Термопаста. Выбор обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Advanced Member

Тема становится на ремонт :)
Если есть желающие помочь, пишите в личку.
Помощь может быть в любом виде: ссылки на тесты, графики и любая полезная информация по теме.

Тысты.
Свежий тест (tom's hardware)

Тестирование 11-ти термопаст by Hum
Последний раз редактировалось poulk 27.03.2014 22:16, всего редактировалось 2 раза.
RA
Member

RA:Хочу зробити ще один тест із участю термопаст: КТП8, Xigmatek Freezing Point G4718, Zalman (ZM-STG2), OCZ Freeze Extreme, "рідкого металу" на відеокарті Gigabyte Radeon HD 3870 512MB
ИзображениеИзображение
із охолодженням Zalman VF830
ИзображениеИзображение

Тест хочу провести у суботу.
Прохання до форумчан, особливо зі Львова: закінчилася Zalman (ZM-STG2), якщо хтось може позичити - буду дуже вдячний. Можливо хтось хоче перевірити ще якісь термоінтерфеси - присилайте їх мені для тестування.
Також вислухаю рекомендації для проведення тесту
:beer:

Із різного "марива божевільного" та хворих фантазій були лише 2 конструктивних зуваження:
- тест на відкритому стенді;
- тест із фіксованими обертами вентилятора.

На цей раз старався це врахувати. Оберти дійсно були фіксовані і становили 100%
Стенд був наполовину відкритим (корпус лежав горизонтально: на боковій поверхні і одна кришка була знята)
ИзображениеИзображение
Ось як став виглядати Gigabyte Radeon HD 3870 512MB
ИзображениеИзображение

Усі термоінтерфейси намазував ось таким слоєм:
ИзображениеИзображение
Необхідна товщина залишається між поверхнями, а усе лишнє видавлюється з-під поверхні

Ось стартові параметри відеокарти та налаштування програми
ИзображениеИзображение

Почав із Zalman (ZM-STG2), якого у мене майже не залишилося, прийшлося усе витискати, щоб хоч якось намазати поверхню...
на 5-ій хвилині
ИзображениеИзображение

на 10-ій хвилині
ИзображениеИзображение

Titan Nano Grease - паста не має однорідної консистенції: спочатку витекло трошки рідини, а потім вивалилися згустки
на 5-ій хвилині
ИзображениеИзображение

на 10-ій хвилині
ИзображениеИзображение

Nexus TMP-1000
на 5-ій хвилині
ИзображениеИзображение

на 10-ій хвилині
ИзображениеИзображение

КПТ-8
на 5-ій хвилині
ИзображениеИзображение

на 10-ій хвилині
ИзображениеИзображение

OCZ Freeze Extreme
на 5-ій хвилині
ИзображениеИзображение

на 10-ій хвилині
ИзображениеИзображение

Xigmatek Freezing Point G4718
на 5-ій хвилині
ИзображениеИзображение

на 10-ій хвилині
ИзображениеИзображение

"рідкий метал"
на 5-ій хвилині
ИзображениеИзображение

на 10-ій хвилині
ИзображениеИзображение

Висновки робіть самі!

Добавлено через 17 минут 15 секунд:
За можливість проведення тесту ВЕЛИКЕ СПАСИБІ: :beer:
Artistus - за надані термоінтерфейси Titan Nano Grease та Nexus TMP-1000 ;
PlaSMaN - за оперативну відправку охолодження Zalman VF830.

Дуже холодно поставився до мого прохання freemannew :down: Попросив у п"ятницю відправити Phobya HeGrease Extreme 1g вартістю 30 грн, гарантувавши оплату у суботу до обіду. На крайній випадок, боячись кидка на 30 грн :lol: міг відправити із "зворотньою доставкою", відповідь була категоричною:"без оплаты не отправляем". Шкода... Думка про продавця вже сформувалася :(
MW124
Member

шось з твого тесту мене залман розчарував.Xigmatek Freezing Point G4718 по ціні форуму в 35 грн виходить оптимальним варіантом.
RA
Member

Залмана були залишки у шприці - ледве видавив і намазав :(
MW124
Member

наоборот чим менше тим краще. в мене на проці як кіт наплакав. все супер.
Jetfigter2015

RA:Усі термоінтерфейси намазував ось таким слоєм:
Таким "слоєм" намазували масло на хліб, до кризи. Крім того знімки екранів викладай так, щоб щось було видно - наприклад оброби в фотошопі. Також новина для тебе - густі пасти реально "виходять" на свої температури через декілька годин, або й добу. Чи людина з двома технічними освітами вважає, що чотири болтика на 3 можуть витиснути відразу цей шар лишньої пасти?
MW124:наоборот чим менше тим краще. в мене на проці як кіт наплакав. все супер.
Намагався це йому пояснити - не вірить.
MW124
Member

Jetfigter2015:
RA:Усі термоінтерфейси намазував ось таким слоєм:
Таким "слоєм" намазували масло на хліб, до кризи. Крім того знімки екранів викладай так, щоб щось було видно - наприклад оброби в фотошопі. Також новина для тебе - густі пасти реально "виходять" на свої температури через декілька годин, або й добу. Чи людина з двома технічними освітами вважає, що чотири болтика на 3 можуть витиснути відразу цей шар лишньої пасти?
MW124:наоборот чим менше тим краще. в мене на проці як кіт наплакав. все супер.
Намагався це йому пояснити - не вірить.
RA проробив непогану роботу.

але багато термопасти для проца вища температура. ( той самий заман - тонкий слой 51 кришка, грубий - 55...)
з відяхою тут субєктивно - була в 5850 я там був намазав чуть не 2 мм....і температура була нижча....хотя можливо я пережав чуть твін турбо(що видавило до оптимального).
RA
Member

Jetfigter2015

Відкрию для тебе одну дрібничку: останні два дні у регіоні, котрому я проживаю, вологість повітря 100% та дуже сильно парить! Що це таке ти знати не можеш, якщо не проживаєш у Львові: у приміщеннях погіршена циркуляція повітря - це також могло вплинути!
Могла вплинути і географічна широта :lol: : ось наприклад електронні ваги калібрують по-місцю, для точності вимірювань, щоб не було впливу такого фактору.
Можливо ще треба було кілька місяців провести обкатку пасти, щоб вона вийшла на свої характеристики, аналогічно обкатці двигуна...
Можливо треба було злітати на космічну станцію та протестувати в умовах космічної невагомості? :pray:
Можливо треба комусь перевірити свій IQ, вивчити трошки технічні дисципліни, набратися практики , можливо перевіритися на мнимість у відповідних лікарів ... :facepalm:

Ось фото відбитків паст:
Zalman (ZM-STG2)
ИзображениеИзображение

Titan Nano Grease
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение

OCZ Freeze Extreme
ИзображениеИзображение

Xigmatek Freezing Point G4718
ИзображениеИзображение

Nexus TMP-1000
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение

Ще є запитання або конструктивні поправки?
MW124
Member

RA хватить флудити :-/
Haggerstone
Junior

Jetfigter2015
Может сам как нибудь пример покажешь как мазать, фотографировать и прочее? а то поносить все горазды..
Да, если мазал больше чем требуется - то ВСЕ пасты, а значит условия были практически равны.
Да и вообще по теме намазывания вечные холивары идут, как лучше и скока надо.
MW124
по моему не он флудит.
Последний раз редактировалось Haggerstone 28.04.2013 22:20, всего редактировалось 1 раз.
c0013r
Member

RA
отличная работа :up: разница отлично видна :super: единственное результат лучше табличкой или диаграммой сделать, а то пока пересмотришь все скрины уже забываешь где и сколько :gigi:
RA
Member

якщо поставите максимальне розширення картинки, та протрете очки, то побачите, що крізь пасту де-яких виробників видно букви АТІ!
До речі: по словам Jetfigter2015 - це також має рахуватися нерівністю (тому що надписи провалені) і відповідно зменшенням площі контакту :lol:
vikpvv
Member

RA
Дякую :beer:
Товщина слою якраз нормальна для того щоб уникнути прямого контакту між радіатором і чіпом відеокарти і протестувати теплопровідність самої термопасти.Ясно що для найкращого результату треба давати мінімільний слой термопасти щоб було якомога більше прямого контакту між радіатором і процессором а місця де його нема заповнювала термопаста ,але так тестують системи охолодження а не термопасту .Так що RA все зробив правильно.
RA
Member

c0013r:RA
отличная работа :up: разница отлично видна :super: единственное результат лучше табличкой или диаграммой сделать, а то пока пересмотришь все скрины уже забываешь где и сколько :gigi:
зараз зроблю :beer:
toor
Junior

короче перехожу на майонез, всего на 2градуса хуже хигматека, ахахаха :super:
http://www.u-sm.ru/index.php/obzoryi-i- ... hitsa.html" target="_blank

RA: майонезиком еще бы протестил, было бы вообще супер ;)
Последний раз редактировалось toor 29.04.2013 00:29, всего редактировалось 1 раз.
RA
Member

ИзображениеИзображение
Mixx
Member

красавчик, понял что по соотношению цена-толк я нечего лутше зм стг-2 не куплю))
зы какраз ищу пасту под 4870 и под такойже охлад
RA
Member

Mixx
на нашому форумі Xigmatek Freezing Point G4718 продають по 35 грн
рідкий метал - 1гр по 50 грн
Це виходить дешевше від Zalman (ZM-STG2) по 57 грн.
Zalman мене розчарував, враховуючи, що я дуже довго використував даний термоінтерфейс :(

Тепер можна усі пасти знову не тестувати, а лише порівнювати новачків із лідерами :super:
Відеокарта з тесту побуде де-який час у мене вдома, тому можу протестувати інші термоінтерфейси, які мені хтось запропонує.
ПС. Лише для тесту... Після тесту можу усе решта віддати назад :beer:
Mixx
Member

так с пересылом оно и получится 1 в 1, а наносится какая паста легче?)
Fishnya
Alex

Mixx
залман и хигматек одинаковы.
обе попадались как густые, так и жидкие.
и по темпам не заметил разницы.
RA
Member

Fishnya :lol:
ніколи Zalman (ZM-STG2) не був рідким;
OCZ Freeze Extreme трошки легше намазується;
Xigmatek Freezing Point G4718 - на рівні КПТ-8 по намазуванню.
Ответить