Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
snapdragon999
Member

Повідомлення

lewerlin: 19.02.2024 10:57
snapdragon999: 19.02.2024 00:09С материнки качество звука такое же хорошее, только не хватает усилка. Ну может у меня наушники не такие навороченые :laugh:
.
у меня была asus rog strix b460 h gaming, на то время кодек был самый навороченный
Аудіокодек SupremeFX S1220A
Востаннє редагувалось 19.02.2024 11:04 користувачем snapdragon999, всього редагувалось 1 раз.
GreenMile
Member

Повідомлення

snapdragon999: 19.02.2024 00:21
GreenMile: 19.02.2024 00:18 Це фігня повна, реально. Різниця помітна навіть на всратих mp3-шках, на лослесі там взагалі просто захотілось заплакати після вбудованої звуковухи.
а ты пробовал просто в качестве усилителя, не цапа?
Так, коли перевіряв як працюють всі входи на ньому. Тут все просто, якщо на вхід подати лайно, то на виході отримаєте підсилене лайно :dontknow: Якщо ви не чуєте різниці, то вам потрібно навушники змінити, бо я не знаю материнок, на які ставлять ЦАПи класу співставного з тим, що стоїть в К5.
snapdragon999
Member

Повідомлення

GreenMile: 19.02.2024 11:03
snapdragon999: 19.02.2024 00:21

а ты пробовал просто в качестве усилителя, не цапа?
Так, коли перевіряв як працюють всі входи на ньому. Тут все просто, якщо на вхід подати лайно, то на виході отримаєте підсилене лайно :dontknow: Якщо ви не чуєте різниці, то вам потрібно навушники змінити, бо я не знаю материнок, на які ставлять ЦАПи класу співставного з тим, що стоїть в К5.
я лайна не услышал, нормальный звук, я не отличил на профильных наушниках во всяком случае, может надо какие то более крутые? :laugh: Но раз вы слышите разницу то вам лучше знать.Слух у всех разный и тем более с возрастом некоторые частоты не слышат :laugh:Так хвалили этот f5 pro, в итоге оказалось просто громче материнки :laugh:
Podyrio
Member

Повідомлення

snapdragon999: 19.02.2024 10:00а че тогда продал раз колосальна?
Потому что стационар стал не нужен, прикинь и такое бывает
GreenMile
Member

Повідомлення

snapdragon999: 19.02.2024 11:05
GreenMile: 19.02.2024 11:03 Так, коли перевіряв як працюють всі входи на ньому. Тут все просто, якщо на вхід подати лайно, то на виході отримаєте підсилене лайно :dontknow: Якщо ви не чуєте різниці, то вам потрібно навушники змінити, бо я не знаю материнок, на які ставлять ЦАПи класу співставного з тим, що стоїть в К5.
я лайна не услышал, нормальный звук, я не отличил на профильных наушниках во всяком случае, может надо какие то более крутые? :laugh: Но раз вы слышите разницу то вам лучше знать.Слух у всех разный и тем более с возрастом некоторые частоты не слышат :laugh:Так хвалили этот f5 pro, в итоге оказалось просто громче материнки :laugh:
Подивився на вашу мамку, там на ній дійсно пристойний звук, але я взагалі вів до того, що "нормальний звук" і "різниці 0" - це дещо різні речі. Якщо ви різниці не чуєте, то переконувати я, звісно, не буду. Особисто я порівнював на лослесах Квінів фейс-ту фейс так би мовити, слухаю один файл спочатку через мамку, потім через К5 і різниця є. Але якщо просто дивитися фільми, грати і слухати рандомну музику, особливо, якщо вона незрозуміло як пожата, то тоді так, різницю можна і не почути, бо "і так нормально".
snapdragon999
Member

Повідомлення

GreenMile: 19.02.2024 11:45

Подивився на вашу мамку, там на ній дійсно пристойний звук, але я взагалі вів до того, що "нормальний звук" і "різниці 0" - це дещо різні речі. Якщо ви різниці не чуєте, то переконувати я, звісно, не буду. Особисто я порівнював на лослесах Квінів фейс-ту фейс так би мовити, слухаю один файл спочатку через мамку, потім через К5 і різниця є. Але якщо просто дивитися фільми, грати і слухати рандомну музику, особливо, якщо вона незрозуміло як пожата, то тоді так, різницю можна і не почути, бо "і так нормально".
ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO такая плата думаю закроет вопрос по звуку
Radio Bay
Member

Повідомлення

GreenMile: 19.02.2024 00:18Різниця помітна навіть на всратих mp3-шках, на лослесі там взагалі просто захотілось заплакати після вбудованої звуковухи
Так, матеріал без різниці, у будь-якому разі интернет радио ліпше грає, хочь радіо, хочь Ютьюб 😀
Може там порти USB криві на мамці. Тому я раджу використовувати карти типу StLab U-710 або навять планку на корпус і це зі своєго досвіду, награвся у свій час.
lewerlin
Member

Повідомлення

snapdragon999: 19.02.2024 11:51ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO такая плата думаю закроет вопрос по звуку
Дивлячись з чим, для чого і до чого звикли. :laugh: .
А так, якщо там немає тупих косяків(а у виробників материнок буває) - то закриє.
snapdragon999
Member

Повідомлення

GreenMile: 19.02.2024 11:45

f5 pro - это чудо высокоомные наушники не вытягивает ,32-60Ом еще более менее ,даже мои V-Moda lp2 32Ом они прокачивают без большого запаса по громкости.Боюсь представить какие то байеры 990 на 250ом или какие то планары :laugh:Не знаю почему его так благотворили ,обычная бюджетка .К7 вроде бы получше ,но там и цена космос .
Востаннє редагувалось 19.02.2024 12:58 користувачем snapdragon999, всього редагувалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Повідомлення

lewerlin: 19.02.2024 12:05Дивлячись з чим, для чого і до чого звикли. .
Так, усе діло в звичці. Коли змінюєш девайс - вау, потім звикаеш, потім вмикаєш щось старе, яке подобалось, і одразу вічуваєшь усі недоліки. Даунгрейд - найліпший спосіб відчути різницю. На "вау" працюють емоції. Я сам собі ці тести не раз робив, не на девайсах, там усе зрозуміло, але там ще є чого поколупати

Відправлено через 19 хвилин 52 секунди:
snapdragon999: 19.02.2024 12:50Не знаю почему его так благотворили ,обычная бюджетка .
Не слышал, чтоб его кто-то благотворил, просто не плохо за свои дельги. БП у него меня вообще бесит, шо от ноутбука, но кто ж за эти деньги туда нормльный БП поставит? Разве что Шиит или Атом, вот те четко уделяют этому внимание, хотя у китайцев там тоже что-то было в бюджетках с попытками нормальных БП, Loxjie d20, например. По отзывам вроде не плох, но вот реализация за эти деньги очень нравится
Всё на своих местах и даже USB-B
Зображення
Зображення
snapdragon999
Member

Повідомлення

Radio Bay: 19.02.2024 13:17 Loxjie d20, например. По отзывам вроде
без гарантии неизвестно что за контора ,fiio давно на рынке хоть знаешь что берешь
GreenMile
Member

Повідомлення

snapdragon999: 19.02.2024 12:50
GreenMile: 19.02.2024 11:45 Подивився на вашу мамку, там на ній дійсно пристойний звук, але я взагалі вів до того, що "нормальний звук" і "різниці 0" - це дещо різні речі. Якщо ви різниці не чуєте, то переконувати я, звісно, не буду. Особисто я порівнював на лослесах Квінів фейс-ту фейс так би мовити, слухаю один файл спочатку через мамку, потім через К5 і різниця є. Але якщо просто дивитися фільми, грати і слухати рандомну музику, особливо, якщо вона незрозуміло як пожата, то тоді так, різницю можна і не почути, бо "і так нормально".
f5 pro - это чудо высокоомные наушники не вытягивает ,32-60Ом еще более менее ,даже мои V-Moda lp2 32Ом они прокачивают без большого запаса по громкости.Боюсь представить какие то байеры 990 на 250ом или какие то планары :laugh:Не знаю почему его так благотворили ,обычная бюджетка .К7 вроде бы получше ,но там и цена космос .
Так К5 і є гарна бюджетка за свої гроші, мова була ж про порівняння зі звуком материнки, до чого тут взагалі прокачка баєрів, які коштують як сам К5? :rolleyes:
Я його купляв як ЦАП, як він там качає 300 Ом я поняття не маю, бо працює він з periodic audio carbon.

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
snapdragon999: 19.02.2024 12:50 даже мои V-Moda lp2 32Ом они прокачивают без большого запаса по громкости.
Ви там тумблерок на підсилення не забули переключити? Бо щось дива дивні розказуєте одне краще іншого. Наскільки пам'ятаю там щось 1500мВт на 32 Ом. Мало?
snapdragon999
Member

Повідомлення

GreenMile: 19.02.2024 15:00
snapdragon999: 19.02.2024 12:50

Так К5 і є гарна бюджетка за свої гроші, мова була ж про порівняння зі звуком материнки, до чого тут взагалі прокачка баєрів, які коштують як сам К5? :rolleyes:
Я його купляв як ЦАП, як він там качає 300 Ом я поняття не маю, бо працює він з periodic audio carbon.

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
snapdragon999: 19.02.2024 12:50 даже мои V-Moda lp2 32Ом они прокачивают без большого запаса по громкости.
Ви там тумблерок на підсилення не забули переключити? Бо щось дива дивні розказуєте одне краще іншого. Наскільки пам'ятаю там щось 1500мВт на 32 Ом. Мало?
да знаю, там 3 положення, я на 2 юзав :laugh:
Radio Bay
Member

Повідомлення

GreenMile: 19.02.2024 15:00Наскільки пам'ятаю там щось 1500мВт на 32 Ом. Мало?
Вище даху, він і планари типа моїх Hifiman HE560 з 92дБ на 32Ом зарухає. 92Дб то дуже туго. Тут головне не супротив, а чутлвість
Podyrio
Member

Повідомлення

Radio Bay: 19.02.2024 15:31Вище даху, він і планари типа моїх Hifiman HE560 з 92дБ на 32Ом зарухає. 92Дб то дуже туго. Тут головне не супротив, а чутлвість
Дійсно туге у hifiman починається з arya, сундара, які я вже доречі продав, не такі вже і тугі були, he 560 думаю теж недалеко зайшли.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Podyrio: 19.02.2024 16:28he 560 думаю теж недалеко зайшли
92дБ то жесть. То мене прятель попросив їх воткнути у мобілу для цирку через простий китайский свісток, от HD650 якось там грають, типа радіо послухати фоном можна. Планари ніфіга, їм навить гучності не хватає. Вон наповну критично тихіши, шось там шопотять вдалині. І це проти Сехів на 300Ом. Хто стикався з колонками Dynaudio ті знають, що таке їх улюблені 4Ом 86дБ. Опор, то таке, чутливість - все. От приклад 32 проти 300, чутливість 92 проти 103 і цеж гучність, її всі сприймають більш-менш однакаво.
Podyrio
Member

Повідомлення

Radio Bay: 19.02.2024 18:4492дБ то жесть. То мене прятель попросив їх воткнути у мобілу для цирку через простий китайский свісток, от HD650 якось там грають, типа радіо послухати фоном можна. Планари ніфіга, їм навить гучності не хватає. Вон наповну критично тихіши, шось там шопотять вдалині. І це проти Сехів на 300Ом. Хто стикався з колонками Dynaudio ті знають, що таке їх улюблені 4Ом 86дБ. Опор, то таке, чутливість - все. От приклад 32 проти 300, чутливість 92 проти 103 і цеж гучність, її всі сприймають більш-менш однакаво.
сундара грала навіть з телефоном, я вже не кажу про мій ibasso dx 220 який навіть з анандою непогано вправляється.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Podyrio: 19.02.2024 19:51сундара грала навіть з телефоном
Відкинимо флудову частину "що таке грала", я не про це, а про те, наскольки вони туги порівняно з 300Ом Сенхами. До речі ті ж 650, які ніби-то грають, дуже люблять борзі дінамічні підсилювачі. Так-то воно ніби-то грає, але якось нудненько, без вогоньку, до окрім гучності потрібна ще дінаміка - різниця між найтіхішими та найгучнішими звуками, коли контоль дінаміка зі сторони підсилювача такий, що одночаснно відпрацйоуюсть дуже тихі та дуже гучні звуки, коли після затухання музика може вібухнути
lewerlin
Member

Повідомлення

Radio Bay: 19.02.2024 18:44Опор, то таке, чутливість - все. От приклад 32 проти 300, чутливість 92 проти 103 і цеж гучність, її всі сприймають більш-менш однакаво.
Не тільки. У Фокал Лістен на папері 123 чуйки на 32ом. А по факту їм трохи більше треба, ніж шурам на 105/44. Тугувата мембрана.
Чуйка це більше про деталі, ти їх багато чутимеш навіть на слабкій дірці. А от динаміка у вух дуже індивідуальна.
Radio Bay
Member

Повідомлення

lewerlin: 19.02.2024 23:52Тугувата мембрана
Хах, чім будемо вимірювати? Шуткую, там дофіга параметрів що не публікують, або не вимірюють, які мають вплив. Є ще ті, якіх навить не дуже досліджені.
Там є ще питання до стандартизації вимірів. Чи ті 92, та 123 виміряні по одним стандартам?
Опір (імпеданс), з ним теж цікава річ, він на різних частотах різний, там ніфига не пряма лінія, а люті горби. До тогож булі віпадки, коли 4 ом колонку розколупали, а там дінамик 8 ом, упс :)
lewerlin: 19.02.2024 23:52Чуйка це більше про деталі,
Я вище привів приклад про планари та дінами, там річ була про гучність. Я згоден з тим, шо питання більш складне та можеть бути варіанти, але для себе зробив загальний вісновок - бачиш низький опір - готуй моцний підсулювач. Може від дуже спрощеній
lewerlin: 19.02.2024 23:52А от динаміка у вух дуже індивідуальна
Так, і в тих, що з дротом, і в тих, що по боках голови :D
Відповісти