Последние статьи и обзоры
Новости
Перегрев в корпусе (как улучшить охлаждение)?
-
BigTypoon
Member
Dmitrius
Перевірте, чи перегріваеться система з відкритою боковою кришкою?
Якщо, не прегрівається, то необхідно спробувати встановити вентилятори на передню панель корпусу.
У вашого Чифтека там 2 місця під 120мм вентилятор?
Та встановити вентилятор на видув - зверху на задній панелі де зосталися силіконові шпильки.
Таким чином спробувати організувати правильне охолодження у корпусі.
В іншому разі, буде рекомендовано встановлення вентиляторів на 5000 обертів. Та запхати его у сарай де шум не відволікатиме.
Перевірте, чи перегріваеться система з відкритою боковою кришкою?
Якщо, не прегрівається, то необхідно спробувати встановити вентилятори на передню панель корпусу.
У вашого Чифтека там 2 місця під 120мм вентилятор?
Та встановити вентилятор на видув - зверху на задній панелі де зосталися силіконові шпильки.
Таким чином спробувати організувати правильне охолодження у корпусі.
В іншому разі, буде рекомендовано встановлення вентиляторів на 5000 обертів. Та запхати его у сарай де шум не відволікатиме.
-
Cirax
Member
del
-
Dmitrius
Junior
BigTypoon
З відкритою боковою кришкою наче не перегрівається
У моєї моделі корпуса на вдув тільки 3 90мм вентилятори попереду збоку, як тут http://i1.rozetka.ua/goods/2853/chiefte ... 853206.jpg" target="_blank
Зверху вентилятор на видув встановлений, але щось не дуже помітно, щоб це змінило ситуацію. Схоже, тягне повітря через заглушки на передній панелі. Пробував вже закривати верхні заглушки під DVD приводи плівкою, не допомогло.
Мені здається, для правильного охолодження треба ще 1-2 вентилятори на вдув на бокову кришку. Але де/як їх поставити, щоб і мости охолоджувались, і процесорні кулери щось тягнули - не знаю
З відкритою боковою кришкою наче не перегрівається
У моєї моделі корпуса на вдув тільки 3 90мм вентилятори попереду збоку, як тут http://i1.rozetka.ua/goods/2853/chiefte ... 853206.jpg" target="_blank
Зверху вентилятор на видув встановлений, але щось не дуже помітно, щоб це змінило ситуацію. Схоже, тягне повітря через заглушки на передній панелі. Пробував вже закривати верхні заглушки під DVD приводи плівкою, не допомогло.
Мені здається, для правильного охолодження треба ще 1-2 вентилятори на вдув на бокову кришку. Але де/як їх поставити, щоб і мости охолоджувались, і процесорні кулери щось тягнули - не знаю
-
kastet33
Member
Dmitrius
весь этот колхоз не приведёт к значительному снижению температуры, а трубы не только не помогут снизить температуры, но и наоборот - воспрепятствуют потоку воздуха(которого и так почти нет).
верхний вент на выдув? а что он там может выдувать, когда горячий воздух застаивается в нижней части? фото вашего системника? это всё жёсткие установлены? тогда все 3 90-стика работают только на диски
в Вашей ситуации поможет только замена корпуса и процессорных кулеров на более производительные
весь этот колхоз не приведёт к значительному снижению температуры, а трубы не только не помогут снизить температуры, но и наоборот - воспрепятствуют потоку воздуха(которого и так почти нет).
верхний вент на выдув? а что он там может выдувать, когда горячий воздух застаивается в нижней части? фото вашего системника? это всё жёсткие установлены? тогда все 3 90-стика работают только на диски
в Вашей ситуации поможет только замена корпуса и процессорных кулеров на более производительные
-
BigTypoon
Member
kastet33
Теплый воздух не может застаиваться внизу Физику пора учить.
Dmitrius
Мое мнение
1. нужно картоном отделять зону процессоров и мостов - от касетты с ХДД
2. Подавать холодный воздух с боковой крышки минимум двумя 120мм или одной 200мм.
3. Естественно позаботится о выдуве
Так создастся конвекция в корпусе.
Dmitrius
Мое мнение
2. Подавать холодный воздух с боковой крышки минимум двумя 120мм или одной 200мм.
-
kastet33
Member
я физику знаю - а то. что бп препятствует потокам воздуха - да и ещё каким? от 3-х 90стиков сбоку, которые дуют на жёсткие - не невидим? - повторяюсь - в таком корпусе организовать охлад крайне проблематично - ну разве что выносить бп наружу и процессорные направлять дуйкой вверх - тогда ещё что-то получится. все эти трубы, дополнительные боковые не спасут ситуацию - сквозняка не будетBigTypoon:kastet33
Dmitrius
Мое мнение
-
Dimentoza
Member
Где то на ру оверах кажется проверяли мою идею - сверху две 140ки на вдув, тыл и фронт на выдув. Результаты были хорошие.
200мм всё равно нихрена не сосёт, да и фильтра нет.
200мм всё равно нихрена не сосёт, да и фильтра нет.
-
TheBlackFox
Member
Купить продуваемый корпус + СВО.
-
Dmitrius
Junior
kastet33
Фото корпуса є у першому пості viewtopic.php?p=1590621#p1590621" target="_blank.
Жорсткі диски у корпусі стоять одноблинові, холодні (ST1000DM003), тож особливо не гріються.
Щодо блоку живлення, то не уявляю, що це дасть. По ідеї, частина гарячого повітря витягується боковим кулером та кулером БЖ, а решта повітря (від правого проца) оминає БЖ і піднімається вгору до верхньої витяжки..
TheBlackFox
Корпус і так Full ATX, далі вже нікуди
А щодо СВО
Поясніть, будь ласка, що дасть відділення картоном корзини із дисками? По ідеї, повітря, яке вдувається в районі жорстких дисків, не гаряче, і мало б витягуватись кулерами у верхній лівій частині корпуса, охолоджуючи по дорозі процесори та мости?
Щодо подачі холодного повітря з бокової кришки, я згоден, але де на вашу думку краще розмістити кулери? Один навпроти радіаторів мостів, а інший?
Фото корпуса є у першому пості viewtopic.php?p=1590621#p1590621" target="_blank.
Жорсткі диски у корпусі стоять одноблинові, холодні (ST1000DM003), тож особливо не гріються.
Щодо блоку живлення, то не уявляю, що це дасть. По ідеї, частина гарячого повітря витягується боковим кулером та кулером БЖ, а решта повітря (від правого проца) оминає БЖ і піднімається вгору до верхньої витяжки..
TheBlackFox
Корпус і так Full ATX, далі вже нікуди
А щодо СВО
- це сокет G34 (причому процесорів 2), під нього треба унікальні бекплейти (вдвічі більшої площі за звичайні + специфічне кріплення).
бюджет стає зовсім неадекватним
це робоча машина, а не ігрова чи для екстремального розгону, імхо СВО буде тут перебором
Поясніть, будь ласка, що дасть відділення картоном корзини із дисками? По ідеї, повітря, яке вдувається в районі жорстких дисків, не гаряче, і мало б витягуватись кулерами у верхній лівій частині корпуса, охолоджуючи по дорозі процесори та мости?
Щодо подачі холодного повітря з бокової кришки, я згоден, але де на вашу думку краще розмістити кулери? Один навпроти радіаторів мостів, а інший?
-
TheBlackFox
Member
Dmitrius
Напишите модель корпуса, что бы понятно было о чём идёт речь, подозреваю, что он не продувается.
СВО можно взять и две LCLC до 800грн - вполне внятная водичка + вы это делаете для себя, один раз поставили и больше не будет проблем. Притянуть можно стяжками (хамутами).
Напишите модель корпуса, что бы понятно было о чём идёт речь, подозреваю, что он не продувается.
СВО можно взять и две LCLC до 800грн - вполне внятная водичка + вы это делаете для себя, один раз поставили и больше не будет проблем. Притянуть можно стяжками (хамутами).
-
Dmitrius
Junior
TheBlackFox
http://hard.new.rozetka.com.ua/chieftec ... b/p135086/" target="_blank
Щодо бекплейта, найдешевше що знайшов http://www.aliexpress.com/item/cpu-wate ... 97045.html" target="_blank
Напишіть, будь ласка, приблизну модель системи охолодження, яку ви мали на увазі.
Хочу прикинути, у скільки це теоретично обійдеться
http://hard.new.rozetka.com.ua/chieftec ... b/p135086/" target="_blank
Щодо бекплейта, найдешевше що знайшов http://www.aliexpress.com/item/cpu-wate ... 97045.html" target="_blank
Напишіть, будь ласка, приблизну модель системи охолодження, яку ви мали на увазі.
Последний раз редактировалось Dmitrius 18.03.2015 17:54, всего редактировалось 1 раз.
-
TheBlackFox
Member
Dmitrius
Как по мне - не очень...
Советую купить корпус с вертухами снизу и сверху, что бы он продувался, тогда и температуры в норму придут.
Как по мне - не очень...
Советую купить корпус с вертухами снизу и сверху, что бы он продувался, тогда и температуры в норму придут.
-
Dmitrius
Junior
Щодо бекплейта, найдешевше що знайшов http://www.aliexpress.com/item/cpu-wate ... 97045.html" target="_blankTheBlackFox:Dmitrius
Как по мне - не очень...
-
TheBlackFox
Member
Dmitrius
Я не понимаю зачем вам этот штуцер, что по ссылке - таким вобще никогда не пользовался, я имел ввиду закрытое СВО.
В поиске пишите: low coast lickud cooling
http://hothardware.com/reviews/Asetek-L ... CLC-System" target="_blank
http://yandex.ua/yandsearch?text=low%20 ... 020&lr=960" target="_blank
Как то так - вобщем то самое дешевое охлаждение берёте и всё...
Я не понимаю зачем вам этот штуцер, что по ссылке - таким вобще никогда не пользовался, я имел ввиду закрытое СВО.
В поиске пишите: low coast lickud cooling
http://hothardware.com/reviews/Asetek-L ... CLC-System" target="_blank
http://yandex.ua/yandsearch?text=low%20 ... 020&lr=960" target="_blank
Как то так - вобщем то самое дешевое охлаждение берёте и всё...
-
Dmitrius
Junior
TheBlackFox
Проблема з найдешевшим СВО у тому, що її не вийде поставити на G34 сокет. Він не сумісний за кріпленням з AM2/AM3/інтелівськими (там у інших місцях дірки), + площа процесора вдвічі більша за звичайну.
Чи я щось пропустив?
Проблема з найдешевшим СВО у тому, що її не вийде поставити на G34 сокет. Він не сумісний за кріпленням з AM2/AM3/інтелівськими (там у інших місцях дірки), + площа процесора вдвічі більша за звичайну.
Чи я щось пропустив?
-
TheBlackFox
Member
Dmitrius
Я же писал - стяжками притянуть, у меня LCLC стоит на 2011.
Я же писал - стяжками притянуть, у меня LCLC стоит на 2011.
-
kastet33
Member
корпус с крайне плохой продуваемостью - вам нужен другой корпус - например такойDmitrius:TheBlackFox
Чи я щось пропустив?
http://hard.rozetka.com.ua/aerocool_gt- ... /p1727217/" target="_blank
или такой
http://hard.rozetka.com.ua/zalman_zm_h1/p1413847/" target="_blank
ваш корпус хоть и огромный и тяжёлый, но под горячие процессоры не рассчитан - колхозом положение не исправишь
вот ещё подойдёт такой
http://hard.rozetka.com.ua/aerocool_gt_ ... /p2071042/" target="_blank
-
Dmitrius
Junior
kastet33
Дякую за посилання, наразі купувати новий корпус не хотілося б, поки не перепробував ідеї з тим, що є. Я його готовий пиляти у багатьох місцях, адже він такий великий
До речі, коли читав ревью Zalman H1, прийшла класна ідея по аналогії - прикрутити над правим процесором додатковий 120 мм кулер, направлений вгору (у моєму корпусі теж є допоміжна панель). По ідеї, це покращить ситуацію і гаряче повітря від правого процесора йтиме вгору, замість того щоб йти вліво і перегрівати лівий процесор і блок живлення.
Як варіант, можливо зроблю дірку у верхній кришці системного блока, і поставлю туди кулер, як у Zalman H1.
Дякую за посилання, наразі купувати новий корпус не хотілося б, поки не перепробував ідеї з тим, що є. Я його готовий пиляти у багатьох місцях, адже він такий великий
До речі, коли читав ревью Zalman H1, прийшла класна ідея по аналогії - прикрутити над правим процесором додатковий 120 мм кулер, направлений вгору (у моєму корпусі теж є допоміжна панель). По ідеї, це покращить ситуацію і гаряче повітря від правого процесора йтиме вгору, замість того щоб йти вліво і перегрівати лівий процесор і блок живлення.
Як варіант, можливо зроблю дірку у верхній кришці системного блока, і поставлю туди кулер, як у Zalman H1.
-
TheBlackFox
Member
Dmitrius
А ещё лучше как в сервере или коробоксах поставить кожух, который позволит протягивать холодный воздух через каждый радиатор и выбрасывать горячий наружу.
Как вариант можно даже гофрированную трубу прикрутить, но тут уже кто на что гаразд.
А вобще для начала нужны хорошие вертухи.
А ещё лучше как в сервере или коробоксах поставить кожух, который позволит протягивать холодный воздух через каждый радиатор и выбрасывать горячий наружу.
Как вариант можно даже гофрированную трубу прикрутить, но тут уже кто на что гаразд.
А вобще для начала нужны хорошие вертухи.
-
kastet33
Member
ну тогда кроме верха придётся колхозить и на дно корпуса. бп хоть и тянет воздух (горячий причём - хотя ему нужен холодный для его же блага), но сквознякам мешает. все эти сопли в виде проводов нужно тоже как-то уложить покультурнее - они также мешают.Dmitrius:kastet33
неплохо было бы достать пару башенных кулеров - тогда можно было бы снизить капитально температуры. или на крайний случай медные подъискать.
насчёт вентиляторов - 140 сверху - 2, снизу - 1, сбоку впилить 2 - 120 - тогда ещё дышать начнёт.
хотя проще продать б\у корпус и присмотреть новый
да - и попробуйте бп вентилятором вверх ставить если возможно.
Последний раз редактировалось kastet33 18.03.2015 19:30, всего редактировалось 1 раз.