Piter Cantrope: ↑
13.10.2024 15:22
До речі, не знаю чи то материнка чи теперішній паршивий кабель, але коли я щось переключаю в USB позаду материнки, наприклад підключив usb хаб, то з акустики з'являється шум і я починаю чути комп - наприклад жахливий звук коли гортаю колесом мишки. Лікується перевставлянням 3.5 кабеля.
Radio Bay: ↑
13.10.2024 15:45
То типова проблема, не перший. Наводка, треба почитати, та експериментувати по місцю, тут дистанційно не лікується. Мабуть заміна мамки вилікує
Стосовно цього. Зараз я досі на b650 простій материнці. Приїхав дріт 3.5mm-rca, отой ugreen. Я вставив, але почув такий дикий шум з акустики, що неможливо за компом сидіти. І що цікаво, те ж саме коли підключив через старий дріт. Скільки той 3.5 дріт не тикав, шумить все одно.
Думав-думав в чому справа, зайшов в лінукс, а тут все тихо і ніяких шумів з колонок. Зайшов по черзі у різні системи під віндою, 10 і 11 - тут просто жах. Чую дії мишкою, чую гортання сторінок в браузері, чую свій розгін - я серйозно, звук з колонок різний в залежності від того чи я біосі з розгоном чи в optimized defaults. Також чую фпс через колонки - такий звук як писк дроселів, але через колонки
І навіть така сама поведінка - на низьких фпс звук більш низький, на високих більш писклявий.
Щось неймовірне. Я просто не розумію як таке може відбуватись і як те, що відбувається на компі, починає грати через колонки
Шкода що нема зараз мака під рукою. Підозрюю, що там все було б добре.
Може і справді мені доведеться купити якийсь цап. Іншу материнку, яка мала spdif, я продав, і хочу собі лишити цю поки що, бо вона добре пам'ять розганяє.