І капнула вода на ASUS RAMPAGE 2 Gene

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Автор
Member

Завітала і в мій дім овера біда. Цьому передував цілий ланцюжок подій. Які я опущу, перейду відразу до головного: поливала тітка свій сад на підвіконні і пролила пару капель на мою мат плату, яка якраз була вийнята із корпуса. Сталося це так. Задоволений своїм результатом розгону процесора Х5650 до відмітки 4 Ghg. При 1.2V та VID 1.25V. Задоволений результатом після того як процесор прорахував сцену в максі без глюків, пішов робити каву на кухню. Перед цим я виключив компьютер (це його трохи врятувало, а трохи і ні,але про це далі), але не з розетки. Повертаюсь сідаю в крісло жму на кнопку пуск. Але нічого не відбувається. Я зирк на мамку, а вона покрилась синіми плямами :eek: . ДО мене ще не дійшло.... далі дивлюсь на кулер а він в каплях води і тут до мене дійшло.. Судомно підриваюсь з крісла виливаю на себе гарячу каву.. на льоту підсвідомо намагаюсь витертись рукою....висмикую провід 220 з бп. руки мокрі.. мені ще й там дісталось... Як говориться біда одна не приходить.. :gigi:
Вона приходить разом з тіткою :gigi: . Далі опускаю, як я це сушив, мив, чистим спиртом (96%) матплату.. чистив зубочисткою, перевіряв всі елементи на предмет згорівших звіряв їх з фото в великому форматі.
Результат: мамка завантажується в біос бачить всі 6 слотів памяті але не вантажить віндовс. І ще буває після певного періоду роботи зависає це десь порядка 40 хв (вирахувано при намаганні встановити віндовс з диску) і не стартує поки не охолоне .
Хлопці чекаю ваших Коментарів з даного приводу без сарказму я і сам гарний жартівник. Та чекаю допомоги що я міг пропустит не додивитись, чи інше. Чому саме допомоги.. знайти таку ж (в своєму класі) мат плату на даний момент у мене не вийшло. а замовляти зі штатів за обійдеться від 3000 грн.
Відповім на всі запитання. :beer:

Добавлено через 45 минут 22 секунды:
Або підскажіть до кого звернутись? :beer:
Fishnya
Alex

купил я у одного камрада залитую кофе профильную мать.
некисло так залитую. она не работала в принципе. и пролежала в таком виде, наверное, пару месяцев.
почистил я её одной штукой хорошей, высушил и отложил на месяцок, пока не пришёл камушек ам3 для теста.
матушка завелась и уже, наверное, пологода крутится в домашнем пк.
ps я к чему, не всё ещё может быть потеряно.
влага могла попасть под мост/сокет. в худшем случае, придётся или менять или снимать/чистить, ставить обратно.
sensey
Member

Fishnya:купил я у одного камрада залитую кофе профильную мать.
некисло так залитую. она не работала в принципе. и пролежала в таком виде, наверное, пару месяцев.
почистил я её одной штукой хорошей, высушил и отложил на месяцок, пока не пришёл камушек ам3 для теста.
матушка завелась и уже, наверное, пологода крутится в домашнем пк.
ps я к чему, не всё ещё может быть потеряно.
влага могла попасть под мост/сокет. в худшем случае, придётся или менять или снимать/чистить, ставить обратно.
Забув написати я чистив все під мостам заодно їх перемазав. Замінив так звану жовте щось яке більше нагадувало цемент чим термопасту. Єдине де я не побував це під сокетним гніздом. Знявши металеву рамку я знайшов там плампасову штукенцію. Яка не знімаеться власне вній 1366 штирька для процесора.
Hum
Member

Поснимай все радиаторы и тщательно протри плату. Далее в духовку, выставляешь температуру 50-60 градусов и как минимум на 3 часа.
Fishnya
Alex

sensey
в лс отписал :)
kaery
^_^

Тоже у меня была полурабочая мать с симптомами как у Вас (в биос заходит а винду не грузит). После небольшого осмотра обнаружил следы от капли в виде окисливших контактов. Вообщем взял зубную щетку и спирт, все хорошо прочистил и все заработало.
sensey
Member

В загальному взяв фен прогрів нормально сокетне гніздо. Пока працює 2 години норм поставив віндовс без проблем. зарез ставлю обновлення. Драйвери стали нормально. Якихось побічних ефектів не виявлено. Ох шукаю собі на голову проблем але хочу ще обновити біос. Чи не варто ризикувати?
StreetFIGHTER2000
Member

От добра добра не ищут... Что ожидаете от перепрошивки биоса?
sensey
Member

Ну як би ту мене біос 1406, а на офф сайті доступний 1702. Хоча кажись сама мамка не хоче його встановлювати. На відріз не хоче бачити флешку з ром файлом. Точніше утиліта асус флеш аз 2.
Fishnya
Alex

sensey
у вас есть девушка, и у соседа тоже, но с большей грудью, готовит вкуснее и тд.
если своя устраивает, это ж не повод ссориться с соседом :laugh:
sensey
Member

Fishnya:sensey
у вас есть девушка, и у соседа тоже, но с большей грудью, готовит вкуснее и тд.
если своя устраивает, это ж не повод ссориться с соседом :laugh:
Я вас зрозумів, потрібно коли сусіда дома нема. :lol:
Sergey771
Member

sensey

да нет - не поняли, вы ! (если все железки корректно определяются ,то обновлять прошивку - не надо ,панацеи там нет :yes: )
sensey
Member

Sergey771:sensey

да нет - не поняли, вы ! (если все железки корректно определяются ,то обновлять прошивку - не надо ,панацеи там нет :yes: )
я десь читав, що якщо дуже хочеться, то не потрібно стримуватися . ;)

Добавлено через 4 минуты:
то був звичайно сарказм
Sergey771
Member

sensey: я десь читав, що якщо дуже хочеться, то не потрібно стримуватися . ;)
не вздумайте девушке такое ,сказать - "скорострелом" назовет :gigi:
просто стеб :beer:
sensey
Member

Оххох знову трабл. Поки ходив в НОВУС матенська плата охолола і не захотіла стартувати. Були безкінечні перезавантаження. Допоміг прогрів феном сокетного гнізда (я от раніше був проти цієї штуки, а тепер мене покароно без неї ніяк :pray: ). Що думаєте з цього приводу? :think:

Добавлено через 55 секунд:
Біос я не обновляв. Хоч і у сусіда краще але своя рідніше. :gigi:
Sergey771
Member

sensey

дай хорошую нагрузку на все компоненты разом + и потоки воздуха перекрой ,но не все (я серьезно ),не факт - но может прокатит :yes:

запусти prime95 - до утра ( он плату хорошо прогреет )
sensey
Member

Я от думаю скористатись такою штукою
спойлер
http://cache.osta.ee/iv2/auctions/1_1_16820334.jpg
Камрад Fishnya порадив. Покладаю на цю рідину великі надії. А якщо не проконає візьму ВД 40 і покажу їй кузькіну мать. :laugh:
Sergey771
Member

sensey

варианты есть - так что ,дерзай
sensey
Member

В загальному виліз такий факт не добір напруги по QPI замість мінімальних (дефолтних) 1.2 видає 1.08 або 1.1 перевірено на двух БП. Питання наступне де знаходяться елементи віповідальні за живлення цього параметра. Бо мамка і надалі стартує після доброго прогріву сокетного гнізда. На холодну стартувати не хоче.
46Tolik
Member

c чего вы взяли что qpi минимум 1.2?
Ответить