....
Конечно имеет, с этого и надо начинать ;)
За 2 года, там термопаста в штукатурку превратилась)

P.S. А комнатная температура какая?
В корпусі аж 27 :gigi: Це мабуть багато? Закритий, стоїть біля столу.
Stamb
Member

YumiSS
Попробуйте без бокової кришки корпуса. Можливо немає вентиляції.
gehka3
Катярко

YumiSS:Усім привіт.
Є сенс її почистити та змінити термопасту?
Дякую.
Привет
Обязательно, ибо я так понимаю как минимум два года карта профилактики не видела
Пожалуйста
YumiSS
Member

Stamb:YumiSS
Попробуйте без бокової кришки корпуса. Можливо немає вентиляції.
Була спроба, але ніякої різниці.
Driver1677
Member

+ после профилактики охлаждения, можно дополнительно подправить повыше график вертушек. :idea:
Если не изменяет память этот охлад на 280х был настроен для максимальной тишины, а не производительности.
Лето - жарко, производительности вертушек не хватает.
Stamb
Member

YumiSS
Значить варто послухатися порад Driver1677 та gehka3 :up:
Driver1677
В мене така сама профільна відяха. Температура до 75. Вентилятори по дефолту. Біос із пониженою напругою до 1.1В.
YumiSS
Member

Усім Дійсно Велике Дякую. Просто раніше я її здається чув усього декілька разів, коли тестами проганяв. А тепер - майже в кожній грі якій хоча б декілька років є. Тему поки прикривати не буду, завтра як усе зроблю - то вже після позитивного результату. :D Ще раз дякую.
Driver1677
Member

К примеру:
В моей профильной r9 280x, заводская термопаста за год засохла.
Можете представить что с вашей термопастой стало за больший срок.

Мажте что нибудь уровня МХ-2, МХ-4 - и будет вам счастье :beer:
rage11
Member

YumiSS вертикальная синхронизация включена? в фаркрай4 в меню магазинов фпс скачет к 300 и жутко греет карту. так же при замене термопасты не помешает проверить теплотрубки. обычно заводская термопаста тоже вполне годная, намедни разобрал свой сапфир, который не разбирал с момента покупки 2 года+-, перемазал термопасту хорошую, так температура упала всего лишь на 3+- градуса.
YumiSS
Member

rage11:YumiSS вертикальная синхронизация включена? в фаркрай4 в меню магазинов фпс скачет к 300 и жутко греет карту. так же при замене термопасты не помешает проверить теплотрубки. обычно заводская термопаста тоже вполне годная, намедни разобрал свой сапфир, который не разбирал с момента покупки 2 года+-, перемазал термопасту хорошую, так температура упала всего лишь на 3+- градуса.
У вас теж було так критично? Теж злітала до 95 за 5 хв ? І так само швидко падала, як тільки вимикаєте ресурсоємкі задачі?
Яким чином перевірити трубки? Я чесно кажучи трохи далекий від цього...чи вони не лопнули ніде? Деформація? Синхронізація вимкненна.
Prey2006
Member

странно конечно, в профильной 5850 спустя 3 года зашумел вентилятор, решил смазать, разобрав был приятно удивлен, термопаста как новая, даже посомневался не будет ли хуже залман стж2, разници в температурах не заметил. Может просто пылью забилось у тс.

Добавлено через 1 минуту 30 секунд:
YumiSS:Яким чином перевірити трубки?
нагрели фумарком, и пальчиком попробуйте каждую трубку, должна быть примерно одинаковая температура. Но лучше термопарой, так точнее, кожа обманывает)
freedom2686
HWBOT OC Team

YumiSS
У меня Фар Край 4 тоже грел карту под 90 градусов. Заменил термопасту на МХ-4. И сейчас максимум 76-77 градусов. Ниже никак, лето, в комнате 27-28 градусов, корпус под столом. Даже в Афтербёрнере немного подкрутил оборотов.
Кстати, у меня карта тоже от МСай, только 270х, но со там ну оооочень похожая. :)
rage11
Member

YumiSS:У вас теж було так критично? Теж злітала до 95 за 5 хв ?
нет, градусов 75 максимум, но у меня редко выше 70 греется в разгоне.
deserteagle777
Member

1. Я надеюсь корпус продуваемый ? ;)
2. Оба вентилятора крутятся в нагрузке ? У МСИ болячка с вентилями знатная есть ;)
3. Действительно высохла к чертям термопаста
4. Каким-то провославным чудом нарушена герметичность трубок ( но очень маловероятно :yes: )
YumiSS
Member

Все чудово :) Усім дякую, в тому ж Far Cry 4, до 78 макс. Але сьогодні дійсно нереальна спека =\ Tomb Raider 66c :gigi:
ps сказати, що стокова паста захосла - це нічого не сказати :laugh:
pss mx4
Last_Exile
Member

YumiSS:Все чудово :) Усім дякую, в тому ж Far Cry 4, до 78 макс. Але сьогодні дійсно нереальна спека =\ Tomb Raider 66c :gigi:
ps сказати, що стокова паста захосла - це нічого не сказати :laugh:
pss mx4
Інколи мілка пилюка забиває радіатор, і він перегрівається. І ця пилюка не відстає від кулера як би швидко він не крутився.
YumiSS
Member

Last_Exile: Інколи мілка пилюка забиває радіатор, і він перегрівається. І ця пилюка не відстає від кулера як би швидко він не крутився.
Пилюки дійсно було Супер мало, інколи я все ж таки його продумав, але жодного разу до цього не розбирав. Але паста, яку я там побачив, навряд покривала навіть 50% чіпу. :-/
hztn
Member

Driver1677:За 2 года, там термопаста в штукатурку превратилась)

У мене одна з відях референсна 2007-го року, пасту не міняв, температура норм. (лише пилюку чистив кілька раз) Може зараз там "зубну пасту" мажуть, що за 2-3 роки висихає? :insane:
З "сучасними" та "топовими" я давно справи не мав.
Ответить