Останні статті і огляди
Новини
Выбор звуковой карты
-
Entar
Member
Так, дякую! Саме складне в цьому - вибрати таки навушники буде які прям дадуть вау ефект і будуть зручними в усіх відношеннях + протестувати все це в різних варіаціях зрозумівши при цьому як краще. Це сліпе прослуховування треба собі організовувати...Radio Bay: ↑ 09.01.2025 04:17 Тут ще важлива уява, це за гроші не купиш ) Я взагалі пояснював камраду простими словами напрямок, куди треба прямувати, а не шукати магічну таблетку. Ми, здається, намалювали йому чудовий початковий тракт, який потім можна апгрейдити, як завгодно, було б бажання та гроші
Хотілося б розуміти про цап FiiO K5 Pro:
Наскільки він буде з:
1. Колонками типу едіфаєрів 1700(1855) / 2750
2. або навушниками цінової категорії і типу від Sennheiser 560S (160$) до Meze 99 Classics (300$)
давати суттєво краще (помітно неозброєному вуху новачка) враження від музики і ігрової атмосфери порівняно з моїм s.m.s.l. m3 ? Тобто простими словами, що зміниться? Покращиться деталізація, стане менше "шуму", "різких не дуже приємних звуків", тощо?
-
Radio Bay
Member
Все, бо то дешманська балалайка.Entar: ↑ 09.01.2025 12:24давати суттєво краще (помітно неозброєному вуху новачка) враження від музики і ігрової атмосфери порівняно з моїм s.m.s.l. m3 ? Тобто простими словами, що зміниться? Покращиться деталізація, стане менше "шуму", "різких не дуже приємних звуків", тощо?
З 2750 не знаю, але не гірше, вони там щось з цифрою мутили, я hz, з тими норм, як з любим цапомEntar: ↑ 09.01.2025 12:241. Колонками типу едіфаєрів 1700(1855) / 2750
2. або навушниками цінової категорії і типу від Sennheiser 560S (160$) до Meze 99 Classics (300$)
Я не можу та не хочу на пальцях поясняти чим гарний звук відрізняться від поганого, то дитячий сад. Чим Musician Pegasus від встрійки, коли ціферики усюди гарні. Тут шлях один, піди у магазин або до когось послухайEntar: ↑ 09.01.2025 12:24Покращиться деталізація, стане менше "шуму", "різких не дуже приємних звуків", тощо?
По вітій парі? Hz, я не розумію як писати поток, щоб правильноtablestikus: ↑ 09.01.2025 11:21По UDP слати.
-
Entar
Member
Яка тим не менше краща (відчутно, на мій смак) за креатів аудижи рх, яку тут 4 роки тому дуже хвалили й казали що воно краще ніж аналоги в тій же ціні (а я взяв і купив йолоп ). Заінтригували - тобто якщо воно прямо сильно краще в усьому, то наскільки має бути гарно?)Radio Bay: ↑ 09.01.2025 15:15 Все, бо то дешманська балалайка.
-
Hotspur
Member
різні там циферки. не перегибайRadio Bay: ↑ 09.01.2025 15:15Чим Musician Pegasus від встрійки, коли ціферики усюди гарні.
-
Radio Bay
Member
Чутливо, але я б брав K11 R2R, хоча не принципово для початкуEntar: ↑ 09.01.2025 15:23Заінтригували - тобто якщо воно прямо сильно краще в усьому, то наскільки має бути гарно?)
Востаннє редагувалось 09.01.2025 15:34 користувачем Radio Bay, всього редагувалось 1 раз.
-
Hotspur
Member
Sennheiser HD 650 і той самий ЦАП K 5 ProEntar: ↑ 09.01.2025 15:23Заінтригували - тобто якщо воно прямо сильно краще в усьому, то наскільки має бути гарно?)
Відправлено через 41 секунду:
нащо ? під що оце купить Sennheiser HD 800 ?Radio Bay: ↑ 09.01.2025 15:28Чутливо, але я б брав K11 R2R
-
Radio Bay
Member
Під комбайн $150 навушники за $1500, та ти алігархHotspur: ↑ 09.01.2025 15:31під що оце купить Sennheiser HD 800
Коли ти сформулюєш різницю між дельта-сігмою, мультібітом та R2R (та вінілом?) по звуку тоді (може) ти зрозумієш чому я за той R2RHotspur: ↑ 09.01.2025 15:27різні там циферки. не перегибай
-
Hotspur
Member
я при чому. це фізика. навушники/колонки найбільш критичний пункт всієї системи. скажу більше мої ж 990 Про можна з нормальною встройкою слухати . оце поворот правда ?Radio Bay: ↑ 09.01.2025 15:44Під комбайн $150 навушники за $1500, та ти алігарх
-
tablestikus
Member
Головне що ти зрозумів ідею, а реалізація деталей то таке)Radio Bay: ↑ 09.01.2025 15:15По вітій парі? Hz, я не розумію як писати поток, щоб правильноtablestikus: ↑ 09.01.2025 11:21По UDP слати.
-
Radio Bay
Member
Тракт грає на рівні найгіршого компонентуHotspur: ↑ 09.01.2025 15:47навушники/колонки найбільш критичний пункт всієї системи
Можна, але не треба, HD800 теж можна, а HD650 за телефона, я пробував, підтверджую, можнаHotspur: ↑ 09.01.2025 15:47скажу більше мої ж 990 Про можна з нормальною встройкою слухати
-
Hotspur
Member
це правда. і K 5 Pro достатньо для всього до дуже великого бюджетуRadio Bay: ↑ 09.01.2025 16:26Тракт грає на рівні найгіршого компоненту
Відправлено через 47 секунд:
800 не знаю, не впевнений, вони дуже тугі. і 650 не всякий телефон але загалом як бачиш ЦАП це не головне в світіRadio Bay: ↑ 09.01.2025 16:26Можна, але не треба, HD800 теж можна, а HD650 за телефона, я пробував, підтверджую, можна
-
tablestikus
Member
А мені особисто HD650 не сподобалися. Та і загалом цікавих для себе сінхайзерів не зустрічав.
-
Radio Bay
Member
Джерело встановлює характер звуку, з чимось ти хочеш слухали днями, а з чимось вимкнути через півгодини, а так неголовне.Hotspur: ↑ 09.01.2025 16:33ЦАП це не головне в світі
Тому Адами + Фокусрайт для прослуховування музики лайно, а Адами + Schiit Bifrost - кайф
Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
Це 2 табори, умовно, любители Сенхів, та любителі Баєрівtablestikus: ↑ 09.01.2025 16:34А мені особисто HD650 не сподобалися
От я з табору Сенхів, але без Джевеліну )
-
Entar
Member
Сьогодні піду в портатив, буду навушники тестити
Підкажіть будь ласка, до яких цапів крім рекомендованого тут FiiO K5 Pro рекомендується їх підключати (ті ж Мезе 99)?
Читав обзори FiiO K5 Pro.
Все добре, але, мене трохи напрягло от це: "Високі частоти: малюють все, дають мікроконтраст який дає повітря та відчуття реальності, втім як я вже казав враховуйте що треба використовувати не дуже яскраві навушники, бо може виникнути ефект піску."
Чому напрягло, тому що Мезе Нео теж пишуть мають більш підкреслені високі частоти ніж в классік версії, і як би тут резонанс не виник (щоб не було тих самих неприємних звуків, про які я казав).
Підкажіть будь ласка, до яких цапів крім рекомендованого тут FiiO K5 Pro рекомендується їх підключати (ті ж Мезе 99)?
Читав обзори FiiO K5 Pro.
Все добре, але, мене трохи напрягло от це: "Високі частоти: малюють все, дають мікроконтраст який дає повітря та відчуття реальності, втім як я вже казав враховуйте що треба використовувати не дуже яскраві навушники, бо може виникнути ефект піску."
Чому напрягло, тому що Мезе Нео теж пишуть мають більш підкреслені високі частоти ніж в классік версії, і як би тут резонанс не виник (щоб не було тих самих неприємних звуків, про які я казав).
Але таким чином звучання стає не універсальним, тобто воно не буде підходити під всі жанри. Кращою комбінацією для забезпечення збалансованого звуку буде використання навушників з притемненою подачею. Такі що майже не мають акценту на ВЧ, або взагалі без нього, а низькі частоти навпаки щоб були більш акцентовані, тому що ЦАП їх не збільшить, тут іде акцент на якість відігравання баса та його швидкість, технічність.
Все вище описане можна коротко підсумувати так, використовуючи яскраві навушники з цим ЦАПом ви втратите мультижанровість, і звучання буде занадто різке, ви будете швидше втомлюватись. А з темними, звучання вирівняється, отримує яскравих фарб та акцентів у темному густому звучанні, що збільшить розбірливість та читабельність музики.
-
Radio Bay
Member
- iFi ZEN AirEntar: ↑ 09.01.2025 17:21Підкажіть будь ласка, до яких цапів крім рекомендованого тут FiiO K5 Pro рекомендується їх підключати (ті ж Мезе 99)?
- FiiO K11 R2R
- iFi ZEN DAC V2
- FiiO 7, 9
Усе інше поза бюджетом, та й того достатньо, бо буде каша в голові.
560s не яскравіEntar: ↑ 09.01.2025 17:21втім як я вже казав враховуйте що треба використовувати не дуже яскраві навушники
-
Hotspur
Member
Баери my loveRadio Bay: ↑ 09.01.2025 16:57Це 2 табори, умовно, любители Сенхів, та любителі Баєрів
Відправлено через 3 хвилини 16 секунд:
FiiO 19
xDuoo XA-10
Aune S16
Topping A70 Pro
Atoll DAC100
Beyerdynamic A2
Відправлено через 33 секунди:
плоскі як стілRadio Bay: ↑ 09.01.2025 17:38560s не яскраві
-
Entar
Member
Дякую!Radio Bay: ↑ 09.01.2025 17:38 - iFi ZEN Air
- FiiO K11 R2R
- iFi ZEN DAC V2
- FiiO 7, 9
Усе інше поза бюджетом, та й того достатньо, бо буде каша в голові.
Та навіть вже цього переліку забагато Я заплутаюсь і буде жахливо.
Подивився ціни... Я так розумію обох виробників можна на Алі брати?
Чисто щоб скоротити вибір і не ускладнювати собі життя, роблю відсічку по вартості до:
FiiO 5
iFi ZEN Air
FiiO 7
-
Radio Bay
Member
FiiO K11 R2R обов'язково, то інший характер звукуEntar: ↑ 09.01.2025 17:48FiiO K11 R2R
-
Hotspur
Member
дурниці. треба послухати хоча б 7-9 варіантів з них пару дорогих і зрозуміти що навушникам не треба ЦАП за 100 000 гривеньEntar: ↑ 09.01.2025 17:48Чисто щоб скоротити вибір і не ускладнювати собі життя, роблю відсічку по вартості до:
-
Entar
Member
Якщо помножити кількість навушників до тестування на кількість цапів то це треба в магазині провести декілька днів, а тут по-перше магазин закриється, по друге комендантська година, по третє вдома не зрозуміють, і по четверте залишусь без роботи, і не буде на що купувати цап і колонки потім, так і залишусь з смсл. м3 і свен бф-11Hotspur: ↑ 09.01.2025 17:52 дурниці. треба послухати хоча б 7-9 варіантів з них пару дорогих і зрозуміти що навушникам не треба ЦАП за 100 000 гривень