Змагаймось в нашій команді Folding@Home!

Обсуждение программ
Ответить
Автор
Advanced Member

:) щось я задумався :insane: :)
Morrok
Junior

А че я не появляюсь в списке команды, уже свернул 2 белка, а моего ника все нет?
di2di
Member

Morrok
значит что то делаеш не так :)
Morrok
Junior

ну что значит не так, в клиенте пишет к какой команде я отношусь, место команды, ссылку на команду, пасс кей я ввел и свой ник и номер команды. что ещё может быть не так?

Добавлено через 33 минуты 42 секунды:
опа, поставил другой клиент 7.3.5 и появился в списке))) до этого был 7.2.9

Добавлено через 25 минут 36 секунд:
Какой то он глюканутый, кто какой клиент пользует и как мне лучше настроить его для Athlon II 250 + HD5770?

Добавлено через 25 минут 22 секунды:
вроде бы кое как настроил, но не могу загрузить видяху на 100 процентов, только на 33, а прой под 100, пробывал уже редактировать данные в переменных средах, но толку мало
di2di
Member

Morrok
http://folding.extremeoverclocking.com/ ... =&u=632176" target="_blank
вот ты, в фахе резалт видно спустя 3часа, я использую 7,3,5 по настройке можно из шапки инструкцию... или на забугорных сайтах
или сздесь спрашивать
Morrok
Junior

Я бы тоже использовал 7.3.5. но откатился на 7.2.9 потому как она сильнее грузит и проц и видео. В 7.3.5 видео грузилось на 30% в 7.2.9 грузит на 42%
ronemun
Advanced Member

Morrok вітання :beer:
щодо завантаження відеокарти - проблема, скорше всього, у драйверах - самі нові значно зменшили швидкість обрахунку, тоді як старіші (літо і раньше) завантажували відеокарти АМД 5-6 серій на 90-100%. (згідно відгуків на форумах http://forums.overclockers.ru/viewtopic ... #p10564744" target="_blank)
щодо проца, то у 7 клієнті оптимальні настройки можуть дуже часто змінюватись. Наприклад зараз, на мою думку, накраще ловити 8028 задачі, які йдуть на параметри по замовчуванню. Але в мене проци Інтела, а в тебе АМД - це також впливає на вибір сервера з задачами. На даний момент накращими по рівню ППД задачами є (в порядку спадання ППД): 7000-7028, 10083-10090, 8075, 8028, 8049, 609х, 69хх, 75хх, 8533, і зовсім погані 7029-7085 (крім 7084), 80хх (крім 8028, 8049), 78хх, 79хх, 7200
серед цих задач лише 7000-7028, 10283-10090 дають більше очок у віндовсі ніж клієнт у лінуксі. Але вони йдуть не часто і не відомо коли будуть. Всі решту задачі дають стільки ж або значно меньше. Головна перевага лінукса - АМД проци у ньому знаааачно швидше рахуюють тіж самі задачі (оптимізація ядра Лінукса чи клієнта під АМД проци знаачно краща ніж у Вінді, також 64 біт клієнт є тільки у Лінуксі). Тому для АМД краще рахувати у ліні напряму чи через віртуалку (VirtualBox чи VMWare Player). Все робиться елементарно - скачуєш і встановлюєш VirtualBox, скачуєш готовий образ з Лінуксом і клієнтом
http://www.linuxforge.net/docs/crunchin ... ualbox.php" target="_blank
У VirtualBox підключаєш образ і запускаєш. Упраління через браузер (адрес - http://fah" target="_blank ). Якщо надумаєш запускати цей образ - пиши, напишу детальніше (також можна настроїти автозапуск віртуалки у фоні як службу вінди)

Статистику краще дивитись на
http://folding.extremeoverclocking.com/ ... 1&t=156571" target="_blank
це самий стабільний сайт
менш стабільний (часто відключається не на довго):
http://kakaostats.com/t.php?col=12&t=156571" target="_blank
Офіційний сайт не давно мав проблеми (сервак полетів), але вже виправився.

дані на цих сайтах фіксуються кожних 3 години, але між цими сайтами є зміщення в початку періодів і їх показу.
kakaostats
час ведеться за Грінвічем (так само як у журналі клієнта), тобто на -2 год відносно нашого часу зимою і -3 год. влітку. Тобто результати задачі зданої в 2 год дня взимку за нашим часом тре шукати так: віднімаєм 2 год, отримає 12:00, найближчим показником на сайті є 13:00, тобто наших 3 год. дня, але результат появиться не в 3:00, а в 3:40 - в них затримка показу за певний період 40хв.
extremeoverclocking (ЕОС)
час зміщений відносно Грінвіча на -6:40 год (відносно нас - -8:40 чи -9:40 год), тобто точки зйому показів зсунуті на 40 хв (какао швидше), плюс затримка показу - ще на 40 хв або і більше (як коли). Хоча це я визначав давніше, зараз можу трохи сплутати.

команда 109 місце :super: і середній ППД = 1 мільйон :super: (51 місце)
SergeyR 75 мільйонів :super: :super:
Последний раз редактировалось ronemun 16.02.2013 23:12, всего редактировалось 1 раз.
Morrok
Junior

Ronemum дякую за інформацію, я поки новачок, ще не зовсім в курсі. Взагалі вирішив приєднатися до розрахунків шоб комп не простоював дарма, тому за результатом не женусь, з лінуксом заморачуватись не буду, я і так задоволений, що моє залізо можливо хочь якось допомагає у вирішенні глобальних проблем)
ronemun
Advanced Member

Morrok
для вставки імені хватає на ньому клацнути мишкою :)
задачі проца бажано здавати максимально швидко, тому що на них нараховуються бонуси, розмір яких тим більший чим швидше здана задача: у 4 рази швидше порахована задача отримає у 2 рази більше очок (2=корінь квадратний з 4-х). Тому переривати розрахунок не бажано для очок. Задачі відеокарт поки-що бонусів не отримують, але скоро ? обіцяють - тоді навіть слабі карти отримуватимуть знаачно більше ніж потужні проци. Якщо розрахунки затягнуться поза preffered days (див. http://fah-web.stanford.edu/psummary.html" target="_blank) - бонусів не дають, лише базові очки. Якщо поза Final deadline - взагалі очок не дають, лише у кількість зданих задач зараховують.
Якщо задача отримана, а з якоїсь причини не здана - перерваний обрахунок, здана після Final deadline, результати не зараховані через пошкодження даних внаслідок помилок проца-памяті-мережі - на паскей, під яким отримана задача зараховується втрата, і якщо втрат більше 20% від загальної кількості отриманих задач під даним паскеєм - бонуси не нараховуються, до тих пір поки втрат не стане меньше 20% (чи процесорних smp задач, чи відео). Якщо для відновлення рейтингу вище 80% тре здати більше 10 задач, простіше заново отримати паскей на нову поштову скриньку і прокачати його, здавши 10 smp задач

Розрахувати бонуси за задачу можна тут http://www.linuxforge.net/bonuscalc2.php" target="_blank
час TPF (time per frame - тривалість кроку) - це час обрахунку 1% задачі. Для визначення можливості свого проца ТПФ бажано засікати при повній відсутності сторонього навантаження - воно може дуже сильно спотворити результат, знааачно сильніше за покази в диспетчері задач. Наприклад оболонка FAHControl, запущена у фоновому режимі, може відїдати 1-2%, а розрахунки проца через це можуть сповільнюватись на 10-30% - переключення потоків займає багато часу. Тому краще розрахунки запускати у фоновому режимі як службу, або через консоль FAHClient. Також, при постійному великому завантаженні якимось процесом, наприклад клієнтом відекарти (ядро для АМД карт постійно грузить 1-е ядро проца), радять запускати розрахунок на проці з меньшою на 1 кількістю потоків. Новий 7-й клієнт має сам так робити при наявності АМД карти.

До всіх:
по результатам статитики з інших форумів зараз у 6-му клієнті ідуть не погані задачі 63хх - дають очок більше за 8028, десь на рівні 8075 чи більше. Які параметри тре і як часто ідуть?
ronemun
Advanced Member

команда 108 місце :super:
обійшли бразильців :) не футбол так фолдінг :gigi:
Morrok
Junior

не зря я дома 2 компа зарядил и на работе ещё один подгружаю) :super:
ronemun
Advanced Member

вітаємо новачка
Alex :beer:

Добавлено через 2 часа 3 минуты 55 секунд:
нова БЖ 8103, але не bigadv, a bigbeta
http://www.evga.com/forums/tm.aspx?high ... =1#1859199" target="_blank
SergeyR
HWBOT OC Team

Новая БЖ 8103 такая же по скорости расчета как 8102 , получил на оба компа на bigadv
3960х@4500 - 24:30 за 1%
2 X xeon2670@3000 - 13:10 за 1%

Возможно потянет Intel® Core™ i7 2600K хорошо разогнаный, Freddy Krueger пробуй :-)
ronemun
Advanced Member

я теж отримав, на bigbeta :)
SergeyR
HWBOT OC Team

Ошибся, на 3960х@4500 - 23:30мин за 1% а не 24:30
ShevaVSS
Member

хы, наверно уже 2 года ничего не обрабатывал, но я еще не последний в команде :) 75 место, однако. Перестал, ибо толку с моей видюхи мало, а проц тут много не обсчитает на двух ядрах целерона, пусть и Санди :)
ronemun
Advanced Member

ShevaVSS :beer:
Нічого що 2 ядра - можна у фоні рахувати - у 80хх задачах ППД буде біля 5 тис, у 7000-7029 - біля 8-9 тис. Тре відразу фільтр поставити на довгі задачі і в день можна за 5 год 1 задачу 8028-8049 порахувати :) . Буде ~1 тис за 1 задачу

Цитата з http://www.overclockers.ru/hardnews/pri ... antov.html" target="_blank
Производительность вычислений с одинарной точностью (FP32) достигает 4,5 терафлопс, с двойной (FP64) – 1,3 терафлопс. Ранее NVIDIA в своих игровых решениях либо блокировала возможность работать с двойной точностью вообще, либо уменьшала количество активных функциональных блоков, за эти вычисления отвечающих. В случае с Titan ограничена лишь тактовая частота, поскольку использование соответствующих блоков провоцирует рост тепловыделения. Пользователь может через настройки драйвера поднять скорость вычислений с двойной точностью, но при этом частота графического процессора может быть автоматически снижена до 725 МГц.
По умолчанию скорость выполнения вычислений с двойной точностью ограничена соотношением 1/24 FP32, для реализации полных возможностей она увеличивается до 1/3 FP32. В любом случае, для любителей ускорять вычисления при помощи графических процессоров GeForce GTX Titan является желанным приобретением, поскольку он стоит дешевле Tesla, а по формальному быстродействию ей не уступает.
Так скоро процесори стануть не в моді :shuffle: З суперкомпютерів їх вже виперли. А фолдинг це той же рід обчислень
Чекаємо обрізків по 500 зелених :lick:
Последний раз редактировалось ronemun 20.02.2013 10:56, всего редактировалось 3 раза.
di2di
Member

ronemun
так F@H пока не умеет использовать данное преимущество
ronemun
Advanced Member

скоро буде. Якщо скоро не затягнеться :) Правда, толку дійсно буде мало - фолдингу не потрібно все рахувати з такою точністю, лише невелику частину.
Та й одинарних 4,5ТФлопс (теоретичних) це у 20 раз потужніше за core i7 х6@4300 (практичних: Лінпак AVX дає 170 ГФлопс без НТ, з HT ще +25%=210ГФлопс, при споживанні проца 215 Вт)
Очевидно, при 6 ГБайт памяті (відео) можна розвязувати задачі типу БЖ не звертаючись до основної памяті - основний стопор в цьому був для відеокарт.
Последний раз редактировалось ronemun 21.02.2013 18:08, всего редактировалось 1 раз.
ShevaVSS
Member

в общем теперь понятно для какой именно цели выпустили Титан, для игр он избыточен, у большинства стоят мониторы с разрешением не более чем фул хд, зато вот где найдут приминение :D
Вот интересно, кто штуку баксов (или больше, можно пару взять или даже три) потратит ради фолдинга?))
Хотя в принципе, человек не обделенный деньгами, но с явным спортивным интересом может конечно :)
Ответить