SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
lewerlin
Member

Повідомлення

Entar: 02.11.2023 14:44 інших слотів м2 на мат. платі немає.
Платка для PCI-E гривень 200 коштує. Адекватний НВМЕ 2тб+платка будуть дешевше адекватного сата такого ж об'єму. Всі інші переваги(протокол, більш сучасний контроллер) - бонусом.
erazel
Member

Повідомлення

lewerlin: 02.11.2023 15:46 Платка для PCI-E гривень 200 коштує. Адекватний НВМЕ 2тб+платка будуть дешевше адекватного сата такого ж об'єму. Всі інші переваги(протокол, більш сучасний контроллер) - бонусом.
Ну про ціну то я б посперечався. Дивився отой Солідігм то 2ТБ десь тисяч 6 на хотлайні. Сати напевне 3-4 тисячі будуть. Особисто моя імха то оптимально все ж взяти 4ТБ якийсь ХДД тошибу. Чисто тому що буде надійніший за дешеві ССД, і дешевший за надійні ССД :) . Так то ясно що 2ТБ сата ссд будуть дешевші чим 4ТБ ХДД, але питання надійності досить відкрите коли там будуть лежати важливі дані.
Ostin
Member

Повідомлення

erazel: 02.11.2023 16:05важливі дані
Не забекаплені дані = не важливі дані.
lewerlin
Member

Повідомлення

erazel: 02.11.2023 16:05Ну про ціну то я б посперечався.
Лексар620/інтел670 - 3,500, в нормальних магазинах. МХ500 стартує з 4 в шарашкіних.

Отправлено спустя 3 минуты 2 секунды:
А ще Розетка Адату8200 за 3500 віддає.
erazel
Member

Повідомлення

lewerlin: 02.11.2023 16:17
erazel: 02.11.2023 16:05Ну про ціну то я б посперечався.
Лексар620/інтел670 - 3,500, в нормальних магазинах. МХ500 стартує з 4 в шарашкіних.

Отправлено спустя 3 минуты 2 секунды:
А ще Розетка Адату8200 за 3500 віддає.
Це все мова про 2ТБ моделі? бо я гуглив лише за Солідігмом(зараз його питання вивчаю потрохи), а 2ТБ моделі пропонують за ціною в два рази вищою чим 1ТБ чомусь.

Відправлено через 4 хвилини 14 секунд:
Ostin: 02.11.2023 16:10 Не забекаплені дані = не важливі дані.
Ну я вище писав як особисто я бекаплю в онлайн-режимі. Ціна питання 1000-1500 на якусь систему під NAS та пару тисяч під ХДД на пару терабайт. і хай собі крутиться в шафі.
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/nast ... SqIQ3.html
або щось отаке взяти і до нього приткнути ХДДшнік якийсь
Entar
Member

Повідомлення

erazel: 02.11.2023 16:05 питання надійності досить відкрите коли там будуть лежати важливі дані.
Там не буде лежати сильно важливих даних. Питання надійності для мене=питанню економії. Хочеться потратити 100-130$ один раз за N років, і мати 2ТБ ссд надовго.
І зовсім не хочеться тратити купу особистого часу на необхідність носити здохший девайс в магазин, і доводити своє право на гарантію.
Ostin
Member

Повідомлення

Entar: 02.11.2023 16:29ссд надовго
Лише на форумі було декілька смертей 970 Pro, який на MLC комірках. А куди вже надійніше, чи не так? Тому надійність - це насамперед гарантія. Потім вже відгуки і вдалість моделі.
Але в загальному так, дорожчі брендові моделі зазвичай рідше виходять з ладу, ніж найдешевші ноунейми.
erazel
Member

Повідомлення

Entar: 02.11.2023 16:29 І зовсім не хочеться тратити купу особистого часу на необхідність носити здохший девайс в магазин, і доводити своє право на гарантію.
То купуйте в тому магазині де вас знають(ну або не знають, ми ж не знаємо як ви поводитесь :gigi: ) і де поміняються все по процедурі :) . Я саме тому й купую зазвичай в магазинах в своєму місті щоб мати змогу вживу прийти з проблемами якщо що. У мене з продавцями стосунки - "я не питаю яку ви поставили націнку, ви не питаєте чому девайс не працює" :) . Зате якщо якісь трабли то просто приношу по гарантії і мені міняють без лишніх запитань. Ну але це вже треба "прикормити" магазини :) . У мене колись так ССД Гудрам СХ100 чи схожа модель здох після пари тижнів користування. Заніс, мені видали іншу модель і все.
Проте мені з цим всім простіше, я енікейщик в офісі. Закуповую техніку в офіс, тому в парі магазинів мене вже знають

Відправлено через 3 хвилини 20 секунд:
Ostin: 02.11.2023 16:31 Але в загальному так, дорожчі брендові моделі зазвичай рідше виходять з ладу, ніж найдешевші ноунейми.
Тільки от зазвичай техніка виходить з ладу коли вже гарантія сплила. Прям щоб здохло раптово то лише раз зустрічав(як писав вище). А так що дорогі що дешеві просто потрохи чахнуть. Тут скоріше буде питання в швидкостях і відзивчивості чим надійності як такій, мені так видається. Скільки ставив дешевих(ну не прям самих дешевих, я ж не дурний, просто з дешевшого сегменту) ССД на 128/256 ГБ, ніяких проблем не було. Зазвичай це GoodRAM початкових серій. Тобто звичайний массмаркет за доступними цінами. Лише раз був неприємний сюрприз.
Ostin
Member

Повідомлення

erazel
У мене два гудрами на сумновідомому S11 і на MLC пам'яті по 5 років відходили і далі їдуть. Тому за гудрам плюсую, але це суб'єктивно, звісно ж.
Загалом, у власності мав за весь час 8 ссд. Три гудрами, 2 кінгстони, 2 мікрон, вд. З них 4 MLC. Жоден не вийшов з ладу. Найперший кінгстон на 60Гб правда продав ще в 2018 (йому було майже 5 років). Може і вмер вже. Він був теж на MLC.
lewerlin
Member

Повідомлення

Ostin: 02.11.2023 16:43Тому за гудрам плюсую, але це суб'єктивно, звісно ж.
Гудрами сьогодні - зоопарк-лотерея.
erazel: 02.11.2023 16:27Це все мова про 2ТБ моделі?
Фільтр хотлайн/розетка(звідти багато чого на хотлайн не тягнеться) - 2тб. І дивишся ціни і хто його продає.
Адата8200+платка з розетки - 3700. МХ500 того ж об'єму стартує з 4к+ по хотлайну. Лексар/інтел з хотлайну - 3500(в шарашках дешевше). По всім статтям 8200>МХ500, лексар/інтел ~ МХ500. Питання?
erazel
Member

Повідомлення

lewerlin: 02.11.2023 17:17 Питання?
Питання одне. чисто для себе - на що краще облизуватися :-). На Адату 820 чи СолідігмР44 ПРО? :-/ Бо щось він на розетці теж 3200 за 1ТБ
lewerlin
Member

Повідомлення

erazel: 02.11.2023 17:24На Адату 820 чи СолідігмР44 ПРО? :-/ Бо щось він на розетці теж 3200 за 1ТБ
Адата8200 на 2 тб. :gigi:
А на 1тб є 960, за 2500 приблизно.
7mindfields
Member

Повідомлення

Ostin: 02.11.2023 16:31 Лише на форумі було декілька смертей 970 Pro, який на MLC комірках.
Де? :eek:
erazel
Member

Повідомлення

lewerlin: 02.11.2023 17:29 А на 1тб є 960, за 2500 приблизно.

окей, тоді питання - як в Адати маркуються серії? от яка різниця між 9хх і 8ххх? тисячні серії це вище чим соті чи нижче? вища перша цифра це краще чи гірше? :) Ну бо не розумію як співставляються 8200 і 960 :rolleyes: А, тю. 8200 то ПСІ-Е 3.0?
7mindfields
Member

Повідомлення

erazel: 02.11.2023 17:24 На Адату 820 чи СолідігмР44 ПРО? :-/ Бо щось він на розетці теж 3200 за 1ТБ
Якщо вже на те пішло, то за 2400 можна знайти Hynix p31 gold, за 2700 - p44 pro тут на форумі :rotate: без гарантії звісно
lewerlin
Member

Повідомлення

erazel: 02.11.2023 17:35як в Адати маркуються серії
З маркуванням там треш.
У них зазвичай є актуальний топ під двома назвами(приміром 8200=S11, а 960=S70). Один і той самий ССД з різними назвами. Буквально.
А далі купа експериментів з комбінаціями контролер+пам'ять+компоновка у вигляді легіону моделей. Якісь вдалі, якісь не дуже. Безбуферники 900, наприклад, прикольні вийшли. Достатньо просто знати пару топів і вдалі модельки подешевше.
Начинку буває тасують, але в рамках адекватності(контроллер перевести на свіжішу версію, тлс різних виробників).
Брати можна, якщо приємна ціна. Зараз норм. Подорожчають - ну їх.
observer
Member

Повідомлення

Доброго дня! Маю намір купити материнку Asus ROG STRIX B650E-F з підтримкою PCI-5.0 на відео і SSD (на ryzen 7600x).

Обираю SSD.
Мать підтримує PCI 5.0, але чи варто ставити SSD хоча б класу 4.0? Мене бісять невиправдано довгі завантаження сейвів і рівнів у сучасних іграх (зараз маю 6600k+oem версія samsung 970 pro).
Чи дасть купівля сучасного pci-4.0 диску якійсь приріст хоча б у перспективі, на віндовс 11 чи віндовс 12? Подивився пару тестів, і виявляється, що швидкі NVMe на даний момент не дуже й то здатні розкрити свій потенціал на сучасних ПК. Я так розумію, зараз у ігрових задачах по швидкодії головним чином йде затик у потужність процесора? І, оновивши собі комп, я у рази пришвидшу собі завантаження рівнів і сейвів оновленням проца, а ефект від покращення версії pci на ссд буде мінімальним порівняно з внеском від процесора?
ССД на якій версії PCI зараз є сенс брати для ігрових цілей, у розрізі ціна-швидкість? Розглядаю для купівлі Samsung EVO plus 970, 980 pro і 990 pro. Що порадите? Зовсім свіжих оглядів ігрової продуктивності NVMe щось не знаходиться. І, окрім завантаження рівня, у іграх можуть бути приховані звернення до диску, на це тестів взагалі не бачив...

Яким чином 4х перевага у SSD pci 5 над pci 3 у тестах на ютубі дає в кращому випадку лише кілька відсотків прискорення завантаження?
Востаннє редагувалось 02.11.2023 19:56 користувачем observer, всього редагувалось 2 разів.
Crossbow
Member

Повідомлення

observer
вивчіть що таке "мілко-блочні операції 4К", бо всі дивляться на лінійну швидкість яка - "сферичний кінь у вакуумі"
Grant
Member

Повідомлення

observer: 02.11.2023 19:40 Доброго дня! Маю намір купити материнку Asus ROG STRIX B650E-F з підтримкою PCI-5.0 на відео і SSD (на ryzen 7600x).

Обираю SSD.
Мать підтримує PCI 5.0, але чи варто ставити SSD хоча б класу 4.0? Мене бісять невиправдано довгі завантаження сейвів і рівнів у сучасних іграх (зараз маю 6600k+oem версія samsung 970 pro).
Чи дасть купівля сучасного pci-4.0 диску якійсь приріст хоча б у перспективі, на віндовс 11 чи віндовс 12? Подивився пару тестів, і виявляється, що швидкі NVMe на даний момент не дуже й то здатні розкрити свій потенціал на сучасних ПК. Я так розумію, зараз у ігрових задачах по швидкодії головним чином йде затик у потужність процесора? І, оновивши собі комп, я у рази пришвидшу собі завантаження рівнів і сейвів оновленням проца, а ефект від покращення версії pci на ссд буде мінімальним порівняно з внеском від процесора?
ССД на якій версії PCI зараз є сенс брати для ігрових цілей, у розрізі ціна-швидкість? Розглядаю для купівлі Samsung EVO plus 970, 980 pro і 990 pro. Що порадите? Зовсім свіжих оглядів ігрової продуктивності NVMe щось не знаходиться. І, окрім завантаження рівня, у іграх можуть бути приховані звернення до диску, на це тестів взагалі не бачив...

Яким чином 4х перевага у SSD pci 5 над pci 3 у тестах на ютубі дає в кращому випадку лише кілька відсотків прискорення завантаження?
скорее всего ты не заметишь разницу в загрузке игр между pci-e 4 и pci-e 5, но переплатишь в 3 раза, так что бери хороший pcie-4 накопитель. и за самсунг я бы не переплачивал
Востаннє редагувалось 02.11.2023 20:06 користувачем Grant, всього редагувалось 1 раз.
lewerlin
Member

Повідомлення

observer: 02.11.2023 19:40що швидкі NVMe на даний момент не дуже й то здатні розкрити свій потенціал на сучасних ПК.
Лінійні швидкості в принципі не здатні розкритися майже ніде. Оце бісова знахідка для маркетологів.
В принципі, якби сата працювали не через вже старезний АНСІ, то там різниці між ними і топовими нвме, окрім як в синтетиці, взагалі майже не було б.

Отправлено спустя 2 минуты 17 секунд:
Grant: 02.11.2023 20:04скорее всего ты не заметишь разницу в загрузке игр между pci-e 4 и pci-e 5, но переплатишь в 3 раза, так что бери хороший pcie-4 накопитель
А можна і просто нормальний PCI-E 3. Вдвічі більшого об'єму B-) . От об'єм вже точно буде відчуватись на практиці.
Відповісти