Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Artem_
Member

Самый чистый и без "прикрас" звук не всегда и не обязательно самый приятный для слуха. Если речь идет об обработке звука - здесь искажения и приукрашивания не катят. Если же говорить о простом прослушивании музыки для кайфа и без заморочек... скорее нужно просто найти свои "кайфовые" искажения. Для многих эти кайфы вносятся именно лампами и их "оттенками".

Если выбирать именно ламповый усилитель, то его (или на крайний случай - любой ЛС) лучше все же послушать, чтоб четко определить для себя и своего вкуса - слуха: лампы это хорошо, или лампы - это плохо.

Для современных ЛУ найти замены ламп не так уж и сложно (всегда есть барахолки на специализированных сайтах, тапа вегалаба). Да и просто можно для начала уточнить какие лампы установлены в усилитель и загуглить их продажу...
triolan64
Member

Подскажите .Имеется Creative X-Fi XtremeMusic+TAKSTAR-T-S-PRO80,стоит ли менять карту или покупатьFlio...
Unex
Member

triolan64:Подскажите .Имеется Creative X-Fi XtremeMusic+TAKSTAR-T-S-PRO80,стоит ли менять карту или покупатьFlio...
Нет, не стоит. Разнциа не будет стоить потраченных денег для этих наушников.
DEVES
Member

triolan64
По своему опыту могу сказать, что Pro80 слабо реагируют на усилитель. Hi2050 в этом плане намного интересней.
triolan64
Member

Всем спасибо за ответы.
polpol
Junior

Постоянно приходится переустанавливать Realtek - в чем может быть причина?
wessonsm
Member

А кто ж тебе скажет, че ты их переустанавливаешь.
Если хорошие уши - конечно Ксонар, а если слабенькие колоночки (типа какие-то Свены), тогда по.
А хорошие колонки есть у единиц.
molotok
Junior

Имеется система 5.1 Edifier da5000 pro и хочется к ним звуковую карту. Желательно до 1к грн. Что посоветуете? :spy:
Avenger80
Member

Да, и мне интересно, какую карту могут посоветовать до 1000 грн (с таким курсом доллара)? Наверное, будут советовать что-то из Creative и скорее всего б/у. Т.к. даже Asus Xonar D1, DX стоят чуток больше 1000 грн. Среди Asus берут типа ширпотребовские DG/DGX/DS/DSX, но кто-то скажет, что они не комильфо и надо что-то покруче. И опять всё упирается в курс доллара, т.к. даже DS, которая год, полтора года назад стоила по информации с форумов 250-350 грн, сейчас уже под 600 грн. Вот такие дела, так что будут советовать, наверное, что-то типа на барахолке можешь найти б/у такую или такую... :)
Dnipro
Junior

molotok:Имеется система 5.1 Edifier da5000 pro и хочется к ним звуковую карту. Желательно до 1к грн. Что посоветуете? :spy:
А який вбудований чіп? Не задовільняє звук? Чим? В мене звуковий чіп Via 1708S так для мене і Creative SB 7.1 (0570) велика радість!!! :rotate:
Scoffer
Member

molotok:Имеется система 5.1 Edifier da5000 pro и хочется к ним звуковую карту. Желательно до 1к грн. Что посоветуете? :spy:
Якщо звуковуха твоєї материнки не шипить і не видає інших дивних звуків, явно вказуючих на нестабільність роботи, то ніяку, ну або бери той же asus dgx, буде достатньо з головою.

Обгрунтовую: Акустичні системи такого рівня мають досить погані характеристики в порівнянні з джерелом звуку в парі з яким вони використовуються. Так взявши конкретно твою модель Edifier da5000 pro побачимо, що підсилювачі виготовлені на TDA7294 і TDA7379 для сабвуфера і сателітів відповідно. Ці мікрухи є підсилювачами класу АВ з низьким струмом спокою, якого (звичайно непогано б було вбити всю схему в емулятор і подивитись, але мені зараз ліньки, та і нічого принципового не зміниться, якщо я помилюсь на 10-20%) достатньо в кращому випадку на один ватт потужності в класі А для всієї системи суммарно, що в поєднанні з вкрай низькою чутливістю динаміків - проосто ніщо. Доречі про динаміки, подивимось АЧХ, яка нарилася за кілька секунд в гуглі, проте не думаю, що тут щось далеке від правди:
Изображение
По перше треба звернути увагу на вхідну напругу в 2.83 вольти, яку чомусь (та взагалі зрозуміло чому - низька чутливість) тут використовують, в той час як стандартний лінійний вихід нормується на 0.707В, що більш ніж в 4 рази менше, тобто по-правильному графік треба було б знизити десь на 12.3дБ. Коротше на стандартному сигналі все сумно, що і очікувалось зі схемотехніки. для прикладу скажу, що динаміки з чутливістю 92дБ/Вт будуть в тих же умовах в 1000 (тисячу) разів гучніше (страшна цифра, але це не означає що у вас вуха попливуть, це означає, що замість кіловатного підсилювача буде достатньо одноватного), проте вони і коштують грошей, але от яка штука... Існує повно динаміків з 86дБ/Вт які будуть всього лише в 250 разів гучніше (по вимірам, не по сприйняттю, сприйняття нелінійне), і коштують по два бакси за відро оптом, але і їх не ставлять, комерція, економія.

Тепер перейдемо до форми, саб відкидаємо, це пукалка для тих, кому подобається, щоб як в кінотеатрі вуха закладувало, дивимося лише на сателіти. Видно, що згасання з низу починається зі 150Гц, в той час як людський голос простягається до 85, класична (іспанська) гітара до 82, а інші не басові строї аж до 60Гц, от і хотілося б мати ці 60Гц без згасання, тимпаче цього дуже неважко домогтися насправді... Далі, зверніть увагу на пік в 1,5 КГц, проблема не в самому піку як таковому, буває і гірше, проблема в тому, що він знаходиться в найбільш чутливій зоні для людського вуха. Я можу навіть недивлячись сказати чому там пік - це частота з'єднання нч і сч-вч динаміка, зазвичай її намагаються знизити хоча б до 700Гц, але це вимагає вдвічі більших затрат міді на фільтри і більш якісного сч-вч динаміку.

ФЧХ навіть не приводять ніхто при замірах, там мабуть фазові відхилення по 180+ градусів :laugh:

Так до чого я це все...
Я тут ні в якій мірі не намагаюсь когось образити, у більшості людей і такої акустики немає, а в цілому все не так і погано. Я просто попереджаю, що заміна джерела сигналу, окрім ефекту плацебо, в такому випадку нічого не дасть. Це просто викинуті на вітер гроші.
Хочете більш якісного звуку - почніть хоча б з окремого підсилювача і колонок для фронтального каналу і музики. Таким чином утвориться дуже непогана система 7.1 і різниця буде куди приємніша ніж купівля звуковухи.

Добавлено через 2 минуты 43 секунды:
Avenger80
а вам для якої цілі?)

Добавлено через 2 минуты 12 секунд:
Dnipro
судячи з профілю в нього ALC892, далеко не найгірший варіант
zmax
Member

кроме начальных креативов и асусов в такой цене ничего не купить,
если расширить цену до $100 то можно уже купить новый аудиотрак 7,1 (http://www.ebay.com/itm/AUDIOTRAK-PRODI ... 1c38aadde7" target="_blank) или поискать б/у аудиотраки 5,1 (майя) или 7,1
Avenger80
Member

Scoffer, та я то уже купил себе Xonar DSX. Встройка ALC892, но она мне не нравилась по звучанию, а до этого был ALC888 (звук был ощутимо выразительнее ALC892). Колонки Sven BF11R. Вот и решил себе прикупить новую звуковуху - выбор пал на Xonar DSX - 653 грн, типа не так и мало, но и без фанатизма (денег нет на всякие Essence). Вообщем, вставил её и до сих пор (а купил её месяца полтора назад) ищу оправдания на что я выбросил 653 грн? Вроде звук и чуток и выразительнее и чуть тоньше звучит (ALC892 - как бы более вниз по звуку (по частотам) уходит), но нету типа Вау эффекта. Мои колонки, как я понял не совсем хорошо умеют воспроизводить высокие частоты. Может, конечно, я из-за них не чувствую большой разницы. Но всё же... Вот мне и интересно, что могли предложить molotok до 1000 грн. :) Просто хочется чтоб в продаже были нормальные пользовательские карты с хорошим качеством воспроизводимого звука, а не вот предлагают всякие мега крутые карты с таким же ценником и кучей ненужных для рядового пользователя примочек. Просто хочется чтоб карта умела воспроизводить хороший звук и по нормальной цене, а не по цене половины системника :)

Добавлено через 22 минуты 48 секунд:
Scoffer, а с колонками тоже не всё так просто - нормальные колонки, наверное, около 10 000 грн и более стоят. А остальные - как почитаешь - почти во всех обзорах пишут типа звучание среднее и куча у всех недостатков. Т.е. с колонками тоже не всё так гладко и при выборе тоже надо ой как помучиться. Это не видеокарту или процессор купить :) Вообщем, звук, дело тонкое, Петруха :)
c0013r
Member

Avenger80
у меня когда то был свен и вау эффект немного был :gigi: но 650грн конечно того не стоят,куда был бы больший профит от а2 с альтернативными драйверами и всего за ~200грн., а если прикупить еще и саб того же свена за 400грн. можно было бы наслаждаться и не жалеть потраченное.
molotok
Junior

Scoffer:
спойлер
Якщо звуковуха твоєї материнки не шипить і не видає інших дивних звуків, явно вказуючих на нестабільність роботи, то ніяку, ну або бери той же asus dgx, буде достатньо з головою.

Обгрунтовую: Акустичні системи такого рівня мають досить погані характеристики в порівнянні з джерелом звуку в парі з яким вони використовуються. Так взявши конкретно твою модель Edifier da5000 pro побачимо, що підсилювачі виготовлені на TDA7294 і TDA7379 для сабвуфера і сателітів відповідно. Ці мікрухи є підсилювачами класу АВ з низьким струмом спокою, якого (звичайно непогано б було вбити всю схему в емулятор і подивитись, але мені зараз ліньки, та і нічого принципового не зміниться, якщо я помилюсь на 10-20%) достатньо в кращому випадку на один ватт потужності в класі А для всієї системи суммарно, що в поєднанні з вкрай низькою чутливістю динаміків - проосто ніщо. Доречі про динаміки, подивимось АЧХ, яка нарилася за кілька секунд в гуглі, проте не думаю, що тут щось далеке від правди:
Изображение
По перше треба звернути увагу на вхідну напругу в 2.83 вольти, яку чомусь (та взагалі зрозуміло чому - низька чутливість) тут використовують, в той час як стандартний лінійний вихід нормується на 0.707В, що більш ніж в 4 рази менше, тобто по-правильному графік треба було б знизити десь на 12.3дБ. Коротше на стандартному сигналі все сумно, що і очікувалось зі схемотехніки. для прикладу скажу, що динаміки з чутливістю 92дБ/Вт будуть в тих же умовах в 1000 (тисячу) разів гучніше (страшна цифра, але це не означає що у вас вуха попливуть, це означає, що замість кіловатного підсилювача буде достатньо одноватного), проте вони і коштують грошей, але от яка штука... Існує повно динаміків з 86дБ/Вт які будуть всього лише в 250 разів гучніше (по вимірам, не по сприйняттю, сприйняття нелінійне), і коштують по два бакси за відро оптом, але і їх не ставлять, комерція, економія.

Тепер перейдемо до форми, саб відкидаємо, це пукалка для тих, кому подобається, щоб як в кінотеатрі вуха закладувало, дивимося лише на сателіти. Видно, що згасання з низу починається зі 150Гц, в той час як людський голос простягається до 85, класична (іспанська) гітара до 82, а інші не басові строї аж до 60Гц, от і хотілося б мати ці 60Гц без згасання, тимпаче цього дуже неважко домогтися насправді... Далі, зверніть увагу на пік в 1,5 КГц, проблема не в самому піку як таковому, буває і гірше, проблема в тому, що він знаходиться в найбільш чутливій зоні для людського вуха. Я можу навіть недивлячись сказати чому там пік - це частота з'єднання нч і сч-вч динаміка, зазвичай її намагаються знизити хоча б до 700Гц, але це вимагає вдвічі більших затрат міді на фільтри і більш якісного сч-вч динаміку.

ФЧХ навіть не приводять ніхто при замірах, там мабуть фазові відхилення по 180+ градусів :laugh:

Так до чого я це все...
Я тут ні в якій мірі не намагаюсь когось образити, у більшості людей і такої акустики немає, а в цілому все не так і погано. Я просто попереджаю, що заміна джерела сигналу, окрім ефекту плацебо, в такому випадку нічого не дасть. Це просто викинуті на вітер гроші.
Хочете більш якісного звуку - почніть хоча б з окремого підсилювача і колонок для фронтального каналу і музики. Таким чином утвориться дуже непогана система 7.1 і різниця буде куди приємніша ніж купівля звуковухи.

Добавлено через 2 минуты 43 секунды:
Avenger80
а вам для якої цілі?)

Добавлено через 2 минуты 12 секунд:
Dnipro
судячи з профілю в нього ALC892, далеко не найгірший варіант
Спасибо большое за ответ. Признаться честно, не ожидал столь развернутого и столь детального ответа на мой вопрос. Что ж, надо теперь смотреть в сторону усилителя, в коих я так же мало разбираюсь :rolleyes:
Scoffer
Member

molotok
Немає за що, просто хотілося дати відповідь на абсолютну більшість питань виду "маю систему ххх, порекомендуйте звуковуху".
Насправді звуковух для музики або кіна більш ніж початкових взагалі не потрібно, вони в цілому в порівнянні з іншими складовими аудіосистеми дуже непогані і так. А коли людина дійде до того, що в її звуковому тракті слабка ланка це джерело сигналу, то вона придбає ніяк не круту звуковуху, а зовнішній ЦАП, в ідеалі на S/PDIF зі зворотньою синхронізацією, та перед цим будуть придбані значно (в сотні раз!) більш дорога акустика і підсилювач, а також зроблена акустична обробка кімнати. Коротше кажучи - не заморочуйтесь ;)

Avenger80
molotok
А от щодо акустики і підсилювачів, тут дійсно складно... При тому велика ціна в магазині не є показник якості. Найпростіший по грошам варіант це взяти пару широкосмугових динаміків нормального, не китайського виробника, розрахувати під них оформлення TQWP на одному з цілої купи хоч онлайн, хоч офлайн калькуляторів і віддати на виготовлення до меблярів. З підсилювачем те ж саме - китайський корпус з єбею і в середину готовий КІТ самого підсилювача місцевого виробництва. Якщо заморочитись трішки і більш-менш в'їхати в тему, помоніторити ринки, то можна буде таку систему зібрати десь по нинішнім грошам тисячі за 3-3,5 гривнями, при цьому нічого не паяти а максимум викруткою скрутити до купи. Ну а за рівнем своїм ця система зможе сперечатись з магазинними цінової категоріі "в 10 раз дорожче". Якось так. Інше буде або дорожче, або з більшими заморочками.
Fishnya
Alex

камрады, напишу лучше здесь
какие ОУ есть в продаже, где их можно заказать. (мне проще даже с рук взять)
какие цены сейчас и тд.
c0013r
Member

Fishnya
http://www.kosmodrom.com.ua" target="_blank
BigTypoon
Member

c0013r
космодром не лучший выбор, и вообще удаки. ;)
Fishnya
Alex

BigTypoon
о, интересно.
знакомый советовал космодром. ещё с ворона могу заказать, например.
Ответить