Останні статті і огляди
Новини
Выбор звуковой карты
-
fastfinger
Member
Вітаю. Підкажіть планую оновлення ПК в наявному є ASUS Xonar DX. Наскільки якість сучасних вбудованих аудіокодеків мат плат наприклад ALC897 чи ALC1220 краще або гірше старої DX при використанні з наявним аудіо сетом Microlab SOLO-7C + Kingston HyperX Cloud. Чи потрібно розраховувати на слот для окремої звукової при виборі мат плати чи нові кодеки кращої якості звучання ніж старий DX?
-
lewerlin
Member
Матплата, зі зручним РСІ-Е, буде сильно дешевше плати зі звуком рівня DХ+. Це в АМ4, на платах менше 200баксів, можна було адекватні встройки побачити, а зараз плати 350+.fastfinger: ↑ 20.02.2024 13:47Чи потрібно розраховувати на слот для окремої звукової при виборі мат плати чи нові кодеки кращої якості звучання ніж старий DX?
Отправлено спустя 1 минуту 12 секунд:
Гарно реалізовний, точно буде не гірше.fastfinger: ↑ 20.02.2024 13:47ALC1220 краще або гірше старої DX
А цей завжди гірше.fastfinger: ↑ 20.02.2024 13:47наприклад ALC897
-
Евгений King
Member
По якості звуку ALC1220 буде +- те саме, якщо влоба не порівнювати, за умови, що на платі також буде хоч якийсь підсилювач, бо все ж таки HyperX Cloud це 60 Ом, без підсилення може виявитись затихо.fastfinger: ↑ 20.02.2024 13:47 Вітаю. Підкажіть планую оновлення ПК в наявному є ASUS Xonar DX. Наскільки якість сучасних вбудованих аудіокодеків мат плат наприклад ALC897 чи ALC1220 краще або гірше старої DX при використанні з наявним аудіо сетом Microlab SOLO-7C + Kingston HyperX Cloud. Чи потрібно розраховувати на слот для окремої звукової при виборі мат плати чи нові кодеки кращої якості звучання ніж старий DX?
ALC897 - може не качнути HyperX Cloud, наскільки я бачив на платах з ALC897 не буває додаткових підсилювачів. По якості буде гірше...
-
Yaroslav308
Member
Тут стоит отметить, что у первых размерность чувствительности указана в dB/1Vrms, а у вторых в dB/mW. Если конвертировать к одной размерности, то у фокала 107dB/mW, что не так уж сильно отличается. Ну а причин, почему с фокалами вам нужно немного больше мощности, вагон и маленькая тележка, и большАя их часть даже не связана с железом.lewerlin: ↑ 19.02.2024 23:52У Фокал Лістен на папері 123 чуйки на 32ом. А по факту їм трохи більше треба, ніж шурам на 105/44.
-
Radio Bay
Member
Ох уж мені ці стандарти, респект за увагу )Yaroslav308: ↑ 20.02.2024 15:38Тут стоит отметить, что у первых размерность чувствительности указана в dB/1Vrms, а у вторых в dB/mW. Если конвертировать к одной размерности, то у фокала 107dB/mW, что не так уж сильно отличается.
-
amfiton
Junior
на папері вбудовані кодекі наче норм, але на ділі зовсім не те, тому Ваш ASUS Xonar DX буде без умовно кращеfastfinger: ↑ 20.02.2024 13:47 Вітаю. Підкажіть планую оновлення ПК в наявному є ASUS Xonar DX. Наскільки якість сучасних вбудованих аудіокодеків мат плат наприклад ALC897 чи ALC1220 краще або гірше старої DX при використанні з наявним аудіо сетом Microlab SOLO-7C + Kingston HyperX Cloud. Чи потрібно розраховувати на слот для окремої звукової при виборі мат плати чи нові кодеки кращої якості звучання ніж старий DX?
-
Radio Bay
Member
В усякому випадку було б розумніше самому порівняти, та залишити те, що подобаєтся більше. Вбудовка то лотереяamfiton: ↑ 20.02.2024 19:34тому Ваш ASUS Xonar DX буде без умовно краще
-
lewerlin
Member
З особистого. Прямо зараз в мене є і пристойно реалізований 1200 і дискретний Фобос(котрий на сходинку краще DX). І, для 16/44(FLAC, ютуб, ігри, кінчики), прямо такої різниці, щоб капець-капець, між ними немає, крім запасу гучності. І то це 5-6% у вінді для Фобоса, проти 20 для Реалтека, тобто запасу все одно вагон. В решті у Фобоса краща динаміка, деталізація "верху", і, в цілому, всі його переваги у власному харчувальнику(а не материнки) і TPA6120A2.amfiton: ↑ 20.02.2024 19:34на папері вбудовані кодекі наче норм, але на ділі зовсім не те, тому Ваш ASUS Xonar DX буде без умовно краще
От на хай-резі з АSІО, різниця вже відчутна, але ну блін, це не зовсім дефолтний сценарій. Бо якщо людині це важливо, то їй уже на умовні Шиїти дивитись, а не дискретки. Дискретка це чисто щоб не паритись при виборі материнки.
-
snapdragon999
Member
Цап та навушники ти берешь надовго, а материнки міняються часто і не треба буде потім переплачувати за кращий кодек, бо з топ кодеками і підсилювачами це не дешеві моделі Наприклад звичайна материнка не сама дешманська в районі 10т,а с нормальним звуком від 20.Кожен раз переплачувати теж не варіант, якщо такий функціонал окрім звуку не потрібен.lewerlin: ↑ 21.02.2024 05:23З особистого. Прямо зараз в мене є і пристойно реалізований 1200 і дискретний Фобос(котрий на сходинку краще DX). І, для 16/44(FLAC, ютуб, ігри, кінчики), прямо такої різниці, щоб капець-капець, між ними немає, крім запасу гучності. І то це 5-6% у вінді для Фобоса, проти 20 для Реалтека, тобто запасу все одно вагон. В решті у Фобоса краща динаміка, деталізація "верху", і, в цілому, всі його переваги у власному харчувальнику(а не материнки) і TPA6120A2.amfiton: ↑ 20.02.2024 19:34на папері вбудовані кодекі наче норм, але на ділі зовсім не те, тому Ваш ASUS Xonar DX буде без умовно краще
От на хай-резі з АSІО, різниця вже відчутна, але ну блін, це не зовсім дефолтний сценарій. Бо якщо людині це важливо, то їй уже на умовні Шиїти дивитись, а не дискретки. Дискретка це чисто щоб не паритись при виборі материнки.
На мій проц брати мать за 20 кусків це якійсь бред, то краще вже цап мабуть взяти за 5 і закрити питання.Навіть якщо я поставлю і7 без к, то не потрібно буде дорога материнка.
-
lewerlin
Member
Від 8к для 1700 і від 11 для АМ5. І це вже з фулл фаршем. За 20к це щось під гігачад розгони на воді, або просто для понту.snapdragon999: ↑ 21.02.2024 07:02а с нормальним звуком від 20
Для АМ4 є взагалі гіга еліт на а520 за 3,5к.
4-6к. Якщо просто материнка з адекватним харчувальником. І от саме для таких є сенс тримати окремій звук в загашнику.snapdragon999: ↑ 21.02.2024 07:02Наприклад звичайна материнка не сама дешманська в районі 10т
І не треба плутати посили, я вище відповідав:
lewerlin: ↑ 20.02.2024 13:55Матплата, зі зручним РСІ-Е, буде сильно дешевше плати зі звуком рівня DХ+.
І це ніяк не суперечить тому, що DX принципово не краще хорошого 1200го. Бо кодек - далеко не єдиний критерій при виборі плати. І якщо вам постійно треба купа М2 з радіаторами, купа ЮСБ і вайфай з РГБ, при цьому ви не заморочуєтесь зі звуком далі, ніж просто добротні вуха і колонки, то вам нема сенсу дивитись на окремі девайси(ще й з дровами софтом менше гемору).lewerlin: ↑ 21.02.2024 05:23Дискретка це чисто щоб не паритись при виборі материнки.
Попереджу питання стосовно профілю - мені профільна мат. плата дісталась "на халяву", до неї була дешева асус прайм, котра віддалась іншій людині. Тому Фобос і поселився поруч з 1200им
-
snapdragon999
Member
какую битность и частоту дискретизации выбрать для винды ?
-
Ostin
Member
Ні. І навряд чи таке станеться, особливо, якщо туди сунути навушники.fastfinger: ↑ 20.02.2024 13:47нові кодеки кращої якості звучання ніж старий DX?
Не варто при виборі нової плати взагалі орієнтуватись на те, що є наявна стара з\к або на те, що в платі гарний вбудований кодек. Якщо хочеться універсальності - треба взяти зовнішню звукову чи USB цап (навіть недорогий), а плати купувати за принципом достатності саме для пк-компонентів, а не для звуку.fastfinger: ↑ 20.02.2024 13:47Чи потрібно розраховувати на слот для окремої звукової при виборі мат плати
ПК - це завжди компромісний варіант по звуку. Якщо є звукова рівня якось Audigy Rx чи вище і її можна поставити в новий комп - це чудово. Воно як мінімум не буде гірше за будь-який наявний на сьогодні кодек. Якщо час звукової вийшов і вона не вписується туди по тим чи іншим причинам (слоти, драйвери) - купіть зовнішній пристрій. Інколи девайси застарівають, це нормально.
-
Radio Bay
Member
Ту, що у матеріала. Якщо флак 16/44 ставить таку ж, хоча може буде само перемикати, локально дивитися, но передіскретизация, особливо некратна шкідливаsnapdragon999: ↑ 21.02.2024 13:04какую битность и частоту дискретизации выбрать для винды ?
Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
До речі 44.1 х 2 = 88.2, а не 96
-
snapdragon999
Member
я ставлю 32/48,из флака у меня немного тем 24/192Radio Bay: ↑ 21.02.2024 19:04Ту, що у матеріала. Якщо флак 16/44 ставить таку ж, хоча може буде само перемикати, локально дивитися, но передіскретизация, особливо некратна шкідливаsnapdragon999: ↑ 21.02.2024 13:04какую битность и частоту дискретизации выбрать для винды ?
Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
До речі 44.1 х 2 = 88.2, а не 96
-
Dima+
Member
Доброго підкажіть по якості звуку під сокет 1700 краще взяти мат плату з кодеком 1200 (це 8,9 ти) або наприклад звукову creative ea 5 plus або може зовнішній цап за 100 доларв. Система це інтегральний підсилювач і напольні колонки shogun mk4
-
Radio Bay
Member
Я ставлю as is, некратная частота добавляет кажущейся чёткости, но съедает детали. Звук становить резче и кажется, что чётче, но кому-то это может наоборот зайти. Сам когда-то слушал на 96, пока не понял в чём дело. Кратно наращивать не понятно зачем.snapdragon999: ↑ 21.02.2024 19:44я ставлю 32/48,из флака у меня немного тем 24/192
Кстати , у меня как-то хитро глюканул драйвер цапа и АСИО работает не в эксклюзивком режиме. Jriver 31, 32 не в эксклюзивном, 30 в эксклюзивном, Фубар 2.1 в эксклюзивном, MusicBee нет. Тут я имея ввиду, что пропускает другие звуки, а не лочит девайс. Ривер и там, и там пишет Direct - работает в эксклюзивном. Разницы по качеству я не слышу, а вот переключение ВАСАПИ эсклюзив/неэксклюзив в настройках плеера я слышу чётко. Странная штука. Как-то переставил драйвер, фича в Ривере пропала, откатил систему обратно. Магия "как сделать асио неєксклюзивным, чтоьі играл, как в єксклюзивном"
Кстати, Asio4All вроде такое умеет, но я с ним особо не ковырялся
-
snapdragon999
Member
у меня пишет fiio asio driver - asio pcm mode. dsd не ставил, мне не надо. Хотя что асио что не асио разницы особо нема. Может наушники не самые навороченые. Вроде как на 11 винде говорят это уже не актуально, там и так ок.Radio Bay: ↑ 22.02.2024 00:14Я ставлю as is, некратная частота добавляет кажущейся чёткости, но съедает детали. Звук становить резче и кажется, что чётче, но кому-то это может наоборот зайти. Сам когда-то слушал на 96, пока не понял в чём дело. Кратно наращивать не понятно зачем.snapdragon999: ↑ 21.02.2024 19:44я ставлю 32/48,из флака у меня немного тем 24/192
Кстати , у меня как-то хитро глюканул драйвер цапа и АСИО работает не в эксклюзивком режиме. Jriver 31, 32 не в эксклюзивном, 30 в эксклюзивном, Фубар 2.1 в эксклюзивном, MusicBee нет. Тут я имея ввиду, что пропускает другие звуки, а не лочит девайс. Ривер и там, и там пишет Direct - работает в эксклюзивном. Разницы по качеству я не слышу, а вот переключение ВАСАПИ эсклюзив/неэксклюзив в настройках плеера я слышу чётко. Странная штука. Как-то переставил драйвер, фича в Ривере пропала, откатил систему обратно. Магия "как сделать асио неєксклюзивным, чтоьі играл, как в єксклюзивном"
Кстати, Asio4All вроде такое умеет, но я с ним особо не ковырялся
После встроенного звука на плате, у меня сейчас так качает мои 32ОМ 105db наушники что аж воздух идёт в ушах и динамики выпрыгивают, без асио тоже ок
-
Radio Bay
Member
У кожного своє ок, але головне, що окsnapdragon999: ↑ 22.02.2024 07:52Вроде как на 11 винде говорят это уже не актуально, там и так ок.
Були чутки, що у 11 поліпше із звуком, але то чутки.
Нормальні навушники в тебе. Сам не слухав, але 100% це не погані навушникиsnapdragon999: ↑ 22.02.2024 07:52Может наушники не самые навороченые
-
snapdragon999
Member
я их выбирал из 10 штук сенхайзеров всяких, аудиотехник, сони, баейеров и пр,эти самые лучшие по звуку. Во всяком случае для меня. И по обзорам норм,но то уже потом прочитал после покупки. Так что кто думает, советую послушать, есть ещё м100, вроде получше говорятRadio Bay: ↑ 22.02.2024 16:24 Сам не слухав, але 100% це не погані навушники
-
feson
Member
Creative ea 5 plus - буде значно краще для звуку ніж мат плата з кодеком 1200.Dima+: ↑ 21.02.2024 22:54 Доброго підкажіть по якості звуку під сокет 1700 краще взяти мат плату з кодеком 1200 (це 8,9 ти) або наприклад звукову creative ea 5 plus або може зовнішній цап за 100 доларв. Система це інтегральний підсилювач і напольні колонки shogun mk4
По критерію якості звуку - беремо мінімальну функціональну плату для ПК а звук - звукова карта або цап.
Отправлено спустя 5 минут 41 секунду:
Ну тут я розчарую - TPA6120A2 це не перевага а затичка. Із світу кабельних мереж.....lewerlin: ↑ 21.02.2024 05:23 і, в цілому, всі його переваги у власному харчувальнику(а не материнки) і TPA6120A2
Можу показати Вам виміри RMAA через затичку TPA6120A2 і повз нього через дешевий LM4562.
Там і шуми і динамічний діапазон - ужос все як просідає......
Отправлено спустя 1 минуту 46 секунд:
Тому використовувати TPA6120A2 як підсилювач можна лише в крайному разі коли немає нічого більше.....