Останні статті і огляди
Новини
Выбор HDD
-
taxi911
Member
є ще ST1000LX015 це здається гібрид з кешем ССД але він гарячий як хард 3,5 і більш шумніший за Тошиби.
Чи є зиск з того кешу я не побачив, все одно був замінений на ССД.
Швидкість на запис практично не відрізняється від Тошиб MQ01
Чи є зиск з того кешу я не побачив, все одно був замінений на ССД.
Швидкість на запис практично не відрізняється від Тошиб MQ01
-
Evgen88
Member
Посоветуйте жесткий на замену, такого - st500dm002-1bd142
Комп такой
Intel Core i5-2400 3.10GHz s1155
Asus P8P67 (REV 3.1)(s1155, Intel P67, PCI-Ex16)
Kingston DDR3-1333(2048MB+2048MB)4Gb PC3-10700 (667MHz)
AMD Radeon HD 6700 Series 1 Gb
Комп такой
Intel Core i5-2400 3.10GHz s1155
Asus P8P67 (REV 3.1)(s1155, Intel P67, PCI-Ex16)
Kingston DDR3-1333(2048MB+2048MB)4Gb PC3-10700 (667MHz)
AMD Radeon HD 6700 Series 1 Gb
-
Alex+
Member
Evgen88
Вид ссд хотіли чи нє?
Вид ссд хотіли чи нє?
-
Evgen88
Member
Пишите в темах пожалуйста!
Тут прошу помощи по выбор жесткого диска ?
Отправлено спустя 50 минут 40 секунд:
del
-
lewerlin
Member
Купити ССД того ж об'єму. Ціни зрівнялися. Та ж Кіоксія(тошиба) на розетці за 900 гривень лежить.Evgen88: ↑ 04.06.2023 21:27Посоветуйте жесткий на замену, такого - st500dm002-1bd142
Нормальних п'ятисоток HDD на ринку зараз немає(або лежале 10 років на складі, або "залишковий" трешак). Терабайтники - дешевше ССД з аналогічним об'ємом на "один похід в мак".
Сенс у зараз в купівлі HDD на 0.5-1тб в домашній комп - нульовий.
-
Evgen88
Member
+Понял
-
Raider83
Junior
Вітаю.
Виникла необхідність придбати новий HDD 2-4 TB. Буде використовуватись як інфозвалище і роздачу торентів та може ігор - але епізодично.
Дивлюсь в сторону наступних варіантів:
Seagate BarraCuda 3,5" 4 TB (ST4000DM004) - непогана ціна. Технологія запису SMR (але як розумію краще CMR). Буфер: 256 МБ Неоднозначні відгуки, іноді пишуть що швидко помер.
Seagate IronWolf 4 TB (ST4000VN006) - Технологія запису CMR. Буфер: 256 МБ
Seagate IronWolf 2 TB (ST2000VN004) - Технологія запису CMR. Буфер: 64 МБ. Менший буфер та й різниця з 4 TB 1000грн.
Може від інших виробників є достойні варіанти?
Бюджет 3500 - 3700 грн.
P.S. Наявний HDD кілька днів ПК не бачив, хоча в БІОС відображався. Зараз при включенні не з'явлеється, тільки після перезавантаження. Сторонніх звуків немає. Він вмирає?
Виникла необхідність придбати новий HDD 2-4 TB. Буде використовуватись як інфозвалище і роздачу торентів та може ігор - але епізодично.
Дивлюсь в сторону наступних варіантів:
Seagate BarraCuda 3,5" 4 TB (ST4000DM004) - непогана ціна. Технологія запису SMR (але як розумію краще CMR). Буфер: 256 МБ Неоднозначні відгуки, іноді пишуть що швидко помер.
Seagate IronWolf 4 TB (ST4000VN006) - Технологія запису CMR. Буфер: 256 МБ
Seagate IronWolf 2 TB (ST2000VN004) - Технологія запису CMR. Буфер: 64 МБ. Менший буфер та й різниця з 4 TB 1000грн.
Може від інших виробників є достойні варіанти?
Бюджет 3500 - 3700 грн.
P.S. Наявний HDD кілька днів ПК не бачив, хоча в БІОС відображався. Зараз при включенні не з'явлеється, тільки після перезавантаження. Сторонніх звуків немає. Він вмирає?
-
Alex+
Member
Треба дивитись смарт, може банально сата шнурок не контачить, чи окислилася платаRaider83: ↑ 08.06.2023 15:52Наявний HDD кілька днів ПК не бачив, хоча в БІОС відображався. Зараз при включенні не з'явлеється, тільки після перезавантаження. Сторонніх звуків немає. Він вмирає?
Важко сказати, чи є вони взагалі у когось. Якось раніше була якась статистика, знали які довше живуть, які менше, а зараз всі хто бажав перекупляли друг-друга і залишилося з брендів тільки сигейт та ВД (і трошки тошиби). Ніякої цікавої інфи що до ресура зараз немає, є лише статистика від Backblaze, але для домашнього користувача вона не актуальна. Тому беріть підходящу по ціні CMR з найбільшою гарантією, робіть бекап важливих даних, та не думайте про брендRaider83: ↑ 08.06.2023 15:52 є достойні варіанти?
-
Raider83
Junior
Шнурки міняв, ставив гарантовано робочі. По платі нічого не знайшов кримінального.Треба дивитись смарт, може банально сата шнурок не контачить, чи окислилася плата
Дякую за підказку.Важко сказати, чи є вони взагалі у когось. Якось раніше була якась статистика, знали які довше живуть, які менше, а зараз всі хто бажав перекупляли друг-друга і залишилося з брендів тільки сигейт та ВД (і трошки тошиби). Ніякої цікавої інфи що до ресура зараз немає, є лише статистика від Backblaze, але для домашнього користувача вона не актуальна. Тому беріть підходящу по ціні CMR з найбільшою гарантією, робіть бекап важливих даних, та не думайте про бренд
Виходячи з наданої вище інформації візьму Seagate IronWolf 4 TB (різниця між 2 TB та 4 TB різниця 450 грн.)
-
bogob
Member
Плату от ЖД откручивали, контактные групы проверяли? У меня на Самсуньге раз в пол года примерно приходится снимать винт, откручивать плату, протирать резинкой контактные площадки. Из-за этих окислившихся площадок на винте появился один ремап.Raider83: ↑ 08.06.2023 20:15Шнурки міняв, ставив гарантовано робочі. По платі нічого не знайшов кримінального.Треба дивитись смарт, може банально сата шнурок не контачить, чи окислилася плата
-
maxsvt
Member
не надо резинками. Очистите контакты пастой и потом промойте спиртом. Там остается флюс на тех контактах, который если не отмыть опять окислится
-
МОНАХ
Member
► Добридень, камради, потрібна ваша порада - особливо цінно буде, якщо хтось на практиці з цим стикався - бо я як перфекціоніст, що бере залізяччя на 10 років вперед, вже відчуваю себе "бурідановим ослом", що ніяк не може вирішити, з якої купи лайна краще навернути .
-------------------------------
► Коротше кажучи, облизуюсь на цю модель WD22PURZ - посилання на "Розетку" для прикладу/ночності. По ціні - якраз впритик по "стелі", що зараз можу віддати за новий "вінт", по швидкісним характеристикам - ... ну, хай буде... А от стосовно "черепиці" - "шось я очкую, браття". Є серед вас ті, хто стикався на практиці з цією моделлю, можливо самостійно проводив тести, чи як продавець або ремонтник має з нею справу періодично? Просто "Береженого СMR береже!".
- Трохи "водянистої" передмови:
- ► Є потреба найближчим часом із профільної конфігурації замінити один з тих двох 1-терабайтників, що нині крутяться в системі (проблем немає, просто таке правило у мене: якщо 10 років "вінт" відмотав і ще тримається молодцем - на "оффлайн-схрон" його відправляю).
► Проблеми не було б, коли б міняв на такий же самий 1-терабайтний "синяк" від WD - час-від-часу маю з ними справу і впевнений в них. Але з огляду на те, що останні два роки я щільно зайнявся графікою і деякі проекти важать по кілька гігів, то, хоч поки місця вистачає, але є резон нарешті таки встановити 2-терабайтник в систему... Пішов дивитись, що від WD в 2Тб собі можна було б підібрати, не переплачуючи здуру...
► І от тут понеслась !
► Як я зрозумів, мої улюблені "синяки" від від WD, але на 2Тб - то краще навіть не випробовувати долю, бо крім азарту ще потрібно мати певне везіння, щоб вони були такої ж якості і працювали, як "синяки" на 1ТБ (вже не кажучи про "черепицю")...
► ОК, "наступив собі на горло" (бо хотів спочатку обов'язково 7200RPM), почав дивитися, що там з "редами" та "пурпуром" на 5400RPM (бо "золото" і "чернь" фінансово не потягну).
► "Реди", якщо не "про", як я зрозумів, із дешевих-доступних, одразу всі ідуть вслід "за руським воєнним корабльом" зі своєю "черепицею" (SMR) (як і аналогічні "синяки", до речі, по тій же причині).
► Лишився "пурпур". Тут, ніби, все добре... але не зовсім: шукаю "зраду" там, де, можливо, її немає і не було: от саме тут потрібна ваша допомога.
► "Пурпур" на 2ТБ для придбання, в основному, попадається в двох моделях - старішій, з "кашою" в 64Мб(WD20PURZ), і новішій, з "кашею" в 256Мб(WD22PURZ).
► Із старішим все більш-менш зрозуміло, що принаймні точно СMR. Але він повільніший (що не критично, бо мої 1-терабайтні "синяки" з 64Мб-"кашею" хоч і з 7200RPM - не далеко втекли) і, що куди важливіше, на кілька-сот грошей дорожчий.
► Із новішим "зріють" подекуди "теорії світової змови", що СMR там лише декларативно (специфікації "пурпуру"), а насправді там "черепиця" махрова, просто WD вчергове "чекає", поки їх знову не візьмуть за "фаберже", ткнувши носом, як це вже було в 2020-му...
► Коротше кажучи, облизуюсь на цю модель WD22PURZ - посилання на "Розетку" для прикладу/ночності. По ціні - якраз впритик по "стелі", що зараз можу віддати за новий "вінт", по швидкісним характеристикам - ... ну, хай буде... А от стосовно "черепиці" - "шось я очкую, браття". Є серед вас ті, хто стикався на практиці з цією моделлю, можливо самостійно проводив тести, чи як продавець або ремонтник має з нею справу періодично? Просто "Береженого СMR береже!".
-
Alex+
Member
Навіть радить щось страшноМОНАХ: ↑ 20.06.2023 15:50я як перфекціоніст, що бере залізяччя на 10 років вперед
Що саме з офіційного даташиту наштовхнуло вас на думку, що cmr там фейковий?МОНАХ: ↑ 20.06.2023 15:50що СMR там лише декларативно (специфікації "пурпуру")
так ось тому в документі і з'явилась позначка про тип запису, бо за Фаберже вже притискалиМОНАХ: ↑ 20.06.2023 15:50не візьмуть за "фаберже", ткнувши носом, як це вже було в 2020-му
-
taxi911
Member
МОНАХ
Так Пури це тіж самі Реди Про по оглядам (старим) з маркетинговою технологією.
Візьміть за правило - гарантія пройшла - міняй, бо 10 років нові малоймовірно що пропрацюють.
За логікою, в відеоспостереженні не має місця для SMR.
Так Пури це тіж самі Реди Про по оглядам (старим) з маркетинговою технологією.
Візьміть за правило - гарантія пройшла - міняй, бо 10 років нові малоймовірно що пропрацюють.
-
МОНАХ
Member
► Та то - життя таке; коли б змога, то поновлював би "залізо" кожні що-два-роки.Alex+: ↑ 20.06.2023 16:01 Навіть радить щось страшно
► А перфекціоніст я - не войовничий , що розказує та встановлює для всіх свої їдеали та погляди, то у мене скоріше такий собі підсвідомий рефлекс вже сформований: зробити все нормально зараз, щоб потім не паритись по допущеній дурості раніше.
► Та не сам даташит, а факт того, що вже раз муфлювали - немає довіри написаному, поки самостійно не поколупаєш, що там насправді.Alex+: ↑ 20.06.2023 16:01 Що саме з офіційного даташиту наштовхнуло вас на думку, що cmr там фейковий?
► ...Якщо не брати до уваги скріни незрозумілих обурених власників, де на тесті "вінта" показує SMR і тому подібні нескладушки випадкових свідчень користувачів, які, можливо не зовсім розуміють що і як перевіряють, то - зменшення живлення, збільшення кешу та швидкості передачі в новішій моделі, а старіша все одно в середньому на кілька-сот грошей дорожче пропонується по регіональних "загашниках". Можливо закупка відбувалася по різних цінах, можливо ще якось можна таке пояснити, АЛЕ - вцілому все одно хотілося б поговорити з компетентною людиною, що крутила такий "вінт" власними руками.
-----------------------------------------------------------
► Я сам себе так заспокоюю, бо інакше, при постійному перезапису інформації (для чого вони спеціально призначені) ці "вінти" померли б ще не народившись як маркетинговий продукт. З іншого боку здешевлення виробництва, методом примінення інших технологій та комплектуючих, при (майже цитата) "гарантуванні показників та якості не нижче заявлених" - ніхто не відміняв. (згадую, як я собі перший SSD підбирав, де у Кінгстона в серії UA500 йшли "марвели", а в недобитій і понині А400 - "сюрпрайз"-контролери, про які в даташиті прямо говорилось, що нічого не розкажемо, але "...гарантуємо роботу на показниках не гірше заявлених..."). Біс їх знає, чому новіша модель при теоретично-кращих характеристиках іде дешевшою - добре, якщо не в CMR справа і він через певний час не виявиться теж "теоретичним". Я не виключаю варіанта, коли WD знову візьмуть за фаберже із словами: "Ви що! Знущаєтесь?!", а ті у відповідь на судові скарги: "ОЙ! Так неловко получилось, знаєте... Ну, але ШО! Ми ж і продавали їх дешефше ніж CMR - ФАКТ!!! Мона нам штраф цього разу умовний, га?..".taxi911: ↑ 20.06.2023 16:12 Так Пури це тіж самі Реди Про по оглядам (старим) з маркетинговою технологією.
...
► То ж чому так і прискіпуюсь і запитуюсь поради, щоб не влетіти уже на самому старті, вибравши завідомо щось не до кінця зрозуміле, бо, якщо, крім всього іншого, ще й методика запису буде "кака", то це вже повний АБЗАЦ.taxi911: ↑ 20.06.2023 16:12 Візьміть за правило - гарантія пройшла - міняй, бо 10 років нові малоймовірно що пропрацюють.
► Старі "вінти" через 10 років чим себе видають - хіба що ледь помітним більшим шумом роботи, ніж на початку їх встановлення, то ж саме важливе дублюю на них і - в схрон. Але і за лайно, якщо воно лайно, не хочеться переплачувати (хоча - куди від нього дінешся, саме тому й написав з самого початку, що не знаю з якої купи краще взяти, щоб хоча б так от і одразу на гроші не попасти, бо вже рік відкладаю на хоч якийсь бюджетно-прийнятний IPS/2К/27''-монітор все ніяк не назбираю, а тут ще й на "вінтах" баблом погоріти не за цапову душу...).
-
lewerlin
Member
Так тому і мухлювали, що офіційно(в документах) тоді технологія не вказувалась. Тільки в бла-бла маркетингу. А зараз пишуть прямо, що несе юридичні наслідки.МОНАХ: ↑ 20.06.2023 17:59Та не сам даташит, а факт того, що вже раз муфлювали - немає довіри написаному, поки самостійно не поколупаєш, що там насправді.
-
Evgen88
Member
Посоветуйте жеский диск на замену моего что выше, именно жесткий диск ?
Какой тихий что бы не гудел и нормальный из того что осталось на рынке только WD на 1 Тб Синий ?
Думаю из этих трех
https://hard.rozetka.com.ua/toshiba_hdw ... /p6600159/
https://hard.rozetka.com.ua/western_dig ... x/p231137/
https://hard.rozetka.com.ua/seagate_bar ... p12259829/
Какой тихий что бы не гудел и нормальный из того что осталось на рынке только WD на 1 Тб Синий ?
Думаю из этих трех
-
lewerlin
Member
Взяти за ті ж гроші ССД того ж об'єму.Evgen88: ↑ 21.06.2023 15:37Посоветуйте жеский диск на замену моего что выше, именно жесткий диск ?
Думаю из этих трех
-
Evgen88
Member
Выбор сам сдела, всем спасибо! Тема закрыта!
-
МОНАХ
Member
► Щоб логічно завершити свою гілку повідомлень тут:
► - в результаті дочитався до повідомлень представника WD про те що "Пурпури" так прошиті, що в критичних випадках можуть писати не перезаписуючи помилкові фрагменти, якщо такі траплятимуться... Не став докопуватись що там так, що не так (бо - задрало яку неділю переривати то все в пошуках, щоб і дешево і нормально - і так затягнув: поки вагався, то ціни пішли вверх), а з тих, хто на практиці юзає "пурпури" так ніхто і не "попався" мені "в руки", то ж насмерть "вдушив в собі жабу", доклався кількома сотнями грошей і таки вибрав найдешевший "професійний ред" на СMR, що знайшовся, модель - WD20EFZX. "Швидкий", шо капець, але це під 100% файловідстойник, на який раз запишеться і звідтам лише потім читатись буде щось на кшталт "побутової" інформації (типу музики чи сховища цифрових графічних проектів), крім того в тріо з моїми двома 1-терабайтниками фізіологічно розрізняємого шуму не додалося абсолютно, то ж - аби не посипався в найближчий час, на старті стан напрочуд хороший (тест з під "вінди" у "спокої", тест швидкості - на останньому по черзі логічному диску "вінта", реальна швидкість запису - коливається близько 100):МОНАХ: ↑ 20.06.2023 15:50 ► Коротше кажучи, облизуюсь на цю модель WD22PURZ...