Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (mini-FAQ)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Закрыто
Автор
Junior

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Изображение

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось Allex... 23.03.2012 10:22, всего редактировалось 7 раз.
vansoul
Member

я б так собрал бы:
http://www.itbox.ua/cart/#50968,1;63969 ... ,1;91821,1" target="_blank
fm2 безперспективная платформа в качестве игровой, по крайней мере в данный момент (имхо). А на ам3+ всегда можно будет сменить проц на 8320/8350, которые в разы мощнее атлонов.
Rostyslav777
Member

vansoul
Можна й так хоча що та що та платформа безперспективна.:)
vansoul
Member

Rostyslav777:vansoul
Можна й так хоча що та що та платформа безперспективна.
ну уже впринципе да. Но как я уже писал, на am3+ уже есть 8320/8350, которые как минимум слегка уступают или идут наравне с i5, а на fm2 самый мощный процессор по сути и есть Athlon II X4 750K. A - серию можно вобще не брать во внимание.
masik133
Junior

ага..а если еще поменять видеокарту на gtx650ti..немного экономим.. а как связка amd и карт geforce?может стоит обратить внимание на радеон ?и обратно же парни,тишина и прохлада нужна)
Rostyslav777
Member

vansoul
Згоден з Вами. Просто зараз платформи так часто змінюються,що простіше через рік-два взяти бюджетну звязку нового покоління ніж проводити оновлення старої платформи.Але це суто моя думка.

Добавлено через 1 минуту 47 секунд:
masik133
Тут вся справа в тому що танки люблять Інтел і Нвідіа.:)
Последний раз редактировалось Rostyslav777 12.02.2014 20:45, всего редактировалось 1 раз.
vansoul
Member

masik133:
ага..а если еще поменять видеокарту на gtx650ti..немного экономим.. а как связка amd и карт geforce?может стоит обратить внимание на радеон ?и обратно же парни,тишина и прохлада нужна)
На радеон сейчас цены невменяемые. А по бюджету подходит либо GTX650 Ti Boost, либо GTX660. Cудя по тестам, разница между ними в пределах 5-6фпс. Если бюджет сильно поджимает то можно взять и 650 буст.
Валерий
Member

В принципе, можно даже так(и танки не будут в обиде, и другие игры,и процессор потом можно будет помощнее, чем FX-8320/FX-8350 поставить
):
http://www.itbox.ua/cart/#55489,1;64652 ... ,1;91821,1" target="_blank
Mixx
Member

Валерий:В принципе, можно даже так(и танки не будут в обиде, и другие игры,и процессор потом можно будет помощнее, чем FX-8320/FX-8350 поставить
):
лучше селерон- пентиум взять, в 2 раза дешевле за ту же практически производительность, в танках все-равно хт выключать надо ;)
Валерий
Member

Mixx
Я об этом изначально и говорил ;) Но в данном случае, имелись игры вообще :)
Можно, конечно, и так взять(с лучшей МП+G3420):
Правда, в таком случае, лучше ЖД взять на 1тб все же(+102 грн). В 4,5к входит(4442 грн, если не ошибся, выходит) ;)
Mixx
Member

Валерий:Mixx
Я об этом изначально и говорил ;) Но в данном случае, имелись игры вообще :)
Можно, конечно, и так взять(с лучшей МП+G3420):
Правда, в таком случае, лучше ЖД взять на 1тб все же(+102 грн). В 4,5к входит(4442 грн, если не ошибся, выходит) ;)
место пенька лучше селерончик, разница в производительности до 10% а в цене - 200грн- треть цены пенька :)
Сашко Олексiйович
Junior

Знову вітаю вас, шановні! На 405-й сторінці я питав поради щодо конфігурації комп'ютера, на 406-й отримав відповіді, за які щиро вдячний Mixx, Rostyslav777 та vitaxa11. Нагадаю, хочу подарувати доньці комп'ютер. Вона ще вчиться в школі, але захопилася веб-програмуванням і робить перші спроби в розробці сайтів. Крім того комп'ютер буде використовуватися для прослуховування музики та перегляду фільмів. А також для зв'язку по Скайпу, бо зі смартфона їй це не зовсім зручно, а дати їй свій ноутбук я можу не завжди. Гратися на цьому ктмп'ютері ніхто не буде, хіба що можливо випрошу в неї іноді згадати молодість та постріляти в Counter Strike (він ще існує?), попинати м'яча у FIFA або поганяти в якийсь ранній Need For Speed чи Burnout Paradіze. Мій ноутбук з такою роботою хоч і справляється, але він вже застарілий, подряпаний, та й мені самому ще потрібен. Та й сучасна дівчіна без комп'ютера це якось "не по феншую".

Першою справою я сьогодні купив та привіз:
  • монітор NEC MultiSync EA273WMi White;
  • колонки Microlab Solo 7C;
  • веб-камеру Logitech HD Pro Webcam C920
  • корпус Aerocool DS Cube White;
  • коробку з Windows 8.1 - нехай доця буде чесним користувачем.
Спочатку було застряг з вибором діагоналі монітора, але вирішальним аргументом стало те, що за словами інтернету (брешуть, ні?) вже не за горами роздільність 4K, а оскількі монітором планується користуватися не один рік, то думаю що формати 1920 х 1080 та х 1200 застаріють раніше ніж 2560 х 1440. Розпакував, поставив на стіл - ну він і здоровенний, скажу я вам! Але доця стрибає від радощі з таким захватом: "Невже це все моє?!" Поки що ні до чого не підключав.

Дам невеличку пораду тим хто купляє колонки: попередньо заміряйте відстань між меблевими полицями, на яких плануєте їх розташувати! Бо в мене не влізли. Тепер чухаю потилицю і мудрую, як їх причипити до стіни. Бо на столі поруч з монітором вони з'їдають немало корисної площі. Про звучання поки що нічого не скажу, не слухав.

Веб-камеру взяв просто топову, з вибором дуже не заморачувався, нехай дитина грається, бо на мою ноутбучну доця вже казала, що в неї в телефоні мабуть краща.

Корпус взяв з розрахунком на те, щоб знати наперед, в якому форматі собирати системний блок. Тобто, якби доньці цей не сподобався, то я б повіз його здавати назад в магазин, другою спробою взяв би Fractal Design Node 304 White. Що було б на третю спробу - поки не знаю, але пронесло, цей Aerocool DS Cube White прийшовся їй до душі, сподобався. Лишилося тільки докомплектувати його "залізом", і саме за цією допомогою я до вас знову звертаюся. Чим краще його "нафарширувати"? Ось мої думки.

Процессор теоретично i5-4670. Чи розумно буде зібрати з i7-4770? Справа в тім, що доця мене "загрузила" якимись віртуальними машинами, каже що можуть їй знадобитися. А я поняття не маю, що воно таке, бо знаю тільки одну машину виключно реальну - ту, на який я їжджу.

Відеокарта - нехай буде, може дійсно заманеться "пошпілити". Але вимог до неї багато не буде, не той рівень ігор. У крайньому випадку поміняю на "крутішу". Ще й читав, що відеокарта стає застарілою раніше ніж все інше "залізо", тому передбачити її заміну це розумне рішення. Ось тільки яку взяти? Думаю якщо GeForce то GTX 760, а якщо Radeon то навіть і не знаю. І порадьте будь ласка якусь конкретну модель, бо чим вони всі відрізняються, я поняття не маю.

Материнська плата: порадьте будь ласка модель без "наворотів". Точніше, два "навороти" потрібні: Wi-Fi (не хочу тягнути лишнього дроту доньці в кімнату) та звукова карта. Не знаю як краще зробити: купити окремі ці дві карти та вставити їх в материнську плату або шукати материнську плату з вбудованими ціми функціями. Дуже не шукав поки що, але один варіант на очі попався: Gigabyte G1.Sniper M5. Але там вбудована тільки звукова карта, а Wi-Fi немає. В деяких навпаки, і вони меньші за розміром, як я зрозумів це формат mini-ITX. Чи може буде краще взяти материнську плату без усіх ціх "причандалин" та вставити в неї якісь D-Link та Asus Xonar?

Накопичувач SSD - знаю, що в якихось там надкосмічних швидкостях немає великої потреби, але й не хочу економити, бо нагуглив таку закономірність: чим швидше SSD тім довше на нього гарантія. Тому хочу взяти або Samsung 840 Pro або Plextor M5 Pro - який краще? А об'єм нехай буде 240 або 256 ГБ, бо ще хтозна, чим його прийдеться "забивати".

Жорсткий диск HDD - теж хочу з гарантією 5 років. Як думаєте, може один з цих: WD Se 2000F9YZ, WD RE 2000FYYZ, WD Black 2002FAEX, WD Black 2003FZEX ?

Пам'ять - тут складніше, бо не знаю скількі її потрібно. Теж порадьте будь ласка. Бажано конкретну модель.

Блок живлення - ще складніше. Нехай буде "золотий" чи "платиновий", а от скільки потрібно потужності щоб і не замало і не забагато - не маю поняття. Підкажіть будь ласка.

Начебто нічого не забув. Вибачте будь ласка за багато літер, але в мене так сталося, що бажання повивчати всі особливості та нюанси є, а часу на це немає. От і змушений був завітати до вас на цей форум. Моя Вам вдячність безмежних розмірів!
vitaxa11
Member

Сашко Олексiйович
Лично я,вижу это примерно ТАК

Добавлено через 22 минуты 50 секунд:
На счет Wi-Fi,думаю можно будет взять что то типа Asus PCE-N53
А вот со звуком сложнее, :dontknow: может даже какую то выносную,типа Asus Xonar U7
Jumper007
Member

Сашко Олексiйович
Если вы ищете место где на ваши рассуждения будут кивать головой и говорить "да да правильно", то вам нужно в магазин идти, где покупать все собрались, вам там насоветуют всего чего пожелаете и еще столько же сверху :)
Лично я считаю что вы по половине пунктов не правы (половину того что вы написали можно (и нужно) не брать), по комплектующим в основном согласен с Ростиславом.

Считаю что vitaxa11 не прав, если провести аналогию с авто, то он советует брать мицубиси ево 11-ку ( :D ) , в то время как ваша дочка мечтает о деу матизе, розовом.

И вообще, не нужно ей компьютера, хватит планшета или ноутбука, нечего ей перед монитором сидеть днями, это плохо отразится и на психологии и на физиологии.
vitaxa11
Member

Jumper007:Считаю что vitaxa11 не прав

Может и не прав... но если дочь с "заявками на победу" да и отец не против "тряхнуть стариной" :D то думается мне,сборка в самый раз...
PLEOMAX
Junior

конфіг більще схожий для ігор, але якщо в Сашко Олексiйович дозволяє бюджет то чому б і ні...
Mr_Holly
Junior

Есть питання:
Потяне h-ig41-uatx ( материнка ) видюшку типо 7750 радика?
Валерий
Member

Mixx
место пенька лучше селерончик, разница в производительности до 10% а в цене - 200грн- треть цены пенька
Я так понял, планируется не только WOT. Да и для http://www.itbox.ua/product/Processor_I ... 30-p95512/" target="_blank как-то многовато GTX 660 будет ;) Плюс, частота 3,2 vs 2,8(для WOT вроде нужно одно высокочастотное и высокопроизводительное ядро).
Впрочем, если в дальнейшем будет замена, то ничего не мешает взять даже так(8гб памяти еще никому не помешали ;) ):
http://www.itbox.ua/cart/#55489,1;64652 ... ,1;95512,1" target="_blank
Позже,при желании, пересесть на той же i3-4330, i5-4570 или даже i7-4770(Xeon E3-1230 V3)

Добавлено через 6 минут 41 секунду:
Mr_Holly
Она? ;)
http://www.findlaptopdriver.com/foxconn ... ecs-rev-1/" target="_blank
1 x PCI
1 x PCI Express x16
2 x PCI Express x1
1 x PCI Express Mini (half height)
Cейчас какая видеокарта стоит?
В принципе, особо ничего вроде не мешает это сделать. Процессор и БП, кстати, какие?

Добавлено через 33 минуты 1 секунду:
Сашко Олексiйович
Думаю, в вашому випадку більш чим достатньо навіть такого:
http://www.itbox.ua/cart/#52011,1;68982 ... ,1;91822,2" target="_blank (але навіть цей системник більше схожий на геймерський) ;) )
Для
Вона ще вчиться в школі, але захопилася веб-програмуванням і робить перші спроби в розробці сайтів. Крім того комп'ютер буде використовуватися для прослуховування музики та перегляду фільмів
достатньо навіть X4 750к або Pentium G3220/3420. Плюс, для віртуальних машин памяті 8-16гб. Та і для поодиноких ігр зовсім не потрібна GTX760, GTX650Ti як максимум
BigTypoon
Member

Jumper007
vitaxa11
Ребята да поймите, что товарищ Сашко Олексiйович под эгидой "компа для дочери", собирает себе тазик для игрулек :laugh:
Особенно мне нравится указание отчества в нике. :gigi: Немного намекает, что на оверах, только сопливые щенки и сидят.
vitaxa11
Member

BigTypoon
Возможно,но если и так,то подборка годная...
Finxter
Member

BigTypoon:только сопливые щенки и сидят.
Ну не стоит так грубо сразу :baby:
Закрыто