Останні статті і огляди
Новини
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
Ostin
Member
Через карман можна зробити Secure Erase? Чіп карману ASM235CM
-
zmax
Member
і чим воно відрізняється від звичайного повного форматування?Ostin: ↑ 19.07.2023 08:26Secure Erase
-
Ostin
Member
zmax
Форматування запускає ТРІМ, тобто збір мусора. SE має очистити все, що знає контролер за час напрацювання. Це пов'язано з самим процесом роботи ссд, коли ссд постійно оновлює свою типу "карту" знань про те, що на ньому є, і з часом ця структура знань ніби розростається.
Принаймні, колись я читав подібну теорію про доцільність робити SE на старих ссд щоб дещо повернути швидкість роботи. Тому й питання, чи зможу я скинути все через карман?
До речі, мова йде про швидке форматування. Повне форматування для ссд - це зло, бо не несе ніякої користі, окрім повного перезапису.
Форматування запускає ТРІМ, тобто збір мусора. SE має очистити все, що знає контролер за час напрацювання. Це пов'язано з самим процесом роботи ссд, коли ссд постійно оновлює свою типу "карту" знань про те, що на ньому є, і з часом ця структура знань ніби розростається.
Принаймні, колись я читав подібну теорію про доцільність робити SE на старих ссд щоб дещо повернути швидкість роботи. Тому й питання, чи зможу я скинути все через карман?
До речі, мова йде про швидке форматування. Повне форматування для ссд - це зло, бо не несе ніякої користі, окрім повного перезапису.
-
Hiden
Member
кто что скажет за этот ссд
https://hard.rozetka.com.ua/gigabyte_gp ... 145406767/
5 лет гарантии и цена дешевая, в чем подвох ?
https://hard.rozetka.com.ua/gigabyte_gp ... 145406767/
5 лет гарантии и цена дешевая, в чем подвох ?
-
z_mashine
Member
можно. большее значение имеет не чип, а протокол. для sata можно. для nvme я пока не знаю как сделать se во внешней коробке. хотя и не разбирался совсем.Ostin: ↑ 19.07.2023 08:26 Через карман можна зробити Secure Erase? Чіп карману ASM235CM
-
zmax
Member
только так и можно окончательно удалить данные без возможности восстановления и именно это же и делает secure erase.Ostin: ↑ 19.07.2023 08:54Повне форматування для ссд - це зло
вам бы погуглить перед тем как задавать вопросы , что такое трим и что такое secure erase. можно еще почитать как работает восстановление данных, чтоб понять что полное форматирование достаточно для удаления данных.Ostin: ↑ 19.07.2023 08:54Форматування запускає ТРІМ
много раз продавал свои диски и никогда не парился, кому нужна ваша коллекция музыки и сериалов?
-
Ostin
Member
zmax
До чого тут можливість відновлення? Так, повний формат зітре ссд в нуль, але до SE це не має відношення. Тому що це різні процеси.
Запуск оптимізації диску запускає функцію трім. Також, ця функція може запускатись при видаленні\створенні розділів і швидкому форматуванні.
Якщо вирішили, що я хочу продати старий ссд і перестраховуюсь - то ні. Я просто хочу зробити SE старому диску, який у мене вже давно.
До чого тут можливість відновлення? Так, повний формат зітре ссд в нуль, але до SE це не має відношення. Тому що це різні процеси.
Запуск оптимізації диску запускає функцію трім. Також, ця функція може запускатись при видаленні\створенні розділів і швидкому форматуванні.
Якщо вирішили, що я хочу продати старий ссд і перестраховуюсь - то ні. Я просто хочу зробити SE старому диску, який у мене вже давно.
-
XXXshadyXXX
Member
Hiden
ССД дешевеют, та и Patriot p300 стоит и стоил 600 грн.
ССД дешевеют, та и Patriot p300 стоит и стоил 600 грн.
-
Alex+
Member
Форматування:
- спойлер
- спойлер
-
zmax
Member
видимо умение гуглить вам еще недоступноOstin: ↑ 19.07.2023 11:13Так, повний формат зітре ссд в нуль, але до SE це не має відношення.
ATA Secure Erase (SE) создан для контроллеров в SSD. Контроллер SSD сбрасывает все ячейки памяти, делая их пустыми. По сути, этот способ восстанавливает SSD до заводского состояния, не только удаляя данные, но и возвращая первоначальную производительность. При правильной реализации этот стандарт будет обрабатывать всю память, включая области обслуживания и защищённые сектора.
Ответ компании Кингстон на Хабре. Выделенное жирным и есть аналог полного форматирования.
-
Ostin
Member
zmax
Ви взагалі не розумієте, що повне форматування робить запис "0" в кожну комірку, тоді як для ссд ці нулі теж є даними. ССД має скинути комірку в "пусте значення", для цього запускаючи трім. А SE крім того, очищує області обслуговування і захищені сектори, про що самі ж написали.
Форматування жорстких дисків не підходить для ссд. Єдина його користь - обнулення даних.
Ви взагалі не розумієте, що повне форматування робить запис "0" в кожну комірку, тоді як для ссд ці нулі теж є даними. ССД має скинути комірку в "пусте значення", для цього запускаючи трім. А SE крім того, очищує області обслуговування і захищені сектори, про що самі ж написали.
Форматування жорстких дисків не підходить для ссд. Єдина його користь - обнулення даних.
-
zmax
Member
Ostin: ↑ 19.07.2023 13:10форматування робить запис "0" в кожну комірку
Ostin: ↑ 19.07.2023 08:54Форматування запускає ТРІМ, тобто збір мусора.
добре що Ви розумієте і не міняєте думку дважди на сторінку. Доречі, якщоOstin: ↑ 19.07.2023 13:10Ви взагалі не розумієте,
тоді , після повного форматування, за вашою думкою, ссд диск має бути повністю забитим. Я більше скажу, 0 це дані не тільки для ссд, а й для hdd теж.Ostin: ↑ 19.07.2023 13:10повне форматування робить запис "0" в кожну комірку, тоді як для ссд ці нулі теж є даними
Вся та нісенітниця , що ви вище написали, мала сенс років 5-10 тому, коли 7-ка не вміла коректно визивати команду Trim, а ссд були на початку своєї еволюції і мали дитячи болячки, накшталт втрачання швидкості з часом у деяких ссд (зазвичай самих дешманських).
-
Ostin
Member
zmax
Запуск форматування на ОС призводить до ТРІМ, а не до форматування в класичному його розумінні. От і все. І якщо приводите цитату - приводьте її повністю, бо мова йшла про "повне форматування", що в моєму сенсі означає повний прогон всієї ємності і її заповнення нулями.
Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Я взагалі ніколи і ніде не бачив повного форматування ссд на сучасній ос. Це якийсь нонсенс.
Запуск форматування на ОС призводить до ТРІМ, а не до форматування в класичному його розумінні. От і все. І якщо приводите цитату - приводьте її повністю, бо мова йшла про "повне форматування", що в моєму сенсі означає повний прогон всієї ємності і її заповнення нулями.
Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Фізично так. Логічно ні. Але система повинна потім скинути ті всі нулі в пусто, навіть якщо ви будете старатись провести "повне форматування".zmax: ↑ 19.07.2023 13:49після повного форматування, за вашою думкою, ссд диск має бути повністю забитим
Я взагалі ніколи і ніде не бачив повного форматування ссд на сучасній ос. Це якийсь нонсенс.
-
Solpadeine
Member
Народ, посоветуйте ноутбучный ССД накопитель формата 2230
Родной Хьюникс стоит на 256Гб, скорости чтения до 3400/2200 по КристалДиск, что неплохо, но маловато объема.
Процессор i5-1145g7, т.е., в принципе, поддерживает ПиСиАй 4.0)
На просторах интернета мало нашел дисков такого формата, все больше для ПиСиАй 3.0
Поэтому, собственно, возник вопрос:
Есть ли смысл искать и переплачивать за 4.0, и будет ли заметна разница в повседневных задачах, по сравнению с 3.0?
Или результат будет настолько "гомеопатический", что не стоит переплаты?
Родной Хьюникс стоит на 256Гб, скорости чтения до 3400/2200 по КристалДиск, что неплохо, но маловато объема.
Процессор i5-1145g7, т.е., в принципе, поддерживает ПиСиАй 4.0)
На просторах интернета мало нашел дисков такого формата, все больше для ПиСиАй 3.0
Поэтому, собственно, возник вопрос:
Есть ли смысл искать и переплачивать за 4.0, и будет ли заметна разница в повседневных задачах, по сравнению с 3.0?
Или результат будет настолько "гомеопатический", что не стоит переплаты?
-
Alex+
Member
Solpadeine
Великої різниці не буде. Але і вибір теж не великий. Нещодавно вийшов новинка корсар 600 міні, подивіться в його бік
Великої різниці не буде. Але і вибір теж не великий. Нещодавно вийшов новинка корсар 600 міні, подивіться в його бік
-
Solpadeine
Member
да, на Амазоне видел) 100баксов за терабайтAlex+: ↑ 19.07.2023 19:12 Solpadeine
у нас пока не встречал
И SABRENT Rocket смотрел
-
Alex+
Member
там хоча б tlc обіцяють, бо все що продається у нас або з qlc, або з невідомою начинкою.Solpadeine: ↑ 19.07.2023 19:58да, на Амазоне видел) 100баксов за терабайт
Ще можна спробувати пошукати WD SN740. Це оем версія sn770 в короткому розмірі
-
Solpadeine
Member
благодарю, посмотрю)
Если повезет, может недельки через две что-то и приедет
Если повезет, может недельки через две что-то и приедет
-
Alex+
Member
Ostin
мабуть це питання все ж для іншої теми: viewtopic.php?f=8&t=26259