Останні статті і огляди
Новини
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
7mindfields
Member
Ти давно ціни на нові 970про дивився?lewerlin: ↑ 09.06.2023 18:40Фішка в MLC, там відразу прямий запис в масив, без всякого кешу. 970про - єдиний 3D MLC на ринку, в адекватній ціновій ніші.Mixx: ↑ 09.06.2023 18:21980/про є сенс розглядати? Може у Adata або інших виробників буде щось схоже?
-
lewerlin
Member
Там і близько не 1,5к$(як у z-nand), так що поки адекватно. Кому треба MLC(нащо, то вже інше питання) - можна брати.7mindfields: ↑ 09.06.2023 19:00Ти давно ціни на нові 970про дивився?
-
Alex+
Member
А, ну якщо треба щоб взагалі не падала, навіть після заповнення на 90%, то так, не варіант. Хоча мені важко збагнути кому та навіщо таке требаl-m: ↑ 09.06.2023 18:52після 90% швидкість як падала до ~1200, так і падає до ~1173.
Та на вашому скриншоті ще більш сферичний - крім того не зрозуміло що він показує, та ще і невідомо в яких умовах проводивсяl-m: ↑ 09.06.2023 18:52трохи менш сферичний тест ніж в AIDA6
-
Mixx
Member
Ок народ, трохи контретики, об'єми до 100гб(частіше 30-50гб), але досить часто доведеться записувати-перезаписувати.
В млц не цілюсь, треба просто міцний середняк з драм кешем, щоб швидкість не провалювалась післе кількох гб як у дешевих ссд і якщо і провалювалась - не так сильно.
Порадьте щось, хто має досвід, що зараз буде актуальне за нормальну ціну, або хочаб в бік яких моделей якого виробника дивитись.
В млц не цілюсь, треба просто міцний середняк з драм кешем, щоб швидкість не провалювалась післе кількох гб як у дешевих ссд і якщо і провалювалась - не так сильно.
Порадьте щось, хто має досвід, що зараз буде актуальне за нормальну ціну, або хочаб в бік яких моделей якого виробника дивитись.
-
Alex+
Member
Mixx
З місцевого - КС3000, якщо не проти закордонних закупок, то solidigm p44, або подешевше hynix gold p31.
Також зараз непогана ціна на 970 ево, але він повільніший ніж КС3000
З місцевого - КС3000, якщо не проти закордонних закупок, то solidigm p44, або подешевше hynix gold p31.
Також зараз непогана ціна на 970 ево, але він повільніший ніж КС3000
-
Cirax
Member
970pro, скорость записи 2500-2700 на всём объёме, без снижения.Mixx: ↑ 09.06.2023 17:56 Всем доброго дня.
Нужен за минимальную цену м2 ген4 с драмкешем чтоб мог писать много без сброса скорости, объем 1-2тб, не решил ещё.
Подскажите, что сейчас актуально, чем дольше гарантия тем лучше само собой.
-
SergN
Member
Загалом на цю картинку можна глянути (але таких по інету немало):Mixx: ↑ 09.06.2023 19:23хочаб в бік яких моделей якого виробника дивитись.
- спойлер
-
ck_ua
Member
І що тут означає четвірка? Чотиривимірність?l-m: ↑ 09.06.2023 18:24Gold P31 - 4D V6
-
kyky
Member
Доброго вечора, підскажіть нормальний ссд м2 на 1 ТБ для ноута як системний. Бажано до 3 тис грн) https://ktc.ua/ssd/form_factor-m_2/hdd_capacity-1_tb/
-
Alex+
Member
kyky
На ноуті якесь охолодження для м2 є?
Відправлено через 34 секунди:
м2 нвме чи сата?
На ноуті якесь охолодження для м2 є?
Відправлено через 34 секунди:
м2 нвме чи сата?
-
kyky
Member
Alex+
Acer nitro 5 an515-43-r9ug такий ноут, я його ще в очі не бачив, знайомий просив допомогти. Я вже трошки іншим займаюсь, тому не знаю що зараз хороше
Acer nitro 5 an515-43-r9ug такий ноут, я його ще в очі не бачив, знайомий просив допомогти. Я вже трошки іншим займаюсь, тому не знаю що зараз хороше
-
Alex+
Member
там повинен бути і той і другий, але без жодного охолодження. Тож гарячий ссд не варіант.kyky: ↑ 10.06.2023 20:56nitro 5 an515-43-r9ug
Роздивіться https://ktc.ua/goods/ssd_nakopichuvach_ ... t3b0c.html
Він не гарячий і може без жодного охолодження обійтися.
-
luckygamerks
Member
Доброго ранку. Підскажіть будь-ласка чи варто брати зі штатів WD SN770 1tb за 2050 (+ доставка НП десь 100) нова, але гарантія самі розумієте? І чи є фірми з міжнародною гарантією?
-
ScorpionRRR
Member
luckygamerks
Багато ssd брав зі штатів собі в пк і в ноут. Ніяких проблем з ними ніколи не було WD, Crucial, Hynix, HP...
Багато ssd брав зі штатів собі в пк і в ноут. Ніяких проблем з ними ніколи не було WD, Crucial, Hynix, HP...
-
radical
Member
Допоможіть вибрати дешевий SSD на 500(480, 512) для старої плати (р55, 1156). SATA, nvme не хочу, там хоча і є ще один PCIE@4x, але там ще AWARD біос і гемор з модифікацією того не вартують, як на мене. Бажано з асортименту магазину can ua. Що скажете про диск Gigabyte?
-
Alex+
Member
https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... 10z480gg8/radical: ↑ 11.06.2023 11:47Що скажете про диск Gigabyte?
На сьогодні з дешевого в розмірі 2.5 мабуть найкращий варіант
-
luckyksua
Junior
Тепер спробую по іншому. Є достатнь простий пк (материнська Huananzhi b660 plus (2 роз'єми m2 nvme pci-e 4.0), i3 12100f, 32gb ОЗУ, RX 580 8gb, hdd 2 tb). Компьютер для домашнього використання. SSD користуюся с 2011 року, ще з тих часів коли 60 gb коштувало 150-200 долларів. Останий диск, що мав Samsung 850 Evo-Series 500GB, гарний диск. Передевившись дуже багато відео тестів, оглядів і т.д. прийшло розуміння, що для домашнього користування майже не можливо відчути різницю в швидкодії, пк переважно для поглинання контенту та ігор. Тепер думаю чи взяти сами простий ssd на 1-2 тб, хоча мабудь більш важливе взяти якісний та надійний. Варіантів на ринку є дуже багато. Як я розумів по форуму, то більш менш популярні та ходові:
WD sn 570 (sn 770)
Samsung 970 evo plus (980 pro)
KC3000 (Renegade).
І так далі.
Диск буде братись років на 10 точно (якщо ж відпрацює звичайно ж).
Привабили WD SN 770 за 2050 грн зі штатів + доставка по Україні, як я розумію, якісний надійний, не самий гарячий, і якщо вірити тестам кращий за 970 ево плюс, далі подобається 970 ево плюс в енко за 2475 (1тб) та 4570 (2 тб) і гарантією 5 років. Надійність в наш час питання реторичне, але ж все ж таки є завжди більш надійні, та менш надійні серій. Хоча 2тб може і за багато буде, зважаючи що є ще 2 тб хдд.
Що ви порадите на роки, чи якийсь з моїх варіантів і є найоптимальнішим?
Якщо вірити старим тестам і брати виключно по ресурсу диску, то згідно скрінів самсунги є надійнішими, але ж є брак, є виключення, і рідко коли ssd помирає від вичерпання ресурсу, да і тести вже застарі https://3dnews.ru/938764/resursnie-ispi ... y-material
Вибачаюсь, що ресурс не наш
Які є ще варіанти і чи є диски з міжнародною гарантією?
WD sn 570 (sn 770)
KC3000 (Renegade).
І так далі.
Привабили WD SN 770 за 2050 грн зі штатів + доставка по Україні, як я розумію, якісний надійний, не самий гарячий, і якщо вірити тестам кращий за 970 ево плюс, далі подобається 970 ево плюс в енко за 2475 (1тб) та 4570 (2 тб) і гарантією 5 років. Надійність в наш час питання реторичне, але ж все ж таки є завжди більш надійні, та менш надійні серій. Хоча 2тб може і за багато буде, зважаючи що є ще 2 тб хдд.
Якщо вірити старим тестам і брати виключно по ресурсу диску, то згідно скрінів самсунги є надійнішими, але ж є брак, є виключення, і рідко коли ssd помирає від вичерпання ресурсу, да і тести вже застарі https://3dnews.ru/938764/resursnie-ispi ... y-material
-
DuckRider
Member
Якщо потрібен надійний, то бери самсунг 970 ево. Вд гірший, в нього немає кешу, незрозуміло що з гарантією в нашій країні.luckyksua: ↑ 11.06.2023 12:07 Тепер спробую по іншому. Є достатнь простий пк (материнська Huananzhi b660 plus (2 роз'єми m2 nvme pci-e 4.0), i3 12100f, 32gb ОЗУ, RX 580 8gb, hdd 2 tb). Компьютер для домашнього використання. SSD користуюся с 2011 року, ще з тих часів коли 60 gb коштувало 150-200 долларів. Останий диск, що мав Samsung 850 Evo-Series 500GB, гарний диск. Передевившись дуже багато відео тестів, оглядів і т.д. прийшло розуміння, що для домашнього користування майже не можливо відчути різницю в швидкодії, пк переважно для поглинання контенту та ігор. Тепер думаю чи взяти сами простий ssd на 1-2 тб, хоча мабудь більш важливе взяти якісний та надійний. Варіантів на ринку є дуже багато. Як я розумів по форуму, то більш менш популярні та ходові:
WD sn 570 (sn 770)
KC3000 (Renegade).
І так далі.
-
luckyksua
Junior
Якщо вірити цьому відео то тяжко сказати, що WD гірший, виглядає він навпаки бодренько, хоча це відео не дає розуміння надійності.DuckRider: ↑ 11.06.2023 12:26Якщо потрібен надійний, то бери самсунг 970 ево. Вд гірший, в нього немає кешу, незрозуміло що з гарантією в нашій країні.luckyksua: ↑ 11.06.2023 12:07 Тепер спробую по іншому. Є достатнь простий пк (материнська Huananzhi b660 plus (2 роз'єми m2 nvme pci-e 4.0), i3 12100f, 32gb ОЗУ, RX 580 8gb, hdd 2 tb). Компьютер для домашнього використання. SSD користуюся с 2011 року, ще з тих часів коли 60 gb коштувало 150-200 долларів. Останий диск, що мав Samsung 850 Evo-Series 500GB, гарний диск. Передевившись дуже багато відео тестів, оглядів і т.д. прийшло розуміння, що для домашнього користування майже не можливо відчути різницю в швидкодії, пк переважно для поглинання контенту та ігор. Тепер думаю чи взяти сами простий ssd на 1-2 тб, хоча мабудь більш важливе взяти якісний та надійний. Варіантів на ринку є дуже багато. Як я розумів по форуму, то більш менш популярні та ходові:
WD sn 570 (sn 770)
KC3000 (Renegade).
І так далі.
-
DuckRider
Member
На лінійний запис дивись, самс 1500, вд 750. 15 хвилинаluckyksua: ↑ 11.06.2023 13:04Якщо вірити цьому відео то тяжко сказати, що WD гірший, виглядає він навпаки бодренько, хоча це відео не дає розуміння надійності.DuckRider: ↑ 11.06.2023 12:26
Якщо потрібен надійний, то бери самсунг 970 ево. Вд гірший, в нього немає кешу, незрозуміло що з гарантією в нашій країні.