Останні статті і огляди
Новини
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
lewerlin
Member
Ви не на ті швидкості дивитесь(хоча в описі окрім нікчемної "лінійки" і немає нічого). Плата обмежуватиме вам лише максималку "зверху", котра на практиці не досяжна навіть така, до неї "академічний" інтерес. А от контролер - потужніший, а це змішані навантаження, дрібноблочка, швидший кеш і швидший трім; протокол, на відміну від древнього АНСІ, не захлинатиметься в мультитаску/новомодних DіrectStorage(ну це взагалі на сата не працюватимеHenleys: ↑ 15.03.2025 16:12У мене плата не видає більше ніж 2000 по PCI-E

Сата не просто вчорашній день, воно ж блін навіть не дешевше. Я ще розумію хтось за 100гривень переплати давиться, так тут навіть це працює в інший бік.
Хоча це вже схоже на тролінг(ну не може ж людина тупо на скільки хотіти сата, не може ж, так?)
-
Vincent66
Member
Доброго вечора, підкажіть буть ласка який з цих ссд взяти:
1.Patriot VP4300 Lite 1TB (VP4300L2TBM28H)
2.GoodRAM PX700 3D NAND 1TB (SSDPR-PX700-01T-80)
3.Western Digital Black SN770 NVMe 1TB (WDS100T3X0E)
4.Western Digital Black SN7100 1TB (WDS100T4X0E) - з приводу цього ніякого огляду не знайшов, хтось щось про нього знає?
Використовуватися буде ссд для PS5.
Дякую.
1.Patriot VP4300 Lite 1TB (VP4300L2TBM28H)
2.GoodRAM PX700 3D NAND 1TB (SSDPR-PX700-01T-80)
3.Western Digital Black SN770 NVMe 1TB (WDS100T3X0E)
4.Western Digital Black SN7100 1TB (WDS100T4X0E) - з приводу цього ніякого огляду не знайшов, хтось щось про нього знає?
Використовуватися буде ссд для PS5.
Дякую.
-
lewerlin
Member
Що з цього дешевше, те і беріть.Vincent66: ↑ 16.03.2025 20:553.Western Digital Black SN770 NVMe 1TB (WDS100T3X0E)
https://documents.westerndigital.com/co ... me-ssd.pdfVincent66: ↑ 16.03.2025 20:55з приводу цього ніякого огляду не знайшов, хтось щось про нього знає?
-
Васильович
Member
Бо:Henleys: ↑ 15.03.2025 16:12Можете, будь ласка пояснити, чому немає?
- якщо говорити про M2 формат, то сучасні плати часто не підтримують роботу по протоколу SATA
- якщо говорити про 2.5" формат, то сучасні КОМПАКТНІ корпуси/ноутбуки часто не мають місця під 2.5" накопичувачі
А для NVME дисків поки альтернатив не видно на горизонті, тому вони можуть пережити не один апгрейд іще.
Як вже відповіли вище, SATA - протокол, розроблений для HDD. NVME - протокол, розроблений для твердотілих накопичувачів.Henleys: ↑ 15.03.2025 16:12 Чим за таку ціну буде кращий NVME, швидкість і компактність? У мене плата не видає більше ніж 2000 по PCI-E, на скільки це буде відчутно для мене? І температури, чи не буде NVME гарячіший, через те шо він буде біля відеокарти і це скажеться на його термін служби навідміну від сата?
Лінійними швидкостями міряти не зовсім коректно.
Щодо температур - якщо вже згадувалося використання радіатора, то не варто перейматися питанням температур взагалі.
-
snd
Junior
Доброго дня всім
Порадьте будь ласка надійний диск nvme pci-4, з великим ресурсом запису. Такий щоб витримував 10-15 tb запису на місяць. ( Цілодобові тести інтрерфейсів в багато потоків. )
Зараз працює компьютер зі зхожими, але з в 3 рази менш інтенсивними задачами на Samsung 990 pro 1 tb ( брав в офіційному магазині, MTA ). Так за 4 місяці роботи такий втратив 4 % Health Status. Записав всього 14 tb.
От думаю, брати такий самий Samsung, чи є щось краще?
пс: Знайшов такий ще тест на витривалість від 2019 року, чи якесь схоже інфо по новим дискам?
https://3dnews.ru/938764/resursnie-ispi ... y-material
Порадьте будь ласка надійний диск nvme pci-4, з великим ресурсом запису. Такий щоб витримував 10-15 tb запису на місяць. ( Цілодобові тести інтрерфейсів в багато потоків. )
Зараз працює компьютер зі зхожими, але з в 3 рази менш інтенсивними задачами на Samsung 990 pro 1 tb ( брав в офіційному магазині, MTA ). Так за 4 місяці роботи такий втратив 4 % Health Status. Записав всього 14 tb.
пс: Знайшов такий ще тест на витривалість від 2019 року, чи якесь схоже інфо по новим дискам?
-
Shpoker
Member
snd
Я б остатки самсунгов 970 ПРО скупал. Последние нормальные их диски
А рамдиск не вариант для такого? Щяс оперативка не особо дорогая и ддр5 позволяет в обычный десктоп 256 гб присунуть. Отпилить сколько нужно и переписывать ее по кругу
А рамдиск не вариант для такого? Щяс оперативка не особо дорогая и ддр5 позволяет в обычный десктоп 256 гб присунуть. Отпилить сколько нужно и переписывать ее по кругу
-
artko
Member
10..15tb на місяц це не дуже великі. якщо подивитись у специфікації виробників - то таке витримають багато накопичувачів (наприклад kingston kc3000, wd sn770, sn7100, lexar nm790, багато їх)snd: ↑ 18.03.2025 00:55 Доброго дня всім
типовий tbw у моделей на 2tb - від 1,5pb дозволений. (це 25тб на місяць на протязі 5 гарантійних років)
p.s. є в мене накопичувач на qlc, який під 500тб підійшов по запису і ще 60+ % життя прогнозує, хоча вже ресурс свій гарантійний відходив повністю.
p.p.s. для сучасних ссд не скільки запис постійний шкідливий наче, як записати і потім вимкнути. можуть бути проблеми якщо пам'ять вже зношена. Поки користуєтесь постійно - шанси на відмову не дуже великі.
imho, не переймайтесь за ресурс ссд. він досить великий, щоб все було добре. навіть у побутових. просто не брати найдешевші моделі, але судячи по вашому 990про - ви і так це не робите.
-
Melofon
Member
У моего профильного старого ссд на котором винда стоит - GoodRam IRDM Pro 240GB на MLC памяти на сайте про гарантию было написано - ежедневная полная перезапись всего объема в течении 5 лет, что выходит по 87ТБ в год и так пять лет, хотя похожие модели на той же платформе (память Тошиба MLC 19нм и топовый физон для сата) и того же объема на ресурсных испытаниях выдерживали почти три петабайта до того как они исчерпали свой ресурс, на то время такой же или более ресурс имели, Самсунг на 3D TLC памяти, микрон и ещё Интел , надеюсь сейчас современная 3D TLC не сильно хуже.artko: ↑ 18.03.2025 10:1010..15tb на місяц це не дуже великі. якщо подивитись у специфікації виробників - то таке витримають багато накопичувачів (наприклад kingston kc3000, wd sn770, sn7100, lexar nm790, багато їх)
типовий tbw у моделей на 2tb - від 1,5pb дозволений. (це 25тб на місяць на протязі 5 гарантійних років)
-
Avenger80
Member
Melofon
Интересно, а у нас на форуме есть люди, у которых SSD сдох именно из-за потери ресурса, а не просто тупо откинулся внезапно из-за контроллера или ещё какой-то неведомой причины? Я имею ввиду ещё нормальные среднестатистические SSD во все времена, а не безумный шлак с Али за 3 копейки или уж прям ультра-ультра бюджет у нас на рынке.
Интересно, а у нас на форуме есть люди, у которых SSD сдох именно из-за потери ресурса, а не просто тупо откинулся внезапно из-за контроллера или ещё какой-то неведомой причины? Я имею ввиду ещё нормальные среднестатистические SSD во все времена, а не безумный шлак с Али за 3 копейки или уж прям ультра-ультра бюджет у нас на рынке.
-
Melofon
Member
Avenger80
Может и есть, но у меня ни разу ссд не сдыхали ещё, хотя я имею три снятых с серверов у которых по 200 и 400+ ТБ перезаписи, но это при том что они все двухтерабайтники и для них темболее такой ресурс ещё далёк до конечного, ну и учитывая что это Самсунг и Микрон в которых сомнений по качеству как в китайских нет.
Может и есть, но у меня ни разу ссд не сдыхали ещё, хотя я имею три снятых с серверов у которых по 200 и 400+ ТБ перезаписи, но это при том что они все двухтерабайтники и для них темболее такой ресурс ещё далёк до конечного, ну и учитывая что это Самсунг и Микрон в которых сомнений по качеству как в китайских нет.
-
snd
Junior
Смотрел 192 гб Corsair - 30 тыс. - как бы дороговато да и надо ли? 256 гб еще не встречал комплектов для десктопов. Разве есть такие? RAM диск значительно дороже выходит, да и не хватает все равно. У меня как раз где-то 250 гб плюс-минус активного места для перезаписи и нужно будет.Shpoker: ↑ 18.03.2025 01:39 snd
Samsung 970 pro 500gb mlc, 1500-2500 грн, смотрю бу продают, пожалуй присмотрюсь, вот тут спасибо
Запустить на таком и пусть пилится себе.
Отправлено спустя 3 минуты 45 секунд:
Думаю під систему візьму 1tb 990 pro. А під програми, що витрачають ресурс візьму 970 pro 500гб вживаний, хай його їдять.artko: ↑ 18.03.2025 10:1010..15tb на місяц це не дуже великі. якщо подивитись у специфікації виробників - то таке витримають багато накопичувачів (наприклад kingston kc3000, wd sn770, sn7100, lexar nm790, багато їх)snd: ↑ 18.03.2025 00:55 Доброго дня всім
p.s. є в мене накопичувач на qlc, який під 500тб підійшов по запису і ще 60+ % життя прогнозує, хоча вже ресурс свій гарантійний відходив повністю.
p.p.s. для сучасних ссд не скільки запис постійний шкідливий наче, як записати і потім вимкнути. можуть бути проблеми якщо пам'ять вже зношена. Поки користуєтесь постійно - шанси на відмову не дуже великі.
imho, не переймайтесь за ресурс ссд. він досить великий, щоб все було добре. навіть у побутових. просто не брати найдешевші моделі, але судячи по вашому 990про - ви і так це не робите.
-
Shpoker
Member
я какими-то плашками по 64 гб набирал, а не комплектом. Ай, наврал, они по 48 гиг =( а раз прям столько нужно - мб имеет смысл старый сервак купить в который хоть терабайт присунуть можно какой-то ддр3 за копейки?
-
snd
Junior
Ну смотрите, на одной чаше, купить сервак, купить память, настроить сервак. Цена вопроса - $700-1000 + времяShpoker: ↑ 18.03.2025 15:25
я какими-то плашками по 64 гб набирал, а не комплектом. Ай, наврал, они по 48 гиг =( а раз прям столько нужно - мб имеет смысл старый сервак купить в который хоть терабайт присунуть можно какой-то ддр3 за копейки?
Если сильно дешевить, можно наткнуться еще на старое ломучее железо и получить еще больший геморой с ним.
Не хочется связываться со старыми Xeon, а точнее с китайскими материнками и их биосами под них.
На другой, купить ssd, когда израсходуется купить еще один. Цена вопроса $50-200
пс: по Samsung 970 pro, с ним велик шанс наткнуться на подделку?
-
LiquidStorm
Member
Глянув заради цікавості самий старий свій диск в компі ... 32тб за все життя (6+ років 24/7)artko: ↑ 18.03.2025 10:1010..15tb на місяц це не дуже великі...

- спойлер
-
Tim
Member
Добрый день,хочу себе поставить в домашнюю систему диск Samsung SM863a 960gb (аналог 1TB 850 PRO с увеличенным ресурсом,для серверов),есть смысл ставить его для бытового использования? Здоровье чуть более 80%. Ресурс у них около 6 петабайт,т.е получается записано около 1000тб на него,запас выходит еще большой
При цене 2тыс с копейками.

-
heidfeld
Member
нафик он тебе сдался. добавь 600 грн и возьми новый с гарантией https://y.ua/uk/kioxia-exceria-g2-1-tb- ... /p1200291/Tim: ↑ 25.03.2025 17:28 Добрый день,хочу себе поставить в домашнюю систему диск Samsung SM863a 960gb (аналог 1TB 850 PRO с увеличенным ресурсом,для серверов),есть смысл ставить его для бытового использования? Здоровье чуть более 80%. Ресурс у них около 6 петабайт,т.е получается записано около 1000тб на него,запас выходит еще большойПри цене 2тыс с копейками.
-
Ostin
Member
Це поняття не має відношення до побутового використання. По-перше, використати його, навіть з урахуванням торентів, дуже і дуже важко. Це треба спеціально задаватись такою ціллю. По-друге, ссд непередбачувано вмирають із зовсім інших причин. Тому заюзаний серверник - це аж ніяк не те, що потрібно домашній системі. Домашній системі треба нормальний (хоча б рекомендований тут на форумі) новий ссд із гарантією 5 років. І бекапи.Tim: ↑ 25.03.2025 17:28Ресурс
-
Nouriel
Member
Crucial P3 Plus з тлс памяттю
- спойлер
-
timetron666
Member
Люди, допоможіть вибрати не поганий ssd m2, на 500 гіг, для ігр. Бюджет 1500-1600грн. Кидав око на самсунг 980, ну не знаю!? Той самий Китай, чи стоіть за ним гнатися? Чесно, вже головову забив цим хламом, чи є тлс, чи млс, кюлс, швідкість падає після 30% занятой памяті 

-
lewerlin
Member
Та господи, береш з аліка шо дешевше, вони всі однаковіtimetron666: ↑ 01.04.2025 11:08Люди, допоможіть вибрати не поганий ssd m2, на 500 гіг, для ігр. Бюджет 1500-1600грн. Кидав око на самсунг 980, ну не знаю!? Той самий Китай, чи стоіть за ним гнатися? Чесно, вже головову забив цим хламом, чи є тлс, чи млс, кюлс, швідкість падає після 30% занятой памяті

Отправлено спустя 57 секунд:
сьогодні краще питань не задавати