Останні статті і огляди
Новини
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
LiquidStorm
Member
Диск не має містити розділи, тоді дасть тест на запис.Bomchik: ↑ 30.12.2024 15:08запис в AIDA64 але в мене нема такого пункта
-
Bomchik
Member
Можливо я щось не бачу але розділів немає.LiquidStorm: ↑ 30.12.2024 16:24Диск не має містити розділи, тоді дасть тест на запис.Bomchik: ↑ 30.12.2024 15:08запис в AIDA64 але в мене нема такого пункта
- спойлер
-
already_over
Member
вопрос с подвохом. ищу ссд под игры на 2тб, есть слот в сата3 и в PCIe 4.0 x4.
Как я вижу сата3 ссд в основном чутка дороже, но вот косяк:
1. в компе уже стоит один ссд, под систему и работу в м2.
2. в компе помимо ссд стоят 2 видеокарты, поэтому линий pci-e прям дефицит
собственно вопрос, не порежет ли мне ссд производительность видеокарт и первого ссд? и что в рамках 4-6к можно взять?
собственно вопрос, не порежет ли мне ссд производительность видеокарт и первого ссд? и что в рамках 4-6к можно взять?
- спойлер
- Z790 AORUS ELITE AX
-
z_mashine
Member
неужто кукуха не варит, что нужно ткнуть options и включить write tests?Bomchik: ↑ 30.12.2024 16:39 Можливо я щось не бачу але розділів немає.
p.s. diskbench той версии, что на скрине, не покажет реальную картину.
-
Melofon
Member
Ну так не удивительно, это же версия на 256ГБ, такие версии иногда хуже себя показывают на записи т.к. кол-во чипов сильно меньше и контроллер не может распаралелится как мог бы с большим числом чипов которые есть у версии с большим объемом памяти и кол-во чипов, даже у 500ГБ может быть не полная скорость записи, и только у версий на 1 и 2 ТБ скорости будут полными на которые способен контроллер.Bomchik: ↑ 30.12.2024 15:08 Тест Samsung PM9A1 256Gb(firmware HPS2NGXH) під радіатором материнки MSI Z790-P WI-FI в першому слоті М.2. Я б ще прогнав запис в AIDA64 але в мене нема такого пункта...вже купу версій перекачав але все марно.
- спойлер
- PM9A1.jpg
-
daesz
Member
У вас же є мануал https://www.manua.ls/gigabyte/z790-aoru ... manual?p=9already_over: ↑ 30.12.2024 18:35 вопрос с подвохом. ищу ссд под игры на 2тб, есть слот в сата3 и в PCIe 4.0 x4.
- спойлер
- Z790 AORUS ELITE AX
-
already_over
Member
ну, в мануале не прописаны сложные истории. И\или я чего то не понимаюdaesz: ↑ 30.12.2024 21:30У вас же є мануал https://www.manua.ls/gigabyte/z790-aoru ... manual?p=9already_over: ↑ 30.12.2024 18:35 вопрос с подвохом. ищу ссд под игры на 2тб, есть слот в сата3 и в PCIe 4.0 x4.
- спойлер
- Z790 AORUS ELITE AX
Вот например:
когда стоит одна видеокарта - она работает как х16
когда две - раньше они ставали х8+х8, но я так сейчас понимаю Х16+Х4 - хоба, сожраны все линии.
когда две + ссд в х4, то что происходит?
а когда две карты и 2 ссд в х4?
-
daesz
Member
Та ні, все там прописано, от для прикладу інша дошка в якої другий м2 ділить лінії із сата, а один із рсіе х1 ділить лінії із другим. У вас такого немає, значить все нормально буде (ну або як мінімум я після перегляду мануалу не знайшов).already_over: ↑ 30.12.2024 21:49ну, в мануале не прописаны сложные истории. И\или я чего то не понимаю
Вот например:
когда стоит одна видеокарта - она работает как х16
когда две - раньше они ставали х8+х8, но я так сейчас понимаю Х16+Х4 - хоба, сожраны все линии.
когда две + ссд в х4, то что происходит?
а когда две карты и 2 ссд в х4?
- спойлер
- спойлер
-
already_over
Member
ага, т.е. линии от м2 идут в чипсет вначале, а не в проц напрямую. Как всё сложно)daesz: ↑ 30.12.2024 21:51
У вас м2 (в залежності від типу) повинен ділити тільки лінії з сатою (якщо не всі порти зайняті - то взагалі немає проблем) :
дякую за пояснення)
-
Entar
Member
Доброго дня! Поставив собі:
SSD диск Kingston FURY Renegade 2TB M.2 2280 NVMe PCIe Gen 4.0 x4 3D TLC NAND
В цілому задоволений, але турбує що hwinfo показує температуру контролера 72 градуси і температуру диска 46 градусів. Наскільки це критично?
В принципі в мене ssd m2 самсунг ево 970 прожив +- в такому режимі (температури контролера були ще вище) більше 2 років, і наче все норм, але тим не менше, чи є якісь налаштування що могли б їх зменшити, чи просто не паритися?
Радіатора - немає. Мат плата - msi b450 gaming. ССД розташований в прямо біля бекплейту 4070 з одної сторони і в 2-3 см від башти кулера охолодження ЦП з іншої.
В цілому задоволений, але турбує що hwinfo показує температуру контролера 72 градуси і температуру диска 46 градусів. Наскільки це критично?
В принципі в мене ssd m2 самсунг ево 970 прожив +- в такому режимі (температури контролера були ще вище) більше 2 років, і наче все норм, але тим не менше, чи є якісь налаштування що могли б їх зменшити, чи просто не паритися?
Радіатора - немає. Мат плата - msi b450 gaming. ССД розташований в прямо біля бекплейту 4070 з одної сторони і в 2-3 см від башти кулера охолодження ЦП з іншої.
-
daesz
Member
Так на більшості дошок - перша ВК та м2 йдуть на пряму від проца, все інше (в більшості випадків) від чіпсету, головне щоб чіпсет був не немічний і не ділив ще лінії між собоюalready_over: ↑ 30.12.2024 22:12ага, т.е. линии от м2 идут в чипсет вначале, а не в проц напрямую. Как всё сложно)daesz: ↑ 30.12.2024 21:51
У вас м2 (в залежності від типу) повинен ділити тільки лінії з сатою (якщо не всі порти зайняті - то взагалі немає проблем) :
дякую за пояснення)
Відправлено через 30 секунд:
А скрін hwinfo можна?Entar: ↑ 30.12.2024 22:16 Доброго дня! Поставив собі:
-
Entar
Member
https://prnt.sc/yo5IogSdlT-Edaesz: ↑ 30.12.2024 22:18 А скрін hwinfo можна?
Отправлено спустя 4 минуты 4 секунды:
P.S. Результати тестів крісталдіскмарк:
https://prnt.sc/Rxy8PiYsQ06l
Це враховуючи що мат плата pcie3
-
daesz
Member
Температура два - це верхній ліміт температури який був коли небудь зафіксований системою на цьому залізі.Entar: ↑ 30.12.2024 22:37https://prnt.sc/yo5IogSdlT-Edaesz: ↑ 30.12.2024 22:18 А скрін hwinfo можна?
Це своя "особлива фішка" кінгстонів - температуру контролера вони не показують, тільки чіпів..
Ось, дял прикладу, мій кс3к профільний (тільки тут темп3) :
Якщо не віриться - поставте щось копіювати на нього і побачите, що темп2 не змінюваться, при тому що темп1 (та що не маркована) буде рости. І зразу відповідь на запитання : не може бути такого щоб при копіювання температура контролера не мінялась
Іншим прикладом буде - поставити вентилятор який буде дути суто на м2 - і температура 2 при цьому падати не буде.
-
Entar
Member
А воно пише (хвинфо) що це температура контролера... але дійсно дивно що вона не міняєтьсяdaesz: ↑ 30.12.2024 23:01 Температура два - це верхній ліміт температури який був коли небудь зафіксований системою на цьому залізі.
Це своя "особлива фішка" кінгстонів - температуру контролера вони не показують, тільки чіпів..
Зрозумів, дякую! А я вже злякався. Тобто 72 - це просто в ньому зашита в памяті температура максимальна якої він досягав. А хвінфо думає що це контролер.daesz: ↑ 30.12.2024 23:01 Якщо не віриться - поставте щось копіювати на нього і побачите, що темп2 не змінюваться, при тому що темп1 (та що не маркована) буде рости. І зразу відповідь на запитання : не може бути такого щоб при копіювання температура контролера не мінялась
Іншим прикладом буде - поставити вентилятор який буде дути суто на м2 - і температура 2 при цьому падати не буде.
-
daesz
Member
Зрозумів, дякую! А я вже злякався. Тобто 72 - це просто в ньому зашита в памяті температура максимальна якої він досягав. А хвінфо думає що це контролер.Entar: ↑ 30.12.2024 23:06 Якщо не віриться - поставте щось копіювати на нього і побачите, що темп2 не змінюваться, при тому що темп1 (та що не маркована) буде рости. І зразу відповідь на запитання : не може бути такого щоб при копіювання температура контролера не мінялась
[/quote]
Так, якщо покласти його в дуже гарячий глухий корпус без обдуву і поставити копіювати 100-200ТВ даних, то думаю, вийде підняти цей температурний показник
У мене дуже довгий час було 62*С і от коли ми тут в темі цей темп2/темп3 на кінгстонах обговорювали - я зміг підняти його до 68*С (вистчило поставити копіювати колекцію музини на 700 ГБ з одного м2 на інший).
-
Entar
Member
Ну я його підняв до 72 банальним тестом крісталмарка.) В реальних задачах (а я на нього вже встиг клонувати диск на 250 гб і одночасно записати 2 гри по 100+ гб) - температури менше, до 62-65 догрівалося получається.daesz: ↑ 30.12.2024 23:15 Так, якщо покласти його в дуже гарячий глухий корпус без обдуву і поставити копіювати 100-200ТВ даних, то думаю, вийде підняти цей температурний показник
У мене дуже довгий час було 62*С і от коли ми тут в темі цей темп2/темп3 на кінгстонах обговорювали - я зміг підняти його до 68*С (вистчило поставити копіювати колекцію музини на 700 ГБ з одного м2 на інший).
А корпус в мене таки невеликий і зі скляним фасадом, в перспективі під наступну платформу буду купувати більший і з дірочками)
-
daesz
Member
Розмір немає значення ( ), головне добрий продувEntar: ↑ 30.12.2024 23:45Ну я його підняв до 72 банальним тестом крісталмарка.) В реальних задачах (а я на нього вже встиг клонувати диск на 250 гб і одночасно записати 2 гри по 100+ гб) - температури менше, до 62-65 догрівалося получається.daesz: ↑ 30.12.2024 23:15 Так, якщо покласти його в дуже гарячий глухий корпус без обдуву і поставити копіювати 100-200ТВ даних, то думаю, вийде підняти цей температурний показник
А корпус в мене таки невеликий і зі скляним фасадом, в перспективі під наступну платформу буду купувати більший і з дірочками)
Імхо, менший корпус набагато легше продути ніж великий за рахунок правильно побудованого потому та тиску всередині корпусу.
-
Entar
Member
Буду вдячний якщо порадите) Надіюсь нас не забанять за оффтоп, чи перемістимося в профільну темуdaesz: ↑ 30.12.2024 23:51 Розмір немає значення ( ), головне добрий продув
Імхо, менший корпус набагато легше продути ніж великий за рахунок правильно побудованого потому та тиску всередині корпусу.
Корпус - такий. https://hard.rozetka.com.ua/ua/deepcool ... 141906409/
Красивий - мені подобається. Але місця в ньому після встановлення 4070 з 3-ма вертушками і цп охолодження - маловато.
Наскільки може виправити ситуацію +1 кулер зверху на вдув і +1 кулер ззаду на видув?
-
mult
Member
Entar
Під ссд зараз немає ніяких проблем купити радіатор.
Це для того щоб не переживати за температури
Їх на олх повно, та і в магазинає є.
Я вже перепробував декілька, то кращі ті в яких є ребра розсіювання і бажано побільше і по вище, а не просто прямий брусок.
Під ссд зараз немає ніяких проблем купити радіатор.
Це для того щоб не переживати за температури
Їх на олх повно, та і в магазинає є.
Я вже перепробував декілька, то кращі ті в яких є ребра розсіювання і бажано побільше і по вище, а не просто прямий брусок.
-
LiquidStorm
Member
Все вони показують, дивитися тільки треба правильним софтом (phison_nvme_flash_id2).daesz: ↑ 30.12.2024 23:01"особлива фішка" кінгстонів - температуру контролера вони не показують, тільки чіпів