Выбор HDD

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
taxi911
Member

Повідомлення

є ще ST1000LX015 це здається гібрид з кешем ССД але він гарячий як хард 3,5 і більш шумніший за Тошиби.
Чи є зиск з того кешу я не побачив, все одно був замінений на ССД.
Швидкість на запис практично не відрізняється від Тошиб MQ01
Evgen88
Member

Повідомлення

Посоветуйте жесткий на замену, такого - st500dm002-1bd142

Комп такой
Intel Core i5-2400 3.10GHz s1155
Asus P8P67 (REV 3.1)(s1155, Intel P67, PCI-Ex16)
Kingston DDR3-1333(2048MB+2048MB)4Gb PC3-10700 (667MHz)
AMD Radeon HD 6700 Series 1 Gb
Alex+
Member

Повідомлення

Evgen88
Вид ссд хотіли чи нє?
Evgen88
Member

Повідомлення

Alex+: 04.06.2023 21:30 Evgen88
Вид ссд хотіли чи нє?
Пишите в темах пожалуйста!
Тут прошу помощи по выбор жесткого диска ?

Отправлено спустя 50 минут 40 секунд:
del
lewerlin
Member

Повідомлення

Evgen88: 04.06.2023 21:27Посоветуйте жесткий на замену, такого - st500dm002-1bd142
Купити ССД того ж об'єму. Ціни зрівнялися. Та ж Кіоксія(тошиба) на розетці за 900 гривень лежить.
Нормальних п'ятисоток HDD на ринку зараз немає(або лежале 10 років на складі, або "залишковий" трешак). Терабайтники - дешевше ССД з аналогічним об'ємом на "один похід в мак".
Сенс у зараз в купівлі HDD на 0.5-1тб в домашній комп - нульовий.
Raider83
Junior

Повідомлення

Вітаю.
Виникла необхідність придбати новий HDD 2-4 TB. Буде використовуватись як інфозвалище і роздачу торентів та може ігор - але епізодично.
Дивлюсь в сторону наступних варіантів:
Seagate BarraCuda 3,5" 4 TB (ST4000DM004) - непогана ціна. Технологія запису SMR (але як розумію краще CMR). Буфер: 256 МБ Неоднозначні відгуки, іноді пишуть що швидко помер.
Seagate IronWolf 4 TB (ST4000VN006) - Технологія запису CMR. Буфер: 256 МБ
Seagate IronWolf 2 TB (ST2000VN004) - Технологія запису CMR. Буфер: 64 МБ. Менший буфер та й різниця з 4 TB 1000грн.

Може від інших виробників є достойні варіанти?
Бюджет 3500 - 3700 грн.

P.S. Наявний HDD кілька днів ПК не бачив, хоча в БІОС відображався. Зараз при включенні не з'явлеється, тільки після перезавантаження. Сторонніх звуків немає. Він вмирає?
Alex+
Member

Повідомлення

Raider83: 08.06.2023 15:52Наявний HDD кілька днів ПК не бачив, хоча в БІОС відображався. Зараз при включенні не з'явлеється, тільки після перезавантаження. Сторонніх звуків немає. Він вмирає?
Треба дивитись смарт, може банально сата шнурок не контачить, чи окислилася плата
Raider83: 08.06.2023 15:52 є достойні варіанти?
Важко сказати, чи є вони взагалі у когось. Якось раніше була якась статистика, знали які довше живуть, які менше, а зараз всі хто бажав перекупляли друг-друга і залишилося з брендів тільки сигейт та ВД (і трошки тошиби). Ніякої цікавої інфи що до ресура зараз немає, є лише статистика від Backblaze, але для домашнього користувача вона не актуальна. Тому беріть підходящу по ціні CMR з найбільшою гарантією, робіть бекап важливих даних, та не думайте про бренд
Raider83
Junior

Повідомлення

Треба дивитись смарт, може банально сата шнурок не контачить, чи окислилася плата
Шнурки міняв, ставив гарантовано робочі. По платі нічого не знайшов кримінального.
Важко сказати, чи є вони взагалі у когось. Якось раніше була якась статистика, знали які довше живуть, які менше, а зараз всі хто бажав перекупляли друг-друга і залишилося з брендів тільки сигейт та ВД (і трошки тошиби). Ніякої цікавої інфи що до ресура зараз немає, є лише статистика від Backblaze, але для домашнього користувача вона не актуальна. Тому беріть підходящу по ціні CMR з найбільшою гарантією, робіть бекап важливих даних, та не думайте про бренд
Дякую за підказку.
Виходячи з наданої вище інформації візьму Seagate IronWolf 4 TB (різниця між 2 TB та 4 TB різниця 450 грн.)
bogob
Member

Повідомлення

Raider83: 08.06.2023 20:15
Шнурки міняв, ставив гарантовано робочі. По платі нічого не знайшов кримінального.
Плату от ЖД откручивали, контактные групы проверяли? У меня на Самсуньге раз в пол года примерно приходится снимать винт, откручивать плату, протирать резинкой контактные площадки. Из-за этих окислившихся площадок на винте появился один ремап.
maxsvt
Member

Повідомлення

не надо резинками. Очистите контакты пастой и потом промойте спиртом. Там остается флюс на тех контактах, который если не отмыть опять окислится
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Добридень, камради, потрібна ваша порада - особливо цінно буде, якщо хтось на практиці з цим стикався - бо я як перфекціоніст, що бере залізяччя на 10 років вперед, вже відчуваю себе "бурідановим ослом", що ніяк не може вирішити, з якої купи лайна краще навернути :laugh: .
-------------------------------
Трохи "водянистої" передмови:
► Є потреба найближчим часом із профільної конфігурації замінити один з тих двох 1-терабайтників, що нині крутяться в системі (проблем немає, просто таке правило у мене: якщо 10 років "вінт" відмотав і ще тримається молодцем - на "оффлайн-схрон" його відправляю).
► Проблеми не було б, коли б міняв на такий же самий 1-терабайтний "синяк" від WD - час-від-часу маю з ними справу і впевнений в них. Але з огляду на те, що останні два роки я щільно зайнявся графікою і деякі проекти важать по кілька гігів, то, хоч поки місця вистачає, але є резон нарешті таки встановити 2-терабайтник в систему... Пішов дивитись, що від WD в 2Тб собі можна було б підібрати, не переплачуючи здуру...
► І от тут понеслась :gigi: !
► Як я зрозумів, мої улюблені "синяки" від від WD, але на 2Тб - то краще навіть не випробовувати долю, бо крім азарту ще потрібно мати певне везіння, щоб вони були такої ж якості і працювали, як "синяки" на 1ТБ (вже не кажучи про "черепицю")...
► ОК, "наступив собі на горло" (бо хотів спочатку обов'язково 7200RPM), почав дивитися, що там з "редами" та "пурпуром" на 5400RPM (бо "золото" і "чернь" фінансово не потягну).
► "Реди", якщо не "про", як я зрозумів, із дешевих-доступних, одразу всі ідуть вслід "за руським воєнним корабльом" зі своєю "черепицею" (SMR) (як і аналогічні "синяки", до речі, по тій же причині).
► Лишився "пурпур". Тут, ніби, все добре... :gigi: але не зовсім: шукаю "зраду" там, де, можливо, її немає і не було: от саме тут потрібна ваша допомога.
► "Пурпур" на 2ТБ для придбання, в основному, попадається в двох моделях - старішій, з "кашою" в 64Мб(WD20PURZ), і новішій, з "кашею" в 256Мб(WD22PURZ).
► Із старішим все більш-менш зрозуміло, що принаймні точно СMR. Але він повільніший (що не критично, бо мої 1-терабайтні "синяки" з 64Мб-"кашею" хоч і з 7200RPM - не далеко втекли) і, що куди важливіше, на кілька-сот грошей дорожчий.
► Із новішим "зріють" подекуди "теорії світової змови", що СMR там лише декларативно (специфікації "пурпуру"), а насправді там "черепиця" махрова, просто WD вчергове "чекає", поки їх знову не візьмуть за "фаберже", ткнувши носом, як це вже було в 2020-му...
► Коротше кажучи, облизуюсь на цю модель WD22PURZ - посилання на "Розетку" для прикладу/ночності. По ціні - якраз впритик по "стелі", що зараз можу віддати за новий "вінт", по швидкісним характеристикам - ... ну, хай буде... А от стосовно "черепиці" - "шось я очкую, браття". Є серед вас ті, хто стикався на практиці з цією моделлю, можливо самостійно проводив тести, чи як продавець або ремонтник має з нею справу періодично? Просто :lol: "Береженого СMR береже!".
Alex+
Member

Повідомлення

МОНАХ: 20.06.2023 15:50я як перфекціоніст, що бере залізяччя на 10 років вперед
Навіть радить щось страшно :)
МОНАХ: 20.06.2023 15:50що СMR там лише декларативно (специфікації "пурпуру")
Що саме з офіційного даташиту наштовхнуло вас на думку, що cmr там фейковий?
МОНАХ: 20.06.2023 15:50не візьмуть за "фаберже", ткнувши носом, як це вже було в 2020-му
так ось тому в документі і з'явилась позначка про тип запису, бо за Фаберже вже притискали
taxi911
Member

Повідомлення

МОНАХ
Так Пури це тіж самі Реди Про по оглядам (старим) з маркетинговою технологією.
Візьміть за правило - гарантія пройшла - міняй, бо 10 років нові малоймовірно що пропрацюють.

За логікою, в відеоспостереженні не має місця для SMR.
МОНАХ
Member

Повідомлення

Alex+: 20.06.2023 16:01 Навіть радить щось страшно :)
► Та то - життя таке; коли б змога, то поновлював би "залізо" кожні що-два-роки.
► А перфекціоніст я - не войовничий ;) , що розказує та встановлює для всіх свої їдеали та погляди, то у мене скоріше такий собі підсвідомий рефлекс вже сформований: зробити все нормально зараз, щоб потім не паритись по допущеній дурості раніше.
Alex+: 20.06.2023 16:01 Що саме з офіційного даташиту наштовхнуло вас на думку, що cmr там фейковий?
► Та не сам даташит, а факт того, що вже раз муфлювали - немає довіри написаному, поки самостійно не поколупаєш, що там насправді.
► ...Якщо не брати до уваги скріни незрозумілих обурених власників, де на тесті "вінта" показує SMR і тому подібні нескладушки випадкових свідчень користувачів, які, можливо не зовсім розуміють що і як перевіряють, то - зменшення живлення, збільшення кешу та швидкості передачі в новішій моделі, а старіша все одно в середньому на кілька-сот грошей дорожче пропонується по регіональних "загашниках". Можливо закупка відбувалася по різних цінах, можливо ще якось можна таке пояснити, АЛЕ - вцілому все одно хотілося б поговорити з компетентною людиною, що крутила такий "вінт" власними руками.
-----------------------------------------------------------
taxi911: 20.06.2023 16:12 Так Пури це тіж самі Реди Про по оглядам (старим) з маркетинговою технологією.
...
За логікою, в відеоспостереженні не має місця для SMR.
:) Я сам себе так заспокоюю, бо інакше, при постійному перезапису інформації (для чого вони спеціально призначені) ці "вінти" померли б ще не народившись як маркетинговий продукт. З іншого боку здешевлення виробництва, методом примінення інших технологій та комплектуючих, при (майже цитата) "гарантуванні показників та якості не нижче заявлених" - ніхто не відміняв. (згадую, як я собі перший SSD підбирав, де у Кінгстона в серії UA500 йшли "марвели", а в недобитій і понині А400 - :D "сюрпрайз"-контролери, про які в даташиті прямо говорилось, що нічого не розкажемо, але "...гарантуємо роботу на показниках не гірше заявлених..."). Біс їх знає, чому новіша модель при теоретично-кращих характеристиках іде дешевшою - добре, якщо не в CMR справа і він через певний час не виявиться теж "теоретичним". :gigi: Я не виключаю варіанта, коли WD знову візьмуть за фаберже із словами: "Ви що! Знущаєтесь?!", а ті у відповідь на судові скарги: "ОЙ! Так неловко получилось, знаєте... Ну, але ШО! Ми ж і продавали їх дешефше ніж CMR - ФАКТ!!! Мона нам штраф цього разу умовний, га?..".
taxi911: 20.06.2023 16:12 Візьміть за правило - гарантія пройшла - міняй, бо 10 років нові малоймовірно що пропрацюють.
► То ж чому так і прискіпуюсь і запитуюсь поради, щоб не влетіти уже на самому старті, вибравши завідомо щось не до кінця зрозуміле, бо, якщо, крім всього іншого, ще й методика запису буде "кака", то це вже повний АБЗАЦ.
► Старі "вінти" через 10 років чим себе видають - хіба що ледь помітним більшим шумом роботи, ніж на початку їх встановлення, то ж саме важливе дублюю на них і - в схрон. Але і за лайно, якщо воно лайно, не хочеться переплачувати (хоча - куди від нього дінешся, саме тому й написав з самого початку, що не знаю з якої купи краще взяти, щоб хоча б так от і одразу на гроші не попасти, бо вже рік відкладаю на хоч якийсь бюджетно-прийнятний IPS/2К/27''-монітор все ніяк не назбираю, а тут ще й на "вінтах" баблом погоріти не за цапову душу...).
lewerlin
Member

Повідомлення

МОНАХ: 20.06.2023 17:59Та не сам даташит, а факт того, що вже раз муфлювали - немає довіри написаному, поки самостійно не поколупаєш, що там насправді.
Так тому і мухлювали, що офіційно(в документах) тоді технологія не вказувалась. Тільки в бла-бла маркетингу. А зараз пишуть прямо, що несе юридичні наслідки.
Evgen88
Member

Повідомлення

Посоветуйте жеский диск на замену моего что выше, именно жесткий диск ?
Какой тихий что бы не гудел и нормальный из того что осталось на рынке только WD на 1 Тб Синий ?

Думаю из этих трех
https://hard.rozetka.com.ua/toshiba_hdw ... /p6600159/
https://hard.rozetka.com.ua/western_dig ... x/p231137/
https://hard.rozetka.com.ua/seagate_bar ... p12259829/
lewerlin
Member

Повідомлення

Evgen88: 21.06.2023 15:37Посоветуйте жеский диск на замену моего что выше, именно жесткий диск ?
Какой тихий что бы не гудел и нормальный из того что осталось на рынке только WD на 1 Тб Синий ?

Думаю из этих трех
https://hard.rozetka.com.ua/toshiba_hdw ... /p6600159/
https://hard.rozetka.com.ua/western_dig ... x/p231137/
https://hard.rozetka.com.ua/seagate_bar ... p12259829/
Взяти за ті ж гроші ССД того ж об'єму.
Evgen88
Member

Повідомлення

Выбор сам сдела, всем спасибо! Тема закрыта!
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Щоб логічно завершити свою гілку повідомлень тут:
МОНАХ: 20.06.2023 15:50 ► Коротше кажучи, облизуюсь на цю модель WD22PURZ...
► - в результаті дочитався до повідомлень представника WD про те що "Пурпури" так прошиті, що в критичних випадках можуть писати не перезаписуючи помилкові фрагменти, якщо такі траплятимуться... Не став докопуватись що там так, що не так (бо - задрало яку неділю переривати то все в пошуках, щоб і дешево і нормально - і так затягнув: поки вагався, то ціни пішли вверх), а з тих, хто на практиці юзає "пурпури" так ніхто і не "попався" мені "в руки", то ж насмерть "вдушив в собі жабу", доклався кількома сотнями грошей і таки вибрав найдешевший "професійний ред" на СMR, що знайшовся, модель - WD20EFZX. "Швидкий", :laugh: шо капець, але це під 100% файловідстойник, на який раз запишеться і звідтам лише потім читатись буде щось на кшталт "побутової" інформації (типу музики чи сховища цифрових графічних проектів), крім того в тріо з моїми двома 1-терабайтниками фізіологічно розрізняємого шуму не додалося абсолютно, то ж - аби не посипався в найближчий час, на старті стан напрочуд хороший (тест з під "вінди" у "спокої", тест швидкості - на останньому по черзі логічному диску "вінта", реальна швидкість запису - коливається близько 100):
спойлер
Зображення
Відповісти