Моя історія починається на початку сього літа, коли мені став потрібен новий ССД.
Відчуваючи слабкість до всього найкращого та маючи трохи вільних коштів, зупинив свій вибір на Crucial T700: 1Tb, PCI-E 5.0 та шалена швидкість 10 Гігібайт на секунду.
Все думав перенести на нього ОС але якось не руки не доходили.
Аж раптом, одного вечора під час завантаження, БІОС видав попередження, що мої данні під загрозою і треба звернути увагу на стан диска Crucial.
Увімкнувши фірмову утиліту storage executive побачив, що від тепер мій Т700 в режимі "In Write Protect" і нічого ані записати, ані видалити з нього я більше не можу.
Навіть відформувати - зась!
Спробував усе: від утиліт Paragon Partition до diskpart під час спроби встановити на нього нову ОС.
Судячи із того, що вся інфа на диску доступна, мені здається, що пам'ять жива, а вийобується контроллер Phison E26.
Підкажіть, будь ласка, яким чином можна спробувати його прошити?
Варіант Firmware Updates через storage executive не працює, бо нема де взяти файл з прошивкою. А онлайн воно відмовляється, каже, що не може під'єднатися до сервера оновлень.
Отака біда, друзі.
Доречи, телефонував до підтримки: кажуть приносьте, ми його вам замінемо на новий.
Але кончена параноя підказує, що не можна віддавати 700Гб особистих документів, фото та іншої інформації невідомим людям, які можуть нею хтозна як скористатися.
![Зображення](https://www.guru3d.com/data/publish/221/ee3129f6040cef243945a14713ba151ee85c49/88443_img_1630.jpg)