Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 11.12.2024 11:33Забавная линка: запись двух цапов, у кого тракт потянет, может быть интересно
по ютубу дивитись це дурниці
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 11.12.2024 14:25по ютубу дивитись це дурниці
Як скажеш, але може тобі сподобається :)
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Не знаю до якої теми це відноситься.
Купував собі на аліекспресі антену до wifi модуля по якійсь акції типу "все по 1 долар". Там треба було взяти обов'язково 3 предмети, то я ще взяв 3 пари шкарпеток за 20 гривень, і оцей дріт за 60.
https://vi.aliexpress.com/item/10050061 ... pt=glo2vnm

Комп і телефон розпізнає цю штуку як AB13X USB Audio, там всередині якийсь цап (явно найгірший, який є). Але воно працює, в мене і з компа, ноута і телефона без проблем виводиться звук, шумів якихось наче нема. Може комусь буде корисно якщо треба підключити цифру до колонок, щоб хоч якось грало, але грало. Телефон показує, що воно грає в режимі 16bit 48khz.
Screenshot 2024-12-11 183541.png
feson
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 11.12.2024 18:58 Не знаю до якої теми це відноситься.
Ну це - відноситься до тему звуку.
Вітаю - Ви купили USB цапу.

Якщо розріжете метал на USB - побачите там 1 мікросхему яка є USB приймачем DAC та можливо ADC та підсилювачем.
Причому там немає гену-кварцу. Воно тактуеться внутрішнім PLL.

Тобто це диво чіп 5 в одному. Розмір чіпа 3*3 мм.

Щодо звуку - воно ще щось грає на рівні ріалтеку....... :super:

Отправлено спустя 3 минуты 4 секунды:
Через років 10 може воно буде грати як ES9038 - тоді буде торба....Китай в технологічному прориві......... :idea:

Отправлено спустя 8 минут 29 секунд:
Тобто вони і зараз в в технологічному прориві....але поки що якістю вступають....але це не надовго.... :gigi:
Radio Bay
Member

Повідомлення

feson: 11.12.2024 20:16Через років 10 може воно буде грати як ES9038
Доросла ж людина, повинен знати, що мікруха не вирішує якість звуку, в мене взагалі різюки замість неї )
До речі, Топпінг випустив R2R, ціна новорічна :)
feson
Member

Повідомлення

Radio Bay: 11.12.2024 20:29 Доросла ж людина, повинен знати,
Доросла людина повинна розуміти що резюки можуть бути і на пластині кремнія
причому такої прецизійної точності якої виводним не снилося...... :rotate:

Так що я поки не бачу технологічної стелі для чіпів -все в одному-.

ES9281 та CS43131 - перші ластівки.....

Отправлено спустя 2 минуты 25 секунд:
Ви свій R2R від ES9281 в сліпому тесті навряд чи різницю почуєтє.....

Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
Колись раніше і персональні компютери були як шкаф.....але ми ж не будемо плакати за ними.... :lol:
Radio Bay
Member

Повідомлення

feson: 11.12.2024 20:42Ви свій R2R від ES9281 в сліпому тесті навряд чи різницю почуєтє.....
Знов те саме, от Топпінг зараз зробить цап за 200 баків на ньому та усім капець. Китайці з любого чіпа лайно можуть зробити, а не лайно і коштує як треба. Свій від AudioGD D77 Full Upgrade відрізню, тому і поміняв. а балачню про сліпі тести заводять ті, хто сам в них не приймав участь, а у тому AudioGD D77 ES9038 Pro у подвійному моно з Аманерою і це йому не допомогло. Навряд і 4 допомогло б, хоча він не злився, то гарна цегла, але з мінусами у порівнянні
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 11.12.2024 21:01Китайці з любого чіпа лайно можуть зробити, а не лайно і коштує як треба.
в них зазвичай проблема тільки в контактах - не ставлять японію по 10-50 баксів за 1 і в живленні. це вирішувано або самому або даєш коробку механіку - кажеш воно еее а нада ааа. він за 100-150 баксів все зробить з живленням тобі. зробити нормальне живлення це тобі не плату всю міняти
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 11.12.2024 21:30не ставлять японію по 10-50 баксів за 1 і в живленні
Звісно, вони роблять на ціну, можно довести самому або замовити допил, але там по ціні вже скакане у інший клас, але по звуку теж. Хоча мало хто буде тим займатися. Здебільшого купив, ліпше встройки та чудово. У тому ж Fiio K11 R2R БЖ від ноута, БЖ Aune під сотку, обрати з непоганих ІБЖ 30-40, але хто тим буде займатися? Одиниці, продається і так, а то і є мета. Є класс, розрахований на вимогливих користувачів, які будуть порівнювати, але там вже й ціна інша, вони там реально намагаються конкурувати з американцями, європейцями. Там вже і сервіс такий, що клієнта облизують відповідають дуже вчано та вічливо, тому китайці дуже різні, дешевий масмаркет, який продає коробочки, та ті, які намагаються продавати звук. От дешеві не китайці все рівно намагаються зробити звук задешево, ті ж дешеві Шііти, iFi, вони таки будуть грати, а дешеві китайці ні, от диво K11 R2R з'явився та й усе і тільки зараз, а до того усякі Топпінги, СМСЛ по 150 баків, то не про що порівняно з першими
Radio Bay
Member

Повідомлення

А Fiio последнее время реально жжет, что-то они задумали :)
https://www.fiio.com/tt13
https://www.fiio.com/dm13
https://www.fiio.com/cp13
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 12.12.2024 11:07А Fiio последнее время реально жжет, что-то они задумали
в моді ретро
Ostin
Member

Повідомлення

Radio Bay: 12.12.2024 00:25ті, які намагаються продавати звук
Для цікавості кілька прикладів таких виробників напишіть.

Відправлено через 9 хвилин 21 секунду:
Radio Bay: 12.12.2024 00:25ліпше встройки та чудово
Це трохи протирічить вашому ж тексту.
Вбудовані ЗК стоять практично у всіх комп'єютерних платах. І при виготовленні вони керуються одним принципом - достатності для масового споживача. Це означає, що велика маса людей взагалі не париться і спокійно слухає з такої "дірки". А ви пишете, що китайська приблуда за 10-100 доларів грає краще. Що знову ж таки означає, що це вже звук вище середнього. До того ж, порівнюючи звучання різних пристроїв, реальний користувач (а не форумний аудіофіл) зачасту може відрізнити деякі тонкощі в звучанні, але об'єктивно вони залишаються на рівні "все грає норм". Будь-який інструмент на будь-якому обладнанні можна впізнати, не буває такого, що гітари сприймають за барабан. Тобто рівень китайських звукових пристроїв за соточку вже настільки високий, що "копання" далі в ціновому сегменті призводить лише до косметичних прикрас вже й так знайомого звучання.
Я розумію, що з вашого суб'єктивного аудіосприйняття, різниця між китайським пристроєм за 100 і умовним американцем за 2000 - це різні світи. Але в реальному світі реальна людина звісно зможе оцінити кращий апарат як кращий, але десятикратної різниці не знайде. Бо об'ктивно, для реальних звичайних людей, її там і близько немає.

Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
Тому я не дужє розумію твердження
Radio Bay: 12.12.2024 00:25Шііти, iFi, вони таки будуть грати, а дешеві китайці ні
бо до нього потрібна розшифровка)
Якщо це означає, що для вас такий звук не принесе задоволення - то це просто якась суб'єктивна оцінка людини, яка занадто заглиблена в аудіосвіт.
The_Rusik
Member

Повідомлення

Есть навушники:
Hator Hypergang evo
Hator Hyperpunk 2
JBL T110

И есть звуковая карта:
В плате Realtek 887
USB Hator (комплектная от наушников)

Через юсб карту звук громке, но не сказал бы что качественнее.

Еще использую петличный микрофон.

Есть ли смысл рассматривать какой-то ЦАП или звуковую, чтобы звук стал лучше (чтобы была разница) и чтобы можно было использовать петличный микрофон (и для дискорда в том числе) или вместо него микрофон наушников.
Пока в основном использую jbl t100 на ПК напрямую и петличный микрофон.
И было бы отлично, если можно будет регулировать звук крутилкой и если надумаю брать микрофон по лучше, чтобы он адекватно работал без шума и помех.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 12.12.2024 12:52Для цікавості кілька прикладів таких виробників напишіть
Писати та робити - різні речі
Ostin: 12.12.2024 12:52Але в реальному світі реальна людина звісно зможе оцінити кращий апарат як кращий
Так, тому дешеві китайці роблять аби купили, проте як ті ж бюджетні некитайці все ж намагаються зробити щось цікаве за ті гроші. моїх спостережень, у некитайців є стиль.
Ostin: 12.12.2024 12:52але десятикратної різниці не знайде
Звук у разах не виміряється, як і будь-які суб'єктивні величини
Ostin: 12.12.2024 12:52Тобто рівень китайських звукових пристроїв за соточку вже настільки високий, що "копання" далі в ціновому сегменті призводить лише до косметичних прикрас вже й так знайомого звучання
Ага, настільки косметичних, що деяким просто місце у смітнику. У такому разі і пластикові Дженіус (вони ще живі?) проти, не будемо брати круто, Едиків 1700 теж тільки косметичні прикраси, музцентр проти хайфайного стерео :)
Тут усе залежить від вимог, "кому и кобыла невеста"

Відправлено через 7 хвилин 43 секунди:
The_Rusik: 12.12.2024 13:05Есть ли смысл рассматривать какой-то ЦАП или звуковую, чтобы звук стал лучше (чтобы была разница) и чтобы можно было использовать петличный микрофон (и для дискорда в том числе) или вместо него микрофон наушников.
Именно это и надо рассматривать, дальше вопрос бюджета и нужен ли микрофонный вход в этом девайсы, это сильно ограничивает круг устройств. Вообще, судя по классу наушников, Schiit Fula, давно не вспоминали
Ostin
Member

Повідомлення

Radio Bay
До чого тут порівняння акустики в контексті порівняння ЦАП-ів?) Це ж геть різні речі) Акустика - це насамперед матеріали і виконання. А більшість цапів мають одні і ті ж компоненти. Ті ж самі ESS, CS, AK. І навіть китайці можуть запхати не найдешевші конденсатори, резистори чи ОУ, якщо економія не на першому місці. І різниця в звуці - виключно через різні способи їх компоновки в коробочці. І саме тому твердження про "ті вміють грати, а ці ні" - це якась захмарна суб'ктивщина, бо все зроблено з одного і того ж місива.

Відправлено через 6 хвилин 1 секунду:
Radio Bay: 12.12.2024 13:28Звук у разах не виміряється, як і будь-які суб'єктивні величини
Золоті слова. Як і те, що та ж сама лабуда від китайців не звучить, а в коробочці від Ifi воно відразу співає, як ангел)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 12.12.2024 14:04Акустика - це насамперед матеріали і виконання. А більшість цапів мають одні і ті ж компоненти. Ті ж самі ESS, CS, AK
Але усе це дає абсолютно різний звук, тому для мене значення цих компонентів моє однаково важлива значення.
Ostin: 12.12.2024 14:04І саме тому твердження про "ті вміють грати, а ці ні" - це якась захмарна суб'ктивщина, бо все зроблено з одного і того ж місива.
Так же як і колонки, Dynaudio Confidence проти Monitor Audio Bronze, Genelec проти M-Audio, бльш-менш все однаково при цині разів у 20-50
Ostin: 12.12.2024 14:04Як і те, що та ж сама лабуда від китайців не звучить, а в коробочці від Ifi воно відразу співає, як ангел)
Так, кому і кобила наречена, для тих те і робиться, так же як є порошкове віно у літрових пакетах та які-нібудь скромно італійські вина. $10 за пляшку, та ні, дайте 2 пакети :)
Hotspur
Member

Повідомлення

Ostin: 12.12.2024 12:55Це означає, що велика маса людей взагалі не париться і спокійно слухає з такої "дірки". А ви пишете, що китайська приблуда за 10-100 доларів грає краще. Що знову ж таки означає, що це вже звук вище середнього.
так. будь який китайський зовнішній ЦАП за 100 баксів краще звукової карти в материнці. Тут момент що треба ще акустику мати за 700 баксів щоб це розуміти або навушники за 300

Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:
Ostin: 12.12.2024 12:55Але в реальному світі реальна людина звісно зможе оцінити кращий апарат як кращий, але десятикратної різниці не знайде.
не зможе. в людини не буде настільки детальної акустики

Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
Ostin: 12.12.2024 14:04До чого тут порівняння акустики в контексті порівняння ЦАП-ів?) Це ж геть різні речі) Акустика - це насамперед матеріали і виконання. А більшість цапів мають одні і ті ж компоненти. Ті ж самі ESS, CS, AK. І навіть китайці можуть запхати не найдешевші конденсатори, резистори чи ОУ, якщо економія не на першому місці.
китайці іноді буквально 1-5 доларів економлять на розьемах - це важливо в акустиці і на блоці живлення і проводах. якщо це по дефолту міняти - вони дуже добрі десь до рівня 300 доларів за ЦАП, далі вже треба сильно морочитись з переробкою китайців.

Radio Bay правильно пише що берем китайський ЦАП, з ходу докупляєм БЖ до нього за 100 баксів, далі всякі провода конектори оте все щр за 50 і в тебе гарний продукт. саме так це з китайським звуком працює. ну може Hi End у китайців з коробки чудовий але я його в руках не тримав.

На власному прикладі скажу - купив ЦАП FX-Audio DAC-X3PRO. блок живлення просто сміття як і кабель живлення. зі старту міняєм. USB кабель на диво гарний, залишаєм. Ну і власне в вас ЦАП шось типу G6 трошки гірше-краще за копійки. Все
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 12.12.2024 16:31Тут момент що треба ще акустику мати за 700 баксів щоб це розуміти або навушники за 300
Едіки все покажуть, в мене колись згоріли попередні ММ, так я взяв якісь Свени 2.1 аби пошта хрюкала, так Schiit Lyr Multibit відчувається, я навіть здивувався, вони і самі офігіли від такого раскладу та давай намагатися, але у реальному житті таке навряд регулярний випадок :)
Hotspur: 12.12.2024 16:31 ну може Hi End у китайців з коробки чудовий але я його в руках не тримав
Там навіть не у тому справа, залежить для кого роблять, для тих хто звук буде обирати, або коробочку. У Musician, Denafrips, AudioGD, Halo, Gustard, Hifiman, там все норм, але їх у ниші $100 нема, там 500+. На Era in Ear є фотки нутра, вони викладають. Ми вскривали китайців, що в мене були/є, там все норм, але все рівно твікають, але то потрібно, щоб було кому з розумінням, а не просто кондюки замінити
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 12.12.2024 18:12Едіки все покажуть, в мене колись згоріли попередні ММ, так я взяв якісь Свени 2.1 аби пошта хрюкала, так Schiit Lyr Multibit відчувається, я навіть здивувався, вони і самі офігіли від такого раскладу
думаю це ілюзія. я слухав недорогу акустику на ЦАПІ ціною в автомобіль - НІЯКОГО вау не було взагалі. так само як з ЦАПом за 50 доларів воно грало. Мої соло 6 реагують на щось краще ніж реалтек 8хх. Далі не реагують абсолютно на покращення ЦАП. Пробував різне, різниці немає
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 12.12.2024 18:28Пробував різне, різниці немає
Це дивно, Соло можуть показати
Hotspur: 12.12.2024 18:28думаю це ілюзія
Та яка там ілюзія? Ламповий мультібіт проти встройки, я цей характер гарно знаю, там баса стільки накидує, що навіть глухий тілом почує. Я ж поліз порівняти, бо стало цікаво
Відповісти