Проблема з запуском Gigabyte 990 fxa -ud 3

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Автор
Member

Вчора зібрали комп. перший раз вентилятори блимнули і не включився комп. Я витягнув мереж.кабель -пішло і все без проблем.
Через 4 год.історія повторилася-не зміг запустити ,знову витягнув мережевий (мережева плата була запхана в псі ) і все пішло.
Зранку сьогодні пробую вкл.все аналогічно,я витягую кабель мережевий не пішло. Потім витягнув мережеву плату-не пішло(пік навіть не було лише вентилятори блимнули і все),витягнув оперативку -не пішло взагалі. Поставив оперативку назад запустив :insane: .Куди копати?
До речі коли вчора ставили проц трошки пасти з кришки попало на текстолыт проца,все витерли,но між кришкою і текстол.в зазорі є чуть(де саме є на фото обвів).Але думаю коли б була проблема в тому,то він взагалі б не запустився,тим паче,що вчора ОССт проходить на УРа.
Вислухаю варіанти.
Вложения
fx-b.jpg
Sergey771
Member

1, смотря какая термопаста (но не должно )
2. разбери и заново собери (лучше на столе )
3. после новой сборки сбрось "смос" и проверь распиновку
4. ну и спикер бы не помешал
viperest1
Member

1)паста нексус http://www.nxstek.com/NXS-thermal-compound.htm" target="_blank
2)а що воно дасть?(комп все ж працює лише перший старт проблема.)
3)чи можна скинути біос через смок? чи можна через біос до дефолтних(я таке вже зробив)
4)спікер є ,але коли вентилятори роблять блим він мовчить

Добавлено через 34 минуты 10 секунд:
Виключив його на 30 хв. витягнув живлення - він запустився без жодних проблем :insane: ,я серйозно не можу зрозуміти що за фігня :shuffle:
Adolf
Member

viperest1
По поводу 2 пункта я бы не горячился, бывают разные моменты, проверено на опыте. Если глюки повторяются, лучше перепроверить "на столе". Пересобрать все заново...
ukrtel
HWBOT OC Team

viperest1
Есть подозрение,что коротит мат. плату,были похлжие симптомы,вытяни плату и без корпуса пробуй
Fishnya
Alex

я бы снял крышку сокета и почистил аккуратно.
и ещё я бы взглянул на батарейку.
multiplicator
Member

Другой БП подкинуть не пробовали?
viperest1
Member

Fishnya
то не на сокет попало,а між кришкою проца і його текстолітом,сокет чистий. Стосовно бтарейки гляну коли буду обнуляти біос через смок.
розібрати таки доведеться :weep:
Sergey771
Member

1. обнуление памяти "смос" и просто сброс биос на умолчания , через прошивку - разные вещи :nunu:
2. спикер сам ставил? (потому как - на плате его нет, есть вроде- только разъем для подключения ) :think:
3. тоже склоняюсь к КЗ
viperest1
Member

Біос ставив на дефолт через сам біос,але і ще витягну батарейку. Місце на спікер є і є він туди підключений . Про кз думав но де - мамка на стоєчках,блок перевірений,хіба оперативка зараз затичка на 2гб.
vitaxa11
Member

viperest1:але і ще витягну батарейку
Не помешало бы проверить ее..
viperest1
Member

Тобто роблю так :виймаю кабель живл з блока,виймаю батарейку на 5 хв приблизно і коли немає батарейки закорочую ці два контакти (обвів червоним) .Вставляю батарейку,підключ 220в. Пробую вкл.
Все вірно?

Добавлено через 5 минут 25 секунд:
чи може просто витягну батарейку на годину :shuffle: і воно обнулиться без закорочення?
Вложения
плата.PNG
vitaxa11
Member

viperest1
Если вытянешь батарейку,мин на пять,коротить не нужно...
Sergey771
Member

viperest1: Все вірно?
а откуда напряжение для замыкание и очистки "смос" возьмется :spy:
батарейку ставь на место (от ее питанияи идет сброс ,а в остольном правильно - все остальное питание отключи )
при правильно, проделанных манипуляциях - при загрузке появиться окно типа: оптимизировать биос и перезагрузиться либо, и в него войти :-/
viperest1
Member

Тобто закоротити(на ск.сек.їх закоротити?) контакти з батарейкою в платі?, її по-ходу витягувати не треба ?, живлення само собою відключене буде ;) . Я ніби і не зовсім тупий,но хочу бути впевненим на всі 100 ,бо як зроблю не так то буду на форумі лише з планшета :(

Добавлено через 8 минут 53 секунды:
Витягнув батарейку і п'ю пиво,подивлюся кіно і через хв.30-40 поставлю . Результат напишу. До речі осст.пройшов і все було добре.
Sergey771
Member

viperest1

дело в том, у меня раньше бывало после неправильного разгона (без батарейки и без питания "смос" не сбрасывался )
результат правильного сброса я писал выше :yes:
ну и чтобы ты понял, весь принцип данных манипуляций , сходи сюда http://www.probios.ru/article/bios/clear-cmos.html
я тоже пошел пиво пить :shuffle:
vitaxa11
Member

viperest1
Вложения
Snap_001.jpg
viperest1
Member

так поставив назад батарейку,потавив запропоновані налашт.біоса. Запустилося відразу. Лише поміняв режим для ссд так як було поставлено(перевірив тестом з 700 очок набило лише 500 , маю підозру що ще щось потрібно включити).
А все буде видно завтра зранку .
Sergey771
Member

viperest1

не забудь и отпишись :yes:
Nic_Roman
Member

так сталося, що коли витиснув термопасту із шприца на процесор, зрозумів що вона рідкіша за залман і трошки порозпливалася, розприділив її як завжди пластиковою карткою і трошки стекло її на проці, забрав вушною паличкою( термопаста в сокет чи на ніжки процесора не попала ), з першого натискання кнопки комп не стартанув, тобто закрутилися вентилятори на пару секунд і і зупинилися, але вентилятор блоку живлення не припиняв крутитися, виключив блок з кнопки і ще раз включив і комп запустився, воставили з viperest1 віндовс. все було ок, він приїхав додому і тут така бідося. не скажу що я мега зборщик але такого немав зі зборкою компа хоча зібрав трошки. ще один нюанс перформу поставив на стандартний бекплейт і кріплення ам3, вона по проці трошки так сказати сковзить пару мм, але набагато краще охолоджує
Ответить