Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
lewerlin
Member

Повідомлення

Radio Bay: 10.01.2025 21:18повнорозмір для вулиці - то зашквар
Взагалі то норм, якщо вуха не геть "студійні". Двоє останніх, моїх "вуличних"(569 сенхи і фокали), мали навіть гарнітурний шнурок в комплекті і їх цілком комфортно було використовувати. У SRH240А претензія була лише до штекера, в решті теж ок. Тут ще справа в особистій фізіології, чи нормально воно переноситься головою. Мені було нормально, навіть у спеку.
Entar
Member

Повідомлення

lewerlin: 10.01.2025 19:28 Просто пошукайте по темі про БТ. Якщо вас влаштовує бездріт, ще й не повнорозміри, то який сенс шукати рівень Мезе99? :rolleyes:
Я можливо не так пояснив. В мене є кілька сценаріїв використання:
1) "На вулиці" - я більше не музикою насолоджуюсь, а або слухаю щось агресивне/веселе просто щоб прокинутися і привести себе кондицію поки їду на роботу, або слухаю аудіокниги/перескази/інформативні відео/по роботі, тощо. І блютуз затички kz zsn pro за 10$ з аліекспреса + блютуз приймач за 10$ під це повністю підходять. Більше того, я думаю якісна повнорозмірка була б тут гірше, бо ловила в всі косяки запису відео. Я вже мовчу про те, що в повнорозмірках хороших перебігати дорогу, наприклад, не так вже й безпечно з урахуванням.
lewerlin: 10.01.2025 19:28 Буває люди відразу три комплекти підбирають: для дому, для роботи і на вулицю. Бо у всіх трьох випадках різні "експлуатаційні" вимоги.
Ви точно описали мою ситуацію. Благо "для вулиці" в мене вже все є.) Можна покращувати, звісно, але це не пріоритет.
2) Що мені треба для дому - я вже в усіх фарбах описував. Щось що буде одночасно чудово грати різну епічну музику симфонічних оркестрів, яку сують в ігри, створюючи цим атмосферу, і при цьому не цокати і не с-щ-ч-ти. І при цьому цап сюди ж, який би і для колонок давав такий звук :)
3) Для роботи ж мені треба щось, що максимально драйвово (без "сухості і лишньої аналітичності") грало б різних:
а) Sabbaton, korpiklaani, mystic prophecy, faun, wind rose, fun mode ітд.
б) І при цьому гарно грати жіночий вокал, nightwish, within temptation, xandria ітд
в) А в моменти коли доводиться робити щось максимально тупе і одноманітне - Пневмослон і Б.А.У. :gigi:

Отправлено спустя 11 минут 46 секунд:
Так що я однозначно в перспективі буду купувати ще одну пару навушників. І не факт, доречі, що не складеться ситуації, коли я вирішу те що куплю зараз перевезти на роботу під музику, а на ігри / фільми взяти щось інше.
lewerlin
Member

Повідомлення

Entar: 10.01.2025 22:113) Для роботи ж мені треба щось, що максимально драйвово (без "сухості і лишньої аналітичності") грало б різних:
М50х?
Entar: 10.01.2025 22:11б) І при цьому гарно грати жіночий вокал, nightwish, within temptation, xandria ітд
HD 569?
Це з адекватного цінника. Просто якось я не зустрічав(а я свого часу весь Портатив переслухав, він за рогом біля роботи був) "не за всі гроші" щоб грало і драйвово роцк і ще й жіночий вокал шикарно подавало. Або щось одне, або компроміси. Просто ок, то грає багато чого.
Entar
Member

Повідомлення

lewerlin: 10.01.2025 22:31 Просто якось я не зустрічав(а я свого часу весь Портатив переслухав, він за рогом біля роботи був) "не за всі гроші" щоб грало і драйвово роцк і ще й жіночий вокал шикарно подавало. Або щось одне, або компроміси. Просто ок, то грає багато чого.
Блін. А я думав що це зі мною щось не так. :weep: :weep: Чи з навушниками які я слухаю (тобто з моїм гаманцем).
А що реально треба щоб норм грало і то і то?
Ну і знову ж таки. Перечислені мною групи з жіночим вокалом це ж якби ну якщо правильно називати то симфонік метал, а інше - то Power Metal, фолк-метал, хеви метал. Тобто жанри якби не такі уж далекі по ряду музичних параметрів. Це не "класичний рок vs дед метал". Невже прямо все так погано що немає навушників які б прям гарно б грали і те і те?
Ну не буду я просто на роботі переодягати навушники при зміні плейліста

Отправлено спустя 18 минут 19 секунд:
Хочете посміятися наді мною? Знайшов я значить перехідничок rca-rca. Вставив свої bf-11 в свій цап s.m.s.l. m3.
І отримав звук на порядок класніше ніж те що було! Прям кайф.

Можливо я запамятав цей звук в той період, коли в мене ще не було edifier 2750, і ці колоночки були підключені через цей цап до телевізора (я його тому й купив, що новий телевізор без цапа до наявних колоночок тоді не приєднувався :gigi: ). А потім я не сильно вникаючи поставив до телевізора edifier 2750, а ці колоночки перекочували до ПК, і були вставлені в встройку а потім в креатів rx. нафіга я цей креатів купував взагалі? Просто по некомпетентності, бо якось не так підключив цей цап і від нього "рипіло"

Єдина тепер незручність, що я не можу регулювати гучність ні на чому крім тумблерів колонок

Отправлено спустя 12 минут 35 секунд:
P.S. Офіційно, як ламер в акустиці заявляю. Всі ті експерти, які заявляють, що на акустиці до 1000$ (а в даному випадку за 50$) різниці між "простим" і "трохи кращим" цапом не почути - нагло брешуть. Можливо вони живуть десь в сіліконовій долині, і експлуатують виключно hi-fi техніку і не проводили таких експериментів просто. Цап за 100$ (зараз за 50 мабуть) повністю міняє дуже помітно звучання колонок за 50$, роблячи його значно драйвовіше і деталізованіше.
lewerlin
Member

Повідомлення

Entar: 10.01.2025 22:40Невже прямо все так погано що немає навушників які б прям гарно б грали і те і те?
Ту не в тім річ, що погано грає, а в тім, що ті ж 569ті саме вокал, особливо жіночий, грають на зовсім інший цінник. І так у багатьох вух в цій ціні, є щось "фірмове". Тут річ саме про тип звучання, а не про жанри. Я слухав на них і within temptation, і nightwish, і draconian, і powerwolf з Алісою і Вітні Х'юстон і оперні арії. При цьому ця "вокальна фішка" дещо ламала позиціонування в іграх, і в інших аспектах не було нічого прямо видатного. У 440их он бобмезний верх, скрипка, тарілки, таке всяке. Баєри 770/250 класно "їдять" оркестри. Можна довго перераховувати.
Я просто прийняв як факт, що все і зразу я не отримаю, бо навіть за гроші, ті повнорозміри, що я хочу, ні разу не портативні. Якби Фокалам дати вокал 569их і верх 440их, були б ідеальні для мене вуха :gigi: .

Отправлено спустя 3 минуты 26 секунд:
Entar: 10.01.2025 23:11P.S. Офіційно, як ламер в акустиці заявляю. Всі ті експерти, які заявляють, що на акустиці до 1000$ (а в даному випадку за 50$) різниці між "простим" і "трохи кращим" цапом не почути - нагло брешуть. Можливо вони живуть десь в сіліконовій долині, і експлуатують виключно hi-fi техніку і не проводили таких експериментів просто. Цап за 100$ (зараз за 50 мабуть) повністю міняє дуже помітно звучання колонок за 50$, роблячи його значно драйвовіше і деталізованіше.
Я колись свени 230ті(20баксів) ткнув в асусь Д2 і прозрів. А потім поміняв рідний шнурок колонок, на комплектний з ЗК і прозрів повторно.
RMAA, ага :gigi:
Entar
Member

Повідомлення

lewerlin: 10.01.2025 23:19 Я слухав на них і within temptation, і nightwish, і draconian, і powerwolf з Алісою і Вітні Х'юстон і оперні арії.
Вже дуже непогано. А в чому буде недолік в звучанні інших названих мною груп? Ну от павервульф якщо вони добре грають..
lewerlin: 10.01.2025 23:19 дещо ламала позиціонування в іграх
На це мені чхати
lewerlin: 10.01.2025 23:19 і в інших аспектах не було нічого прямо видатного.
Про які аспекти йде мова?
lewerlin: 10.01.2025 23:19 Я колись свени 230ті(20баксів) ткнув в асусь Д2 і прозрів. А потім поміняв рідний шнурок колонок, на комплектний з ЗК і прозрів повторно.
RMAA, ага :gigi:
А хто тоді всі те "експерти"? Ну от реально, мені звук бф-11 з встройки або аудижи рх - "ну таке". Нічого особливого. Звук програє і добре але бажання включати голосніше чи заслуховуватися немає. А тут прям "а що так можна було??!"
У мене тепер когнітивний диссонанс. З одної сторони:
"так блін, навіщо мені щось міняти, нормально ж тепер стало".
А з іншої сторони
"а раптом при цапі і колонках іншого рівня стане ще більше вау, в тій же степені в якій стало краще від підключення мого цапу"?
Hotspur
Member

Повідомлення

Entar: 10.01.2025 23:11P.S. Офіційно, як ламер в акустиці заявляю. Всі ті експерти, які заявляють, що на акустиці до 1000$ (а в даному випадку за 50$) різниці між "простим" і "трохи кращим" цапом не почути - нагло брешуть. Можливо вони живуть десь в сіліконовій долині, і експлуатують виключно hi-fi техніку і не проводили таких експериментів просто. Цап за 100$ (зараз за 50 мабуть) повністю міняє дуже помітно звучання колонок за 50$, роблячи його значно драйвовіше і деталізованіше.
значить шось було неправильно підключено або погані провода. провода бажано мати хоча б за 3-5-7 доларів, люди про це не в курсі

Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
Entar: 10.01.2025 23:11Знайшов я значить перехідничок rca-rca.
повноцінний rca-rca сильно краще ніж 3.5 to rca. я з таким стикнувся на дорогій системі у знайомих, поставили rca-rca і реально стало краще
Entar
Member

Повідомлення

Hotspur: 10.01.2025 23:36 значить шось було неправильно підключено або погані провода. провода бажано мати хоча б за 3-5-7 доларів, люди про це не в курсі
Провода - були комплектні до колонок. А тепер - комплектні від чогось (не знаю від чого, може від smsl) + prolink перехідник.
Hotspur: 10.01.2025 23:36 повноцінний rca-rca сильно краще ніж 3.5 to rca. я з таким стикнувся на дорогій системі у знайомих, поставили rca-rca і реально стало краще
Ну в мене воно з двох частин: 3.5-rca і rca-3.5. Останню я купував, prolink. Перша - була з цапом чи вже не памятаю звідки.
Ви маєте на увазі, що краще "rca-rca" одним шматком?
Типу такого?: https://rozetka.com.ua/vention-vab-r06-b100/p442944695/
Який кабель (з урахуванням "на виріст" під новий цап рівня fiio k11/11 r2r) ви б порадили, в ціновому діапазоні 3-7$?

Але я не думаю що справа _тільки_ в проводах. Хоча чисто в теорії не виключаю, думаю все-ж різниця в джерелі має значення.
Hotspur
Member

Повідомлення

Entar: 10.01.2025 23:40Ви маєте на увазі, що краще "rca-rca" одним шматком?
так

Відправлено через 20 секунд:
Entar: 10.01.2025 23:40Ну в мене воно з двох частин: 3.5-rca і rca-3.5.
ні, це фігня

Відправлено через 20 секунд:
Entar: 10.01.2025 23:40Типу такого?
так

Відправлено через 38 секунд:
Entar: 10.01.2025 23:40Але я не думаю що справа _тільки_ в проводах.
звичайно в них. ну ще розьеми може бути
Radio Bay
Member

Повідомлення

Entar: 10.01.2025 23:11різниці між "простим" і "трохи кращим" цапом не почути - нагло брешуть
Так і є, в мене поки основні колись ремонтувалися поставив Sven SPS-821 за $50 щоб щось бумкало з Schiit Lyr Multibit, я аж прифігів коли ця дешманська балалайка із своїми недосабом меня стала пробувати панчевій бас відавати, аж перемкнув у встройк, можна викидати. Воно так офігіло від щастя що цьому Свену встромили у дупу девайс, який разів в 15 дорожче за нього, що воно почало відавати такі звуки на які виробник навіть не розраховував при проектуванні :)

Усе там чутно, гарне джерело працює усюди. Інше діло, що до таких свенів сенсу щось купувати якісне не має.
Hotspur
Member

Повідомлення

Entar: 10.01.2025 23:40Який кабель (з урахуванням "на виріст" під новий цап рівня fiio k11/11 r2r) ви б порадили, в ціновому діапазоні 3-7$?
https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... ry_from%3A

шось таке. в мене в самого QUIK LOK інструментальний :gigi:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Entar: 10.01.2025 23:40Але я не думаю що справа _тільки_ в проводах
Звісно ні :)

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
Hotspur: 10.01.2025 23:52шось таке. в мене в самого QUIK LOK інструментальний
Норм, але ліпше нехай Могамі паяє на Нютріках
lewerlin
Member

Повідомлення

Entar: 10.01.2025 23:25Про які аспекти йде мова?
Низ "сухуватий", в порівнянні з іншими, не дуже але чутно, глибина є(в інфразвук грає) але тихенька, там явно завал в АЧХ. Немає "панчу", от Шури і Фокали ударними прямо б'ють в голову, але м'яко і не напряжно, а 569ті так не вміють.
Верх ні разу не детальний, але це в порівнянні з Шурами, загалом ок.
Сцена не так чітко вибудовується в глибину, іноді дещо бруднувато виходить. Але знову ж таки в порівнянні.
Це все в порівнянні. Я давав "в лоб" слухати людям з уже сформованим смаком і їх чіпляло. Та й сам я в них їздив майже два роки і кайфу вистачало.
спойлер
Проте біля компа лишились Шури, і коли я на чорну п'ятницю побачив знижку на Фокали(давно їх хотів) - сенхи лягли на полицю, а потім віддались. Хоча трохи жалію, деякі речі грали дуже круто.
І на додачу, хоча це не прямо мінус, і Шури, і Фокали грають з будь-якої дірки, навіть 770/250 і то лише підсилення хочуть, а 569им цап подавай, інакше воно затички з переходу косплеїть.
Entar
Member

Повідомлення

Radio Bay: 10.01.2025 23:51 Усе там чутно, гарне джерело працює усюди. Інше діло, що до таких свенів сенсу щось купувати якісне не має.
Хіба що "на виріст". Правда я тепер сумніваюсь в порядку покупок. Хотілося б щоб кожна покупка покращувала якість звучання.
Завтра можу протестувати цей цап з едіками 2750, розкажу чи є різниця.

Отправлено спустя 5 минут 3 секунды:
Hotspur: 10.01.2025 23:52 https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... ry_from%3A

шось таке. в мене в самого QUIK LOK інструментальний :gigi:
А я почую різницю порівняно з тим же Угріном дешевше, на колонках едіфаєр, чи це ви радите сильно на виріст?
Такі угріни:
https://www.aliexpress.com/item/32441915546.html
чи такі:
https://www.aliexpress.com/item/1005007593045692.html
Будуть не гірше за наявний у мене варіант? І чим ці 2 моделі відрізняються?
lewerlin
Member

Повідомлення

На тему лохматих мультибітів. Трапився мені трек
спойлер
, де Лижна Сябра прямо явно злила бюрбрауну. Я звісно розумію, що "шо то, шо ето", але це перше таке. Причому злила саме суб'єктивно, грає то вона детальніше і чистіше, а драйву і близько нема.
Entar
Member

Повідомлення

Повторюсь:

Ви впевнені що буде чутно реальну різницю між ними (що за 400 що за 700) і
а) Тим що є (комплектний від цапа 3.5 - rca + перехідник Prolink rca - 3.5.
б) Угрін rca - rca ?
На наявному обладнанні, та на k11/r2r + edifier 1700?

Чи це сильно навиріст?
Hotspur
Member

Повідомлення

Entar: 11.01.2025 00:01А я почую різницю порівняно з тим же Угріном дешевше, на колонках едіфаєр, чи це ви радите сильно на виріст?
на виріст. югрін також можна брати

Відправлено через 3 хвилини 53 секунди:
Entar: 11.01.2025 00:30На наявному обладнанні, та на k11/r2r + edifier 1700?
не буде. акустика не та
Radio Bay
Member

Повідомлення

Entar: 11.01.2025 00:30Чи це сильно навиріст?
То класика дешевого якісного межблоквого кабелю, працює усюди, а на виріст то таке :)
Сумніваєшся , бери Угрін, завжди, коли сумніваєшся бери Угрін :)
feson
Member

Повідомлення

lewerlin: 11.01.2025 00:04 На тему лохматих мультибітів. Трапився мені трек
спойлер
, де Лижна Сябра прямо явно злила бюрбрауну. Я звісно розумію, що "шо то, шо ето", але це перше таке. Причому злила саме суб'єктивно, грає то вона детальніше і чистіше, а драйву і близько нема.
Дуже скомпрессований трек. Плоский як дошка. Який драйв - там й музики небагато.....

Ось на чому можна порівнювати...

Отправлено спустя 32 минуты 56 секунд:
Entar: 11.01.2025 00:30 Ви впевнені що буде чутно реальну різницю між ними (що за 400 що за 700)
Чи це сильно навиріст?
На edifier 1700 - не буде ніякої різниці.
Якість обох кабелів - цілком достатня.
Відповісти