SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
ARomanA
Member

Повідомлення

Чисто по статистиці продажів - Samsung беруть краще, тому, що вони у всіх на слуху і розпіарені.
Про ті ж Solidigm p44 і Hynix gold p31 знають лише ті, хто в темі.
Alex+
Member

Повідомлення

luckyksua: 11.06.2023 23:04Чи справді Solidigim p44 найкращий?
Поки що так. Найшвидший та не дуже гарячий варіант
luckyksua: 11.06.2023 23:04Чи дійсно p31, кращий за той самий kc3000
Вони розташовані поруч, перед списком я написав - поруч розташовані можна міняти місцями. кс3000 бере тим, що продається з гарантією по місту та швидший (все ж таки 4.0) і являє собою найоптимальніший варіант для придбання по місцю. р31 тим, що холодний та при цьому не на багато повільніший та в теорії більш якісний варіант, бо виробництво повністю власне, але дуже важко знайти з повною гарантією.
luckyksua: 11.06.2023 23:04Не вже wd sn770 гірший за samsung 970evo
тут вже вони не поруч розташовані. 770 чудовий ссд, але все ж це безбуферний, різні класи пристроїв
luckyksua: 11.06.2023 23:04 самсунг робить хоч в не дешеві, але якісні продукти
Правильніше буде сказати - робив. Після 970 в них пішла чорна полоса, та і 970 теж не покращили, коли поміняли контролер, але він ще тримається, і ціна непогана на сьогодні
luckyksua
Junior

Повідомлення

7mindfields: 11.06.2023 23:20
luckyksua: 11.06.2023 23:04

Дуже дякую вам за список. Я не дуже розуміюся, які дійсно смд кращі, а які гірші, но тим не менш в мене виникли питання.
Чи справді Solidigim p44 найкращий?
Чи дійсно p31, кращий за той самий kc3000 і т.д.?
Не вже wd sn770 гірший за samsung 970evo kioxia Exeria g2, тому що судячи з тестів та багатьох обзорів складається інше враження?
І чому тут нема наприклад samsung 990 pro, 980 pro, вроді ж самсунг робить хоч в не дешеві, але якісні продукти. Не подумайте, що я щось ставлю під сумнів, ч просто сам хочу розібратись у цій темі тому і питань багато.
Дякую
Навіщо запитувати в такому разі, якщо максимально розгорнуту і чітку відповідь ставити під сумнів? :facepalm:
luckyksua
-Tex-
Вам не просто так радять не чіпати самсунги, новіші за 970 ево плюс, багато браку та кривих прошивок, не той вже самсунг :-/
По перше на ринку десятки різних ссд, якщо не сотні, дотого ж до першої відповіді залишились запитання. На ці запитання я отримав ще одну відповідь, з деякими поясненнями, за що дякую Alex+ та ARomanA. Та й взагалі форум створений для обговорень, і я в важаю що вислів "в спорах рождаеться истина" відповідає дійсності. Тільки розираючи тему більш глибоко можна знайти оптимальну відповідь на питання. Ви з цим не згодні?
7mindfields
Member

Повідомлення

luckyksua: 11.06.2023 23:34
7mindfields: 11.06.2023 23:20
Навіщо запитувати в такому разі, якщо максимально розгорнуту і чітку відповідь ставити під сумнів? :facepalm:
luckyksua
-Tex-
Вам не просто так радять не чіпати самсунги, новіші за 970 ево плюс, багато браку та кривих прошивок, не той вже самсунг :-/
По перше на ринку десятки різних ссд, якщо не сотні, дотого ж до першої відповіді залишились запитання. На ці запитання я отримав ще одну відповідь, з деякими поясненнями, за що дякую Alex+. Та й взагалі форум створений для обговорень, і я в важаю що вислів "в спорах рождаеться истина" відповідає дійсності. Тільки розираючи тему більш глибоко можна знайти оптимальну відповідь на питання. Ви з цим не згодні?
Не згоден, бо кожного разу нове ліниве тіло, замість того щоб декілька сторінок відгорнути назад і знайти відповіді на всі свої запитання, надає перевагу однаковим запитанням, а тут ще й під сумнів ставить, а чи справді, нічого не змінилося за останні сторінок двадцять, якщо не більше. Потрібна гарантія - sn750/sn770/kioxia exceria/kc3000/970 evo plus/sn850x, не потрібна гарантія - p41 plus/p44 pro (p41 platinum)/p31 gold, розглядаєш варіанти на qlc - intel 670p, все, не треба ніяку істину шукати і переливати з пустого в порожнє :mad:
Востаннє редагувалось 11.06.2023 23:48 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 2 разів.
Alex+
Member

Повідомлення

До речі, майже на всіх ссд з контролерами Е19Т\E15T (як той же MSI390, WD750SE) на лінійному прогоні швидкість катастрофічно падає після заповнення слц кешу, хоча потім піднімається назад. Якась цікава особливість контролера, схожа на те, що режим трамбовки вмикається не в самому кінці, а після заповнення кешу, щоб після розпихування кешу писати на більш високій швидкості. Особисто мені така поведінка вважається дивною та неприємною, тому не додавав такі моделі до списку
спойлер
Зображення
ARomanA
Member

Повідомлення

Alex+
У SN570 / Samsung 980 краще?
luckyksua
Junior

Повідомлення

7mindfields: 11.06.2023 23:42
По перше на ринку десятки різних ссд, якщо не сотні, дотого ж до першої відповіді залишились запитання. На ці запитання я отримав ще одну відповідь, з деякими поясненнями, за що дякую Alex+. Та й взагалі форум створений для обговорень, і я в важаю що вислів "в спорах рождаеться истина" відповідає дійсності. Тільки розираючи тему більш глибоко можна знайти оптимальну відповідь на питання. Ви з цим не згодні?
Не згоден, бо кожного разу нове ліниве тіло, замість того щоб декілька сторінок відгорнути назад і знайти відповіді на всі свої запитання, надає перевагу однаковим запитанням, нічого не змінилося за останні сторінок двадцять, якщо не більше. Потрібна гарантія - sn750/sn770/kioxia exceria/kc3000/970 evo plus/sn850x, не потрібна гарантія - p41 plus/p44 pro (p41 platinum)/p31 gold, розглядаєш варіанти на qlc - intel 670p, все, не треба ніяку істину шукати і переливати з пустого в порожнє :mad:
На рахунок нового лінивого тіла, дуже сподіваюсь, що це не камінь в мій огород. Я перечитав більше 100-та останіх сторінок цього форуму, + іноземні форуми, + передивився десятки оглядів і скажу так, дуже багато різних думок, які каласально відрізняються одна від одної. Якщо вас напрягає, що люди перепитують одне і теж, то може краще просто нічого не писати, ніж показувати свій поганий настрій, у кого буде бажання, відповість.
Востаннє редагувалось 11.06.2023 23:55 користувачем luckyksua, всього редагувалось 1 раз.
Alex+
Member

Повідомлення

ARomanA: 11.06.2023 23:51У SN570 / Samsung 980 краще?
На самсунги 9хх я взагалі не дивлюся (поки що), а з 570, ну там швидкості до 100мб і нижче не падають

Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
luckyksua: 11.06.2023 23:52дуже багато різних думок, які каласально відрізняються одна від одної
тому краще за все, після прочитування інформації, формувати власну думку, або ж виділити для себе одне-два джерел інформації, які варті довіри, і орієнтуватися на нього. Якщо просто читати купу різних думок, то ніколи не сформуєте своє власне рішення
спойлер
PS: Як же не вистачає можливості редагувати свої пости, хоча б годину часу давали. 10 хвилин це занадто малий буфер :(
AB-Man
Member

Повідомлення

Вопрос по 980PRO пока открыт. Все что продается с датой выпуска новее чем 12.2022 уже с решенными проблемами или что-то вылазит? Есть ли корреляция в зависимости от страны производства? Пока за счет цены (даже в официальном ритейле) это номер 1 должен быть в списке, даже выше солидигма.
7mindfields
Member

Повідомлення

AB-Man: 12.06.2023 09:06 Вопрос по 980PRO пока открыт. Все что продается с датой выпуска новее чем 12.2022 уже с решенными проблемами или что-то вылазит? Есть ли корреляция в зависимости от страны производства? Пока за счет цены (даже в официальном ритейле) это номер 1 должен быть в списке, даже выше солидигма.
Як він може бути номером один, зважаючи на повальні скарги від покупців? :facepalm:
Cirax
Member

Повідомлення

AB-Man: 12.06.2023 09:06 Вопрос по 980PRO пока открыт. Все что продается с датой выпуска новее чем 12.2022 уже с решенными проблемами или что-то вылазит? Есть ли корреляция в зависимости от страны производства? Пока за счет цены (даже в официальном ритейле) это номер 1 должен быть в списке, даже выше солидигма.
А то что сдохнет через полгода, то такое.
Alex+
Member

Повідомлення

AB-Man: 12.06.2023 09:06Есть ли корреляция в зависимости от страны производства?
Нема
AB-Man: 12.06.2023 09:06Все что продается с датой выпуска новее чем 12.2022
теоретично так, проте осад залишився. А перевіряти прошивку після придбання та за потреби оновлювати не кожен буде\зможе.

З іншого боку, апаратно 980 про майже копіює останні ітерації 970 ево, як по контролеру так і по пам'яті, з основною відмінністю тільки в режимі роботи ген 3 проти 4. тож і швидкості там не критично відрізняються. Але з 970 ево так сильно дров не наламали. Тож можна сміливо брати більш надійний 970 і не хвилюватись за якісь там баги чи прошивки, по швидкостям в реальному користуванні майже нічого не відчуєте:
спойлер
ЗображенняЗображення
Топом серед топів повинен був стати 990про, але там судячи по нотаткам з різних форумів, проблема більш суттєва, та прошивка вже не виправляє стан ссд, які почали деградувати.
7mindfields
Member

Повідомлення

7mindfields: 11.06.2023 23:42
Не згоден, бо кожного разу нове ліниве тіло, замість того щоб декілька сторінок відгорнути назад і знайти відповіді на всі свої запитання, надає перевагу однаковим запитанням, а тут ще й під сумнів ставить, а чи справді, нічого не змінилося за останні сторінок двадцять, якщо не більше. Потрібна гарантія - sn750/sn770/kioxia exceria/kc3000/970 evo plus/sn850x, не потрібна гарантія - p41 plus/p44 pro (p41 platinum)/p31 gold, розглядаєш варіанти на qlc - intel 670p, все, не треба ніяку істину шукати і переливати з пустого в порожнє :mad:
Перепрошую, p41 plus на qlc, тож викреслюємо :gigi:
AB-Man
Member

Повідомлення

Alex+: 12.06.2023 09:30 теоретично так, проте осад залишився. А перевіряти прошивку після придбання та за потреби оновлювати не кожен буде\зможе.

З іншого боку, апаратно 980 про майже копіює останні ітерації 970 ево, як по контролеру так і по пам'яті, з основною відмінністю тільки в режимі роботи ген 3 проти 4. тож і швидкості там не критично відрізняються. Але з 970 ево так сильно дров не наламали. Тож можна сміливо брати більш надійний 970 і не хвилюватись за якісь там баги чи прошивки, по швидкостям в реальному користуванні майже нічого не відчуєте:
Топом серед топів повинен був стати 990про, але там судячи по нотаткам з різних форумів, проблема більш суттєва, та прошивка вже не виправляє стан ссд, які почали деградувати.
А зачем прошивку проверять. Там достаточно на коробку глянуть и считать дату производства. Благо найти диск выпущенны ранее 12.2022 непросто. Так что все ок, я так понимаю. А то что осадок - это что то психологическое, на работу дисков выпущенных в этом году, я так понял не влияет )
970EVO-P vs 980PRO, разница между ними слишком существенная, чтобы оставаться на PCI-E 3.0. Тем более что в 980-м процессор на сильно лучшем техпроцессе сделан и для ноутбуков, можно сделать вывод, это лучший выбор.
По поводу 970EVO P - слышал о замене чипа на Elpis. Точно так же как и то что явление это было временное и не связанное с полным переводом линейки на новый чип, т.е. все-более менее новые 970 EVO P идут на родном фениксе. Тут нужно мнение тех, кто действительно в теме по данному вопросу.
990PRO - не устаю повторять что это:
1.самый переоцененный pci-e 4.0 накопитель
2. Модель сама по себе является ошибкой "природы". Думаю они хотели быть быстрей там где очень хорош WD black 850X, но WD с уклоном на геймерские сценарии накопитель. По традиции серии black, WD в простое слабо снижает напряжение, чтобы обеспечить повышенный отклик. Для ноутбуков это плохо. Самсунг, кажется аналогичным путем пошел, потому как у него появился некий гейм-мод (и, соответственно, потребление раза в 1.5 или более выше в idle). В целом, как универсальный накопитель он просел относительно 980-го, хоть местами и где-то лучше. По идее потреблять он должен больше - техпроцесс то старый остался, хотя тесты показывают небольшое снижение в ваттах, но реальные температуры вроде как выше. Возможно, когда выйдет новая ревизия на новой памяти результаты на запись сильно улучшаться, пожелаем им удачи. А пока, спасибо, не надо.

Отправлено спустя 15 минут 39 секунд:
7mindfields: 12.06.2023 09:16 Як він може бути номером один, зважаючи на повальні скарги від покупців? :facepalm:
Cirax: 12.06.2023 09:27 А то что сдохнет через полгода, то такое.
Я не собираюсь и не советую никому брать накопитель с рук с датой выпуска 2021-2022г. Есть у вас статистика о проценте брака или проблем для дисков выпущенных после 12.2022? Если нет, то и доказательств у вашего мнения нет никаких.
Alex+
Member

Повідомлення

AB-Man: 12.06.2023 12:50Тем более что в 980-м процессор на сильно лучшем техпроцессе сделан
на 970ево останньої ревізії і на 980pro встановлені однакові процесори та однакова пам'ять:
2nd Revision might came with different Nand and the new "Elpis Controller" found in the Samsung 980 Pro.
Sustained write speed post-pSLC Cache have also dropped from ~1700 MB/s to ~800 MB/s in the 1TB variant
https://www.techpowerup.com/ssd-specs/s ... -1-tb.d993
https://www.techpowerup.com/ssd-specs/s ... o-1-tb.d47
AB-Man: 12.06.2023 12:50все-более менее новые 970 EVO P идут на родном фениксе
Якщо вони паралельно обидва випускають, то це ще гірше. Виходить якась рулетка, пощастить чи ні. Тому зараз і радять з обережністю самсунги.
Якщо раніше пішов в магазин, купив самсунга, вставив в комп і забув, то зараз так вже не проканає - тре і дату дивиться і прошивку та ще ось і контролер виглядати. Все стало як і в інших :)
PS: КС3000 при однаковій ціні з 980про все одно виглядає цікавіше:
https://www.techpowerup.com/review/kingston-kc3000/
luckyksua
Junior

Повідомлення

Якщо говорити про ssd з повноціною 5-ти річною гарантією, гарною продуктивністю та покупку в більш менш відомих магазинах. Натрапив ще на MSI Spatium M480 HS 1TB з гарним комплектним радіатором, думаю за ціну (3419 грн) на рівні KC3000 він виглядає достатньо привабливим. Так, судячи з оглядів, до нього є деякі питання, але їх не багато. Є ще один момент у якому він виглядає привабливим. Свой дитині я до повномаштабного вторгненнякупив корпус та БП мсі, то сбірка комплетуючих однієї фірми теж виглядає ефектно, но то вже окрема тема.
https://hard.rozetka.com.ua/ua/msi-s78- ... 321315805/

Також у разі однакової ціни між KC3000 та Kingston fury Renegateб теж можна розглядати останій, так як вони по факту ідентичні за виключенням пари моментів.
Alex+
Member

Повідомлення

luckyksua: 12.06.2023 13:15до нього є деякі питання
Якщо материнка з радіатором, то основне питання, чи варто переплачувати 300 грн за непотрібний шматок люмінію.
Тип пам'яті виробником не зафіксований, є в продажу як на 96шаровій так і на шустрій 176 шаровій пам'яті. QLC тут бути не повинно, хоча якщо попадеться варіант на старій флешці, шо швидкості будуть не самі чудові серед однотипних моделей
luckygamerks
Member

Повідомлення

Alex+: 12.06.2023 13:52
luckyksua: 12.06.2023 13:15до нього є деякі питання
Якщо материнка з радіатором, то основне питання, чи варто переплачувати 300 грн за непотрібний шматок люмінію.
Тип пам'яті виробником не зафіксований, є в продажу як на 96шаровій так і на шустрій 176 шаровій пам'яті. QLC тут бути не повинно, хоча якщо попадеться варіант на старій флешці, шо швидкості будуть не самі чудові серед однотипних моделей
Я ж тому в написав, що якщо брати з достатньо відомого магазину, з 5-ти різною гарантією, до того ж доставка в розетки до мене в Херсон безкоштовна, та не у всіх є радіатор (в мене штатного не було) + гарний дизайн, та і якщо пам'ять 176 мікрон то вроді як не поганий варіант. Але, так я дійсно упусти, що вони зустрічалися з пам'яттю 96 в це дійсно лажа.
AB-Man
Member

Повідомлення

Alex+: 12.06.2023 13:11
Якщо вони паралельно обидва випускають, то це ще гірше. Виходить якась рулетка, пощастить чи ні. Тому зараз і радять з обережністю самсунги.
Почему бы и нет. 970 EVO Plus к нему одна претензия была у владельцев ноутбука - высокое потребление. Элпис решает этот вопрос кардинально. По поводу падения записи до 800Mb/s. Это уровень хорошего буферника, не топа как Hynix P31, но любого терабайтиника на SM2262EN. Так что не вижу причин для вычеркивания его из топа покупок.

KC3000? Файсон уже с температурами вопрос решили?
taxi911
Member

Повідомлення

AB-Man
970 EVO Plus гарячие они.
Відповісти