FAQ по звуковым картам

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Radio Bay
Member

Повідомлення

AI_Avenger: 17.11.2024 21:43Можна дивитися фільми на телевізорі з 2.0 доріжкою, а можна з 5.1 чи Atmos на відповідній акустиці (саундбар чи домашній кінотеатр) - різниця в сприйнятті фільму чи концерту дуже відрізнятиметься
Ремарка: але гарный 2.0 або саудбар зажди буде ліпше за посередній 5.1

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
Евгений King: 17.11.2024 21:56Докупіть просту платку з виходом S/PDIF, якщо на MB у вас є відповідна колодка, ціна питання 100грн
Так, цілу карту заради одного Тослінку таке собі
OverPow: 17.11.2024 21:45для саундбара
А коаксіал є?
AI_Avenger
Member

Повідомлення

Radio Bay: 17.11.2024 22:40 Ремарка: але гарный 2.0 або саудбар зажди буде ліпше за посередній 5.1
З цим ніхто не сперечається. Хоча у фільмах - не завжди так. А в музиці та в іграх - якщо брати приблизно рівні за вартістю системи, то 2.0 або 2.1 буде краще за 5.1. От наприклад якби я зараз купував собі акустику до комп'ютера, а не у 2009, то взяв би якийсь Edifier R2850DB, а не S550 наприклад - бо для 99% задач вистачило б 2.0. Або взагалі якісь студійні монітори. А дивитися фільми - то можна на телевізорі з саундбаром, сабвуфером та тиловими колонками. Просто на той час телевізор був зовсім інший, і саме така акустика здавалася найбільш доречною покупкою, тим більше, що під час тодішньої всесвітньої економічної кризи дісталася мені з суттєвою знижкою. Зараз для ком'ютера ідеальний вибір - або більш-менш нормальні навушники, або 2.0 колонки. 5.1 нормально буде лише в іграх з підтримкою такого звуку, а той же саундбар чи домашній кінотеатр фільм з такою доріжкою відтворить значно якісніше та ефектніше, ніж комп'ютер, з меншою морокою.
OverPow
Member

Повідомлення

Евгений King: 17.11.2024 21:56
OverPow: 17.11.2024 21:45

для саундбара
А на вбудованому звуку нема оптичного виходу?
Докупіть просту платку з виходом S/PDIF, якщо на MB у вас є відповідна колодка, ціна питання 100грн
Ось таку штуку по суті треба знайти:
спойлер
https://www.ebay.it/itm/181188412731
Раніше їх багато на OLX було, зараз бігло пролистнув, побачив тільки такі плати під коаксил.
Оптичний вихід цифра, він буде звучати однаково, що на вбудованій звуковій, що на звуковій за 1000 баксів, виключення тільки окремі випадки, коли звукова якогось біса лізе в цифровий тракт
Ні, оптичного нажаль немає.
Дякую за пораду, подивлюсь :beer:
mgerchik
Member

Повідомлення

Radio Bay: 17.11.2024 15:59або навушники Koss UR20
не обов'язково мати космічні навушники з майбутнього щоб почути різницю між вбудованою (навіть хорошою) та дискреткою.
вже у якійсь відповідній темі розписував про досвід із переходом між 1220/дискретка, на навушниках та колонках.
Avenger80
Member

Повідомлення

del
Ostin
Member

Повідомлення

Radio Bay: 17.11.2024 18:11Ультрабюджетные USB свистки совершенно не справедливо обходят вниманием, а ведь это по сути цап, который, как минимум, не собирает всё лайно с наводками с мамки
А якщо взяти і порівняти якийсь Fiio KA17 проти Fiio K11? Вони +\- в одній ціні. І що гратиме краще з акустикою чи колонками? Не R2R, бо то трохи специфічний девайс і в даному контексті порівняння не дуже доречний. Але, загалом, і він також в бюджеті пристойних "свисточків".
Radio Bay
Member

Повідомлення

mgerchik: 18.11.2024 09:21не обов'язково мати космічні навушники з майбутнього щоб почути різницю між вбудованою (навіть хорошою) та дискреткою
Згоден, то я про такий зашквар пишу для більшого розуміння, що при таких навушниках треба концентруватися на їх зміні.
Ostin: 18.11.2024 12:00А якщо взяти і порівняти якийсь Fiio KA17 проти Fiio K11? Вони +\- в одній ціні
Я їх не слухав, але у більшості випадків стаціонари грають ліпше за портативи хоча б тому що мають повноцінну схемотехніку, а не натулили усе одне на одне. У сліпу брав би К11 без варіантів
Ostin: 18.11.2024 12:00Не R2R, бо то трохи специфічний девайс
Не знаю що в ньому специфічного окрім того що народу ну дуже подобається, дуже перспективний девайс, давно я такого хайпу навколо бюджетних девайсів не чув серед тих хто реально володіє якісною технікою. Обзорі в інеті та Ютьюбь не дивлюсь. Може іноді на ww.head-fi.org
feson
Member

Повідомлення

Ostin: 18.11.2024 12:00
Radio Bay: 17.11.2024 18:11Ультрабюджетные USB свистки совершенно не справедливо обходят вниманием, а ведь это по сути цап, который, как минимум, не собирает всё лайно с наводками с мамки
А якщо взяти і порівняти якийсь Fiio KA17 проти Fiio K11? Вони +\- в одній ціні. І що гратиме краще з акустикою чи колонками? Не R2R, бо то трохи специфічний девайс і в даному контексті порівняння не дуже доречний. Але, загалом, і він також в бюджеті пристойних "свисточків".

Koss UR20 - все ж таки погані навушники в початковому ціновому сегменті. Міркую що навыть любі геймерські типу Razer будуть краще грати музику.

Ультрабюджетные USB свистки совершенно справедливо обходят вниманием.
Потому что к сожалению из за физических размеров создать в них нормальный
блок питания для цапа и нормальную обвязку для цапа - невозможно.
Даже в стрекозе - где вроде как 4 или 5 стабилизаторов питания стоят это плохо работает.

Можно только - приблизиться к звучанию стационарных цапов......хотя на наушниках типа Koss UR20 приближение это будет неотличимо от оригинала...... :super:

Отправлено спустя 2 минуты 57 секунд:
Но даже такой факт что свисток размером с флешку - дает звук сопоставимый как из звуковой карты за 200 у.е. - это просто удивительно....... :beer:
Avenger80
Member

Повідомлення

feson: 19.01.2025 11:13Koss UR20 - все ж таки погані навушники в початковому ціновому сегменті. Міркую що навыть любі геймерські типу Razer будуть краще грати музику.
Почему вы так считаете? Всё ж ещё дело в цене. Я покупал Koss UR20 за 800грн в 2021г. Сейчас они около 1200грн стоят. Звучат они хорошо достаточно - глубоко и мягко (лампово). Сын купил Razer Barracuda X 2022 - да, они звучат чуть лучше и то, это надо ещё уловить, а не прям разительно отличаются. Т.е. звучат практически одинаково. Но они были куплены за 4500грн., сейчас они 5500грн. Что можно купить лучше, чем UR20 за их 1200грн в магазине? А не разнос в 1000-5000грн в цене? Вот что звучит хуже KOSS UR20, а тем более Razer Barracuda X 2022 - это наушники с Али - vgn vxe v1, тут сразу чувствуется. Но это всё правда на звуковой материнской платы (Koss UR20) - ALC897, ALC1200A. :) За что минус? Вы ж поясните, а не минусуйте... Если человек меломан и вкладывается в звук (ЦАП, звуковую карту), то на фига ему покупать KOSS UR20 за 1200грн? Он сразу купит какие-то DT, к примеру. А если у человека встроенный звук, то я описал свои ощущения. Я особо не ощутил разительную разницу между KOSS UR20 и той же Razer Barracuda X 2022, да чуть лучше, но блин, сейчас 5500грн и KOSS UR20 за 1200грн. :)
Radio Bay
Member

Повідомлення

feson: 19.01.2025 11:13Но даже такой факт что свисток размером с флешку - дает звук сопоставимый как из звуковой карты за 200 у.е. - это просто удивительно.......
Да, единственное, ограничение по наушникам, ну, не впихнёшь туда усилок никак.
feson
Member

Повідомлення

Avenger80: 19.01.2025 13:08 Почему вы так считаете? Всё ж ещё дело в цене. Я покупал Koss UR20 за 800грн в 2021г. Сейчас они около 1200грн стоят. Звучат они хорошо достаточно - глубоко и мягко
Ну я не считаю. А уверен на все 100%.
У меня были Koss UR20 и к сожалению они гораздо хуже чем например Grado SR60. Хуже в микродинамике и басы гудят как то....
В итоге мои Koss UR20 пролежали на полке.......думал в них кино смотреть.....на большее увы они не способны.

Как Koss UR20 играют от ALC1200 - не знаю. Не слушал. Возможно Вам и нравится....... :shuffle:
У меня они играли от Asus D2 и Asus ST и Asus STX 2. Везде звук был легко узнаваем - Koss UR20. Звук как из ведра..... B-)
Из нескольких наушников что есть у меня - звук Koss UR20 наихудший......

Может просто у меня нет плохих наушников - чтобы Koss UR20 на их фоне был на высоте...... :super:

Отправлено спустя 10 минут 13 секунд:
По поводу цены и денег это все относительно - мои Grado SR60 не стоят ничего - они просто с мусорки.
У одного юзера погрызла собака левый а у другого был обрыв катушки правого динамика в итоге все это дело восстановлено мной и успешно слушается....
Провод правда не оригинальный - но возможно даже лучший чем оригинальный - от магнитофона Маяк 232. Медь. СССР........ :super:
Avenger80
Member

Повідомлення

feson: 23.01.2025 19:51Может просто у меня нет плохих наушников - чтобы Koss UR20 на их фоне был на высоте...... :super:
Скорее всего это и есть... На Koss UR20 отлично отрабатывается басс, т.е. динамические композиции, верхние частоты - это не про эти наушники. В них нет широкого диапазона и они действительно больше ориентированы на низы и средние частоты. Ну на счёт цены - тут вы не правы, я понимаю, что у вас как-то что-то досталось и т.д. и т.п. Но тут хочется услышать другое - да, они стоят 1200грн сейчас, ну ты и дурак, та за такую цену вот есть наушники, новые с магазина в Украине, которые звучат намного лучше - вот это был бы классный ответ и для меня очень полезен и я бы выкинул KOSS UR20. Но чаще звучат такие ответы, да звучат вот такие лучше - смотришь цену, а они x2 или даже x3-4 от стоимости тех UR20. Да, я понимаю, в меломании нет понятия цены - это хобби, это состояние души, где бюджет, в принципе, ничто.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Avenger80: 23.01.2025 20:12 Да, я понимаю, в меломании нет понятия цены - это хобби, это состояние души, где бюджет, в принципе, ничто.
Хобби, оно на то и хобби, что на него тратят деньги, которые остаются от обязов, а если у тебя долги по коммуналке, дырявые носки и пустой холодильник и ты идёшь покупать новый кабелёк за 10К гривен, то ты больной на голову баран, а не меломан. Хобби - это развлечение, развлечения устраиваются по остаточному принципу, которое находится у вменяемых людей в системе общих приоритетов :)
Bomchik
Member

Повідомлення

Всім привіт. Сподіваюсь, що в ту тему пишу.
Маю такі девайси Scarlett Solo 3gen, мікрофон Rode Podmic, бустер Klark Teknik Mic Booster CT 1(48в вкл). Нещодавно зняв поп фільтр(паралон) з мікрофона та помітив, що мікрофон щіпає, коли до нього доторкнутись губами. Заміряв мультуметром і вийшло 30 вольт на решітці мікрофона. Піключив без бустера з фантомним живленням та без - нема напруги. Мікрофон підключений двома XLR кабелями. Один з пластиковими роз'ємами(від карти, до бустера), а інший менталевими(від бустера, до мікрофона). Прошу допомогти розібратися чому так відвується, бо я щось не можу зрозуміти. :insane:
upd. Поміняв місцями кабелі, результат той самий. На корпусі мікрофона є 30-35в.
Avenger80
Member

Повідомлення

Radio Bay
Вы абсолютно правы, на 100%. Мне непонятно другое, почему KOSS UR20 изысканные меломаны берут для сравнения чего-либо и потом их опускают (почему их вообще коснулась рука меломана без брезгливости :) ). Или они действительно на начальном этапе были выходом, как говорится, в свет добротных наушников? Совершенно логично сравнивать другие ценовые категории между собой, к примеру, проводные наушники за 3000-5000грн между такими же с такими же в этом ценовом диапазоне. А не копеечные наушники с более именитыми и их потом опускать. Koss UR20 надо сравнивать с какими-то Sven :) или им подобными тоже в такой же примерно цене 800-1000грн, а не с DT, к примеру за 5000грн. Понятно, кто будет победитель. И человек, который покупает DT за 5000грн даже и не посмотрит на Koss UR20. :) Вот что я имел ввиду. А Razer игровые беспроводные, та же Barracuda X не так далеко ушла по звуку от UR20, но Razer - это прежде всего Razer и беспроводные игровые, тут главное не звук прям, это ответ feson, хотя и стоят 5000грн.
feson: 19.01.2025 11:13Koss UR20 - все ж таки погані навушники в початковому ціновому сегменті.
Что такое начальный сегмент?
https://pn.com.ua/ct/2097/?fp2=1200&ff=9005-9016-9155
Вот среди таких и им подобным - интересно, какие лучше купить. :)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Avenger80: 24.01.2025 09:18Мне непонятно другое, почему KOSS UR20 изысканные меломаны берут для сравнения чего-либо и потом их опускают (почему их вообще коснулась рука меломана без брезгливости ).
Тут не подскажу, я тоже считаю их такими себе, но советами типа "Чувак, возьми наушники в 3 раза дороже" никогда не занимался, хотя мог бы спросить есть вариант расширения бюджета.
Avenger80: 24.01.2025 09:18Вот среди таких и им подобным - интересно, какие лучше купить.
Вот конкретно из 1200, если есть возможность 400 докинуть, вроде не 3х. Наушники Sennheiser HD595. Проблема того ценового сегмента, его никто не отслушивает, Лично я, на такой вопрос вообще бы не отвечал, я вообще не шарю что там в том ЦС происходит. Эти Сенхи нашел, просто интересно стало, а что можно купить за гле-то столько денег. Ну, 1600 против 1200 вроде в рамках приличий
Евгений King
Member

Повідомлення

Avenger80: 24.01.2025 09:18 Radio Bay
Вы абсолютно правы, на 100%. Мне непонятно другое, почему KOSS UR20 изысканные меломаны берут для сравнения чего-либо и потом их опускают (почему их вообще коснулась рука меломана без брезгливости :) ).
Не знаю, що там кажуть професіонали, але я брав колись дуже давно KOSS UR20, плювався далі ніж бачив, ні звуку ні басу ні сцени, тупо якийсь шмат лайна, на їх фоні Porta Pro і вакуумки Philips (давно було, не пам'ятаю модель), звучали просто божественно.
Якщо вже спускатись в такий ціновий діапазон, то мабуть краще за Porta Pro просто не знайти, ну або шерстити б.в. ринок...

Відправлено через 8 хвилин 53 секунди:
Avenger80: 24.01.2025 09:18
feson: 19.01.2025 11:13Koss UR20 - все ж таки погані навушники в початковому ціновому сегменті.
Что такое начальный сегмент?
https://pn.com.ua/ct/2097/?fp2=1200&ff=9005-9016-9155
Вот среди таких и им подобным - интересно, какие лучше купить. :)
Superlux 669 вельми гарні, але 1700+ грн
Вони свої гроші двократно відіграють
Radio Bay
Member

Повідомлення

Евгений King: 24.01.2025 15:28Не знаю, що там кажуть професіонали, але я брав колись дуже давно KOSS UR20, плювався далі ніж бачив, ні звуку ні басу ні сцени, тупо якийсь шмат лайна, на їх фоні Porta Pro і вакуумки Philips (давно було, не пам'ятаю модель), звучали просто божественно.
В мене якось колега їх купив, запропонував послухати, я начепив стоячи біля нього, слухав секунд 5, до там нічого слухати. Тоді в мене були Сенхи 565, а це далеко не хайенд.
Евгений King: 24.01.2025 15:28 на їх фоні Porta Pro ... звучали просто божественно
Згоден :)
Avenger80
Member

Повідомлення

Евгений King: 24.01.2025 15:36Не знаю, що там кажуть професіонали, але я брав колись дуже давно KOSS UR20, плювався далі ніж бачив, ні звуку ні басу ні сцени
Они отлично отрабатывают бассистые композиции, типа DJ ALIGATOR :gigi: Ну а с другой стороны - почему они стали такими популярными среди народа - посмотрите на количество отзывов в сети на них - видно дёшево и сердито, как обычные наушники для компа. Это ж не Свены типа таких - https://pn.com.ua/md/1218098/ :) А уже как бы слегка чуть повыше. Но, конечно, не Сенхи и не DT тем более. :) И это каждому понятно. Плюс прочные, что капец. :gigi: Не, я абсолютно не защищаю их - как стоят так и звучат. :) А вообще, к звуку привыкаешь. Когда не пользовался KOSS UR20 на постоянку - казалось, что фигня редкая. Начал пользоваться и уши привыкли к такому звуку - более глубокому, бассистому и ламповому. Теперь одеваю свои капельки Panasonic на компе - капельки фигня, а KOSS лучше. :gigi:

P.S. А вообще, согласен, звук как из бочки в них. Хочется, конечно, чтоб и басы были глубокие и высокие частоты тоже нормальные, т.е. широкий динамический диапазон, а то что я слушал в своей жизни - это или басы лупят как невменяемые, но при этом верх провален или наоборот верхов много (писклявки), а низов мало. Видно, да, надо послушать хорошие дорогие наушники, хоть когда-то. :)
Відповісти