Выбор наушников

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ostin
Member

Повідомлення

SERGBILL: 11.02.2024 01:17усе що дешевше забракую
Залежить від очікувань. Вкладиші можуть давати більш-менш повновісний звук, але не задешево. А в дешевому сегменті теж є варіанти на пробу, але компромісів більше. Я успішно користуюсь таблетками за 15 доларів при наявності 100-доларових. Від музики теж багато залежить.
Emmster
Member

Повідомлення

Може, хто тут стикався з навушниками від KZ. У мене зараз KZ ZSN Pro вже 2 роки – супер навушники, використовую із блютуз-модулем від KZ. Останні місяці акумулятори досить деградували, що не вистачає заряду на цілий день, хочу взяти такі ж повторно, або знайти щось краще.

Запитання до тих, хто слухав різні моделі KZ, підкажіть у них найкращу модель для музики з басами? Наприклад, чи буде чимось краще за мої KZ ZSN Pro, наприклад, ZSN PRO X або ZS10 PRO X? За характеристиками різниці немає чи майже немає. Можливості десь послухати живою немає, на жаль.

Дякую
Podyrio
Member

Повідомлення

Emmster: 13.02.2024 21:22Запитання до тих, хто слухав різні моделі KZ, підкажіть у них найкращу модель для музики з басами? Наприклад, чи буде чимось краще за мої KZ ZSN Pro, наприклад, ZSN PRO X або ZS10 PRO X? За характеристиками різниці немає чи майже немає. Можливості десь послухати живою немає, на жаль.
Раніше слухав, але по памьяті вони всі дуже схложі, головне щоб за нч динамік відповідав, залишив собі тільки kz zex, була в них ще моделька типу zex але чиста динама, і це були супер вужа за свої 10 баксів. Я б рекомендува вам піднятися хоча б до рівня fiio jd7
Ostin
Member

Повідомлення

SERGBILL: 11.02.2024 01:17не дуже дешево для мене
Зараз на алі можна взяти Dunu Alpha 3 десь за 65-70 доларів. Судячи з оглядів, це непогана ціна за непогані вкладиші, які відразу будуть відчуватись гарними навушниками.
За схожу ціну навряд чи можна купити щось порівнянне у форматі повнорозмірів або внутриканалок.
Але це треба розуміти вкладні як формат. Я особисто прийшов до них після всіх інших видів: накладні - внутриканальні - повнорозмірні. Головна причина - дискомфорт від інших навушників і повний комфорт з вкладишами.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 15.02.2024 11:22Головна причина - дискомфорт від інших навушників і повний комфорт з вкладишами.
Дійсно, имхо таблетки найбільш зручні для "вулиці"
SERGBILL
Member

Повідомлення

Ostin: 15.02.2024 11:22 можна взяти Dunu Alpha 3 десь за 65-70 доларів
якраз останнім часом електронку слухаю, не підійдуть судячи з оглядів. FF5 вже шукаю де б послухати
Radio Bay
Member

Повідомлення

SERGBILL: 15.02.2024 21:20якраз останнім часом електронку слухаю, не підійдуть судячи з оглядів
Мене трохи дивує, коли обирають навушники або ще щось під жанр
SERGBILL: 15.02.2024 21:20FF5 вже шукаю де б послухати
Ото вірний шлях, цікаві вуха
SERGBILL
Member

Повідомлення

Radio Bay: 16.02.2024 00:37 Мене трохи дивує, коли обирають навушники або ще щось під жанр
чувак в огляді каже що суббасу майже нема, тут навіть не від жанру залежить, просто такі навушники є неповноцінними, бо не можуть увесь слуховий діапазон покрити.
Radio Bay
Member

Повідомлення

SERGBILL: 16.02.2024 00:59чувак в огляді каже що суббасу майже нема, тут навіть не від жанру залежить, просто такі навушники є неповноцінними, бо не можуть увесь слуховий діапазон покрити.
Я більш звик до сприйняття басу у відкритому звуці, тому бас в навушниках для мене є дуже спіцифічним, а нижній бас потрібен не тільки у електронщіні. Контабаси ще як люблять нізи, особливо у сучасних еклектичніх проектах, пару під спойлер кину
Тиц
Без цйого топаючого басу це маожна і не слухати

А це - смерть сабвуферів :D

lewerlin
Member

Повідомлення

Radio Bay: 16.02.2024 01:57Без цйого топаючого басу це маожна і не слухати
Ну так затички його повноцінно і не відіграють - надто маленький динамік. Фізику не обдуриш.
Ostin
Member

Повідомлення

SERGBILL: 15.02.2024 21:20FF5 вже шукаю де б послухати
По відгукам, у FF3 ще більше басів, вони якраз під таке "заточені".
Ще є відносно дешеві RY4S, які повинні мати густий басистий звук. Ну, так люди пишуть.
По пам'яті ще є LUN SHENG YE01 старої ревізії, басхеди хвалили.
Radio Bay
Member

Повідомлення

lewerlin: 16.02.2024 04:23Ну так затички його повноцінно і не відіграють - надто маленький динамік. Фізику не обдуриш.
Так, воні можуть, але у камрада вимоги - таблетки, бо затички йому не комфортні
l-m
Member

Повідомлення

Radio Bay: 16.02.2024 01:57 Я більш звик до сприйняття басу у відкритому звуці, тому бас в навушниках для мене є дуже спіцифічним
Так, важко звикнути що ти його чуєш, але не відчуваєш. Адже наживо, або з акустики, чим нижче бас, тим більше він відчувається тілом, а не чується вухом.
Radio Bay: 16.02.2024 01:57 а нижній бас потрібен не тільки у електронщіні. Контабаси ще як люблять нізи, особливо у сучасних еклектичніх проектах, пару під спойлер кину
Тиц
Без цйого топаючого басу це маожна і не слухати

А це - смерть сабвуферів :D

Приклади так собі :dontknow:
У другому прикладі ні смерті, ні житття для саба, а от загальна якість жахлива через низький бітрейт та неоднарозаві перестикання.

Ось якщо про акустичні інструменти
спойлер

Ось пару прикладів від виробника самих смачних низьких дир-дир в електронщіні з мені відомих:
спойлер

lewerlin: 16.02.2024 04:23
Radio Bay: 16.02.2024 01:57Без цйого топаючого басу це маожна і не слухати
Ну так затички його повноцінно і не відіграють - надто маленький динамік. Фізику не обдуриш.
Ви тут нічого не наплутали? Затички це ті, які сидять звуководом у вушному каналі, який є частиною закритої акустичною камерою для такого типу навушників (в англійській назва більш відповідна - earphones, напротивагу headphones). Цікаво послухати який має бути розмір динаміка при такій відстані до барабанної перетинки?
lewerlin
Member

Повідомлення

l-m: 16.02.2024 23:27Ви тут нічого не наплутали?
l-m: 16.02.2024 23:27 Цікаво послухати який має бути розмір динаміка при такій відстані до барабанної перетинки?
Це тут взагалі ні до чого. Будь який динамік має резонансу частоту(задається конструкцією), нижче якої йде різкий завал АЧХ. Точну формулу я вже не пам'ятаю, дуже давно читав, на Хабрі здається. Пам'ятаю, що амплітуда резонансу для 100гц - 2мм, для 25 - 16. Динамік, теоретично, може мати діаметр, менший амплітуди, але його тупо порве. Тобто з динамічних затичок, на практиці, ви витиснете може до 45гц(і це вони ще мають бути доволі круто спроектовані і мати високу якість). Це все одно покриває практично всі реальні потреби, але рівня повнорозмірів, типу мезе99, ви з затичок ніколи не отримаєте

От і ізодинамікою(у Аудезе здається були такі затички) і арматурою - інша розмова.
Але питання вартості, як басовитої арматури, так і ізодинаміки можете самі прикинути.
Radio Bay
Member

Повідомлення

l-m: 16.02.2024 23:27Так, важко звикнути що ти його чуєш
Я звик, я ж слухаю навушники теж, але модель відкритого звуку мені ближча, але вуха, то вуха, колонки то колонки
l-m: 16.02.2024 23:27Ось якщо про акустичні інструменти
Норм, саб виказав респект, але то такі референссні записи з упором на якість, що кожен звук був вау. В мене теж такі трошки є, але здебільшого я слухаю більш "життєву" музику. Я, наприклад, люблю слухати живі концерти. В мене навіть були суперечки з тру аудіофилами з оцінки якості техніки. Типа використовування референсних записів, т.д. Я завжди викатую шось типу
Royal Crown Revue - Hey Pachuco
нехай воно мені це відпрацює, так щоб борзо, з драйвом та атмосферою, а не ці "блюм-блюм". Ще пропоную включати Motorhead - Ace of Spades до списку тестових треків, а той їх референсний салонний джаз любий дурень наскількі-то красиво відіграє. Звуків мало, та вони самі по собі усі красиві , це, до речі, давня замануха в аудіосалонах - ставити не демку референсні треки та СД типа The Dali CD, там їх штук сім, круто записано, музон дуже різний, є на трекерах. В мене десь э тільки перший, чорний, є дуже круті речі типа Hugh Masekela – Stimela
l-m: 16.02.2024 23:27а от загальна якість жахлива через низький бітрейт та неоднарозаві перестикання.
Вони в мене в лузлесе
l-m: 16.02.2024 23:27Ось пару прикладів від виробника самих смачних низьких дир-дир в електронщіні з мені відомих
Цікаво, стиль не мій, але для загального розвитки я зікавлюсь різними напрямками. Окрім сімфо-метала з бабами на вокал, вони мені вуха виносять 😀
l-m: 16.02.2024 23:27У другому прикладі ні смерті, ні житття для саба
На другому прикладі саби та колонки, особливи напольні часто перетворюють це в кашу, там потрібно це дуже чітко відпрацьовувати. Я давно знущався з багатйох цим треком, особливо ФІ саби сходять з розуму
l-m
Member

Повідомлення

lewerlin: 17.02.2024 09:00
l-m: 16.02.2024 23:27Ви тут нічого не наплутали?
l-m: 16.02.2024 23:27 Цікаво послухати який має бути розмір динаміка при такій відстані до барабанної перетинки?
Це тут взагалі ні до чого. Будь який динамік має резонансу частоту(задається конструкцією), нижче якої йде різкий завал АЧХ. Точну формулу я вже не пам'ятаю, дуже давно читав, на Хабрі здається. Пам'ятаю, що амплітуда резонансу для 100гц - 2мм, для 25 - 16. Динамік, теоретично, може мати діаметр, менший амплітуди, але його тупо порве. Тобто з динамічних затичок, на практиці, ви витиснете може до 45гц(і це вони ще мають бути доволі круто спроектовані і мати високу якість). Це все одно покриває практично всі реальні потреби, але рівня повнорозмірів, типу мезе99, ви з затичок ніколи не отримаєте
:(
Скажемо так. Це не підтверджується ні теорією, ні практикою (заміри та прослуховування).
В реальності затички (з якісними амбушурами) це навпаки єдиний простий доступний метод грати й чути "суббас". Бо формуючи замкнуту акустичною камеру з барабанною перетинкою нема потреби ні в величезних динаміках, ні у високій потужності.
Наприклад у моїх заявлено 5 Гц, я чую з 8-10, чому був здивований, адже книжка вчить що люди чують з 20 Гц. Але ладно, там динамік вельми "наворочений". Але, наприклад, дешеві старі MEE audio M6 PRO v2 ($50-60) цілком теж грають з відповідними амбушурами (Comply) десь 25Гц (спеціально не перевіряв). Діаметри динаміків 9.2 та 10 мм відповідно.

А те що ви поставили у приклад Мезе 99 показово, адже ніякого суббасу я там не помітив, навпаки там горб на верхньому басі, який своїм бубнінням намагається все інше забити. Мені на них cподобалось буквально пару альбомів слухати, все інше, якщо без мороки з еквалайзером, ну дуже так собі. Бо я, хоча й люблю глибокий бас, але аж ні як не гудіння та глухий звук.

Відправлено через 8 хвилин 33 секунди:
Radio Bay: 17.02.2024 12:57 На другому прикладі саби та колонки, особливи напольні часто перетворюють це в кашу, там потрібно це дуже чітко відпрацьовувати. Я давно знущався з багатйох цим треком, особливо ФІ саби сходять з розуму
Ну так склалось, що я дуже багато років тому віддав перевагу більш швидкому басу, дещо втративши в його глибині, що в акустиці, що в сабвуфері. Може тому, а ні колонкам не заважає що вони напольні, ні сабу наявність аж двох ФІ :gigi:
Radio Bay
Member

Повідомлення

l-m: 18.02.2024 21:04я дуже багато років тому віддав перевагу більш швидкому басу, дещо втративши в його глибині
То правильный вектор руху, підтримую
viperest1
Member

Повідомлення

Мої вітання. Купив Airpods pro 2 . Питання стосовно зарядки. Чи можна заряджати зарядним на 20W оригінальне кейс( UCB-C ) від телефона чи краще купити максейф ( чи як там цю фігня зветься ) ? , чи заряджати від телефона :D ( тут я, як правило 30% зарядки тел з'їдає ).Хочу просто , щоб акумулятори довше пропрацювали.
Лише буде ласка без іронії , бо за ці останні два роки відстав від світу трохи :shuffle:
Podyrio
Member

Повідомлення

viperest1: 20.02.2024 23:35Мої вітання. Купив Airpods pro 2 . Питання стосовно зарядки. Чи можна заряджати зарядним на 20W оригінальне кейс( UCB-C ) від телефона чи краще купити максейф ( чи як там цю фігня зветься ) ? , чи заряджати від телефона ( тут я, як правило 30% зарядки тел з'їдає ).Хочу просто , щоб акумулятори довше пропрацювали.
Лише буде ласка без іронії , бо за ці останні два роки відстав від світу трохи
Будеш заряджати від телефона скоріше вб`єш акум телефона, заряджай краще від зарядного, вряд чи там кейс 20w приймає
viperest1
Member

Повідомлення

Podyrio
На роботі теж питав хлопців , то кажуть , щоб заряджав і не парився , якщо зарядне оригінальне ( купляв в Ябку ) . В мене друг купив зарядку за 300 грн - за 3 міс вже міняв батарею на своєму айфоні . Тепер цю зарядку він викинув , а я вирішив перестрахуватись.
:beer: :beer: дякую.
Відповісти