Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
diman510
Member

Повідомлення

Ostin: 07.05.2025 10:21
diman510: 21.04.2025 14:30SCHNERZINGER OUTLET
Незрозуміло, чому не можна зробити весь цей спектр захисту і фільтрації на стороні приладу, там де кабель приєднується до схемотехніки? Якби це так було важливо - це реалізовували б і взагалі не парилися б якістю живлення. Це було б менше розміром, за розетку. Потребувало б менше матеріалів. Менша була б вартість.
А поки що дійсно виглядає як спробу продати черговий "авдіофільський дріт" за 500 євро.
Слушне зауваження! Ти абсолютно правий у тому, що значну частину захисту та фільтрації можна і часто реалізують безпосередньо в аудіопристроях. Більшість якісних підсилювачів, ЦАПів та інших компонентів мають вбудовані схеми фільтрації живлення, стабілізації напруги та захисту від різних перешкод. Це є стандартною практикою в індустрії.

Твоя думка про те, що якби якість живлення від розетки була настільки критичною, виробники приладів інтегрували б усі необхідні рішення всередину, є дуже логічною. Це дійсно здається більш ефективним та економічно вигідним підходом.

Тоді чому існують такі продукти, як розетки Schnerzinger? Ось кілька можливих пояснень, хоча жодне з них не є остаточним доказом їхньої ефективності:

1. **Додатковий рівень оптимізації:** Schnerzinger та інші виробники подібної продукції можуть стверджувати, що їхні розетки забезпечують *додатковий* рівень оптимізації, який виходить за межі стандартних рішень, вбудованих у прилади. Вони можуть фокусуватися на мікроскопічних ефектах, які, на їхню думку, все ще можуть впливати на якість звуку, навіть після проходження через внутрішні фільтри пристрою. Це може бути пов'язано з їхніми унікальними матеріалами або конструкціями, які, як вони стверджують, мінімізують певні види резонансів або електромагнітних взаємодій на самому "вході" енергії.

2. **Вплив на спільну мережу:** Вони також можуть аргументувати це тим, що якісна розетка впливає не лише на один підключений пристрій, а й на всю електричну мережу в будинку, потенційно зменшуючи загальний рівень шумів, які можуть впливати на інші аудіокомпоненти, підключені до тієї ж мережі.

3. **Психоакустичний ефект та віра в продукт:** Не можна повністю виключати психологічний фактор. Коли людина витрачає значну суму грошей на аудіофільський компонент, вона може підсвідомо сприймати будь-які зміни в звуці як позитивні, навіть якщо вони є мінімальними або відсутні. Віра в продукт може впливати на сприйняття.

4. **Маркетинг та нішевий ринок:** Ринок високоякісного аудіо є нішевим, і виробники постійно шукають способи диференціювати свої продукти. Розетки Schnerzinger можуть бути прикладом такого маркетингового ходу, спрямованого на покупців, які прагнуть досягти абсолютно "найкращого" звуку і готові експериментувати з різними, навіть нетрадиційними рішеннями.

5. **Можливі невраховані фактори:** Існує невелика ймовірність того, що існують якісь тонкі фізичні ефекти на рівні контакту розетки, які ще не повністю вивчені або не є стандартно врахованими в схемотехніці приладів. Однак, для підтвердження таких ефектів потрібні серйозні наукові дослідження та вимірювання.

Зрештою, твоя аналогія з "аудіофільським дротом" за 500 євро є дуже влучною. Багато хто в аудіоспільноті ставиться до подібних продуктів зі значним скептицизмом, вважаючи їх більше маркетинговим трюком, ніж реальною необхідністю для досягнення якісного звуку.

Тож, хоча теоретично певний вплив якісної розетки на передачу енергії існує (як ти сам зазначив про якість контактів), твердження про значний вплив на звукову сцену, особливо такий, який неможливо досягти іншими, більш традиційними методами фільтрації в самих приладах, залишається досить суперечливим і потребує серйозних доказів.
Rucha
Member

Повідомлення

diman510
Досить копіпастити сюди нагенероване ШІ. Я розумію, що сам ти в цьому не бум-бум, то-ж краще промовчати...
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 07.05.2025 10:21Якби це так було важливо - це реалізовували б і взагалі не парилися б якістю живлення
До впливу таких розеток я відношусь скептично, але фільтри, регенерація струму, то працююча штука. Що таке онлайн упс у системі я гарно знаю на своему досвіді. Онлайн упс - регенерації струму це бідних :) Ще є давній експеримент заживити техніку від акумуляторів, але то дуже незручне та геморойне рішення, але все це працює на техниці з ЛБЖ.
Ostin: 07.05.2025 10:21Незрозуміло, чому не можна зробити весь цей спектр захисту і фільтрації на стороні приладу
Зрозуміло, грошей то багато коштує. В мене знайоми сам такі паяє на замовлення, не така красива коробка, але конфігурация інлетів, потужність по бажанню та коштує в два рази дешевше

Відправлено через 3 години 49 хвилин 18 секунд:
Volumio - цікава контора, розвивається, навіть свою OS забахала, ставив поколупати якось, прикольно. Мабуть на Raspberry Pi досі стоїть, але не прижилась. Стрімери не моє
feson
Member

Повідомлення

Scoffer: 05.05.2025 23:45 feson
Ні, це точно не схема Accuphase. В описі c-3850 по перше мовиться про Fully Balanced Class A Preamplifier, а це явно не Fully Balanced, не Class A, та і щодо Preamplifier теж сумнівно тому що вихідний каскад типово концертно-amplifier'ний, а не пре, якщо не рахувати максимально дивні номінали елементів. А по-друге на бачу нічого схожого з широко розрекламованим в буклетику AAVA. А єдині посилання на схему інет знаходить лише в китайському, так би мовити, клоні. Так що видихай, ти купив якесь китайське гівнеце))) Китайцям плюс в карму, це ж треба так аудіофілів налюбити.

Відправлено через 6 хвилин 58 секунд:
І якщо така елітна контора як Accuphase пише що це преамп класу А, то він у них таки класу А, не В, не АВ, і навіть не D. У багатих людей багаті адвокати. Контору в гівно вмішають якщо у них хоч літера даташиту не співпаде з реальністю, особливо якщо це така важлива літера.

Відправлено через 34 хвилини 53 секунди:
І якщо вже на те пішло, то людь на diyaudio вживу наміряв 0.0019%@100мВ RMS спотворень, але вже 0.32%@500мВ RMS. Поважаючий себе преамп має видавати принаймні 2.83В RMS без суттєвих спотворень тому що це, :censoured: , преамп, і його спотворення множаться в підсилювачі. На такій напрузі цей "преамп" скільки дасть? Відсотків 10? Посперечається з совковою радіолою. Воно і очікувано, що з того класу В взяти. Якось не дуже схоже на елітний виріб від японців. Тут як не крути, а з усіх дірок аж пищить що підробка. А також показово який "музикальний слух" у пересічного аудіофіла :rotate:
Ну вигадувати можна все що завгодно.
Багато теоретиків які в руках річ не держали - але понаписувати казна що завжди готові.
Особливо про сперечання з совковою радіолою.....дуже дотепно...... B-)
Схема Accuphase 3850 - ту що я навів другою це оригінал.
Китайська схема - перша.

А diyaudio вживу наміряв виміри на китайській схемі - у оригінала вона інша про що я і балакаю.
З малопотужними 550 560 отримати 500мВ RMS без спотворень на підсилювачі для
навушників мало можливо..... :lol:

Отправлено спустя 1 минуту 53 секунды:
Але з 139 та 140 які у схемі Accuphase - легко...... :up:
Scoffer
Member

Повідомлення

feson
Ні, ти не розумієш. На транзистори взагалі начхати. Останній каскад тупо повторювач зі 100% локальним НЗЗ. Від транзисторів залежить приблизно нічого. Струм спокою вирішує все. Його треба раз в 50 збільшити, загнати каскад в клас А і буде щастя.
500 мілівольт на виході преампа - ні про що. Line level це рівно один вольт RMS, і це самий мінімальний мінімум, але в реальності і його замало, тому що з опису першого що потрапив під руку Accuphase P-4500, цитую, "Монофонічна робота 2,14 В для номінальної тривалої середньої потужності". Не кажучи про те, що ота твоя схема може видати більш-менш нормально лише 100 мілівольт. Гарні преампи починаються з вихідної напруги в 2 вольти і закінчуються десь на 4х. Вся топова апаратура має знижену на 4, а то і 8 дБ чутливість від лайн левел. Це зменшує вплив наводок.
feson
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.05.2025 23:36 feson
Ні, ти не розумієш. На транзистори взагалі начхати. Останній каскад тупо повторювач зі 100% локальним НЗЗ. Від транзисторів залежить приблизно нічого. Струм спокою вирішує все. Його треба раз в 50 збільшити, загнати каскад в клас А і буде щастя.
500 мілівольт на виході преампа - ні про що. Line level це рівно один вольт RMS, і це самий мінімальний мінімум, але в реальності і його замало, тому що з опису першого що потрапив під руку Accuphase P-4500, цитую, "Монофонічна робота 2,14 В для номінальної тривалої середньої потужності". Не кажучи про те, що ота твоя схема може видати більш-менш нормально лише 100 мілівольт. Гарні преампи починаються з вихідної напруги в 2 вольти і закінчуються десь на 4х.
Послухай диванний теоретик - від цих транзисторів залежить звук. Я ставив 2SA1020 2655 та комплектні були 550 560. З цих всіх найкращій звук з 139 та 140.
Нікого нікуди загоняти не треба - по вимірам RMAA цей підсилювач практично однаковий з А класом lehmann black cube linear.
Чому так - тому що це магія. Схема яка не є А класом грає так же як А клас.

Та рівень виходу у підсилювача більше ніж 2,14В.
Scoffer
Member

Повідомлення

feson
Я в своєму житті достатньо всякого переслухав, і не менше перепаяв, хоббі було таке по молодості, чого я тільки не збирав. Мене не візьмуть твої бредні. І ні, в електроніці магії не існує. Лише жорстока фізика. Клас В ніколи в житті не заграє як А, комутаційні спотворення нікуди не дінуться ні за яких умов. Апаратурні виміри це лише підтверджують.

Відправлено через 3 хвилини 20 секунд:
А перебирати транзистори на звук в емітерному повторювачі це просто анекдот. Ти ніколи в житті не пройдеш сліпий тест.
feson
Member

Повідомлення

Які 100 мілівольт про які ти мариш вичитавши в інтернеті....... :laugh:
Я міряв з нагрузкою навушники Grado SR80 на середній гучності. Яким ці 100 мілівольт - то не про що...зовсім.
Виміри RMAA що з навушниками що без них - однакові.....а рівень амплітуди сигналу я ще поміряю осцилографом.
Scoffer
Member

Повідомлення

feson
О, чудово, втикнути 32-омні навушники в преамп з вихідним опором кількасот ом. І цей тип мені ще щось розповідає :laugh: Стандартне навантаження преампа кілооми. Якщо в преампі є опція втикання навушників, то в ньому ж є окремий підсилювач для них. Звучить щось у нього, ага, 4 рази :D
feson
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.05.2025 00:04 А перебирати транзистори на звук в емітерному повторювачі це просто анекдот. Ти ніколи в житті не пройдеш сліпий тест.
Жаль твого часу молодості втраченого даремно...... :weep:
Транзистори емітерного повторювача мають різні характеристики P-N-P переходу....банально там ОПІР різний.
Вони не можуть апріорі грати однаково.

Отправлено спустя 2 минуты 50 секунд:
Scoffer: 08.05.2025 00:09 feson
О, чудово, втикнути 32-омні навушники в преамп з вихідним опором кількасот ом. І цей тип мені ще щось розповідає :laugh: Стандартне навантаження преампа кілооми. Якщо в преампі є опція втикання навушників, то в ньому ж є окремий підсилювач для них. Звучить щось у нього, ага, 4 рази :D
Ти погано розумієш - в мене підсилювач для навушників. Він працює з навушниками 7 днів на тиждень..... :super:
Я не пишу про преамп та про його стандартне навантаження.

Отправлено спустя 3 минуты 4 секунды:
І того ми маємо диванного теоретика який втратив свої часи молодості даремно - який сперечається з тим у кого підсилювач навушників є та працює......дуже кумедно....може ти просто тротлиш мене.... :D
Scoffer
Member

Повідомлення

feson
Емітерний повторювач охоплений 100% локальний зворотнім зв'язком. Всі нелінійності, всі опори діляться на коефіцієнт підсилення транзистора, тобто в десятки-сотні раз. Магія, так, особливо якщо фізику прогулювати :D

А, ну да, все зрозуміло. Взяв якийсь галімий китайський "клон", котрий я впевнений і клоном не є, преампа, юзає його як підсилювач для навушників (навіщо? підсилювачів в світі мало чи що?) і розповідає як все класно :laugh:
feson
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.05.2025 00:19 А, ну да, все зрозуміло. Взяв якийсь галімий китайський "клон",
Для того щоб щось розуміти - треба це в руках мати а не фантазувати та вигадувати якійсь вигадки про 100 мілівольт...... :lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

feson
Щоб розуміти що лайно це лайно, а не канхветка, тримати його в руках не обов'язково.
feson
Member

Повідомлення

А так - одні вигадки догадки та припущення.... :laugh:
Radio Bay
Member

Повідомлення

:)
Зображення
diman510
Member

Повідомлення

Rucha: 07.05.2025 13:36 diman510
Досить копіпастити сюди нагенероване ШІ. Я розумію, що сам ти в цьому не бум-бум, то-ж краще промовчати...
Мені не потрібно твоє розуміня . бо я на відміну від тебе використовую власний досвід. Ця розетка значно покращує звук а з ЛБЖ та фільтром, регенератором струму та онлайн UPS не так якісно звучить . І це не психоакустичний ефект та упередження очікування. Нюанси конструкції розетки, не пов'язані з "магією". Розетка Schnerzinger має дуже якісні контакти та матеріали, які забезпечують надзвичайно щільне та стабільне з'єднання. Це може призвести до кращої провідності та мінімізації втрат сигналу на рівні контакту порівняно зі звичайними розетками, які я використовував раніше для підключення фільтрів/регенераторів. Цей ефект, хоч і фізичний, може бути не пов'язаний з якимись невідомими "законами фізики", а просто з якісним інженерним виконанням. :super:
Hotspur
Member

Повідомлення

diman510: 08.05.2025 12:24Ця розетка значно покращує звук
ахахахахахахахахаха
Wahoo
Member

Повідомлення

Зашел зачемто почитать...
спойлер
maxresdefault.jpg
Radio Bay
Member

Повідомлення

diman510: 08.05.2025 12:24Ця розетка значно покращує звук а з ЛБЖ та фільтром, регенератором струму та онлайн UPS не так якісно звучить
Не зрозумів, якщо у тебе у мережі 210В, що змінює звук порівняно з 230, то вона це виправить та прибере усі вади мережі? Звісно ні, це пасивний пристрій, який єдине, що може зробити - поліпшити контакт. Компанія пропонує для бороотьби з цим рішення з застосуванням комплексних заходів, тому ніяких фільтрів або регенераторів вона не замінить, це просто розетка. Не фантазуй :)

Що робить мережевий фільтр на прикладі цього Ізотеку
Schnerzinger таж пропонує фільтри свого виробництва не замість, а до купи до розетки. Вони не пропонують замінити розеткою фільтр :)

SCHNERZINGER OUTLET is a customary wall socket, whose contact pins undergo certain ATOMIC BONDING material structure processes.
SCHNERZINGER OUTLET— это обычная настенная розетка, контактные штыри которой подвергаются определенным процессам структурирования материала ATOMIC BONDING .
https://www.schnerzinger.com/english/produkte/outlet/
Hotspur
Member

Повідомлення

diman510: 08.05.2025 12:24 Ця розетка значно покращує звук
ця розетка те саме що Легранд чи Шнайдер. Ніякого звуку вона не покращує. якщо багато грошей трансформатор поміняй на своєму районі а не купляй маячню. ото буде толк
Відповісти