Очень просто, там люди, в большинстве своём, другого и не слушали, тут слушалиAvenger80: ↑ 24.01.2025 16:33Ну а с другой стороны - почему они стали такими популярными среди народа - посмотрите на количество отзывов в сети на них
Останні статті і огляди
Новини
FAQ по звуковым картам
-
Radio Bay
Member
-
Avenger80
Member
Radio Bay
Но снова же. Это не процессор и не видеокарта - где просто есть тупая мощь. Тут берёшь любые наушники в отзывах - один отзыв - звук шикарен, рядом два отзыва, что за фигня - звук никакой, басов нет, на уши давят и так через один.
Так звук хороший или как? - вот, что всегда под вопросом при слепой покупке любіх наушников. 
Но снова же. Это не процессор и не видеокарта - где просто есть тупая мощь. Тут берёшь любые наушники в отзывах - один отзыв - звук шикарен, рядом два отзыва, что за фигня - звук никакой, басов нет, на уши давят и так через один.

Востаннє редагувалось 24.01.2025 16:55 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
-
lewerlin
Member
Просто в лоб, повнорозмірні Такстари будуть і дешевше, і краще. І якщо покопатись то можна ще знайти приклади. UR20 люди брали тому що KOSS(він в нас "розкручений" був в цьому сегменті) і це був таки АП, порівняно з усякими свенами/афотечами. Просто ніхто не заморочувався пошуками, "впадлу".Avenger80: ↑ 24.01.2025 16:33Они отлично отрабатывают бассистые композиции, типа DJ ALIGATORНу а с другой стороны - почему они стали такими популярными среди народа - посмотрите на количество отзывов в сети на них - видно дёшево и сердито, как обычные наушники для компа. Это ж не Свены типа таких - https://pn.com.ua/md/1218098/
А уже как бы слегка чуть повыше. Но, конечно, не Сенхи и не DT тем более.
И это каждому понятно. Плюс прочные, что капец.
Не, я абсолютно не защищаю их - как стоят так и звучат.
А вообще, к звуку привыкаешь. Когда не пользовался KOSS UR20 на постоянку - казалось, что фигня редкая. Начал пользоваться и уши привыкли к такому звуку - более глубокому, бассистому и ламповому. Теперь одеваю свои капельки Panasonic на компе - капельки фигня, а KOSS лучше.
![]()
З самого початку тейк був, в тому, що ці вуха не придатні для порівняння карт і це абсолютно справедливо.
До речі, мій 1200, проти Фобоса, не дає принципового(на слух) падіння якості у вухах. Різниця звісно є, але якщо посидіти буквально хвилин 10 на ріалтеку, то то наче прямо норм. А це показник, бо коли переходиш на явно гірше джерело, лупить по вухам відразу.
От на колонках(хоч вони і ширп, R1100) гірше відразу і явно.
-
Avenger80
Member
Вот и я за это говорю, большинству из окружения просто по фиг - наушники и наушники, ну как-то звучат и звучат. Два уха звучит - отлично же, это же не одно ухо.lewerlin: ↑ 24.01.2025 16:54і це був таки АП, порівняно з усякими свенами/афотечами. Просто ніхто не заморочувався пошуками, "впадлу".

-
lewerlin
Member
Бо грає тракт, а не одні лише вуха. Різні девайси по різному один на одного реагують.Avenger80: ↑ 24.01.2025 16:52Тут берёшь любые наушники в отзывах - один отзыв - звук шикарен, рядом два отзыва, что за фигня - звук никакой, басов нет, на уши давят и так через один.
З тих що в мене є/були
Шури 240/440 - ярчать на слабких джерелах(дешева вбудованка, дешевий смарт, ноути), прямо ріже.
Сенхи 569 - взагалі забий, діркою до рівня 3-баксових китайців легко спустити.
Фокал Лістен - дають "вау", навіть від старого кнопочного телефону. Хоча біля компа я віддам перевагу 440им Шурам.
А ну і вишенька. Я колись знайшов перший айподтач(котрий на вольфсоні). Спочатку хотів знайти і власника, але глянув на треки і щось перехотів. Там була така апконвертина в 64кб мп3(на 32гб айподі)... Просто ідіть

-
feson
Member
Ну Ви вже самі все знайшли - бустер Klark Teknik Mic Booster CT дає 30В на корпус мікро.Bomchik: ↑ 24.01.2025 08:50 Всім привіт. Сподіваюсь, що в ту тему пишу.
Маю такі девайси Scarlett Solo 3gen, мікрофон Rode Podmic, бустер Klark Teknik Mic Booster CT 1(48в вкл). Нещодавно зняв поп фільтр(паралон) з мікрофона та помітив, що мікрофон щіпає, коли до нього доторкнутись губами. Заміряв мультуметром і вийшло 30 вольт на решітці мікрофона. Піключив без бустера з фантомним живленням та без - нема напруги. Мікрофон підключений двома XLR кабелями. Один з пластиковими роз'ємами(від карти, до бустера), а інший менталевими(від бустера, до мікрофона). Прошу допомогти розібратися чому так відвується, бо я щось не можу зрозуміти.
upd. Поміняв місцями кабелі, результат той самий. На корпусі мікрофона є 30-35в.
Чому - треба дивитися. Спробуйте різні варіанти підключення до розетки 220В 2х приборів - Scarlett Solo 3gen та бустера.
Кабеля мікро тут не до чого.
Отправлено спустя 1 минуту :
На корпусі бустера перевірьте напругу.
Отправлено спустя 3 минуты 6 секунд:
Это потому что у всех различные приборы (звуковые или цапы) и различное восприятие органическими органами своего слуха.....Avenger80: ↑ 24.01.2025 16:52 Radio Bay
Но снова же. Это не процессор и не видеокарта - где просто есть тупая мощь. Тут берёшь любые наушники в отзывах - один отзыв - звук шикарен, рядом два отзыва, что за фигня - звук никакой, басов нет, на уши давят и так через один.Так звук хороший или как? - вот, что всегда под вопросом при слепой покупке любіх наушников.
![]()
На вкус и цвет - фломастеры разные.
Отправлено спустя 56 секунд:
Короче - наушники надо слушать под себя и свою аппаратуру....

-
Radio Bay
Member
Потому есть стандарти, условные, для первых ушей, я к ним отношу 770 Баеры и 560с Сенхи. Они разные, но это приличный звук, а потом, когда уже в голове понимаешь, что такое хорошо и что такое плохо можно двигаться дальше и слушать. Должна быть своя отправная точка и она должна быть качественной, если ты привык к кривому звуку, то выбор наушников на слух представляется для меня проблематичнымAvenger80: ↑ 24.01.2025 16:52Так звук хороший или как? - вот, что всегда под вопросом при слепой покупке любіх наушников
-
Avenger80
Member
Вы абсолютно правы!Radio Bay: ↑ 28.01.2025 23:39я к ним отношу 770 Баеры и 560с Сенхи.
Для начала от них надо оттолкнуться и купить или хотя бы послушать.

-
Radio Bay
Member
К звуку надо привыкнуть, научится выделять детали, нюансы, сформировать в голове картину и потом от неё отталкиваться, сравнивать, а если у тебя своей картины нет, то у тебя есть две градации оценки, вау и невау. Долбит низами по ушам, вау, а там ничего кроме добит и нет, но вау, раньше ж не долбилоAvenger80: ↑ 28.01.2025 23:46Для начала от них надо оттолкнуться и купить или хотя бы послушать

Вообще, любить просто звук бессмысленно, надо любить музыку с хорошим звуком, сначала ты любишь музыку, а потом уже звук, т.к. он позволяет услышать больше это всего лишь средство, а музыку тоже надо уметь слушать и никаких руководств на эту тему нетAvenger80: ↑ 28.01.2025 23:46Но мы в теме по звуку, поэтому тут люди - любители звука

-
Avenger80
Member
Radio Bay
Согласен.
Согласен.

-
Bomchik
Member
feson
Бустер ні до чого. Я вже потанцював з різними варіантами підключення. Вимкнувши фантомне живлення, все рівно є напруга, забравши бустер, теж є. Кладу руку на звуковуху чи бустер і напруга падає. Висновок в мене такий, що це статика. Поки не переїду в нову квартиру з заземленням в розетках, то буде ось така картина.
Бустер ні до чого. Я вже потанцював з різними варіантами підключення. Вимкнувши фантомне живлення, все рівно є напруга, забравши бустер, теж є. Кладу руку на звуковуху чи бустер і напруга падає. Висновок в мене такий, що це статика. Поки не переїду в нову квартиру з заземленням в розетках, то буде ось така картина.

-
feson
Member
Щоб була така статіка - треба жити поряд з потужним джерелом е.м. випромінювання.Bomchik: ↑ 29.01.2025 14:36 feson
Бустер ні до чого. Я вже потанцював з різними варіантами підключення. Вимкнувши фантомне живлення, все рівно є напруга, забравши бустер, теж є. Кладу руку на звуковуху чи бустер і напруга падає. Висновок в мене такий, що це статика. Поки не переїду в нову квартиру з заземленням в розетках, то буде ось така картина.![]()
Але - язика нв мікро - руку на бустер - та погнала музика....

-
Bomchik
Member
Або ж я погано тямлюся в електриці. Ось відео. Може хтось краще розбирається. Другий щуп тримаю в руці.feson: ↑ 29.01.2025 22:36Щоб була така статіка - треба жити поряд з потужним джерелом е.м. випромінювання.Bomchik: ↑ 29.01.2025 14:36 feson
Бустер ні до чого. Я вже потанцював з різними варіантами підключення. Вимкнувши фантомне живлення, все рівно є напруга, забравши бустер, теж є. Кладу руку на звуковуху чи бустер і напруга падає. Висновок в мене такий, що це статика. Поки не переїду в нову квартиру з заземленням в розетках, то буде ось така картина.![]()
Але - язика нв мікро - руку на бустер - та погнала музика....![]()
https://youtube.com/shorts/D06AFDt-2tI
-
feson
Member
По відео - скоріше за все пробиті оу мікрофону у Scarlet (хоча там жеж конденсатори на виході стоять). Хоча може ще по живленню байда йти.Bomchik: ↑ 30.01.2025 09:44Або ж я погано тямлюся в електриці. Ось відео. Може хтось краще розбирається. Другий щуп тримаю в руці.feson: ↑ 29.01.2025 22:36
Щоб була така статіка - треба жити поряд з потужним джерелом е.м. випромінювання.
Але - язика нв мікро - руку на бустер - та погнала музика....![]()
https://youtube.com/shorts/D06AFDt-2tI
Коли торкаєтеся корпусу то тіло - це заземлення.
Треба ще осцілограф - побачити що там за такі 30В.....на якій частоті це валить...
Отправлено спустя 2 минуты 30 секунд:
Доречі можна поміряти сусідній канал вводу карти - там таке ж саме 30В або - ні.
Якщо ні - 100 вихідні оу одного каналу підгоріли........а якщо теж саме....треба копати....

-
Bomchik
Member
feson
Цей самий вольтаж присутній і на юсб роз'ємі(металева рамка навколо роз'єма) та на корпусі БЖ. На самому корпусі пк нема(не розумію, як так але воно так). Можливо якось рішуся взяти системник та карту і завезти на нову квартиру, де є заземлення та перевірю. Бо поки інших варіантів в мене нема.
Цей самий вольтаж присутній і на юсб роз'ємі(металева рамка навколо роз'єма) та на корпусі БЖ. На самому корпусі пк нема(не розумію, як так але воно так). Можливо якось рішуся взяти системник та карту і завезти на нову квартиру, де є заземлення та перевірю. Бо поки інших варіантів в мене нема.
-
feson
Member
Корпус ПК (металева частина) повинен бути через корпус юсб та кабель юсб - доєднаний до юсб металевої рамки на ЗК.Bomchik: ↑ 07.02.2025 06:30 feson
Може кабель юсб - без заземлення у Вас.....

Отправлено спустя 1 минуту 8 секунд:
Якщо на металевому корпусі ПК нема нічого - то заземлення у квартирі нічого не змінить.
Отправлено спустя 33 секунды:
Вам потрібно заземлення корпусу ЗК.
Отправлено спустя 1 минуту 17 секунд:
Доречі - на корпусі Скарлет нема там заземлення гвинт або клема щоб приєднати до корпусу ПК?
-
Radio Bay
Member
А спробувати з ноута без підключення до мережі? Може даже з упса, але без мережіBomchik: ↑ 07.02.2025 06:30Можливо якось рішуся взяти системник та карту і завезти на нову квартиру, де є заземлення та перевірю. Бо поки інших варіантів в мене нема.
-
Bomchik
Member
Ще разок погуляв з мультиметром навколо пк. Виходить, що те, що я писав, то так і є. На металевих частинах(мікрофон, роз'єм юсб, задня панель материнки, корпус БЖ) напруга є. На корпусі пк не можу нащупати цю напругу. АЛЕ! Торкаючись корпуса рукою, напруга знижується на тих всіх точках, де я міряв. Тобто і на корпусі є ця прапруга, просто я мультиметром не можу її виявини. Я не знаю як так може бути...
В любому випадку, це вже оффтоп 100%, бо ніяк не пов'язано з звуком. Дякую всім за допомогу.
В любому випадку, це вже оффтоп 100%, бо ніяк не пов'язано з звуком. Дякую всім за допомогу.

-
feson
Member
Ну тогда скорее всего 0 в той квартире это не земля от слова совсем.......хотя 30В многовато....но не убьет и то хорошо......Bomchik: ↑ 08.02.2025 10:28 Ще разок погуляв з мультиметром навколо пк. Виходить, що те, що я писав, то так і є. На металевих частинах(мікрофон, роз'єм юсб, задня панель материнки, корпус БЖ) напруга є. На корпусі пк не можу нащупати цю напругу. АЛЕ! Торкаючись корпуса рукою, напруга знижується на тих всіх точках, де я міряв. Тобто і на корпусі є ця прапруга, просто я мультиметром не можу її виявини. Я не знаю як так може бути...
В любому випадку, це вже оффтоп 100%, бо ніяк не пов'язано з звуком. Дякую всім за допомогу.![]()

Отправлено спустя 1 минуту 14 секунд:
Заземлиться от батареи отопления например - предлагать не буду........

-
Radio Bay
Member
Обнаружены в хламе Sennheiser 565, убитые напрочь амбушюры, убитый кабель без одного канала, там амбухи от 6хх серии становятся, кабель от них же. Переткнул кабель (съемный) от своих 650, наушники живые. Особыми низами не отличаются, но наушники правильные. Если готов их поднять, поменять амбухи и кабель отдам просто так. Может кому еще послужат )Avenger80: ↑ 24.01.2025 16:33 А вообще, согласен, звук как из бочки в них. Хочется, конечно, чтоб и басы были глубокие и высокие частоты тоже нормальные, т.е. широкий динамический диапазон, а то что я слушал в своей жизни - это или басы лупят как невменяемые, но при этом верх провален или наоборот верхов много (писклявки), а низов мало. Видно, да, надо послушать хорошие дорогие наушники, хоть когда-то.