Змагаймось в нашій команді Folding@Home!

Обсуждение программ
Ответить
Автор
Member

Тут появилась возможность проапгрейдить рпоц, вот думаю на сколько больше можно выжать из новых АМДшек с разгоном коненчо же..
Или может стоить смотреть в сторонусмены платформы на 2500к или 2600к, хотя по деньгам накладно получается.

И еще, радеоны щас что ли одного класа с нвидией по больше очков дают, я правильно понимаю?
ChegeWARe
Member

ronemun: Силку легко ховати під її тему по формулі:
А потом пытаться разобрать что браузер пишет в статусной стороке мелким шрифтом? Не имею привычки ходить по ссылкам которых не знаю, в том числе реферальных. :)
ronemun:який ППД у відеокарти? і в проца?
Тут тяжелый вопрос.
http://gyazo.com/2858d86b18ead1cf15a0dd0b0b130387" target="_blank
1) Так получилось что компьютер проработал не 24 часа. А как я понимаю поэтому FAH@CONTROl их неможет посчитать.
2) Смена сложности заданий . Раньше как правило, видик получал задания на 1ч30м, а проц около 17 часов, то сейчас я смотрю что у меня продолжительность выполнения у них изменилась до примерно 5ч на проц и 2.5ч на видеокарту.
ronemun:Попробуй зловити задачі
Честно говоря, очки меня интересуют с точки зрения сравнения эффективности, а не с точки зрения спортивного интереса. Мне интересно помочь проекту вычислительными ресурсами, но не думаю что проект зависит от позиции в Таблице Рекордов. Эти задачи все равно надо считать, почему бы не сделать это мне, как безразличному к очкам. Если кого-то привлекают очки - прекрасно, они в итоге все равно делают свою долю работы и по-своему помогают. :shuffle:
oleg_qwerty
Member

закинув ярлик на віртуальну машину в віндову автозагрузку. тепер цікаво, чи можна десь у властивостях ярлика вказати, з яким пріоритетом запускати задачу. по дефолту вона стартує з нормальним і привіт, дикі тормоза!!! через диспетчер скидаю пріорітет в мінімум і все добре :)
ronemun
Advanced Member

для віртуалбокса є класний скрипт (див. тут), який прописує вказану віртуальну машину як службу віндовса - тож вона може запускатись сама при запуску компа взагалі без входу користувача. Цей же скрипт задає пріоритет процесу віртуалки при зупуску.
Процедура проста:
1. скачуєш (див. тут) останню версію під 32 чи 64 біт (хоча думаю 32 біи і на 64 бітну систему піде). Розпаковуєш у якусь папку (папка має бути постійною - з неї завжди буде запускатись програма vboxctrl яка і буде як служба).
2. настроюєш файл vboxctrl.ini - по силці є простий опис, нема сенсу повторювати). Звертаю увагу на стрічки
а. VmName - це імя віртуальної машини яка стане службою - задавалось у віртуалбоксі при її створенні. Дивись у віртуалбокс у списку віртуалок.
б. ServiceName - імя служби краще задавати без пробілів
в. Priority тре ставити idle для мінімального пріоритету.
г. ShutdownCommand краще ставити в poweroff - тобто машина буде вирубуватись моментально без збереження даних. Це треба з декількох причин:
_при правильній зупинці (через acpipowerbutton) клієнта він все одно не зберігає останніх даних, і при новому запуску буде загружатись з останньої контрольної точки (автоматично створюються клієнтом кожних 15 хв)
_ в клієнті 6,34 є глюк: при правильній зупинці він деколи запорює файл з хеш-кодами, і далі при перевірці злітає з помилкою про пошкодження даних і починає задачу з 0.
_ при правильній зупинці віртуалка зупиняється аж 60-80сек і при цьому грузить на 100% одне ядро проца.
Але якщо при poweroff в тебе будуть глюки в задачах - значить пореться файлова система образа (в принципі не мало б, але якщо є то вказує на глюки проца чи памяті). Тоді використовуй acpipowerbutton
3. запускаєш vboxctrl -i (для 64біт -vboxctrl64 -i) (можна через батнік в тій же папці, але з правами адміна!). В списку служб має зявитись служба з іменем, яки задане у файлі vboxctrl.ini у стрічці ServiceName

По замовчуванню служба стоїть в автозапуску, якщо тре можеш переключити на запуск вручну чи взагалі відключити
через консоль управління Служби, а можна запускати чи зупиняти бат-файлом з командою
sc start ServiceName
sc stop ServiceName
де ServiceName - це імя служби яке задавав у файлі vboxctrl.ini . Має бути без пробілів чи інших службових символів

При роботі служби сам VirtualBox (інтерфейс управління) запустити не вийде - він видасть помилку. Також служба запускає віртуалку не через файл VirtualBox.exe, а через VboxService.exe, тож йому тре дати доступ в інет.

Добавлено через 18 минут 59 секунд:
ChegeWARe
1. для підрахунку ППД клієнту хватає порахувати 1-2%, адже по їх тривалості і вираховується ППД (див. калькулятор). Якщо не показує значить
а. глюк FAHControla
б. ще не встигло порахувати 1-2%
На рисунку видно значення параметра ETA (час до завершення обрахунку) - 1год 49 хв=109хв. А залишилось порахувати 65%. Отже крок 109/65=1,68хв=1хв 41с, що для задачі 10502 дає ППД=5000 (згідно калькулятора)

Добавлено через 19 минут 54 секунды:
ShaggY
зараз проци мало приносять (по відношенню до ціни), навіть ті що БЖ можуть рахувати (тре мінімум 3770к@4700). АМД проци БЖ не тянуть. Тож відеокарти зараз і вигідніші, і простіші (задачі йдуть постіно вигідні і швидко рахуються - 7810 за 3 год на 660Ті чи 7870). Також у відеокарт є перспективи, а у проців - не знаю, скільки ядер ще тре буде. І у віндовсі можна легко рахувати, і у лінуксі на Жефорсах. Зараз йдуть задачі 7810-7811 і 8900, в яких Аті карти опустились на 20% в ППД відносно нвідії (особливо на задачах 7810-7811). Тож якщо раніше Жефорс 660Ті у Радеон 7870 були рівні по ППД=65-70к, то зараз у 7870 ППД=55к, а у 660Ті=75к. Зате 7950 ППД=85к. ТОж приблизно так
7870-180дол, ППД=55к
660Ті 230дол ППД=75к
7950 250дол ППД=85к (за кордоном 7950 по 180дол)
для прикладу навіть 3770к@4700 у простих задачах дає максимум 38 тис
ShaggY
Member

ronemun
7950 c разгоном или без?
да, что-то и в правду видяхи на много выгодней :)
ТОгда даже и не стоит думать о скальпированном 4770к (нашел на барахолке :) )
ronemun
Advanced Member

без розгону 80к (див. тут)
Все таки у 7950 1800 core (проти 1280 у 7870 i 1340 y 660Ti/670)

Добавлено через 9 минут 6 секунд:
проци Haswell жахливо грыються
ShaggY
Member

ronemun
Классно, дякую! Мабуть таки візьму краще 7950, яка краще гониться, а там може і 90 кппд буде :)
Зааодно все в новий корпус треба переїхати для кращого охолодження, а то стоїть вже третій тиждень без діла.

А що в нас з ппд у команди?
ronemun
Advanced Member

вчора інет завис, а мене небуло, аж зранку включив. Одна задача спізнилась, тай інші компи віддалено не зміг запустити, тисяч 300 втрачено :(
evolistUA 750,000 :super:
ronemun
Advanced Member

порівняння швидкості відеокарт у задачі 7810:
Geforce 660Ti 1340ядер@1100 TPF= 2хв25с=2,4хв
Radeon 7770 640ядер@1000 TPF= 6хв42с=6,7хв
Радеон в 6,7/2,4=2,8 рази повільніше
Виходить Радеон 7950, який у 1792*850/(640*1000)=2.4 рази сильніше, буде мати TPF=2,8хв, і програє 660Ti по часу в 1,16 рази, а по ППД в 1,25 раз (64 проти 80).
Звичайно, розрахункок прикидочний, тому що різні екземпляри задачі 7810, а в цих задач великий розкид по часу. В інеті повно даних про вищу продуктивність 7950 (ППД 80 і вище), але і 660Ті не слаба.
Последний раз редактировалось ronemun 06.09.2013 21:29, всего редактировалось 1 раз.
ShaggY
Member

ronemun
А що на рахунок нової 760-ї?
ronemun
Advanced Member

у 760-ї 1152 ядра (wiki), тобто це 6/7 від 660Ті
ShaggY
Member

ronemun
660 ti до того ж ще й дешевша від 7950, а ппд в середньму той самий. єдиний мінус нвідії, в тому що їсть одне ядро проца.
ronemun
Advanced Member

прикинув сили 7950 і 660Ті
7950: 1792*850=1.523.200
660Ті: 1344*1100=1.478.400
Не дивно, що в них однаковий ППД

Зате 7950 можна розігнати до 1000
і можна запустити як сервіс, тобто віддалено легко перезапускати, і сам може запуститись
ShaggY
Member

7950 с разгоном до 1,2 ггц поидее долже быть по сильней 660Тіб так что буду брать ее, а может и две если будут лишнее :)
ronemun
Advanced Member

круто :super: :rotate:
для 1200, напевно, сильне охолодження потрібне, і кучу фаз живлення. Тому краще брати з вентиляторами, які викидають повітря назовні, або самому якось відбирати гаряче повітря із зони відеокарт. Я на свою Geforce 470 ставив вентилятор 90мм на видув в самий нижній кут корпуса збоку - температура падала на 10-15 град.

П.С. Виявляється 7950 гнали і до 1300 :eek: Там ППД під 150к :D Але чи довго вона поживе?
ShaggY
Member

По читавши обзоры, 1200 берут многие нормальные карты аля асус, мси, гигабайт. Вот только реально хороший охлпд у асуса и гиги, при том гига лучше гонится, а у асуса намного тише и эфективней СО. ВОт думаю что выбирать :)
Сначала одну возьму для дома, потом свою 650ТИ сплавлю и наверное еще одну возьму :rolleyes:
ronemun
Advanced Member

_oleg_qwerty
Невже з нуля почав :)
ronemun
Advanced Member

Vlad_Chudo 3.000.000 :super:
ShaggY
Member

Приехала 7950 Асус, моща трехслотовая :super: B-)

Добавлено через 43 минуты 25 секунд:
Загурузка по чему то не 100%
ronemun
Advanced Member

:lick: клас
а ППД скільки? і задача яка?
Ответить