Чому все не може працювати так, як треба? або в чому проблема?

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Ответить
Автор
Junior

невпевнений, чи я правильно попав із розділом на форумі, але дозвольте розказати передісторію:

5 місяців назад був зібраний мій комп'ютер і працював без проблем десь чотири із них (одного разу тільки неясно вирубився, але потім все було ок)
--------------------------------------------------------
Intel Core i7-4770 3.4GHz/5GT
ASRock G81M

Блок питания OCZ CoreXStream 500W (OCZ-CXS500W-UE)
Кулер для CPU Zalman CNPS10X OPTIMA
Память Crucial Ballistix Sport 1x8Gb, DDR3, 1600Mhz, PC-12800 (BLS8G3D1609ES2LX0)

Western Digital Red 1TB 5400rp HDD
Plextor 128GB 2.5"SATAIII MLC SSD
--------------------------------------------------------
потім у мене виникло бажання добавити ще один хард(80GB) для додаткової операційної системи(Ubuntu). Встановлював Ubuntu на комп'ютері коли від'єднав два інші диски. Обновив. Все працювало нормально, але коли грузити Win7 на SSD через Ubuntu на 2-му HDD довше включалась і виключалась(спочатку це було не дуже замітно).

Після довгої роботи(30год комп не виключав), коли на екрані появилась заставка, комп завис і потрібно було зробити рестарт через кнопку. Тут і стали замітніші деякі проблеми:

Поставив пріоритет загрузки ОС Win7, що на SSD. Без проблем, але коли загрузка відбувається через кнопку Del (вибір ОС), комп'ютер довго виключався, раз в 4-5 довше ніж нормально (ніби довго закривав деякі процеси).

Через це попробував переустановити головну ОС на SSD, але тут не працювала мишка(а з нею точно проблем ніяких немає). Перегрузив систему і попробував ще раз установити цю ж ОС, але тут і вікно установки Win7 не відкрилось. Чим далі все гірше й гірше...вирішив витягнути цей останній HDD, щоб повернути всю систему до початкового моменту і нормальної роботи.

Але нічого не помінялось, стало ще гірше:
ОС на SSD не грузилась взагалі.
BIOS не бачив SSD.
перегрузив систему - SSD стало видно... думаю просто жест якась:)
---------------------------------------------------------------------------------------------

Проблему вирішив простив від'єднуванням і втиканням наново(хоча у ті ж місця) контактів SATA SSD та HDD(1TB). Все запрацювало нормально. До речі, другий хард був старший і на 80GB,але думаю це ніякої ролі не повинно мати. Про нього далі згадувати взагалі не будемо :)

Я з таких людей, кому подобається швидкість у тій же ж роботі комп'ютера, тому тільки при появленні робочого столу, коли ще не загрузились всі програмки у нижньому правому куті, зразу натискаю на VPN підключення і Chrome(де як завжди десь 50-100 вкладок) xD

Тут було рандомно: або все грузилось зразу і був радий :) , або зависало тільки VPN підключення і все зв'язане із мережами (міг спокійно включити музику, фільм),проблем більше ніяких не бачив...Але, якщо почекати 5 хв, то VPN "розвисало" і все знову працювало супер. Довго з цим бавився, нічого краще не стало.
--------------------------------------------------------------------------------------------

вирішив приєднати SSD до іншого SATA (6Mb>4Mb) якщо не помиляюсь(суть в тому, що інший), проблеми зникли десь на певний період часу. Потім перестало бачити HDD(1TB) з яким все було норм до того... круто подумав я...

Перепідключив HDD до того ж входу і переставив SSD у раніше проблемний SATA(6MB)... все працювало десь тиждень нормально. Тут я відкинув програмні проблеми.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Але вчора, під час перегляду фільму на fs.to, кліпу з Youtube і загрузці гри одночасно, саме вікно гри зависло і не відповідало... через диспетчер задач процес я закрив. Після цього комп'ютер перестав "бачити" HHD(1TB) (на ньому і була гра)

Перепідключення SATA в ті ж місця не допомогло. SSD лишив на місці, HDD перемістив у SATA(4MB). Запрацювало.

Вже день як працює все нормально...

Тому я навіть не знаю де саме може бути проблема..

P.S.
Потрібно зауважити, що під час цих всіх приколів вище описаних часом переставали працювати деякі USB (деякі, бо як коли), а саме напруга то подавалась(мишка наприклад світилась але курсор не рухався...ніби проблеми із драйверами), але в моменти коли все працювало нормально, то все працювало нормально... ніякі драйвера не переустановлював, але зараз все норм, тому не знаю чи вони б помогли якщо чесно...

P.P.S
Кажуть, коли працює нормально - нечіпай. Але я ж впринципі нічого такого глобального не робив як перепрошивка BIOS-а наприклад:)

Вибачайте за такі довгі мемуари:)
Adamantium
Ghost

Симптоматика такая,будто ЮМ выделывается...
Плата у вас,наверное,такая? http://www.asrock.com/mb/Intel/H81M/" target="_blank
Потому,что G81M вообще не находится в поиске...
martin_pupa
Junior

Так, це вона. ASRock H81M
Не підкажете, що таке ЮМ? в інтернеті щоб неправильно не знайшов...
Последний раз редактировалось martin_pupa 29.01.2015 14:45, всего редактировалось 1 раз.
Prescott
Member

martin_pupa
южный мост
martin_pupa
Junior

дякую,
впринципі він за ці всі речі і може відповідати..

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%AE%D0 ... %81%D1%82_(%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8C%D1%8E%D1%82%D0%B5%D1%80" target="_blank)

а можна його якимось чином перевірити? все на гарантії, а в розетці можуть сказати, що все працює нормально(як зараз)
Ответить