Останні статті і огляди
Новини
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
По этим стандартам лампа всегда проиграет транзистору, мультибит проиграет дельта-сигме, а колонки на широкополосных динамиках вообще не имеют права на жизнь в 21-ом веке, поэтмому люди слушают музыку и выбирают технику по звуку, а не по стандартам машиностроения , которых в аудиотехнике просто нет. Есть общепринятые нормы, но не более. Понятно, что, если у тебя разница в каналах в 10дБ, то оно неприемлемо, но, думаю, уже даже самые дешманские девайсы с Али находятся в рамках, а любимые на Аудиосаенсревью Топпинги в реальной жизни печаль печальная, топовые их не слушал, но они там писают кипятком от дешмана, типа цифирки хорошие, стандарты машиностроенияHotspur: ↑ 05.09.2023 19:52вони загально прийняті в машинобудуванні
Відправлено через 6 хвилин 37 секунд:
Ага, понял )leshk: ↑ 25.10.2007 00:07Пофилософствовать на тему звука можно там
-
neonix2k
Junior
Колеги , має карту Asus Xonar U5, юзаю її на двух девайсах, ноут і пк, обидва пристої на платформі АМД ryzen. - Він 11. І на обох пристоях є проблема в іграх, в половині не робить звук, не має звийзку стара чи нова,на приклад в Батфилд 5 немає, в Батфиелд 2042 є, в Кіберпанку є в Старфілді немає. Коли зношу заводсбки драйвера, і вінда сама ставить якісь, то звук є будь де. Це проблеа сама в тому що Асус не випускає драйвера під 11 вінду?
-
Ostin
Member
Шановні, бачу ви тут багато експериментуєте зі звуком. Якщо взяти якийсь сучасний кодек материнки (типу не нижче RTL1200) і порівняти з копієчним USB свистком - що дає кращий звук для колонок?
Про навушники і взагалі про функціонал повноцінної зк я зараз не питаю, там все ясно (і мікрофон, і налаштування, і еффекти можливі). Мене цікавить стерео вихід "дирки" 3,5 з материнки і з дешевого ЦАПа. Дешевий - це доларів 30-50, якийсь Hiby FC3 чи Xduoo Link першої ревізії чи Ibasso Dc02-03 чи щось аналогічне.
Суть запитання - чи варто, маючи кодек 1200+, користуватись дешевим цапом, для прослуховування аудіо, фільмів та ігор?
Про навушники і взагалі про функціонал повноцінної зк я зараз не питаю, там все ясно (і мікрофон, і налаштування, і еффекти можливі). Мене цікавить стерео вихід "дирки" 3,5 з материнки і з дешевого ЦАПа. Дешевий - це доларів 30-50, якийсь Hiby FC3 чи Xduoo Link першої ревізії чи Ibasso Dc02-03 чи щось аналогічне.
Суть запитання - чи варто, маючи кодек 1200+, користуватись дешевим цапом, для прослуховування аудіо, фільмів та ігор?
-
Volodya811
Member
Все залежить від того, на якому обладнанні Ви слухаєте музику. Якщо колонки чи навушники коштують менше 200 доларів, то не варто. Якщо Ви меломан та / або пробуєте займатися музикою, то треба дивитися одразу на обладнання рівня Motu 2 / 4, бо це вже буде зовсім інший рівень, порівняно з дешевими ЦАПами і вбудованим звуком.Ostin: ↑ 28.09.2023 10:06 Шановні, бачу ви тут багато експериментуєте зі звуком. Якщо взяти якийсь сучасний кодек материнки (типу не нижче RTL1200) і порівняти з копієчним USB свистком - що дає кращий звук для колонок?
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.15757/
П.С. Але тут уже ціна 200+ доларів, також, для високоомних навушників треба докупляти підсилювач в районі 100 доларів. Тобто, 300 доларів треба дати.
Востаннє редагувалось 28.09.2023 11:27 користувачем Volodya811, всього редагувалось 1 раз.
-
Ostin
Member
Volodya811
Питання було конкретне : дешевий цап чи вбудований кодек? Пофіг для якого обладнання. Хоч колонки за сотку, хоч за тисячу доларів. Про навушники мова не йде.
Я просто не мав нагоди порівнювати такі варіанти. Колись дешеві кодеки сильно програвали будь-якій зовнішній карточці.
Питання було конкретне : дешевий цап чи вбудований кодек? Пофіг для якого обладнання. Хоч колонки за сотку, хоч за тисячу доларів. Про навушники мова не йде.
Я просто не мав нагоди порівнювати такі варіанти. Колись дешеві кодеки сильно програвали будь-якій зовнішній карточці.
-
Hotspur
Member
не пофіг. колонки мають різну точність відтворенняOstin: ↑ 28.09.2023 11:26 Пофіг для якого обладнання. Хоч колонки за сотку, хоч за тисячу доларів.
-
Ostin
Member
Hotspur
І що в разі дорогих колонок варто використовувати? Дирку з мамки чи дешевий цап?
Питання купівлі дорогої аудіотехніки не розглядається зараз) Цікавить от саме цей момент, коли є якась мамка ITX, де немає куди тулити зк, але в доступі повно дешевих зовнішніх цапів. Причому, вони можуть бути вже в наявності і нічого купувати не треба.
І що в разі дорогих колонок варто використовувати? Дирку з мамки чи дешевий цап?
Питання купівлі дорогої аудіотехніки не розглядається зараз) Цікавить от саме цей момент, коли є якась мамка ITX, де немає куди тулити зк, але в доступі повно дешевих зовнішніх цапів. Причому, вони можуть бути вже в наявності і нічого купувати не треба.
-
Volodya811
Member
"Колись програвали" - це було до 2003 року, поки виробник зовнішніх аудіокарт Avance Logic не почав робити карти для материнок. І чіп ALC201A одразу "поховав" масове виробництво зовнішніх звукових карт. А після того, як Avance Logic викупив Realtek, на материнках, навіть дорогих, Ви не побачити інших кодеків, крім Realtek. Бо якість звуку з ALC201A така висока, що на більшості масових колонок і навушників, які є на ринку, Ви не почуєте різницю із зовнішніми звуковими картами. Усі сучасні кодеки Realtek базуються на ALC201A (додали більше каналів, програмні фічі, покращили співвідношення сигнал шум та інше), і, принципово, на голову кращого, до цих пір нічого немає.Ostin: ↑ 28.09.2023 11:26 Volodya811
І якщо Ви думаєте, що дешевий ЦАП може бути помітно краще, ніж ALC201A, то я Вас розчарую. Чудес не буває.
Різниця можлива лише на обладнанні, яке коштує 200+ доларів. І то, щоб цю різницю почути, треба мати навушники ціною від 200 доларів і музику слухати не звичайний ютуб або mp3, а файли з високим бітрейтом.
Інша справа, як у Вашій материнці реалізований кодек Realtek. Якщо крива реалізація, то якість звуку може бути лише задовільною. Тоді, дешевий ЦАП може мати певну перевагу.
-
Hotspur
Member
такVolodya811: ↑ 28.09.2023 11:40Інша справа, як у Вашій материнці реалізований кодек Realtek. Якщо крива реалізація, то якість звуку може бути лише задовільною. Тоді, дешевий ЦАП може мати певну перевагу.
-
Podyrio
Member
Ostin
Колись порівнювал ibasso dc03 (не про) зі своїм вбудованим аудіо (alc1220, якщо не помиляюсь) але тільки на навушниках, ibasso був набагато краще але для колонок я думаю заморочуватися не треба.
Колись порівнювал ibasso dc03 (не про) зі своїм вбудованим аудіо (alc1220, якщо не помиляюсь) але тільки на навушниках, ibasso був набагато краще але для колонок я думаю заморочуватися не треба.
-
Hotspur
Member
питання складне. треба дивитися на материнку і цапOstin: ↑ 28.09.2023 11:31І що в разі дорогих колонок варто використовувати? Дирку з мамки чи дешевий цап?
-
Telcontar
Member
Перетикав сьогодні свою Creative G6 між ноутбуком і ПК:
зник звук, звуковуха почала сильно грітись і блимати індикатором SBX(працювала без нього). Sound Blaster Command не міг впізнати девайс. Після кількох ребутів звуковуха запрацювала, але гучність впала нижче плінтусу. Скидання, перевстановлення софту і драйверів не допомогли. Мабуть щось таки погоріло
Чи є у нас офіційні сервісні центри чи нормальні майстри? Дякую.
зник звук, звуковуха почала сильно грітись і блимати індикатором SBX(працювала без нього). Sound Blaster Command не міг впізнати девайс. Після кількох ребутів звуковуха запрацювала, але гучність впала нижче плінтусу. Скидання, перевстановлення софту і драйверів не допомогли. Мабуть щось таки погоріло
Чи є у нас офіційні сервісні центри чи нормальні майстри? Дякую.
-
Radio Bay
Member
В большинстве случаев дешевый цап типа S.M.S.L Sanskrit 10th или Schiit Modi переиграет любую встройку. К тому же это независимые устройстваOstin: ↑ 28.09.2023 11:26Питання було конкретне : дешевий цап чи вбудований кодек?
Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
Я хороший источник на любых колонках слышу. Дальше вопрос бюджетаPodyrio: ↑ 28.09.2023 13:52ibasso був набагато краще але для колонок я думаю заморочуватися не треба.
-
Volodya811
Member
Питань немає. Але цей ЦАП 100+ доларів. Дешевий ЦАП - це сотні гривень.Radio Bay: ↑ 28.09.2023 21:24В большинстве случаев дешевый цап типа S.M.S.L Sanskrit 10th или Schiit Modi переиграет любую встройку. К тому же это независимые устройстваOstin: ↑ 28.09.2023 11:26Питання було конкретне : дешевий цап чи вбудований кодек?
Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:Я хороший источник на любых колонках слышу. Дальше вопрос бюджетаPodyrio: ↑ 28.09.2023 13:52ibasso був набагато краще але для колонок я думаю заморочуватися не треба.
П.С. В топових платах, зазвичай, крутий звук: топовий кодек типу Realtek ALC1220-VB з підсилювачем для навушників до 600 Ом + ЦАП ESS ES9118.
Не факт, що ЦАП за 100 доларів буде ЗНАЧНО краще.
-
Radio Bay
Member
В большинстве случаев да. 100 долларов - это категория вполне пристойных бюджетных цапов, что можно купить за 100 грн даже не знаю. Наверное не стоит и пробовать. Podyrio приводил пример на собственном опыте с ibasso dc03, гораздо дешевле 100 долларов, на ОЛХ, вторичка 1400. Встройки сильно зависят от реализации и какой там чип вообще не сильно важно в конечном итоге, самой реализацией, этим адом из наводок, которые прут по сигнальным цепям и питанию любой чип убить можно, все это суперцифирки, которые декларирует производитель яйца выеденного не стоят, чистый маркетинг. Играет не чип, а общее решениеVolodya811: ↑ 28.09.2023 21:30Не факт, що ЦАП за 100 доларів буде ЗНАЧНО краще.
-
ZSX
Member
Тільки твої вухи можуть відповісти, тому що сприйняття звуку це мабуть найіндівідуальніше з відчуттів.Ostin: ↑ 28.09.2023 10:06 Суть запитання - чи варто, маючи кодек 1200+, користуватись дешевим цапом, для прослуховування аудіо, фільмів та ігор?
По питанню...
Для фільмів та ігор - брати не варто, я, наприклад, не відчув значної різниці між вбудованим 1220 та АЕ5+. Тут більшее треба дивится у бік 5.1 систем.
Для музики - залежить від жанру, якості треку (не бітності), обладнання. Якщо це "електронна" музика, то вона майже однаково буде програватися, якщо студійна інструментальна, то об'єм і сцена може дуже помітно відрізнятися. Якість треку, від бітності залежить, але не завжди, треба звертати увагу на те, звідки той трек було отримано. Якщо це Audio CD, то 128kbit mp3 буде краще, ніж будь-який losless формат записаний телефоном на живому концерті (це утрирований приклад). Обладнання - на гарнітурі для чатів Sennheiser PC-3, я не відчув різниці, а Sennheiser HD560S це небо та земля, на колонках теж різниця помітна, особливо об'ємі та позіцюванні.
Тож спочатку спитай себе, що не влаштовує, а потім шукай відповіді))
-
Radio Bay
Member
В ветке про наушники был тест наушников Verum в Контре. Вау у чувака, но ухи 350 и какой-нибудь комбайн еще баков в 250 станет. Если есть свободные, то почему бы и нет. С фильмами и электронщиной тоже самое. Хороший звук - он всегда хороший звук. Дальше вопрос бюджета и, безусловно, последние 600 баков тратить на наушники не стоитZSX: ↑ 01.10.2023 11:17Для фільмів та ігор - брати не варто
Тут только надо самому понять в чём разница, именно самому, а не по отзывам типа "Та, чувак, ваще крутяк" )ZSX: ↑ 01.10.2023 11:17Тож спочатку спитай себе, що не влаштовує, а потім шукай відповіді))
-
feson
Member
В мене кодек 1150 (який за вимірами не дуже відмінний від 1200). І є дешевий цап за 12 дол на ES9023. Також є звукова карта Asus Xonar D2 яка коштувала 149 дол.ZSX: ↑ 01.10.2023 11:17Тільки твої вухи можуть відповісти, тому що сприйняття звуку це мабуть найіндівідуальніше з відчуттів.Ostin: ↑ 28.09.2023 10:06 Суть запитання - чи варто, маючи кодек 1200+, користуватись дешевим цапом, для прослуховування аудіо, фільмів та ігор?
По питанню...
Для фільмів та ігор - брати не варто, я, наприклад, не відчув значної різниці між вбудованим 1220 та АЕ5+. Тут більшее треба дивится у бік 5.1 систем.
Для музики - залежить від жанру, якості треку (не бітності), обладнання. Якщо це "електронна" музика, то вона майже однаково буде програватися, якщо студійна інструментальна, то об'єм і сцена може дуже помітно відрізнятися. Якість треку, від бітності залежить, але не завжди, треба звертати увагу на те, звідки той трек було отримано. Якщо це Audio CD, то 128kbit mp3 буде краще, ніж будь-який losless формат записаний телефоном на живому концерті (це утрирований приклад). Обладнання - на гарнітурі для чатів Sennheiser PC-3, я не відчув різниці, а Sennheiser HD560S це небо та земля, на колонках теж різниця помітна, особливо об'ємі та позіцюванні.
Тож спочатку спитай себе, що не влаштовує, а потім шукай відповіді))
Краще всіх грає цап 9023 (звісно з танталом та Nicikon-нами замість кераміки).
На другому місці Asus Xonar D2.
кодек 1150 - програє по звуку в музиці та в іграх.
Але все дуже залежить на чому слухати. Мій досвід - посилювач навушників та навушники Grado SR80.
Можливо на колонках буде все інакше.
Отправлено спустя 10 минут 23 секунды:
Проводив також прослуховування разом з ES9280 PRO - так цап на ES9023 просто розірвав на шматки той свисток......
Все ж таки керамика - не але.....
Отправлено спустя 1 минуту 10 секунд:
в музиці.....
-
Radio Bay
Member
Нормальный ходfeson: ↑ 02.10.2023 19:31з танталом та Nicikon-нами замість кераміки
По моему опыту наушники обманчивы, особенно, что касается специфической сцены и баса. На колонках всё более явно, вот прямо сразу. В наушниках ты выискиваешь звук у себя в голове, а на колонках садишься и смотришь на него, переводишь взгляд с инструмента на инструмент. Это я так, образно, примерно, как я воспринимаю. Панчевый бас .... ну, откуда б ему взяться в наушниках?feson: ↑ 02.10.2023 19:31Можливо на колонках буде все інакше
-
S
Member
Если уши со встроенным сабвуфером типа Razer Tiamat 7.1 то при тесте сабвуфера с ютуба толкает в уши хорошо даже башка вибрирует.Radio Bay: ↑ 03.10.2023 00:16Панчевый бас .... ну, откуда б ему взяться в наушниках?