HDD: вопросы по SMART, диагностике, восстановлению данных и прочее

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Prescot478
Junior

Повідомлення

Rex: 01.03.2025 20:57 Prescot478
Спробуйте штатними засобами Вінди, через Керування Дисками.
Спочатку треба стиснути диск д, а потім за рахунок того місця розширити С. Там може бути обмежена кількість стискаємого місця, але хоч щось.
Стороннє по я би не радив використовувати
Дякую.

Думав ще про сторонні проги: Аомеі та ПартішнВізард, та в безкоштовних версіях ця функція не працює.
Rex
Member

Повідомлення

Prescot478
Ідея в тому, що запущена Вінда не дасть сама себе зламати і загубити дані.
Якщо воно зробить, значить все буде ок.
Зі сторонніми програмами можуть бути нюанси
valera60
Member

Повідомлення

Rex: 01.03.2025 18:35 valera60
Если информация не сильно ценная и готовы ее потерять, то можно и дальше пользоваться.
Ещё можно запустить чекдиск с ключём /r чтобы оно переназначило эти сектора.
При загрузке и работе системы этот диск может тормозить всю систему при инициализации и обращении к нему.
Лично я бы такой диск не использовал
Доброго здоровья.
Нужную информацию перенёс на рабочий диск, а диск отформатировал.
Запускал "chkdsk /r" ничего не поменялось. Думал, что быстро справлюсь, а нет часа 2 пришлось не спать. Сейчас диск "пустой", поэтому решил "покрутить" его в Victoria. Просто интересно будут ли какие либо изменения, но и опыт, какой - никакой, будет.
По поводу "тормозов системы", до сбоя, ничего такого не было, поэтому и решил, что "что то" не правильно установилось. На диск даже не думал. Почему то обратил внимание на "клацанье" при загрузке...Без подобных ошибок - опыта не будет.
По поводу использования согласен, но пока работает, пусть будет "корзиной" для не очень ценного. Была мысль сделать из него внешний диск, но так его угробить получится быстрее.
Очень благодарю за ответ и советы.
TSMatvey
Member

Повідомлення

привіт. при скиданні файлів із ссд на хдд WD пурпл 2тб (якому років 5-6) - перенесення файлів зупинилось, швидкість упала до 0, так тривало хвилин 15. я поставив перенос файлів на паузу і хотів відмінити процес та ще раз повторити перенесення. Але нічого не відбувалось - діалогове віконце ніяк не реагувало. Перезавантажив пк - і тут виявилось - що через "мій пк" диск не видно, але диспетчер пристроїв - бачить диск. А внутрішня віндовс прога для роботи із дисками -не бачить хдд, AOMEi та CrystalDisc - теж не бачать хдд. Що *робіть* ?
П.С. - переткнув сата кабель хдд у інший слот - і тепер не видно нвме ссд.
Система на - сата сдд 250
Ігри на нвме ссд -500
Фільми були на хдд - 2тб
Тепер ПК пабичть тільки сада ссд 250 ((
Rex
Member

Повідомлення

TSMatvey
переткнув сата кабель хдд у інший слот - і тепер не видно нвме ссд.
Це нормально. Той порт САТА скоріше за все комбінований, і якщо він зайнятий, то порт нвме зокрема може бути недоступний. Тобто або те, або те. Про це навіть в інструкціях згадують.
але диспетчер пристроїв - бачить диск
Скиньте скріншот "Керування дисками". Варіант - спробувати інший кабель сата, протерти контакти на хдд. Він якісь звуки видає при ввімкненні? Інформація на ньому дуже важлива? Якщо "так", то краще більше той диск не смикайте і несіть в сервіс. Але скоріше за все диск тойво.
TSMatvey
Member

Повідомлення

Міняв сата кабель, а також переставляв у інший пк - теж не відображається.
спойлер
https://gofile.io/d/MJwZ9Q
спойлер
https://gofile.io/d/FGJuuW
Прикладаючи руку до диску -чути як всередині щось гармоній вібрує(крутиться), як робочий диск, ніяких підозрілих звуків немає, диск тихенький.
Найцінніше - фото, залишилось на ссд. А відновлення - ніби від 2-2,5тис - що якби дорого для відновлення кліпчиків і картинок ))) Якби можна було за ці гроші вернути справний стан диску з іфою - то може би і заплатив
Alexsandr
Member

Повідомлення

TSMatvey: 03.03.2025 23:45 через "мій пк" диск не видно, але диспетчер пристроїв - бачить диск. А внутрішня віндовс прога для роботи із дисками -не бачить хдд,
Электроника диска рабочая похоже, а вот служебная информация не читается. а без этого нет диска. Попробовать почистить контакты платы. Но шансы небольшие, мне еще не разу не помогло.
GDR
Member

Повідомлення

Не знав, що перенесення даних настільки серйозна й відповідальна справа, тепер розгрібаю... :weep:
Готуючись до переходу на новий ПК, скопіював всі важливі мультимедіафайли в старому ПК з HDD на SDD, останній мав переставити назавжди у новий ПК. Вмикаю новий ПК уже з під'єднаним до нього цим SSD, Win11 присвоює йому іншу літеру. Я ж поліз в керування дисками повернути літеру, яка була на цьому ССД в старому ПК (Win10). Форматування точно не запускав, та при спробі замінити літеру диску, вінда взяла й стерла всі дані з цього SSD :( Далі лабіринт неприємностей, на жаль, не закінчився...

Знімаю, ставлю назад в старий ПК уже пустий цей SSD для того щоб заново перекинути масив мультимедійних файлів з HDD на SDD, та Він10 знову міняє літери дискам і разом з тим робить HDD недоступним. Ok, доступ я повернув, але на HDD диску не відображена одна з головних папок, близько 100Гб з цінною музикою, яку фільтрував і збирав упродовж 12 років. От куди вона могла подітись, якщо з диском не проводилось ніяких маніпуляцій у Керуванні дисками?!? :insane: Який подальший алгоритм дій вибрати й провести для пошуку втрачених чи може просто невідображених даних на обох дисках або хоча б на HDD? :pray: Конфіги ПК у профілі актуальні.
TSMatvey
Member

Повідомлення

Хтось знає надійний сервіс відновлення хдд в Києві? І дешево) :D 2тб
tablestikus
Member

Повідомлення

TSMatvey: 08.03.2025 06:40 Хтось знає надійний сервіс відновлення хдд в Києві? І дешево) :D 2тб
Відновлення і дешево несумісні речі. А так то накраще це https://epos-recovery.com.ua/
TSMatvey
Member

Повідомлення

протер горілкою контакт і диск таки відкрився. Єдине що тільки на читання, треба дивитися - чи можливо дозволити запис. Прикладаю інфу по диску
https://gofile.io/d/AYvg5D
https://gofile.io/d/IUti39
Що можете сказати? диску хана ?
valera60
Member

Повідомлення

Всем доброго здоровья. Всё таки диск восстановился. Думаю ещё поработает.
спойлер
Было.
1 Снимок экрана 2025-02-28.png
Стало.
2 Снимок экрана 2025-03-12.png
TSMatvey
Member

Повідомлення

а як відновлювали ? бо у мене теж з'явились сектори з помилкою
05 - перепризначених - 5шт
С5 - сектори на заміну - 57шт

Відправлено через 56 хвилин 14 секунд:
побачив ваше повідомлення про Вікторію. може собі спробую зробити. Але чи це надовго спрацює ? хтось уже робив лікування харда через вікторію ?
valera60
Member

Повідомлення

TSMatvey
Что я делал:
1. Всю информацию скопировал на другой диск.
2. Удалил разделы, что бы диск был как только куплен.
3. В Victoria, окно "Тестирование", выделил "Remap (переназначить)". Долго шёл и толку "0".
4. В Victoria, окно "Тестирование", выделил "Erase (стереть) ". Тоже долго.
5. В Windows, управление дисками, создал 2 раздела, отформатировал, на всякий случай и скопировал всю информацию обратно.
Проверил CrystalDiskInfo снова показал "Тревога". Решил забить на него. 8 Марта снял видеокарту "на почистить" от пыли, а за одно комп.
Пропылесосил "щёткой насадкой". Собрал, включил, но и проверил CrystalDisk, потому что провода в корпусе "шевелил" мало ли что.... но
диск стал "зелёным". Мне трудно сказать, что его "оживило", но работает. Может он раньше "оживился", но описал все манипуляции с
компом. Как то так. :idea:
p.s.Физически чистил контакты на диске ластиком.
sonhador93
Member

Повідомлення

Добрый день. Не знаю где написать, спрошу тут.
Подскажите Док-станцию для HDD и SSD, для хранения данных-фильмы, документы, фотографии.
Подскажите какой HDD и SSD купить?
Rex
Member

Повідомлення

sonhador93
Если данніе должны быть доступны в любое время (да еще и с любого устройства) - тогда вам нужно смотреть в сторону сетевых накопителей - они же NAS. Функциональные устройства, а не просто обычная докстанция. В єтом случае диск нужен такой, которій расчитан на круглосуточную работу - WD RED, например.
В противном случае, если диск планируется подключать только когда нужно - подойдет практически любая станция, интерфейс USB 3.0+, ну и понятно, что самій дешман ноунейм Китай брать не нужно. ПО дискам, опять же, подойдет любой.
SSD не вижу смысла брать для стационарного использования.
sonhador93
Member

Повідомлення

Rex: 19.03.2025 18:21 sonhador93
Если данніе должны быть доступны в любое время (да еще и с любого устройства) - тогда вам нужно смотреть в сторону сетевых накопителей - они же NAS. Функциональные устройства, а не просто обычная докстанция. В єтом случае диск нужен такой, которій расчитан на круглосуточную работу - WD RED, например.
В противном случае, если диск планируется подключать только когда нужно - подойдет практически любая станция, интерфейс USB 3.0+, ну и понятно, что самій дешман ноунейм Китай брать не нужно. ПО дискам, опять же, подойдет любой.
SSD не вижу смысла брать для стационарного использования.
Спасибо за ответ. NAS стоит 10-12000 грн без дисков, дешевле уже мини пк взять с облаком. Смотрел Seagate BarraCuda, Toshiba P300, Western Digital Blue- что из этого выбрать или дороже что то взять, чтобы клонировать их.
Rex
Member

Повідомлення

sonhador93
Перечисленным дискам я отдаю предпочтение в обратном от перечисленного порядке - ВД, Тошиба, Сигейт (много неудачного опыта)
Не понял фразу "чтобы клонировать их". Кого и куда нужно клонировать?
Відповісти