Останні статті і огляди
Новини
Количество Хост Записей на М2 и проблема с ССД
-
Henleys
Junior
Всем доброго времени суток.
Решил я проверить свои диски от Самсунг ферменной программой Samsung Magician
У меня 2 диска:
1) Samsung 980 NVME 500GB (Суто виндовс)
2) Samsung EVO 870 1TB
Проблем с первым, он у меня не так давно, и я особо не делаю на нем записей, но в программе пишут что хост запись уже 9.1ТБ, сам диск все время загружен только виндой и некоторыми программами, из 464гб, всегда свободно 300гб. Откуда взялось такое значение?
Проблема со вторым, Samsung Magician пишет что состояние нормальное, но есть ошибки, а в Кристале пишет что все хорошо. Кому верить?
(фото прикрепил информации по дискам)
Решил я проверить свои диски от Самсунг ферменной программой Samsung Magician
У меня 2 диска:
1) Samsung 980 NVME 500GB (Суто виндовс)
2) Samsung EVO 870 1TB
Проблем с первым, он у меня не так давно, и я особо не делаю на нем записей, но в программе пишут что хост запись уже 9.1ТБ, сам диск все время загружен только виндой и некоторыми программами, из 464гб, всегда свободно 300гб. Откуда взялось такое значение?
Проблема со вторым, Samsung Magician пишет что состояние нормальное, но есть ошибки, а в Кристале пишет что все хорошо. Кому верить?
(фото прикрепил информации по дискам)
-
Crossbow
Member
"хорошо" - це не значить що все ок. треба вміти "читати" RAW значення. А щоб нормально читати його , а не бачити НЕХ - сервіс >> додатково >> RAW значення >> 10 DEC. і все стане зрозумілим.Henleys: ↑ 12.03.2025 20:51в Кристале пишет что все хорошо
С3 показник у 870того - не ок.
І BB - теж
і найголовніше... самий перший показник - у вас пам'ять посипалась.
Відправлено через 5 хвилин 23 секунди:
і походу ви не оновлювали йому прошивку... бо 870ті проблемні, якщо не оновити вчасно
-
geka3250
Member
Классика... Не повезло купить 870 ево ранней ревизии, они повально сыпались. Обновление прошивки спасало новые диски, но на уже посыпавшемся врядли восстановит смарт до нормальных значений, к сожалениюHenleys: ↑ 12.03.2025 20:512) Samsung EVO 870 1TB

Гарантия осталась?
-
Vinzy
Member
Henleys
Насчёт того где винда. 9ТБ за 1200ч это многовато если суто винда. Стоит проверить файл подкачки, включена ли гибернация, и куда пишутся кэши приложений. Да и что использует диск помониторить в том же диспетчере. Ну и при 16гб в играх будет активнее и больше файл подкачки использовать винда
Насчёт того где винда. 9ТБ за 1200ч это многовато если суто винда. Стоит проверить файл подкачки, включена ли гибернация, и куда пишутся кэши приложений. Да и что использует диск помониторить в том же диспетчере. Ну и при 16гб в играх будет активнее и больше файл подкачки использовать винда
-
Roman-Henleys
Junior
Пишу з іншого аккаунта, тому що зараз не за ПК, а пароль не памятаю ( вибачаюсь )Crossbow: ↑ 12.03.2025 20:59"хорошо" - це не значить що все ок. треба вміти "читати" RAW значення. А щоб нормально читати його , а не бачити НЕХ - сервіс >> додатково >> RAW значення >> 10 DEC. і все стане зрозумілим.Henleys: ↑ 12.03.2025 20:51в Кристале пишет что все хорошо
С3 показник у 870того - не ок.
І BB - теж
і найголовніше... самий перший показник - у вас пам'ять посипалась.
Відправлено через 5 хвилин 23 секунди:
і походу ви не оновлювали йому прошивку... бо 870ті проблемні, якщо не оновити вчасно
Підскажіть будь ласка, як мені діяти дальше? Диск в один момент може просто вмерти? Я забекапив головні для себе файли і тд. Його треба 100% під заміну? Якщо так, то скажіть, на який диск краще замінити?
Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
Нет, я брал его на олх. Да, вы правы я не обновлял его с момента покупки, сейчас только оновил. Это как то повлияет на продолжительность работы, или он доходит свое время уже?geka3250: ↑ 12.03.2025 21:04Классика... Не повезло купить 870 ево ранней ревизии, они повально сыпались. Обновление прошивки спасало новые диски, но на уже посыпавшемся врядли восстановит смарт до нормальных значений, к сожалениюHenleys: ↑ 12.03.2025 20:512) Samsung EVO 870 1TB![]()
Гарантия осталась?
-
Artem_K
Member
Вы не делаете, а Windows свои делает - там за сутки до десяти гигабайт может набегать.Henleys: ↑ 12.03.2025 20:51Проблем с первым, он у меня не так давно, и я особо не делаю на нем записей, но в программе пишут что хост запись уже 9.1ТБ, сам диск все время загружен только виндой и некоторыми программами
-
Roman-Henleys
Junior
Там стоит файл подкачки на 20гб. Я играл гта 5 онлайн, говорят там много берет ОЗУ (у меня 16гб) Может из за этого так намотать? И гибернация так де включена. У меня кстати еще хром включен, сразу 4 профиля + опера. Может это так же влиять? Но в сумме они все берут 2гб ОЗУ.Vinzy: ↑ 12.03.2025 21:23 Henleys
Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
Это у всех так или это можно как то отключить, чтоб продлить жизнь диска? А то я его купил 2 года назад, не особо охота опять менятьArtem_K: ↑ 12.03.2025 21:27Вы не делаете, а Windows свои делает - там за сутки до десяти гигабайт может набегать.Henleys: ↑ 12.03.2025 20:51Проблем с первым, он у меня не так давно, и я особо не делаю на нем записей, но в программе пишут что хост запись уже 9.1ТБ, сам диск все время загружен только виндой и некоторыми программами
-
Vinzy
Member
Roman-Henleys
Да. Выставить по выбору системы и все. Сейчас она у вас при кадом запуске резераирует 20гб что могут и вообще не использовать.
Отправлено спустя 48 секунд:
Я всегда оставляю по выбору системы файл подкачки. 3 года диску кингстон и там вроде 22тб только. Так это вмнда и торренты и игры. Может чуть ошибаюсь и сейчас уже там от силы 30тб
Да. Выставить по выбору системы и все. Сейчас она у вас при кадом запуске резераирует 20гб что могут и вообще не использовать.
Я всегда оставляю по выбору системы файл подкачки. 3 года диску кингстон и там вроде 22тб только. Так это вмнда и торренты и игры. Может чуть ошибаюсь и сейчас уже там от силы 30тб
-
Roman-Henleys
Junior
Ну вот сколько должно быть, чтоб понимать что диск лучше сменить?Vinzy: ↑ 12.03.2025 21:33 Roman-Henleys
-
Artem_K
Member
Можно несколько уменьшить, попереносив кеши на другой диск, но убрать это не выйдет. Лучший вариант просто забить - ресурсы современных дисков выработать таким путем не выйдет.Roman-Henleys: ↑ 12.03.2025 21:30о у всех так или это можно как то отключить, чтоб продлить жизнь диска? А то я его купил 2 года назад, не особо охота опять менять
Для примера (оба системные + программы, оба никогда в жизни не оптимизировались):
860EVO - в работе c 09.2019 = 39 Гб (при официальном ресурсе 150TBW), состояние 90%
970EVO - в работе с 11.2020 = 42 Гб (при официальном ресурсе 300TBW), состояние 96%
-
Crossbow
Member
крива прошивка (якщо це не бракована флеш-пам'ять) - запорола диск.Roman-Henleys: ↑ 12.03.2025 21:25Підскажіть будь ласка, як мені діяти дальше? Диск в один момент може просто вмерти? Я забекапив головні для себе файли і тд. Його треба 100% під заміну? Якщо так, то скажіть, на який диск краще замінити?
можна спробувати (але я не вірю що допоможе) зробити так:
розмітка в 1 розділ (для зручності).
командна стрічка і далі:
chkdsk *: /f/r/b
* - літера локального диску. І звертаю увагу, що буде перевірено не 100% обсягу диску!
/F – виправляє помилки файлової системи. - можна і не прописувати (бо це не суть важливо в даному випадку).
/R – шукає пошкоджені сектори та намагається відновити дані.
/B – повторно перевіряє всі кластери, відмічаючи погані сектори заново (ефективно скидає список поганих секторів і перевіряє їх наново).
Але... так як це SSD, а не HDD, то думається мені сенсу в цьому близько 0.
-
Roman-Henleys
Junior
Ну я готовий придбати новий, тому що на цьому є фото, і я би хотів ще все вспіти переписати на новий. Але ось який взяти, можете порекомендувати, щоб мав ресурс не поганий і коштував до 2700-3000?Crossbow: ↑ 12.03.2025 21:47крива прошивка (якщо це не бракована флеш-пам'ять) - запорола диск.Roman-Henleys: ↑ 12.03.2025 21:25Підскажіть будь ласка, як мені діяти дальше? Диск в один момент може просто вмерти? Я забекапив головні для себе файли і тд. Його треба 100% під заміну? Якщо так, то скажіть, на який диск краще замінити?
можна спробувати (але я не вірю що допоможе) зробити так:
розмітка в 1 розділ (для зручності).
командна стрічка і далі:
chkdsk *: /f/r/b
* - літера локального диску. І звертаю увагу, що буде перевірено не 100% обсягу диску!
/F – виправляє помилки файлової системи. - можна і не прописувати (бо це не суть важливо в даному випадку).
/R – шукає пошкоджені сектори та намагається відновити дані.
/B – повторно перевіряє всі кластери, відмічаючи погані сектори заново (ефективно скидає список поганих секторів і перевіряє їх наново).
Але... так як це SSD, а не HDD, то думається мені сенсу в цьому близько 0.
-
Crossbow
Member
не можу. Сорі (бо не знаю що там зараз "ок\не ок".Roman-Henleys: ↑ 12.03.2025 21:50Але ось який взяти, можете порекомендувати, щоб мав ресурс не поганий і коштував до 2700-3000?
Пишіть в профільну: viewtopic.php?f=8&t=13327
-
Roman-Henleys
Junior
А нарахунок м2, першого варіанта, що думаєте? Я просто не дуже розуміюсь, там табличка з помилками чомусь інша (відсутня) Мене тривожить що в нього за такий термін 9тб вже пробіг(Crossbow: ↑ 12.03.2025 21:54не можу. Сорі (бо не знаю що там зараз "ок\не ок".Roman-Henleys: ↑ 12.03.2025 21:50Але ось який взяти, можете порекомендувати, щоб мав ресурс не поганий і коштував до 2700-3000?
Пишіть в профільну: viewtopic.php?f=8&t=13327
-
Crossbow
Member
з ним все ок. навіть не кашляє.Roman-Henleys: ↑ 12.03.2025 22:01А нарахунок м2, першого варіанта, що думаєте? Я просто не дуже розуміюсь, там табличка з помилками чомусь інша (відсутня) Мене тривожить що в нього за такий термін 9тб вже пробіг(
-
Roman-Henleys
Junior
Дякую вам за інформацію. Надіюсь що 1тб до кінця тижня буде ще працювати, завтра скоріш за все замовлю Кінгстон на замінуCrossbow: ↑ 12.03.2025 22:03з ним все ок. навіть не кашляє.Roman-Henleys: ↑ 12.03.2025 22:01А нарахунок м2, першого варіанта, що думаєте? Я просто не дуже розуміюсь, там табличка з помилками чомусь інша (відсутня) Мене тривожить що в нього за такий термін 9тб вже пробіг(
-
Vinzy
Member
Roman-Henleys
Немного ошибся в колличестве записи что сказал про свои. Вот более актуально для сравнения если нужно Так что да у вас явно многовато. Но варианты вам уже описаны выше
Немного ошибся в колличестве записи что сказал про свои. Вот более актуально для сравнения если нужно Так что да у вас явно многовато. Но варианты вам уже описаны выше
-
Roman-Henleys
Junior
Ну вот если я отключу гибернацию, файл подкачки сменю автоматический. То как мне отследить что еще может брать?Vinzy: ↑ 12.03.2025 22:33 Roman-Henleys
-
Ekz0rcyst
Member
Roman-Henleys
А сенс морочить собі голову? Не буде у вас система при типовому домашньому використанні нещадно перезаписувати дані, - іншими словами, при поточному ресурсі накопичувачів та типових кейсах користування можна взагалі не перейматись цими питаннями.
А сенс морочить собі голову? Не буде у вас система при типовому домашньому використанні нещадно перезаписувати дані, - іншими словами, при поточному ресурсі накопичувачів та типових кейсах користування можна взагалі не перейматись цими питаннями.
-
Roman-Henleys
Junior
Это наверное в ТБ вы имели ввиду?)Artem_K: ↑ 12.03.2025 21:46Можно несколько уменьшить, попереносив кеши на другой диск, но убрать это не выйдет. Лучший вариант просто забить - ресурсы современных дисков выработать таким путем не выйдет.Roman-Henleys: ↑ 12.03.2025 21:30о у всех так или это можно как то отключить, чтоб продлить жизнь диска? А то я его купил 2 года назад, не особо охота опять менять
Для примера (оба системные + программы, оба никогда в жизни не оптимизировались):
860EVO - в работе c 09.2019 = 39 Гб (при официальном ресурсе 150TBW), состояние 90%
970EVO - в работе с 11.2020 = 42 Гб (при официальном ресурсе 300TBW), состояние 96%
У меня получается за 2 года 9ТБ, получается лет так 5 он в таком варианте может работать?
Кстати, может вы понимаете, что мне взять вместо терабайтника. Я смотрю в сторону Kingston a400 и crucial mx500, разница в цене 800-900грн. Не знаю, стоит ли переплачивать, если диск будет под игры и документ/фото?