І капнула вода на ASUS RAMPAGE 2 Gene

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Автор
Member

46Tolik:c чего вы взяли что qpi минимум 1.2?
На цій платі мінімум можна виставити 1.2
46Tolik
Member

sensey:
46Tolik:c чего вы взяли что qpi минимум 1.2?
На цій платі мінімум можна виставити 1.2
ну по спецификации может быть и меньше. Не там ищите
sensey
Member

Це перша ревізія. Можу навіть мануал сфоткати там теж саме написано. Щодо шукати підскажіть промивав її разів зо 3 ефек той же.
Нагрів сокет тоді стартує перезавантажується все норм. тільки охолола все не стартує точніше постійні ребути не проходить пост. Таке враження що проц розпізнати не може. Хоча до цього все було норм.
viperest1
Member

sensey
а по-гарантії?,чи побачать? :shuffle:
46Tolik
Member

sensey:Це перша ревізія. Можу навіть мануал сфоткати там теж саме написано. Щодо шукати підскажіть промивав її разів зо 3 ефек той же.
Нагрів сокет тоді стартує перезавантажується все норм. тільки охолола все не стартує точніше постійні ребути не проходить пост. Таке враження що проц розпізнати не може. Хоча до цього все було норм.
зачем мануал? Напруга устанавливается видами а виды в проце. То что минимум 1200 не значит что на авто не берется значение "из проца"
sensey
Member

viperest1:sensey
а по-гарантії?,чи побачать? :shuffle:
Гарантія закінчилась в 11. 2012р
Між іншим я з неї зарез пишу :gigi:

Добавлено через 3 минуты 57 секунд:
46Tolik:
sensey:Це перша ревізія. Можу навіть мануал сфоткати там теж саме написано. Щодо шукати підскажіть промивав її разів зо 3 ефек той же.
зачем мануал? Напруга устанавливается видами а виды в проце. То что минимум 1200 не значит что на авто не берется значение "из проца"
Навіть сперечатись не буду. Тоді питання "куда смотреть или копать"? :beer: А то я вже від безсилля почав думати що це проц (схожу історію вичитам на tomshardware.co.uk). Тільки змінивши проц історія та сама. Отже мамка.
alexmaj467
Member

налейте под сокет что-то перед прогревом а то десятки прогревов на сухую не думаю гуд.

флюс который не кислотный чтоб промывать не нужно было.

Добавлено через 3 минуты 35 секунд:
46Tolik:Напруга устанавливается видами а виды в проце.
Да ладно.

А шимы управляющие питанием уже не делают?
Вот именно он выдаёт напряжение в зависимости от вида в процессоре.
Но если шим не исправен или идёт потеря где-то то какой бы там вид не говорил что нужно 1.2в шим их выдать не может.
sensey
Member

alexmaj467:налейте под сокет что-то перед прогревом а то десятки прогревов на сухую не думаю гуд.
Я грію феном звичайним "дівчачим" :gigi: там десь (орінтовно по північному мосту можна нагріти до 70-80 градусів макс)
А що за флюс?
46Tolik
Member

alexmaj467:налейте под сокет что-то перед прогревом а то десятки прогревов на сухую не думаю гуд.

Добавлено через 3 минуты 35 секунд:
46Tolik:Напруга устанавливается видами а виды в проце.
Да ладно.

А шимы управляющие питанием уже не делают?
Вот именно он выдаёт напряжение в зависимости от вида в процессоре.
Но если шим не исправен или идёт потеря где-то то какой бы там вид не говорил что нужно 1.2в шим их выдать не может.
ну так причем тут это? С чего ты взял что шим не может выставить 1.2? А мож там в видах стоит 1,18и шим все корректно выставляет?
alexmaj467
Member

sensey:А що за флюс?
у меня особого опыта в этом нет. тот что у меня валяется это KS87-V5. тоесть нужен без-кислотный нейтральный.
70-80 градусов мало.

Хотя лучше для начала точно определить в чём дело а уже потом греть более высокими температурами если в обще это нужно будет.
Smurniy
Member

alexmaj467:
sensey:А що за флюс?
у меня особого опыта в этом нет. тот что у меня валяется это KS87-V5. тоесть нужен без-кислотный нейтральный.
70-80 градусов мало.

Хотя лучше для начала точно определить в чём дело а уже потом греть более высокими температурами если в обще это нужно будет.
Если опыта нет, но хочется что-то писать, то думаю заборы как раз подойдут.
А за советы "залить под сокет что-нибудь..." в лучшем случае отправляют на словах... очень глубоко :laugh:

Поднимать мосты надо и смотреть. Это ж просто. Правда для данной мамки нужно иметь качественную ИК станцию с зоной преднагрева минимум 300х250мм.
Ессно не ТСу, а тем кто будет ремонтировать.
То что ТС чистил и мыл... Ну а что он под СМ или ЮМ сделает? Пыль выдует?
Все остальные пляски с бубном, в том числе и перелив БИОСа бестолку.

Меня порадовал ценник в 700грн за прошивку биоса. :laugh: :laugh: :laugh:
ТС держитесь - они пойдут в разнос и пару косарей будет не предел за почистить от пыли! :gigi:
sensey
Member

Smurniy: Ессно не ТСу, а тем кто будет ремонтировать.
То что ТС чистил и мыл... Ну а что он под СМ или ЮМ сделает? Пыль выдует?
Все остальные пляски с бубном, в том числе и перелив БИОСа бестолку.

Меня порадовал ценник в 700грн за прошивку биоса. :laugh: :laugh: :laugh:
ТС держитесь - они пойдут в разнос и пару косарей будет не предел за почистить от пыли! :gigi:
Та що під мостами все гуд туди вода не попала. Я її з шланга не поливав. Та бризнуло пару краплин :gigi: на мат плату яка горизонтально лежала. Нічого нікуди не затікало.
З приводу біоса я теж посміявся :gigi: (спочатку було 200грн.) Запитую Ви щось робили міняли (транзюки, резистри, конденсатори...), випаювали, реболдили? Відповідь: ні тільки перепрошили біос, але ремонт був складній і ціна виросла до 700грн. Забрав мамку звідти (ледве віджав, але нічого не платив). Знайшов цікаву тему http://www.rom.by/forum/ASUS_Rampage_II ... _i_glohnetпоміщу її в шапку. Хто дочитає до кінця зрозуміє, як все просто вирішилось. :gigi:

Добавлено через 29 минут 17 секунд:
Додав картинку куди попала вода
спойлер
http://piccy.info/view3/6458543/8a625c9 ... 4b804ac2e/
sensey
Member

sensey:Знайшов цікаву тему http://www.rom.by/forum/ASUS_Rampage_II ... _i_glohnetпоміщу її в шапку. Хто дочитає до кінця зрозуміє, як все просто вирішилось. :gigi:
Додав картинку куди попала вода
спойлер
http://piccy.info/view3/6458543/8a625c9 ... 4b804ac2e/
В моему випадку все було інакше. Набравшись віртуальних знань на ромбай :laugh: + з допомогою харківського форумчанина під призьвиськом "Morlock". Почав сам діагостувати причину не завантаження з 100 разу (запуск був). Після перевірки всіх вольтажів було знайдено цікаве живленя на "СМ". Побігавщи по транзисторам з "прозвоном діодів" було знайдено два пробитих. Фото під спойлером.
спойлер
Изображение
Отже вони гадьниши подихали і сдохли :gigi:
Залишилось перевірити чи живий "СМ" і чи справний шим контролеер. чекаю інструкцій з центра :gigi: По підсумкам відпишусь :beer:
MaJ0r
Advanced Member

Вода не опасна, если плата не работает. Высушить и все. После азота плата вся купается, особенно летом(влажность может быть высокая), когда размораживаешь стенд. И все работает, если высушить. Другое дело, если вода попадет на силовые элементы или в сокет, во время работы, может все закончиться хуже. А может и нет )
sensey
Member

Да там все хуже, (або вже простіше) я тільки зарез помітив скол на СМ (видно під збільшуваним склом).
О це там мені чіп відреболдили в СЦ "Єпосі" :super: Прямих доказів немає.(маркування чіпа). Тільки наступне:
Віддав я плату через 4 дня отримав назад з діагнозом не підлягає ремонту. Я щиро здивувася.
Скол з тієї сторни з якої гіпотетично не може бути. Тому заважає сама система охолодження. В мене ще б виник сумнів якби це сталось по діагоналі кріплення. Але наступний факт говорить сам за себе.
спойлер
Изображение
Паста не міняна навіть. Отже знали що працювати не буде. Плюс на кристалі залишились кусочки терможвачки. На своєму я її змив ще 2 роки тому спиртом і замінив на МХ-4.
Так що хлопці будте обережні в сервіс краще не нести а то деталі пропадають. :laugh:
Евгений777
Member

У знакомого было - высушил феном и оставил на пару суток, включил были глюки в виде зависаний и синих экранов, после 2 дней все нехорошие симптомы исчезли напрочь. Вывод - вода не опасна если материнка не в сети.
Ответить