Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
tablestikus
Member

Повідомлення

Radio Bay: 02.01.2025 19:33
tablestikus: 02.01.2025 10:51Оце мені трапився реліз блюзу з дискретизацією 352800Hz, а для чого його роблять?
Типа здатність передати більшу кількість інформації у одиницю часу, хайрез. Пробував слухати, не зачепило, якийсь рафінований звук та місця капець займає. Більш того, заради експерименту конвертнув той хайрез у 16/44, нормальній звук , диво дивне, то був Kenichi Tsunoda Big Band - Big Band Stage (2010) здається. З того часу хайрезами не бавлюсь, не бачу сенсу, тут нехай 16/44 хтось нормально відпрацює, а от 24/44, 24/96 є в колекції. Не женусь, але коли потрапляють залишаю. На мене є сенс. Може десь і 24/192 є, не пам'ятаю, але більшість 16/44, от прям брати та міняти не бачу сенсу
Я от було SACD послухав з його космічною дискретизацією під 3 ляма герц, от там щось почув, але більше схиляюся просто до того що сам матеріал якісно зроблений.
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus: 03.01.2025 00:33але більше схиляюся просто до того що сам матеріал якісно зроблений
Розумне припущення, бо там 100% був ремастер. До речі, японці для свого внутрішнього ринку часто ремастерять навіть CD, особливо металюг, які часто так собі пишуться. Колись на Моторхеад порівнював, японський був на мій ух ліпший
tablestikus
Member

Повідомлення

Radio Bay: 03.01.2025 00:48
tablestikus: 03.01.2025 00:33але більше схиляюся просто до того що сам матеріал якісно зроблений
Розумне припущення, бо там 100% був ремастер. До речі, японці для свого внутрішнього ринку часто ремастерять навіть CD, особливо металюг, які часто так собі пишуться. Колись на Моторхеад порівнював, японський був на мій ух ліпший
Я в минулому році переслуховував всі можливі видання Pink Floyd - то собі залишив саме японські версії, вони найбільше сподобались.

До речі, я тут якось питав за щось дешеве D-класу для аналогового виходу з проєктора дешевого. Мий вибір пав на S.M.S.L. DA-1 за $50 дістався з аліекспресу. Був вражений тому яке воно маліпусеньке) Підкинув до нього свої минулі кліпші RP-41 II і для тесту з мініджека звукової в компі підключав - запаса потужності в DA-1 просто з головою. А от звук - ну таке собі, але я це порівнював з тим як RP-41 II грають з моїм профільним Onkyo ТХ-8270, загальне враження - так, воно грає краще за всяку мультимедійку, але з моїм основним сетапом воно програє як і в деталізації, сцені та і взагалі здалося що якось обрізаний діапазон. Але це лірика, чогось особливого за такі гроші я не очікував. Підкинув потім до проєктора і розставивши колонки - ну мене повністю влаштувало, тепер я не чую над вухом пердящого динаміка з проєктора і є запас потужності ютубчик перед сном подивитися не намагаючись зробити у спальні максимальну тишу щоб чути все що було з вбудованого динаміка. Взагалі з кабелями все обійшлося в $80 то можна сказати що шара.

Ну і трохи фоток
спойлер
Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення
Ostin
Member

Повідомлення

tablestikus
То це ж був тест вбудована звукова + дешевий підсилювач проти ресивера з цап на борту. В такому варіанті не дуже зрозуміло, що настільки зливає - вбудована звукова чи підсилювач :dontknow:
Для цікавості було б корисно увімкнути китайщину в якийсь цап чи зовнішню звуковуху...
tablestikus
Member

Повідомлення

Ostin
Так, тест неканонічний. Я думаю злива і те і те. Цапів зовнішніх як і звуковух зараз під рукою немає.
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus: 03.01.2025 10:52 Взагалі з кабелями все обійшлося в $80 то можна сказати що шара.
Для своєї задачі, здається норм
tablestikus
Member

Повідомлення

До речі, все забуваю спитати, наскільки сильно вплива коли кабелі до колонок ідуть не однакової довжини?
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus: 03.01.2025 15:13До речі, все забуваю спитати, наскільки сильно вплива коли кабелі до колонок ідуть не однакової довжини?
Наврядче буде помітно, якщо не 3м проти 50 см, сам не тестував, не було таких кейсів. 1м проти 1,5 не думаю, що буде різниці, припущення
tablestikus
Member

Повідомлення

Radio Bay: 03.01.2025 15:24
tablestikus: 03.01.2025 15:13До речі, все забуваю спитати, наскільки сильно вплива коли кабелі до колонок ідуть не однакової довжини?
Наврядче буде помітно, якщо не 3м проти 50 см, сам не тестував, не було таких кейсів. 1м проти 1,5 не думаю, що буде різниці, припущення
Ну в мене зараз під проєктор одна колонка 5м, інша 1м. Я поки кинув по 5м. кожна, от і думаю чи варто підрізати чи просто скрутити.
Ostin
Member

Повідомлення

З точки зору теоретичної швидкості поширення е\м випромінювання, метрові відстані та різниця між ними не мали б створювати хоча б якоїсь значущої різниці для вуха.
З точки зору практики не перевіряв і не читав про таке)
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus: 03.01.2025 15:26от і думаю чи варто підрізати чи просто скрутити
Я б скрутив, але не в кільце, бо то антена. Не знаю чи буде різниця, може маячню видумав :)
Scoffer
Member

Повідомлення

Нерівні опори (поганого) кабеля можуть впливати і частота розділу фільтрів розійдеться на якісь там десятки герць. Але це вже про зовсім високі матерії. Не актуально для перечісної акустики.
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus
FLAC 24 bits/44.1 kHz, bitrate: 1509 kbps
Зображення
Released: 2024
Label: Legacy Recordings
Genre: Rock, Progressive Rock
Country: UK
Відповісти