SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Bomchik: 30.12.2024 15:08запис в AIDA64 але в мене нема такого пункта
Диск не має містити розділи, тоді дасть тест на запис.
Bomchik
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 30.12.2024 16:24
Bomchik: 30.12.2024 15:08запис в AIDA64 але в мене нема такого пункта
Диск не має містити розділи, тоді дасть тест на запис.
Можливо я щось не бачу але розділів немає.
спойлер
Без імені.jpg
already_over
Member

Повідомлення

вопрос с подвохом. ищу ссд под игры на 2тб, есть слот в сата3 и в PCIe 4.0 x4.

Как я вижу сата3 ссд в основном чутка дороже, но вот косяк:

1. в компе уже стоит один ссд, под систему и работу в м2.
2. в компе помимо ссд стоят 2 видеокарты, поэтому линий pci-e прям дефицит

собственно вопрос, не порежет ли мне ссд производительность видеокарт и первого ссд? и что в рамках 4-6к можно взять?
спойлер
Z790 AORUS ELITE AX
z_mashine
Member

Повідомлення

Bomchik: 30.12.2024 16:39 Можливо я щось не бачу але розділів немає.
неужто кукуха не варит, что нужно ткнуть options и включить write tests?

p.s. diskbench той версии, что на скрине, не покажет реальную картину.
Melofon
Member

Повідомлення

Bomchik: 30.12.2024 15:08 Тест Samsung PM9A1 256Gb(firmware HPS2NGXH) під радіатором материнки MSI Z790-P WI-FI в першому слоті М.2. Я б ще прогнав запис в AIDA64 але в мене нема такого пункта...вже купу версій перекачав але все марно.
спойлер
PM9A1.jpg
Ну так не удивительно, это же версия на 256ГБ, такие версии иногда хуже себя показывают на записи т.к. кол-во чипов сильно меньше и контроллер не может распаралелится как мог бы с большим числом чипов которые есть у версии с большим объемом памяти и кол-во чипов, даже у 500ГБ может быть не полная скорость записи, и только у версий на 1 и 2 ТБ скорости будут полными на которые способен контроллер.
daesz
Member

Повідомлення

already_over: 30.12.2024 18:35 вопрос с подвохом. ищу ссд под игры на 2тб, есть слот в сата3 и в PCIe 4.0 x4.

собственно вопрос, не порежет ли мне ссд производительность видеокарт и первого ссд? и что в рамках 4-6к можно взять?
спойлер
Z790 AORUS ELITE AX
У вас же є мануал https://www.manua.ls/gigabyte/z790-aoru ... manual?p=9
already_over
Member

Повідомлення

daesz: 30.12.2024 21:30
already_over: 30.12.2024 18:35 вопрос с подвохом. ищу ссд под игры на 2тб, есть слот в сата3 и в PCIe 4.0 x4.

спойлер
Z790 AORUS ELITE AX
У вас же є мануал https://www.manua.ls/gigabyte/z790-aoru ... manual?p=9
ну, в мануале не прописаны сложные истории. И\или я чего то не понимаю
Вот например:
когда стоит одна видеокарта - она работает как х16
когда две - раньше они ставали х8+х8, но я так сейчас понимаю Х16+Х4 - хоба, сожраны все линии.
когда две + ссд в х4, то что происходит?
а когда две карты и 2 ссд в х4?
daesz
Member

Повідомлення

already_over: 30.12.2024 21:49
ну, в мануале не прописаны сложные истории. И\или я чего то не понимаю
Вот например:
когда стоит одна видеокарта - она работает как х16
когда две - раньше они ставали х8+х8, но я так сейчас понимаю Х16+Х4 - хоба, сожраны все линии.
когда две + ссд в х4, то что происходит?
а когда две карты и 2 ссд в х4?
Та ні, все там прописано, от для прикладу інша дошка в якої другий м2 ділить лінії із сата, а один із рсіе х1 ділить лінії із другим. У вас такого немає, значить все нормально буде (ну або як мінімум я після перегляду мануалу не знайшов).
спойлер
Зображення
У вас м2 (в залежності від типу) повинен ділити тільки лінії з сатою (якщо не всі порти зайняті - то взагалі немає проблем) :
спойлер
Зображення
already_over
Member

Повідомлення

daesz: 30.12.2024 21:51

У вас м2 (в залежності від типу) повинен ділити тільки лінії з сатою (якщо не всі порти зайняті - то взагалі немає проблем) :
ага, т.е. линии от м2 идут в чипсет вначале, а не в проц напрямую. Как всё сложно)
дякую за пояснення)
Entar
Member

Повідомлення

Доброго дня! Поставив собі:
SSD диск Kingston FURY Renegade 2TB M.2 2280 NVMe PCIe Gen 4.0 x4 3D TLC NAND

В цілому задоволений, але турбує що hwinfo показує температуру контролера 72 градуси і температуру диска 46 градусів. Наскільки це критично?
В принципі в мене ssd m2 самсунг ево 970 прожив +- в такому режимі (температури контролера були ще вище) більше 2 років, і наче все норм, але тим не менше, чи є якісь налаштування що могли б їх зменшити, чи просто не паритися?

Радіатора - немає. Мат плата - msi b450 gaming. ССД розташований в прямо біля бекплейту 4070 з одної сторони і в 2-3 см від башти кулера охолодження ЦП з іншої. :)
daesz
Member

Повідомлення

already_over: 30.12.2024 22:12
daesz: 30.12.2024 21:51

ага, т.е. линии от м2 идут в чипсет вначале, а не в проц напрямую. Как всё сложно)
дякую за пояснення)
Так на більшості дошок - перша ВК та м2 йдуть на пряму від проца, все інше (в більшості випадків) від чіпсету, головне щоб чіпсет був не немічний і не ділив ще лінії між собою :)

Відправлено через 30 секунд:
Entar: 30.12.2024 22:16 Доброго дня! Поставив собі:
SSD диск Kingston FURY Renegade 2TB M.2 2280 NVMe PCIe Gen 4.0 x4 3D TLC NAND

В цілому задоволений, але турбує що hwinfo показує температуру контролера 72 градуси і температуру диска 46 градусів. Наскільки це критично?
В принципі в мене ssd m2 самсунг ево 970 прожив +- в такому режимі (температури контролера були ще вище) більше 2 років, і наче все норм, але тим не менше, чи є якісь налаштування що могли б їх зменшити, чи просто не паритися?

Радіатора - немає. Мат плата - msi b450 gaming. ССД розташований в прямо біля бекплейту 4070 з одної сторони і в 2-3 см від башти кулера охолодження ЦП з іншої. :)
А скрін hwinfo можна? :)
Entar
Member

Повідомлення

daesz: 30.12.2024 22:18 А скрін hwinfo можна? :)
https://prnt.sc/yo5IogSdlT-E

Отправлено спустя 4 минуты 4 секунды:
P.S. Результати тестів крісталдіскмарк:
https://prnt.sc/Rxy8PiYsQ06l

Це враховуючи що мат плата pcie3
daesz
Member

Повідомлення

Температура два - це верхній ліміт температури який був коли небудь зафіксований системою на цьому залізі.
Це своя "особлива фішка" кінгстонів - температуру контролера вони не показують, тільки чіпів..

Ось, дял прикладу, мій кс3к профільний (тільки тут темп3) :
Зображення

Якщо не віриться - поставте щось копіювати на нього і побачите, що темп2 не змінюваться, при тому що темп1 (та що не маркована) буде рости. І зразу відповідь на запитання : не може бути такого щоб при копіювання температура контролера не мінялась :)
Іншим прикладом буде - поставити вентилятор який буде дути суто на м2 - і температура 2 при цьому падати не буде.
Entar
Member

Повідомлення

daesz: 30.12.2024 23:01 Температура два - це верхній ліміт температури який був коли небудь зафіксований системою на цьому залізі.
Це своя "особлива фішка" кінгстонів - температуру контролера вони не показують, тільки чіпів..
А воно пише (хвинфо) що це температура контролера... але дійсно дивно що вона не міняється :)
daesz: 30.12.2024 23:01 Якщо не віриться - поставте щось копіювати на нього і побачите, що темп2 не змінюваться, при тому що темп1 (та що не маркована) буде рости. І зразу відповідь на запитання : не може бути такого щоб при копіювання температура контролера не мінялась :)
Іншим прикладом буде - поставити вентилятор який буде дути суто на м2 - і температура 2 при цьому падати не буде.
Зрозумів, дякую! :) А я вже злякався. Тобто 72 - це просто в ньому зашита в памяті температура максимальна якої він досягав. А хвінфо думає що це контролер.
daesz
Member

Повідомлення

Entar: 30.12.2024 23:06 Якщо не віриться - поставте щось копіювати на нього і побачите, що темп2 не змінюваться, при тому що темп1 (та що не маркована) буде рости. І зразу відповідь на запитання : не може бути такого щоб при копіювання температура контролера не мінялась :)
Зрозумів, дякую! :) А я вже злякався. Тобто 72 - це просто в ньому зашита в памяті температура максимальна якої він досягав. А хвінфо думає що це контролер.
[/quote]
Так, якщо покласти його в дуже гарячий глухий корпус без обдуву і поставити копіювати 100-200ТВ даних, то думаю, вийде підняти цей температурний показник :D
У мене дуже довгий час було 62*С і от коли ми тут в темі цей темп2/темп3 на кінгстонах обговорювали - я зміг підняти його до 68*С (вистчило поставити копіювати колекцію музини на 700 ГБ з одного м2 на інший).
Entar
Member

Повідомлення

daesz: 30.12.2024 23:15 Так, якщо покласти його в дуже гарячий глухий корпус без обдуву і поставити копіювати 100-200ТВ даних, то думаю, вийде підняти цей температурний показник :D
У мене дуже довгий час було 62*С і от коли ми тут в темі цей темп2/темп3 на кінгстонах обговорювали - я зміг підняти його до 68*С (вистчило поставити копіювати колекцію музини на 700 ГБ з одного м2 на інший).
Ну я його підняв до 72 банальним тестом крісталмарка.) В реальних задачах (а я на нього вже встиг клонувати диск на 250 гб і одночасно записати 2 гри по 100+ гб) - температури менше, до 62-65 догрівалося получається.
А корпус в мене таки невеликий і зі скляним фасадом, в перспективі під наступну платформу буду купувати більший і з дірочками)
daesz
Member

Повідомлення

Entar: 30.12.2024 23:45
daesz: 30.12.2024 23:15 Так, якщо покласти його в дуже гарячий глухий корпус без обдуву і поставити копіювати 100-200ТВ даних, то думаю, вийде підняти цей температурний показник :D
Ну я його підняв до 72 банальним тестом крісталмарка.) В реальних задачах (а я на нього вже встиг клонувати диск на 250 гб і одночасно записати 2 гри по 100+ гб) - температури менше, до 62-65 догрівалося получається.
А корпус в мене таки невеликий і зі скляним фасадом, в перспективі під наступну платформу буду купувати більший і з дірочками)
Розмір немає значення ( :gigi: ), головне добрий продув :)
Імхо, менший корпус набагато легше продути ніж великий за рахунок правильно побудованого потому та тиску всередині корпусу.
Entar
Member

Повідомлення

daesz: 30.12.2024 23:51 Розмір немає значення ( :gigi: ), головне добрий продув :)
Імхо, менший корпус набагато легше продути ніж великий за рахунок правильно побудованого потому та тиску всередині корпусу.
Буду вдячний якщо порадите) Надіюсь нас не забанять за оффтоп, чи перемістимося в профільну тему
Корпус - такий. https://hard.rozetka.com.ua/ua/deepcool ... 141906409/
Красивий - мені подобається. Але місця в ньому після встановлення 4070 з 3-ма вертушками і цп охолодження - маловато.
Наскільки може виправити ситуацію +1 кулер зверху на вдув і +1 кулер ззаду на видув?
mult
Member

Повідомлення

Entar
Під ссд зараз немає ніяких проблем купити радіатор.
Це для того щоб не переживати за температури :)
Їх на олх повно, та і в магазинає є.
Я вже перепробував декілька, то кращі ті в яких є ребра розсіювання і бажано побільше і по вище, а не просто прямий брусок.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

daesz: 30.12.2024 23:01"особлива фішка" кінгстонів - температуру контролера вони не показують, тільки чіпів
Все вони показують, дивитися тільки треба правильним софтом (phison_nvme_flash_id2).
Відповісти