Звук в колонках з двох джерел одночасно

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Member

Всім привіт!

Дано:
1) бюджетний Gaming PC (конфіг в профілі)
2) Колонки F&D (з одним вхідним підключенням - "тюльпани" на лівий і правий канали)
3) Macbook

Хочу, щоб колонки відтворювали звук одночасно з ПК і макбука.
При цьому, з макбуком часто у відрядженнях, хочеться менше проводів до нього кожен раз підключати.

Зробив так:
- до ПК підключив колонки через розвилку 3,5" (фактично, отримав паралельне підключення до вхідного гнізда колонок)
Изображение
- в розвилку включив такий Bluetooth Transmitter
- підключив по Bluetooth цей Transmitter до макбука

Результати:
- з макбука звук супер
- з ПК звук як з бочки (нема середніх і високих)
Якщо відключити аудіо кабель від трансміттера - звук з ПК стає нормальним.
З моїми скромними пізнаннями в електроніці розумію, що паралельне підключення "садить" вихід з звукової карти (опір не такий чи щось таке).

Задача все ж та - паралельно слухати ПК і макбук на одних колонках (якби не хвалили звук макбука, але куди йому до повноцінних колонок).
Питання - як правильно і БЮДЖЕТНО це організувати?
Купувати окремий підсилювач з двома входами за тисячі гривень - не варіант :(

Завчасно всім вдячний за допомогу! :beer:

P.S. Ну, не то що прямо одночасно має щось відтворюватися на цих колонках. Просто хочу, щоб вони були підключені одночасно до обох пристроїв.
Правильніше сказати - я не хочу кожен раз тикати штекер :D
iwmyc
Member

Скорее всего сплиттер бракованный попался, внутри контакты замкнуты, можете вскрыть и проверить, ибо на розетке есть такая жалоба, но остальные говорят что все работает

Отправлено спустя 54 секунды:
Daemon74: На что то более человеческое со встроенным усилителем и возможностью подключения по BT. Такое даже в недорогих Ediflier есть по моему.
Что-то человеческое с блютузом сейчас обойдется минимум в 200$
Daemon74
Member

iwmyc:Скорее всего сплиттер бракованный попался, внутри контакты замкнуты,
Он как раз не бракованный, а нормальный. Т.к. это сплитер - там контакты как раз постоянно замкнуты. Когда к нему подключается вторая "нагрузка" - она имеет частотное сопротивление. Или по простому - режет к черту высокие и средние. Решение проблемы (да, бюджетное и колхозное) - вместо того сплитера поставить тоже самое, только с коммутацией. Что бы избежать одновременного присутствия источников. Что бы они были коммутируемыми и не влияли друг на друга.
Там же я надеюсь нет задачи ОДНОВРЕМЕННО выводить звук из обеих источников, судя по этому.
Васильович:Ну, не то що прямо одночасно має щось відтворюватися на цих колонках. Просто хочу, щоб вони були підключені одночасно до обох пристроїв.
Отправлено спустя 2 минуты 11 секунд:
А вообще мне нравится когда в одном предложении присутствует
Васильович:3) Macbook
и
Васильович:БЮДЖЕТНО
Это прям самый смак :D
Васильович
Member

iwmyc:Скорее всего сплиттер бракованный попался, внутри контакты замкнуты, можете вскрыть и проверить, ибо на розетке есть такая жалоба, но остальные говорят что все работает
Нажаль, вже два спліттери пробував - результат однаковий.
iwmyc: Что-то человеческое с блютузом сейчас обойдется минимум в 200$
Мало того - який смисл міняти колонки, які й так працюють, правда?
Чувак просто жертва "культу споживання" і завівся на слово "макбук" :D
Він ж не подумав, що макбук може бути року 2011 або просто робочою машиною :facepalm:
Васильович
Member

Довів свою ідею до робочого стану назло хейтерам. B-)

Купив на алі плату: аудіо-мікшер на два входи 3,5".
Підібрав також на алі корпус-мильницю, щоб підходив по розмірах.
Джерелом живлення виступив старий зарядний пристрій від якоїсь древньої мобіли.

Підключив на один вхід стаціонарний ПК, на другий - Bluetooth трансмітер, на вихід - свої старі колонки.
Изображение

Тепер я можу в любий час користуватися колонками на ПК, а на ноутбуку - підключившись через Bluetooth до трансмітера.

Ціль - слухати звук з нормальних колонок без фізичного переключення між девайсами - досягнута.
Всім дякую за увагу! :beer:

P.S. Може кому згодиться: мікшер, корпус.
zmax
Member

как же мы люди любит придумывать себе проблемы и потом героически их решать.
много много лет назад купил себе усилок и недостатка во входах никогда не испытывал.
спойлер
Изображение
Ответить