Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 22.06.2024 19:22Всі, хто хоче щоб його музика коректно відтворювалась на 99.(9)% пристроїв працюють з 44.1 бо іншого варіанту не існує
Піди спитай на проффорумах, не грузи маячню. Дивлюсь, ти ще й спеціалістом у звукозапису несподівано став
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay
Та ми всі тебе вже чули: аппаратура не здатна виміряти, цифра не цифра і кудись дівається сама собою, а фізики то взагалі якісь лохи. :laugh: Попом працювати не пробував? Вони там приблизно те ж саме втирають.
Аудіоінженери не тусуються на твоїх форумах щоб не ловити фейспалми в кожному першому повідомлені, але прекрасно знають що якщо продукт готується як аудіо, то його необхідно семплити в 44.1 з джерела кратного 44.1, тобто 44.1/88.2/176.4/352.8, а як відео то в 48 з 48/96/192/384 тому що такі стандарти і тому що кінцеві пристрої з масс-маркету в це вміють і не вміють по іншому. А ще необхідно душити динамічний діапазон і рубити частоти зверху і знизу рівно з тої ж причини. Я тобі спектрограми перечісного музла вже показував де все задавлено по саме неможу. Всім начхати на 0.0000001% юзерів "з топовими звукосистемами", всі зводять так щоб звучало +/- нормально на бумбоксі, чи, хай простять боги, портативній колонці з самокату.
192->44.1 і навпаки призводить до гарантованих спотворень. Так само як і будь-які інші не кратні варіації. І хоча б з цієї причини не використовується в звукозапису на поважаючій себе студії.

Відправлено через 24 хвилини 43 секунди:
От на що треба дивитись в виборі звукової карти для компухтера, так це на наявність окремого тактового генератора для 44.1 кГц бо є якась трішки дурна мода вважати комп виключно відеопристроєм, оснащувати генератором на 48 кГц і ресемплити на звуковухах 44.1->48 що звісно ж ні до чого гарного не призводить, а ви всі потім теорії заговорів будуєте :lol:
Є генератор, THD і динамічні спотворення десь за третім нулем після коми = звуковуха норм, подвійний сліпий тест з такою ж по характеристикам іншої моделі не пройдеш.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 22.06.2024 20:53але прекрасно знають що якщо продукт готується як аудіо
Звідкіля ти можешь знати, що вони знають? Та й ще пишешь, що "Студії працюють з 44.1 бо стандарт", ох уж мені ці диванні теоретики 😀
Scoffer: 22.06.2024 20:53Аудіоінженери не тусуються на твоїх форумах
На моїх ні, в них свої, ході питай там у якій частоті працюють з матеріалом в студії, відкрию секрет - чим вище, тим краще, але кратно частоті матеріалу на виході
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay
Звідтіля що у мене освіта це цифрова обробка сигналів, в надвисокочастотній її частині, там де все трішки складніше ніж в якомусь там звукові, і з того що мій диплом навіщось приїжджали слухати аж діди з національної академії наук України, тобто я таки дещо шарю як обробляються аналогові сигнали в цифрі, що для цього треба, і які наслідки має. Оскільки альтернативної фізики поки що не вигадали, то я цілком собі здатен здогадатись якій частині ЦОС треба навчити звукоінженера щоб він не лажав з апаратурою, і не вигадував нісенітніці про транспорт, кабеля, семеплінг і цапи з ацп. :rotate:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 22.06.2024 21:29і з того що мій диплом навіщось приїжджали слухати аж діди з національної академії наук України
От тому що у нас всьому навчають діди, які ще Хрущйова бачили в нас і є така дупа. У РЕ такі ж. Маю надію, що скоро це зміниться
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay
Маячня. У нас чудова універська освіта в природничих науках. Була. Поки не зробили болонську реформу (хоча скоріше оболонську, і не в честь району Києва), і не дозволили обирати предмети відфонарно. А потім отакі міфи створюються :lol:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 22.06.2024 21:41У нас чудова універська освіта в природничих науках. Була
Природа, теоретичні науки так, але не практичні, наприклад РЕ. В мене знайомий з двома вишами по РЕ. Багато чого нового від мене узнав, як кабелі не працюють, і як цифра завжди цифра, але чомусь з різним виходами та різною комутацією звук різний. Бо в мене то не язиком чесати, 10 сек, перемкнув, усе зрозуміло. Тому диванні теоретики без досвіду для мене тупі балаболи
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay
В практичними теж все гарно. Мене з руками і ногами забирали за фахом, не влаштувала ЗП. Але це явно не проблема освіти.
Radio Bay: 22.06.2024 22:0810 сек, перемкнув, усе зрозуміло
Але подвійний сліпий тест не пройдеш :lol: Я таких достатньо свого часу влаштовував, був доступ до гарної безеохової камери і супутнього обладнання. Всі такі з суперчутливими слухами, що в сліпу постійно плутаються зі свідченнями, а як бачать що куди втикається так одразу "страшена різниця" :D Так що для мене все рівно навпаки, поки не підтверджено апаратними вимірюваннями - балабольство.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 22.06.2024 22:28Але подвійний сліпий тест не пройдеш
Знайоме балабольство, відпочивай, купи собі цапа, візьми гарну кабелюку на прокат, та розберись сам. Я таке ж чув про будь-які ЗК, цапи, кабелі, фірмові СД і так далі
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay
Знайоме балабольство це від пересічних аудіофілів відмовлятись від подвійних сліпих тестів бо у вас тоді релігія не сходиться з реальністю :lol: :lol: :lol:
lewerlin
Member

Повідомлення

Scoffer: 22.06.2024 21:41Маячня. У нас чудова універська освіта в природничих науках.

Років десять тому писав товаришу дипломну, на маловивчену тему. Копіпаст з Гугла і "літературне" редагування. Розраховували на трійку, чисто ради заліку - отримали 5 і похвалу на весь універ(НАУ). Дипломну виставили як зразок. :lol: . Тупо тому, що воно взад "не гуглилось", бо підредагували копіпаст. :lol:
Років чотири тому мій енікейщик радився щодо теми дипломної(мікроелектроніка, КПІ). Йому пропонували і НАНД, і апаратне хешування і інші всякі такі теми... Поки він не озвучив вимоги, до роботи. Вимоги "вбили" - частиною роботи обов'язково мала бути паяна платка зі світлодіодною індикацією, на все інше пофігу, але платку обов'язково. :insane:
А якщо полізти в загашник історій колег, випускників КПІ 90их, то там взагалі треш.
Але правило - в реальній роботі з технологіями, забувати універ - обов'язково. Інакше роботи не буде. Винятки були дуже рідко.

Radio Bay: 22.06.2024 21:17Та й ще пишешь, що "Студії працюють з 44.1 бо стандарт", ох уж мені ці диванні теоретики 😀
Перший запис роблять в DSD, далі переганяють в PCM, скільки обладнання тягне. Зазвичай 32/384 або 32/352.8. З цим працюють. 44.1/48 то вже кінцевий мастер під реліз.
Scoffer
Member

Повідомлення

lewerlin: 22.06.2024 22:47Перший запис роблять в DSD
Котрий кратний 44.1, а не 48, що і треба було довести. Отримати з DSD гарні 384 кГц неможливо, спотворення гарантовані. Для кіно годиться, а музику в здоровому глузді все одно в фіналі зводять до 44.1, а ніяк не до якихось там хайрезів просто тому що апаратура користувача не вміє 88.2/176.4/352.8 приблизно ніколи.
Radio Bay
Member

Повідомлення

lewerlin: 22.06.2024 22:47Зазвичай 32/384 або 32/352.8. З цим працюють.
Ох, що ж там за тачки? Спробую якось у Саундфорджі покрутить такий звук. Так там 2 канали, а може бути й 20. Те що працюють не с 44.1 та не записують в ньому я знаю
lewerlin
Member

Повідомлення

Scoffer: 22.06.2024 22:56Котрий кратний 44.1
А ще кратний 64ом. І, сюрприз, 192. DSD128 і далі, вже кратні 384ом. Це якщо вас хвилює кратність :gigi: . Бо при конвертації там немає і не може бути прямого ресемплу,
Radio Bay
Member

Повідомлення

lewerlin: 23.06.2024 07:58Бо при конвертації там немає і не може бути прямого ресемплу
Міркую, що там як з ресайзом картинок, коли зменшуємо , чим більше сорс, тим вище якість, кили х3, х4, то можна якісно перерахувати
lewerlin
Member

Повідомлення

Radio Bay: 23.06.2024 09:06Міркую, що там як з ресайзом картинок, коли зменшуємо , чим більше сорс, тим вище якість, кили х3, х4, то можна якісно перерахувати
У DSD і PCM, скажемо так "різний" формат семплів. Тому їх не можна тупо ресемплити як РСМ в РСМ. Кратність вже не грає ролі, хоча в основі ніби і лежать 44,1.
Scoffer
Member

Повідомлення

lewerlin
У тебе калькулятор зламався :D
Ні DSD (2822.4 кГц), ні DSD128 (5644.8), ні навіть DSD256 (11289.6) не діляться на ціло ні на 48кГц, ні тим паче на 192 кГц.
При конвертації дельта-сігма в pcm якщо на один семпл pcm можна покласти цілу кількість семплів дельта-сігма, то це просто дециматор, можна навіть примітивний CIC-фільтр. Якщо не співпадають то це апроксимація в часовій площині, різниця по складності на десятковий порядок, або може навіть декілька. Різниця в накопичених помилках приблизно така ж сама.

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
lewerlin: 23.06.2024 10:26Кратність вже не грає ролі
Грає. Така частота була обрана не від фонаря, а для спрощення конвертації в 44.1 PCM і назад.

Відправлено через 13 хвилин 38 секунд:
Не, можна обійтись CIC-фільтром і при конвертації в 48 кГц, якщо лютий джиттер влаштує. Для цього правда доведеться оверсемплити DSD, але то незначні подробиці. Я навіть не сумніваюсь що деякі так і роблять :laugh:
lewerlin
Member

Повідомлення

Scoffer: 23.06.2024 11:01Ні DSD (2822.4 кГц), ні DSD128 (5644.8), ні навіть DSD256 (11289.6) не діляться на ціло ні на 48кГц, ні тим паче на 192 кГц.
Всі дискретизації DSD кратні 64ом. Дискретизації РСМ 192 і 384 - теж. В 48 і 96 РСМ ніхто DSD ресемплити і не збирається. І вся математика не виходить за рамки арифметики.
Але знову таки - ніхто цим не займається. Відтворюється аналог с DSD і вже з нього береться РСМка. Без прямого ресемплу.
Scoffer
Member

Повідомлення

lewerlin
До чого тут твої 64? Ти що конвертиш все в 64 кГц?
2822.4/192=14,7 -> не кратно -> привіт цікавим алгоритмам з ферроу-фільтрів замість простої формули в одну строчку з сіс-фільтра.
Воно конвертиться, працює, тільки складніше і з більшою похибкою. І тут виникає питання нафіга козі баян якщо можна 2822.4/176.4=16 або 2822.4/352.8=8?

Відправлено через 8 хвилин 34 секунди:
Як китайські піонери, чесне слово, знаходите собі проблему на рівному місці і героїчно її вирішуєте :laugh:
Ostin
Member

Повідомлення

DSD кратне завжди 44.1.
Звичайний SACD - то 44,1*64. DSD 128 = 44.1*128. DSD 256 = 44.1*256. І т.д. Звісно, в такому випадку воно також кратне 64, бо всі DSD кратні 64 ;) .
Я особисто теж DSD 256 завжди переганяю в 352.8 або DSD 128 в 176.4, а потім вже в народні 24\44100 через Foobar.
Але, чесно кажучи, не впевнений, що при конверті з DSD в PCM воно спрацьовує як в конверті PCP to PCM, бо формати принципово різні. Просто задля очищення совісті так роблю :beer:
Відповісти