Залежить від очікувань. Вкладиші можуть давати більш-менш повновісний звук, але не задешево. А в дешевому сегменті теж є варіанти на пробу, але компромісів більше. Я успішно користуюсь таблетками за 15 доларів при наявності 100-доларових. Від музики теж багато залежить.SERGBILL: ↑ 11.02.2024 01:17усе що дешевше забракую
Останні статті і огляди
Новини
Выбор наушников
-
Ostin
Member
-
Emmster
Member
Може, хто тут стикався з навушниками від KZ. У мене зараз KZ ZSN Pro вже 2 роки – супер навушники, використовую із блютуз-модулем від KZ. Останні місяці акумулятори досить деградували, що не вистачає заряду на цілий день, хочу взяти такі ж повторно, або знайти щось краще.
Запитання до тих, хто слухав різні моделі KZ, підкажіть у них найкращу модель для музики з басами? Наприклад, чи буде чимось краще за мої KZ ZSN Pro, наприклад, ZSN PRO X або ZS10 PRO X? За характеристиками різниці немає чи майже немає. Можливості десь послухати живою немає, на жаль.
Дякую
Запитання до тих, хто слухав різні моделі KZ, підкажіть у них найкращу модель для музики з басами? Наприклад, чи буде чимось краще за мої KZ ZSN Pro, наприклад, ZSN PRO X або ZS10 PRO X? За характеристиками різниці немає чи майже немає. Можливості десь послухати живою немає, на жаль.
Дякую
-
Podyrio
Member
Раніше слухав, але по памьяті вони всі дуже схложі, головне щоб за нч динамік відповідав, залишив собі тільки kz zex, була в них ще моделька типу zex але чиста динама, і це були супер вужа за свої 10 баксів. Я б рекомендува вам піднятися хоча б до рівня fiio jd7Emmster: ↑ 13.02.2024 21:22Запитання до тих, хто слухав різні моделі KZ, підкажіть у них найкращу модель для музики з басами? Наприклад, чи буде чимось краще за мої KZ ZSN Pro, наприклад, ZSN PRO X або ZS10 PRO X? За характеристиками різниці немає чи майже немає. Можливості десь послухати живою немає, на жаль.
-
Ostin
Member
Зараз на алі можна взяти Dunu Alpha 3 десь за 65-70 доларів. Судячи з оглядів, це непогана ціна за непогані вкладиші, які відразу будуть відчуватись гарними навушниками.SERGBILL: ↑ 11.02.2024 01:17не дуже дешево для мене
За схожу ціну навряд чи можна купити щось порівнянне у форматі повнорозмірів або внутриканалок.
Але це треба розуміти вкладні як формат. Я особисто прийшов до них після всіх інших видів: накладні - внутриканальні - повнорозмірні. Головна причина - дискомфорт від інших навушників і повний комфорт з вкладишами.
-
Radio Bay
Member
Дійсно, имхо таблетки найбільш зручні для "вулиці"Ostin: ↑ 15.02.2024 11:22Головна причина - дискомфорт від інших навушників і повний комфорт з вкладишами.
-
SERGBILL
Member
якраз останнім часом електронку слухаю, не підійдуть судячи з оглядів. FF5 вже шукаю де б послухатиOstin: ↑ 15.02.2024 11:22 можна взяти Dunu Alpha 3 десь за 65-70 доларів
-
Radio Bay
Member
Мене трохи дивує, коли обирають навушники або ще щось під жанрSERGBILL: ↑ 15.02.2024 21:20якраз останнім часом електронку слухаю, не підійдуть судячи з оглядів
Ото вірний шлях, цікаві вухаSERGBILL: ↑ 15.02.2024 21:20FF5 вже шукаю де б послухати
-
SERGBILL
Member
чувак в огляді каже що суббасу майже нема, тут навіть не від жанру залежить, просто такі навушники є неповноцінними, бо не можуть увесь слуховий діапазон покрити.Radio Bay: ↑ 16.02.2024 00:37 Мене трохи дивує, коли обирають навушники або ще щось під жанр
-
Radio Bay
Member
Я більш звик до сприйняття басу у відкритому звуці, тому бас в навушниках для мене є дуже спіцифічним, а нижній бас потрібен не тільки у електронщіні. Контабаси ще як люблять нізи, особливо у сучасних еклектичніх проектах, пару під спойлер кинуSERGBILL: ↑ 16.02.2024 00:59чувак в огляді каже що суббасу майже нема, тут навіть не від жанру залежить, просто такі навушники є неповноцінними, бо не можуть увесь слуховий діапазон покрити.
- Тиц
-
Без цйого топаючого басу це маожна і не слухати
А це - смерть сабвуферів
-
lewerlin
Member
Ну так затички його повноцінно і не відіграють - надто маленький динамік. Фізику не обдуриш.Radio Bay: ↑ 16.02.2024 01:57Без цйого топаючого басу це маожна і не слухати
-
Ostin
Member
По відгукам, у FF3 ще більше басів, вони якраз під таке "заточені".SERGBILL: ↑ 15.02.2024 21:20FF5 вже шукаю де б послухати
Ще є відносно дешеві RY4S, які повинні мати густий басистий звук. Ну, так люди пишуть.
По пам'яті ще є LUN SHENG YE01 старої ревізії, басхеди хвалили.
-
Radio Bay
Member
Так, воні можуть, але у камрада вимоги - таблетки, бо затички йому не комфортніlewerlin: ↑ 16.02.2024 04:23Ну так затички його повноцінно і не відіграють - надто маленький динамік. Фізику не обдуриш.
-
l-m
Member
Так, важко звикнути що ти його чуєш, але не відчуваєш. Адже наживо, або з акустики, чим нижче бас, тим більше він відчувається тілом, а не чується вухом.Radio Bay: ↑ 16.02.2024 01:57 Я більш звик до сприйняття басу у відкритому звуці, тому бас в навушниках для мене є дуже спіцифічним
Приклади так собіRadio Bay: ↑ 16.02.2024 01:57 а нижній бас потрібен не тільки у електронщіні. Контабаси ще як люблять нізи, особливо у сучасних еклектичніх проектах, пару під спойлер кину
- Тиц
- Без цйого топаючого басу це маожна і не слухати
А це - смерть сабвуферів
У другому прикладі ні смерті, ні житття для саба, а от загальна якість жахлива через низький бітрейт та неоднарозаві перестикання.
Ось якщо про акустичні інструменти
- спойлер
-
Ось пару прикладів від виробника самих смачних низьких дир-дир в електронщіні з мені відомих:
- спойлер
-
Ви тут нічого не наплутали? Затички це ті, які сидять звуководом у вушному каналі, який є частиною закритої акустичною камерою для такого типу навушників (в англійській назва більш відповідна - earphones, напротивагу headphones). Цікаво послухати який має бути розмір динаміка при такій відстані до барабанної перетинки?lewerlin: ↑ 16.02.2024 04:23Ну так затички його повноцінно і не відіграють - надто маленький динамік. Фізику не обдуриш.Radio Bay: ↑ 16.02.2024 01:57Без цйого топаючого басу це маожна і не слухати
-
lewerlin
Member
l-m: ↑ 16.02.2024 23:27Ви тут нічого не наплутали?
Це тут взагалі ні до чого. Будь який динамік має резонансу частоту(задається конструкцією), нижче якої йде різкий завал АЧХ. Точну формулу я вже не пам'ятаю, дуже давно читав, на Хабрі здається. Пам'ятаю, що амплітуда резонансу для 100гц - 2мм, для 25 - 16. Динамік, теоретично, може мати діаметр, менший амплітуди, але його тупо порве. Тобто з динамічних затичок, на практиці, ви витиснете може до 45гц(і це вони ще мають бути доволі круто спроектовані і мати високу якість). Це все одно покриває практично всі реальні потреби, але рівня повнорозмірів, типу мезе99, ви з затичок ніколи не отримаєтеl-m: ↑ 16.02.2024 23:27 Цікаво послухати який має бути розмір динаміка при такій відстані до барабанної перетинки?
От і ізодинамікою(у Аудезе здається були такі затички) і арматурою - інша розмова.
Але питання вартості, як басовитої арматури, так і ізодинаміки можете самі прикинути.
-
Radio Bay
Member
Я звик, я ж слухаю навушники теж, але модель відкритого звуку мені ближча, але вуха, то вуха, колонки то колонкиl-m: ↑ 16.02.2024 23:27Так, важко звикнути що ти його чуєш
Норм, саб виказав респект, але то такі референссні записи з упором на якість, що кожен звук був вау. В мене теж такі трошки є, але здебільшого я слухаю більш "життєву" музику. Я, наприклад, люблю слухати живі концерти. В мене навіть були суперечки з тру аудіофилами з оцінки якості техніки. Типа використовування референсних записів, т.д. Я завжди викатую шось типуl-m: ↑ 16.02.2024 23:27Ось якщо про акустичні інструменти
- Royal Crown Revue - Hey Pachuco
Вони в мене в лузлесеl-m: ↑ 16.02.2024 23:27а от загальна якість жахлива через низький бітрейт та неоднарозаві перестикання.
Цікаво, стиль не мій, але для загального розвитки я зікавлюсь різними напрямками. Окрім сімфо-метала з бабами на вокал, вони мені вуха виносятьl-m: ↑ 16.02.2024 23:27Ось пару прикладів від виробника самих смачних низьких дир-дир в електронщіні з мені відомих
На другому прикладі саби та колонки, особливи напольні часто перетворюють це в кашу, там потрібно це дуже чітко відпрацьовувати. Я давно знущався з багатйох цим треком, особливо ФІ саби сходять з розумуl-m: ↑ 16.02.2024 23:27У другому прикладі ні смерті, ні житття для саба
-
l-m
Member
lewerlin: ↑ 17.02.2024 09:00l-m: ↑ 16.02.2024 23:27Ви тут нічого не наплутали?Це тут взагалі ні до чого. Будь який динамік має резонансу частоту(задається конструкцією), нижче якої йде різкий завал АЧХ. Точну формулу я вже не пам'ятаю, дуже давно читав, на Хабрі здається. Пам'ятаю, що амплітуда резонансу для 100гц - 2мм, для 25 - 16. Динамік, теоретично, може мати діаметр, менший амплітуди, але його тупо порве. Тобто з динамічних затичок, на практиці, ви витиснете може до 45гц(і це вони ще мають бути доволі круто спроектовані і мати високу якість). Це все одно покриває практично всі реальні потреби, але рівня повнорозмірів, типу мезе99, ви з затичок ніколи не отримаєтеl-m: ↑ 16.02.2024 23:27 Цікаво послухати який має бути розмір динаміка при такій відстані до барабанної перетинки?
Скажемо так. Це не підтверджується ні теорією, ні практикою (заміри та прослуховування).
В реальності затички (з якісними амбушурами) це навпаки єдиний простий доступний метод грати й чути "суббас". Бо формуючи замкнуту акустичною камеру з барабанною перетинкою нема потреби ні в величезних динаміках, ні у високій потужності.
Наприклад у моїх заявлено 5 Гц, я чую з 8-10, чому був здивований, адже книжка вчить що люди чують з 20 Гц. Але ладно, там динамік вельми "наворочений". Але, наприклад, дешеві старі MEE audio M6 PRO v2 ($50-60) цілком теж грають з відповідними амбушурами (Comply) десь 25Гц (спеціально не перевіряв). Діаметри динаміків 9.2 та 10 мм відповідно.
А те що ви поставили у приклад Мезе 99 показово, адже ніякого суббасу я там не помітив, навпаки там горб на верхньому басі, який своїм бубнінням намагається все інше забити. Мені на них cподобалось буквально пару альбомів слухати, все інше, якщо без мороки з еквалайзером, ну дуже так собі. Бо я, хоча й люблю глибокий бас, але аж ні як не гудіння та глухий звук.
Відправлено через 8 хвилин 33 секунди:
Ну так склалось, що я дуже багато років тому віддав перевагу більш швидкому басу, дещо втративши в його глибині, що в акустиці, що в сабвуфері. Може тому, а ні колонкам не заважає що вони напольні, ні сабу наявність аж двох ФІRadio Bay: ↑ 17.02.2024 12:57 На другому прикладі саби та колонки, особливи напольні часто перетворюють це в кашу, там потрібно це дуже чітко відпрацьовувати. Я давно знущався з багатйох цим треком, особливо ФІ саби сходять з розуму
-
Radio Bay
Member
То правильный вектор руху, підтримуюl-m: ↑ 18.02.2024 21:04я дуже багато років тому віддав перевагу більш швидкому басу, дещо втративши в його глибині
-
viperest1
Member
Мої вітання. Купив Airpods pro 2 . Питання стосовно зарядки. Чи можна заряджати зарядним на 20W оригінальне кейс( UCB-C ) від телефона чи краще купити максейф ( чи як там цю фігня зветься ) ? , чи заряджати від телефона ( тут я, як правило 30% зарядки тел з'їдає ).Хочу просто , щоб акумулятори довше пропрацювали.
Лише буде ласка без іронії , бо за ці останні два роки відстав від світу трохи
-
Podyrio
Member
Будеш заряджати від телефона скоріше вб`єш акум телефона, заряджай краще від зарядного, вряд чи там кейс 20w приймаєviperest1: ↑ 20.02.2024 23:35Мої вітання. Купив Airpods pro 2 . Питання стосовно зарядки. Чи можна заряджати зарядним на 20W оригінальне кейс( UCB-C ) від телефона чи краще купити максейф ( чи як там цю фігня зветься ) ? , чи заряджати від телефона ( тут я, як правило 30% зарядки тел з'їдає ).Хочу просто , щоб акумулятори довше пропрацювали.
-
viperest1
Member
Podyrio
На роботі теж питав хлопців , то кажуть , щоб заряджав і не парився , якщо зарядне оригінальне ( купляв в Ябку ) . В мене друг купив зарядку за 300 грн - за 3 міс вже міняв батарею на своєму айфоні . Тепер цю зарядку він викинув , а я вирішив перестрахуватись.
дякую.
На роботі теж питав хлопців , то кажуть , щоб заряджав і не парився , якщо зарядне оригінальне ( купляв в Ябку ) . В мене друг купив зарядку за 300 грн - за 3 міс вже міняв батарею на своєму айфоні . Тепер цю зарядку він викинув , а я вирішив перестрахуватись.
дякую.